de franse vlag


de engelse vlag
Startpagina rood pijltje Vragen rood pijltje Antwoorden

Het antwoord op uw vraag wordt op deze pagina geplaatst. Hou er rekening mee dat de antwoordtermijn afhankelijk is van het eventuele opzoekingswerk.

Wenst u een vraag te stellen ?     

Lepels
M. Tsjie
( 2022-09-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag informatie over deze lepels. Er staat geen merk op. De heften hebben afgeplatte kanten.
Antwoord : Deze lepels zijn niet antiek, maar gemaakt naar voorbeeld van authentieke stukken.
Asbak
Heilman
( 2022-09-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u iets zeggen over deze asbak. Doorsnede 20 cm. Gewicht 743 gram. Bij voorbaat dank!
Antwoord : Geen antiek, dateert uit het einde van vorige eeuw.
Parijs
Andries
( 2022-09-14)
Vergroot
Vraag : Heb een antieke tinnen stoof die in de biechtstoel werd gebruikt, . Kunt u aan de hand van de meestertekens een tijdvak dateren ?.
Antwoord : De foto van het voorwerp is helaas niet door gekomen. De twee merkjes zijn afkomstig uit Parijs. Het rechter merkje is een kwaliteitsmerk dat gebruikt werd tussen 1765 en 1800 in Parijs. De initialen FAP konden nog niet worden toewezen aan een tinnegieter.
tinnen
Philip Mestdagh
( 2022-09-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Bedankt voor het eerste antwoord op mijn vraag en inderdaad dit is tin van J. Vandecasteele 2de helft 19e eeuw uit Brugge. Mijn over grootmoeder had één van de eerste souvenierwinkels in Brugge in de 2de helft 19e eeuw gelegen Genthof 7 Brugge.
Antwoord : Deze merken zijn heel wat recenter. Het zijn de merken gebruikt door de tinnegieter Justin Depondt, werkzaam te Borgloon in de jaren zestig van vorige eeuw.
Brugge
Philip Mestdagh
( 2022-09-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Mijn laatste vraag.
Antwoord : Ook dit kannetje is afkomstig van het Brugse atelier van Van de Casteele en dateert uit de tweede helft van de negentiende eeuw.
Bedverwarmer
koos van Nierop
( 2022-09-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : hallo, weet u waar dit voorwerp voor diende, is het een kruik of zo, door wie werd het waar en wanneer gemaakt
Antwoord : Dit is een bedverwarmer ui de tweede helft van de negentiende eeuw. Het merk is toegewezen aan de tinnegieter Wilhelmus Josephus van Engelen uit s'Hertogenbosch. Hij was er werkzaam tussen 1858 en 1979.
Dienblad
Lucille Feremans
( 2022-09-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte, Kan u mij enige info en waardebepaling geven van dit bord? Diameter 24,5cm + stempels achteraan. Dit stond bij mijn Bompa , zie foto van 1954, ik denk 18 eeuws? Hartelijk dankt voor uw respons. Lucille Feremans
Antwoord : Dit is geen teljoor of bord, maar een dienblad. Het merk is niet goed leesbaar, maar lijkt afkomstig te zijn uit Brussel (tweede helft 19e eeuw).
Oorsprong
Cornelissen H
( 2022-09-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb een tinnen schotel met een wapenschild in het midden en achteraan lijkt iets op een stempel. Is afkomstig van een aankoop 40 jaar geleden bij een antiquair.
Antwoord : Helaas is de foto met het merk niet scherp genoeg om het te kunnen identificeren. Probeer u het nogmaals met een scherpe foto.
Tin
Vermeylen
( 2022-09-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is dit een waardevol voorwerp?
Antwoord : Dit is een mooi stuk tin van Les Postainier Hutois uit Hoei, geen geen antiek.
Tinnen vaas
Romy Van De Steeg
( 2022-09-03)
Vergroot
Vraag : Is dit echt? Waar komt het vandaag? Hoe oud is het?
Antwoord : Dit is een tinnen voorwerp, maar geen antiek stuk uit 1803. Het werd gemaakt in de laatste kwart van vorige eeuw en voorzien van fantasiemerken.
Kayzerzinn
Els Van den Veyver
( 2022-08-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb een Bonbon schaaltje Art Deco van Kayserzinn. Kan ik er ook echt Bonbons op serveren of is het giftig? Dank voor uw advies.
Antwoord : Wij kennen de exacte samenstelling van de hier gebruikte legering niet, maar vermoedelijk zal het geen kwaad kunnen om het schaaltje te gebruiken waarvoor het destijds bestemd was.
Tinnen bord
Jan W
( 2022-08-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Via een erfenis kreeg ik 1 tinnen bord met goed bewaarde merktekens van de maker en de eigenaar. Afgaande op het materiaal en de slijtage lijkt dit veel ouder dan het Brusselse tin van de 19e eeuw dat men op veel antiekmarkten vindt. Zou het inderdaad om een zeldzaam exemplaar kunnen gaan?
Antwoord : Het bord draagt de merken van de tinnegieter Frans van der Beken uit Gent. Hij werd meester tinnegieter in 1733 en overleed in 1791.
Informatie
S. Selling
( 2022-08-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hierbij vraag ik informatie over vrij zware tinnen borden. De doorsnede is 18 cm. Ze wegen 437 gram per stuk. Kunt u iets zeggen over de herkomst en leeftijd? En over het merkteken? Alvast hartelijk dank.
Antwoord : Deze borden werden gemaakt in de laatste kwart van vorige eeuw. Zij werden voorzien van een fantasie roosmerk. Het is niet meer te achterhalen wie en waar deze gemaakt werden.
Tinnen bekers
Broeckx
( 2022-08-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Wij vonden deze potjes bij mijn ouders tijdens de verhuis. Hebben jullie enig idee of deze enige waarde hebben?
Antwoord : Geen antiekwaarde.
Tin
Filip Verstraeten
( 2022-08-21)
Vergroot
Vraag : Geachte, Graag had ik vernomen of u mij iets meer kan vertellen over het merkteken wat op mijn ouders hun tinnen kommetje staat. Hartelijk dank. Vriendelijke groeten, Filip
Antwoord : Dit is merkje van de tingieterij Geerinco-luxe uit Dendermonde. Het bedrijf werd opgestart in 1949 en bestaat officieel nog altijd.
Tin
vervliet
( 2022-08-16)
Vraag : wat is de vraagprijs van tin per kilo in het algemeen . Het is 92% tin
Antwoord : Hiervoor kunnen wij u alleen doorverwijzen naar opkopers van oude metalen.
Postainier Hutois
Nathalie
( 2022-08-03)
Vergroot
Vraag : Omdat er zoveel informatie te vinden is op het net, zie ik het bos tussen de bomen niet. Kan u er mij meer over vertellen.
Antwoord : Het bord draagt de merken van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en sloot definitief de deuren in 2019. Producten uit dit atelier zijn niet antiek. De initialen GF onder het merk met de werkman verwijzen naar de oprichter.
Tin
Philip Mestdagh
( 2022-08-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, In bijlagen vindt u 3 items waarover ik meer info wens te bekomen. Het betreft een maatbeker met initialen j. van de caster, een fruitschaal met een initiaal engel met draak dat uit Brussel zou afkomstig zijn volgens de Nederlandse tinvereniging en een koffiekan.
Antwoord : Een tinnegieter J. van de Caster is ons niet bekend. De foto is niet scherp genoeg om te kunnen lezen, maar u bedoelde waarschijnlijk J. Vandecasteele, werkzaam in Brugge in de tweede heft van de negentiende eeuw. Andere foto's hebben wij helaas niet ontvangen.
Tin
Betty konings
( 2022-08-01)
Vraag : Was callot een tingieter?
Antwoord : De naam Callot is ons niet bekend als tinnegieter.
Decoratief
Nicole
( 2022-07-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik ben benieuwd of dit bordje decoratief is of dat het meer waarde heeft.
Antwoord : Decoratief
Decoratief
Nicole
( 2022-07-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik ben benieuwd of deze lepel decoratief is of meer waarde heeft dan dat.
Antwoord : Deze lepel is geen antiek stuk en heeft enkel een decoratieve waarde.
Tinnen kan
Lieve Strijckmans
( 2022-07-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo Kan u iets vertellen over deze tinnen kruik? Mvg, Lieve
Antwoord : De merkjes zijn twee merken van het tinngietersbedrijf G. Metten uit Hoei. Het is geen antieke kan. De gieterij was werkzaam rond de jaren 1985.
Herkomst
Hans Boumans
( 2022-07-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : We hebben 2 kleine tinnen bordjes uit de inboedel van mijn schoonmoeder gevonden. Kunt u iets zeggen over dit merkteken?
Antwoord : Het merkje op je bord is afkomstig van het bedrijf Roelen tin uit Zeist. Het bedrijf werd opgestart in 1956 en was nog actief tot in 1987.
Identificatie
Patrick Coopmans
( 2022-07-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Tinnen voorwerp L: +- 22cm H: 7.5 cm B: 19,5 cm Voorwerp bestaat uit 2 delen waarvan het ene deel in het andere past. Decoratie die aan koolbladeren doet denken. Echter waar het ene deel in het andere past is het materiaal egaal. Er zijn 2 aan 2 gelegen klemmen om de 2 helften aan mekaar te hechten. Slechts 1 schroefdraad is overgebleven. Er zijn geen merktekens. Mij is verteld dat het een dragant (suikervorm zou gaan maar ik vind daar weinig over terug. Kunnen jullie dit voorwerp identificeren? Alvast bedankt Vriendelijke groeten Patrick
Antwoord : Gelijkaardige vormen werden inderdaad gebruikt in bakkerijen.
Schatting
Magda De Cock
( 2022-07-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan dit bladvormig tinnen voorwerp antiek zijn?
Antwoord : Dit is geen antiek, maar een product daterend uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Informatie
alexandra van campfort
( 2022-07-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : heeft u hier soms wat meer informatie over mvg alexandra
Antwoord : Alle tinnen voorwerpen met een percentage-aanduiding dateren ten vroegste uit de tweede helft van vorige eeuw. Dit is dus geen antiek tin. Het merk is ons verder niet bekend.
Informatie
alexandra van campfort
( 2022-07-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : heeft u hier soms wat meer informatie over mvg alexandra
Antwoord : Dit is een merk uit de laatste kwart van vorig eeuw. Het terugvinden van de herkomst van dergelijk merken is niet meer mogelijk.
Tinnen vaas
M. Jongkind
( 2022-07-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedemiddag, Ik heb een tinnen vaas geërfd. Kunt u iets zeggen over het merkteken (ik zie CK en Co en weet niet wat dat betekent), de leeftijd e.d. Bij voorbaat dank. M. Jongkind.
Antwoord : Het gaat hier om vaas gemaakt door het bedrijf C. Kurz & Co uit Tiel (Nederland). Het was een metaalverwerkend bedrijf dat slechts vanaf 1935 ook tinnen voorwerpen produceerde. Het bedrijf ging in 1984 failliet. De merknaam van Kurz wordt nog gebruikt door de nakomelingen van de toenmalige overnemer.
Merkteken
H. Stelling
( 2022-06-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : L.S. Hierbij vraag ik om informatie over dit tinnen peper-en-zoutstel. Ik zou graag weten hoe oud het is en mogelijk van welke maker. Bij voorbaat dank. Helena Stelling.
Antwoord : Alle tinnen voorwerpen met een percentage-aanduiding dateren ten vroegste uit de tweede helft van vorige eeuw. Dit is dus geen antiek tin. De oorsprong van de merken uit die periode zijn niet meer te achterhalen.
Informatie
VINCKEN Lambert
( 2022-06-27)
Vraag : Ik zou wat meer willen weten over de tingieter Egidius Wynants uit Aalst.
Antwoord : De tinnegieter Egidius Fransiscus Wynants uit Aalst werd geboren in mei 1704, en overleed in 1783.
Tinnen
Eddy Anthonijsz
( 2022-06-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte heer, mevrouw, kunt u mij aangeven van wie het tinstempel is dat in de lepel is geslagen? Bij voorbaat dank voor uw reactie. Met vriendelijke groet, Eddy Anthonijsz
Antwoord : Dit merk is ons helaas niet. U kan de vraag stellen aan onze Nederlandse collega's (www.nederlandsetinvereniging.nl)
Terrine
ReLinde BRULMANS
( 2022-06-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goeiedag, ik zou graag wat meer te weten komen over deze tinnen terrine met zegel. Ongeveer wanneer geproduceerd en door wie? Met dank.
Antwoord : Deze terrine is geen antiek en dateert uit de tweede helft van vorige eeuw. De herkomst en de gieter zijn niet meer te achterhalen.
Papkommetje
Lieve De Rouck
( 2022-06-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u mij meer vertellen waar dit kommetje voor gebruikt werd? Alsook over de keur(?)merken?
Antwoord : Dit is een zogenaamd papkommetje. Het roosmerkje is te fel versleten om te kunnen identificeren, maar dateert zeker uit het einde van de 18e eeuw of het begin van de 19e.
Tinnen theekan
Sophie van Baarsen
( 2022-06-13)
Vraag : Kan ik uit mijn tinnen theekanthee drinken zonder een metaal binnen te krijgen
Antwoord : Of in de legering van uw theekan lood werd gebruikt, weten wij ook niet. Daarom adviseren wij u om een gewone theekan te gebruiken.
Expertise
Katleen Raes
( 2022-06-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wegens overlijden familielid hebben wij deze 3 tinnen voorwerpen ontvangen: Prachtige decoratieve grote tinnen pot met deksel en handvat, merk tinnegieter Josephus Stas (1789), gemerkt KTR (handvat) – Hoogte: 31 cm Tinnen bierpot uit Engeland (1878) met tinnen deksel en glazen bodem – St Johns College Hoogte: 20 cm - Waarschijnlijk gewonnen prijs (tennisspel) door een belangrijk persoon (midden 19e eeuw) Kleine theepot (periode ca 1920 – 1930) met deksel, kleine deuk Kan u ons een waardebepaling laten geworden en/of laten weten wie er eventueel interesse heeft in deze voorwerpen? Dank. Met vriendelijke groet, Katleen Raes
Antwoord : Zoals aangegeven op onze site worden er geen waardebepalingen gedaan via deze rubriek.
Asbak
Mario de Deugd
( 2022-06-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte, we hebben een asbak gevonden in de oude spullen van mijn vader en vragen ons af of het antiek is. Op de onderkant staan 2 merktekens, 94% en de initialen P gevolgd door een C of L.
Antwoord : Asbakken zijn nooit antiek en dateren uit de tweede helft van vorige eeuw.
Schotel
Magda
( 2022-06-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kan u mij wat meer vertellen over deze schotel en graag de betekenis van de stempels. Mvg, Magda
Antwoord : De schotel is een dienblad en werd gemerkt door de Brusselse tinnegieter Theophile Torschen en Pierre Vanderborght. Deze vennotschap was werkzaam tussen 1887 en 1908.
Tinnen kan
Block
( 2022-05-31)
Vergroot Vergroot
Vraag : Heb deze twee voorwerpen staan thuis. Wat zijn deze waard in verkoopprijs aub
Antwoord : Geen antiek
Hasselt-Tin
Rob Jacobs
( 2022-05-31)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze otter is gemerkt met Hasselt-Tin. Kunt U iets zeggen over deze tingieterij en de periode waarin dit is gemaakt?
Antwoord : Het merk is ons niet bekend. De periode is sowieso de tweede helft van vorige eeuw.
Merktekens
John Bik
( 2022-05-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij vertellen uit welk jaar deze inktpot stamt? Wie de maker is? En wat eventueel de waarde zou kunnen zijn? Alvast bedankt!
Antwoord : Deze inktpot draagt het viermerk van de tinnegieter Joannes Meeuws uit s'Gravenhage. Het bedrijf was werkzaam van 1826 tot het einde van de 19e eeuw. Het bedrijf komt nadien in andere handen en was actief tot in het midden van vorige eeuw.
Waardebepaling
Lieve Moors
( 2022-05-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, ik heb van mijn moeder een tinnen terrine met schotel geërfd. Het stuk heeft een stempel met initialen D J . Kan u mij een inschatting van warde en herkomst geven ? Alvast bedankt !
Antwoord : De terrine werd gemaakt in het werkhuis van de tinnegieter Justin Depondt in Borgloon. Justin Depondt, oprichter van het bedrijf overleed in 2007. Waardebepalingen worden niet gedaan via deze site.
Tinnen kannetje
Rens van Eden
( 2022-05-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Vraagje, Kunt u van dit kannetje de herkomst thuis brengen.Er staat wel een jaartal op 1740 maar dat lijkt mij onwaarschijnlijk. Met vriendelijke groet, Rens
Antwoord : Dat hebt u goed gezien: dit kannetje dateert helemaal niet uit 1740, maar is een product uit de tweede helft van vorige eeuw.
Koffiepot
De wilde
( 2022-05-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is dit tin? En is het echt zo oud als vermeld? Tweede foto is van binnenin. Alvast bedankt. Mvg An
Antwoord : Deze kan is inderdaad een tinnen kan afkomstig uit Duitstalig gebied en mogelijk daterend uit de 19e eeuw.
Antiek?
Piet
( 2022-05-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Gedachte Bij opkuis van oma haar kasten kwam ik veel tinnen zaken regen. Is dit ietd waard of ietd antiek?
Antwoord : Dit is een inhoudsmaat uit de eerste helft van de 19e eeuw. Helaas is de maat erg beschadigd.
Antiek?
Piet
( 2022-05-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte Bij opkuis van oma haar kasten kwam ik veel tinnen zaken regen. Is dit ietd waard of ietd antiek?
Antwoord : Geen antiek
tin
Rony de Schepper
( 2022-05-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Antiek, tin en misschien ook de afkomst.
Antwoord : Zonder foto's kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Kannetje
Maes
( 2022-05-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Kan u meer vertellen over deze tinnen kan nr 06?
Antwoord : Geen antieke kan, maar een fantasie-product uit het einde van vorige eeuw.
Tinnen vaas
Freddy Taeleman
( 2022-05-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is dit tin en kunt U er iets meer over vertellen? H 12cm Gevonden bij een opgraving.
Antwoord : Het is moeilijk te zien op de foto's, maar dit lijk ons wel degelijk een tinnen vaas. De decoratie, voor zover zichtbaar, lijkt dan weer op florale motieven in art nouveau stijl.
Tinnen
Richard koning
( 2022-05-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte lezer, Ik heb een set tinnen heiligen beeldjes van een onbekend merk / maker. Ik vroeg me af of jullie toevallig weten of het iets waard is of een betekenis heeft? De beeldjes zijn tussen de 8 a 10 cm hoog Met vriendelijke groet. Richard Koning
Antwoord : Deze beeldjes zijn niet antiek. Het zijn decoratieve stukken uit de laatste kwart van vorige eeuw. Productieplaats en gieter zijn niet bekend.
Tinmerk
Jos Vanderheyden
( 2022-05-13)
Vergroot
Vraag : Is er iets gekend over het tinmerk BONAPARTE?
Antwoord : Het tinmerk bonaparte is ons helaas niet bekend.
Tingieterij
sterckx
( 2022-05-12)
Vraag : waren er gekende tingieters te tienen in de 17e,18,19e eeuw met dank voor een antwoordje roger sterckx
Antwoord : Ja, in Tienen zijn er tinnegieters werkzaam geweest in de vorige eeuwen. Wij verwijzen graag door naar de publicatie 'Oud Tin uit Tienen' verschenen in 1978 en uitgegeven door het museum 'Het Torenke'.
Tinnen kan
Druyts Gerda
( 2022-05-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb een tinnen water/wijn kannetje. De vraag is of het wel tin is? Er staat een stempel onderaan.
Antwoord : Ja, dit is tin, maar geen antiek tin.
Bord
Cindy
( 2022-05-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Waarschijnlijk niets waard buiten het tin maar zeker de vraag waard
Antwoord : Inderdaad, geen antiek
Maatkannen
Michel Herman
( 2022-04-30)
Vraag : Beste, Ik bezit een 2-liter maatkan met deksel en twee dubbele centilitermaten met het JC-merk van de tinnengieter. Ik vermoed dat die alle drie van dezelfde tinnengieter afkomstig zijn, wellicht uit noord Frankrijk (Rijsel) of Wallonië. Of zijn er meerdere JC-tinnengieters? Dank bij voorbaat voor uw antwoord.
Antwoord : Bij gebrek aan een foto van het merk kunnen wij uw vraag moeilijk beantwoorden. Tinnegieters uit Brussel, Antwerpen en Binche komen met deze initialen in aanmerking.
Ouderdom
Clement Stals
( 2022-04-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Ik heb thuis een tinnen schotel staan van mijn grootouders. Mijn vraag is hoe oud die schotel zou kunnen zijn. Op de achterzijde staat een zegel gedrukt. Misschien een jaartal maar dat is niet zo goed te lezen. Mvg, Clement Stals
Antwoord : De schotel draagt de tinmerken van het Luikse tinnegietersatelier Nicolas Dechamps. Dit atelier was gedurende meerdere generaties werkzaam tot op het einde van de negentiende eeuw. Uw schotel werd gemaakt door de generatie die werkzaam was vanaf 1818.
Bord
Maria Wouters
( 2022-04-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : geachte, is dit echte tin een bord van 24cm doormeter en wat is de waarde ervan vriendelijke groeten
Antwoord : De merken op dit tinnen bord zijn toegewezen aan de tinnegieter Nicolaas Speelman uit Hasselt. Hij was werkzaam in de tweede helft van de achttiende eeuw.
Klok
Maria Wouters
( 2022-04-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : geachte, is dit van echte tin het heeft een doormeter van 31 cm en wat is de waarde ervan vriendelijke groeten
Antwoord : Geen antiek.
Kan
Maria Wouters
( 2022-04-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : geachte is deze kan van echte tin 25 cm en wat is de waarde vriendelijke groeten
Antwoord : Dit is tin, maar geen antiek.
kan
Maria Wouters
( 2022-04-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : geachte is dit kannetje van tin het heeft een hoogte van 12 cm en wat is de waarde ervan vriendelijke groeten
Antwoord : Dit is inderdaad tin. Waardebepalingen worden via deze site niet gedaan.
Lepel
Tim rumen
( 2022-04-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, ik zou graag willen weten waar deze vanaf komt en van welk jaar deze is. Met vriendelijke groeten tim
Antwoord : De foto van het merk is niet scherp genoeg om het merk te kunnen lezen. Het lijkt ons een pollepel uit het begin van de twintigste eeuw.
Tinnen bekers
Jef Lievens
( 2022-04-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste kan u mij wat meer vertellen over de bekers. Is het iets speciaal met de eidderhelmen op of is dit louter decoratief. Alvast bedankt
Antwoord : Deze bekers zijn inderdaad louter decoratief.
Ouderdom
Kris Welvaarts
( 2022-04-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, ik zou graag willen weten hoe oud men kandelaar is met dubbel merktekens. Alvast bedankt
Antwoord : De merken zijn ons niet bekend. Het is een kandelaar uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Theekan
Nanette
( 2022-04-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik ben benieuwd naar informatie over deze kan; uit welke tijd hij komt, wie hem gemaakt heeft en waar hij gemaakt is.
Antwoord : Dit kannetje draagt de merken van de Brusselse tinnegieter Robert Pompe. Hij was er werkzaam van 1903 tot 1963.
Herkomst
Fanny Vandersmissen
( 2022-04-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Deze vaas is in het bezit van onze familie sinds vermoedelijk het begin van de 20e eeuw. Zou u ons kunnen bevestigen dat dit uit tin is vervaardigd? En indien mogelijk ook door wie en in welke periode. Alvast bedankt!
Antwoord : Dit is geen vaas, maar een mooie tinnen koffiekan uit Luik. De kan werd gemaakt in het atelier van Nicolas Dechamps in midden van de negentiende eeuw.
Ankertje
Vera veens
( 2022-04-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste; Ik heb 3 oude voorraad potten met keramieken deksels en een tinnen rand met schroefdraad. Op die tinnen rand staat een heel klein ankertje gedrukt. Weet u wat dit betekent? Graag hoor ik van u. Vriendelijke groet: Vera
Antwoord : Neen, maar het zal waarschijnlijk een verwijzing zijn naar de maker van de dekseltjes.
Tin
Michel Dirix
( 2022-04-01)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, hierbij fotos van 2 kruiken die ik wens te verkopen. 1 heeft aan de onderkant een merkteken onder de vorm van een bloem. Wat is dit waard aub ?
Antwoord : Zoals vermeld op onze site worden via deze rubriek geen waardebepalingen gegeven.
Zamak
suykerbuyk
( 2022-03-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, ik heb een bordje waarvan ik niet zeker ben of dit tin is of niet.Misschien kan U mij helpen. alvast bedankt Ernest Suykerbuyk
Antwoord : Het is moeilijk waar te nemen op de foto, maar dit lijkt ons een bord te zijn uit zamak. Zamak is een legeringen met zink als belangrijkste component. Verder worden er in deze legeringen aluminium, magnesium en koper gebruikt.
Postainier Hutois
Heynickx Joyce
( 2022-03-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : beste, we hebben een aantal tin voorwerpen. we vragen ons natuurlijk af of dit echt tin is en zoja waar we het beste kunnen gaan om dit te verkopen met vriendelijke groeten
Antwoord : Ja, dit bord is een tinnen voorwerp. Het is echter geen antiek, maar wel een authentiek stuk van het bedrijf 'Les Postainier Hutois' uit Hoei dat in 2019 definitief de deuren sloot. Verzamelaars van dit soort tin zijn ons niet bekend.
Postainier Hutois
Baert
( 2022-03-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Weet u of dit object enige waarde heeft en waar ik het kan laten schatten? Dat het authentiek is, bewijst het zegel en bijhorende stempels...
Antwoord : Dit stuk is geen antiek, maar wel een authentiek stuk van het bedrijf 'Les Postainier Hutois' uit Hoei dat in 2019 definitief de deuren sloot.
Zamak
Jef Geudens
( 2022-03-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik twijfel of dit tin is ?
Antwoord : Deze maatjes lijken geen tin te zijn, maar zamak. Dit is een een legering met zink als belangrijkste component. Aluminium, magnesium en koper zijn de andere bestanddelen.
Oorsprong
Martine Carlier
( 2022-03-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte heer, mevrouw Ik heb een tinnen schotel waarvan ik graag de oorsprong en waarde van zou willen kennen. Kunt u mij daarbij helpen? Met vriendelijke groeten Martine Carlier
Antwoord : Dit merkje is toegewezen aan de Brusselse tinnegieter Ph. Mino. Het bedrijf was werkzaam van 1928 tot in de jaren zestig. De schotel is geen antiek.
Gecazo
Axel
( 2022-02-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb een schaaltje met deze stempel ero en vroeg me af vanwaar het komt en als er iets van waarde heeft
Antwoord : De foto's zijn niet doorgekomen. In ieder geval heeft dergelijk stuk geen antiekwaarde.
Tinmerk
Sandra
( 2022-02-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Bedte Is dit tinmerk op dit boorelglaasje te identificeren/ dateren?
Antwoord : Ja, dit bekertje is afkomstig uit Gent en werd gemaakt in in de negentiende eeuw in het atelier van De Keghel in de Korte Muntstraat.
Schaal
Roelie Brunekreeft
( 2022-02-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : goedemorgen, Onder mijn tinnen schaal staat een stempel met de letters S E en daarboven de Franse lelie en een kroon. Kunt u mij vertellen waar en wanneer deze schaal is gemaakt?
Antwoord : Deze schaal is geen antiek stuk, maar dateert uit de tweede helft van vorige eeuw. De herkomst is ons niet bekend.
Buitenland
R Bijvelds
( 2022-02-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kent u de afkomst van het volgende merk met initialen P A
Antwoord : Helaas kennen wij dit buitenlands merk niet.
Tin
Laerte
( 2022-02-13)
Vraag : Hoe kan ik best tin opkuisen ?
Antwoord : Hoe u tin schoon maakt hangt af van wat u wenst te bereiken. Als u de patine wenst te behouden kan u het stuk gewoon in een lauw sopje met een beetje zeep afwassen. In andere gevallen zijn er in der handel verscheidene poetsmiddelen voor metaal beschikbaar. Schuursponsen en dergelijke mogen echter nooit gebruikt worden.
Antwerpse handjes
May Spannenburg
( 2022-02-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, zou graag weten of deze handjes echt tin is en wat ze waard zijn. Kan ze nergens vinden op het internet. Met vriendelijke groeten, May Spannenburg
Antwoord : Wij kunnen niet zien uit welk materiaal deze handjes gemaakt werden.
Tin
Irene Duine
( 2022-02-03)
Vraag : Goede morgen kunt U zeggen hoe oud deze is en de afkomst Groetjes Irene
Antwoord : Zonder foto's kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Schaaltje
Bart Depoortere
( 2022-02-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u een idee geven wie dit in welke periode gemaakt heeft ? Dank alvast.
Antwoord : Ook deze schaal is geen antiek stuk en werd gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw..
Namaak
Bart Depoortere
( 2022-02-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u een idee geven wie dit in welke periode gemaakt heeft ? Dank alvast.
Antwoord : Deze schotel is geen authentiek stuk, maar een namaak uit de tweede helft van vorige eeuw.
Lepels
Bart Depoortere
( 2022-02-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u een idee geven wie deze lepels in welke periode gemaakt heeft ? Dank alvast.
Antwoord : De foto met het merk is te donker om te kunnen lezen. De lepels lijken ons uit het einde van de negentiende eeuw of het begin van de twintigste.
Schaaltjes
Bart Depoortere
( 2022-02-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste kunt u een idee geven wie dit in welke periode gemaakt heeft ? Dank alvast.
Antwoord : Dit is geen authentieke schaal, maar een namaak uit vorig eeuw.
Kom
Bart Depoortere
( 2022-02-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kunt u een idee geven wie dit in welke periode gemaakt heeft ? Dank alvast.
Antwoord : Wij kunnen geen merk zien op de kom, maar vermoeden dat deze in Brugge werd gemaakt in de eerste helft van de negentiende eeuw.
Gent
Bart Depoortere
( 2022-02-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kunt u een idee geven wie dit in welke periode gemaakt heeft ? Dank alvast.
Antwoord : Ook dit bord of schaal is afkomstig uit Gent en werd gemaakt door Joannes van Malderen. Hij was werkzaam in de laatste kwart van de achttiende eeuw.
Schaal
Bart Depoortere
( 2022-02-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kunt u een idee geven wie dit in welke periode gemaakt heeft ? Dank alvast.
Antwoord : Deze schaal is uit Gent afkomstig en dateert hoogstwaarschijnlijk uit de tweede helft van de achttiende eeuw. Omdat de initialen niet te lezen zijn op de merken is het niet mogelijk om de tinnegieter te kennen.
Gent
Bart Depoortere
( 2022-02-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kunt u een idee geven wie dit in welke periode gemaakt heeft ? Dank alvast.
Antwoord : De merkjes op deze schotel zijn van de Gentse tinnegeieter Carolus De Coninck die meeste werd in 1771.
Aalst
Bart Depoortere
( 2022-02-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kunt u een idee geven wie dit in welke periode gemaakt heeft ? Dank alvast.
Antwoord : Dit bord werd gemaakt door Joannes Baptista Van Raffelghem. Hij was werkzaam als tinnegieter in Aalst tinnegieter tussen 1780 en 1792in Aalstuit Aalst.
Bord
Bart Depoortere
( 2022-02-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kunt u een idee geven wie dit in welke periode gemaakt heeft ? Dank alvast.
Antwoord : Ook deze fot is veel te donker om het merk te kunnen lezen.
Bergues
Bart Depoortere
( 2022-02-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kunt u een idee geven wie dit in welke periode gemaakt heeft ? Dank alvast.
Antwoord : Dit zijn de merken van de tinnegieter P. Chocqueel uit Bergues (Sint Winoksbergen - Frans Vlaanderen). Hij was er werkzaam tussen 1755 en 1806.
Soepterinne
Bart Depoortere
( 2022-02-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kunt u een idee geven wie dit in welke periode gemaakt heeft ? Dank alvast.
Antwoord : Dit is geen authentiek stuk,maar een namaak uit de laatste helft van vorige eeuw.
INhoudsmaat
Bart Depoortere
( 2022-02-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kunt u een idee geven wie dit in welke periode gemaakt heeft ? Dank alvast.
Antwoord : De foto is te donker om de ijkmerken te kunnen lezen. Het is een tiendelige inhoudsmaat en dateert vermoedelijk ui de tweede helft van de negentiende eeuw.
Beker
Bart Depoortere
( 2022-02-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kunt u een idee geven wie dit in welke periode gemaakt heeft ? Dank alvast.
Antwoord : De foto is nogal donker, maar dit is een Engelse pint.
Beker
Bart Depoortere
( 2022-02-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kunt u een idee geven wie dit in welke periode gemaakt heeft ? Dank alvast.
Antwoord : Ook dit is een beker afkomstig uit Engeland.
Reeks maten
Sylvia
( 2022-02-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij de waarde geven van deze 7 delige set tinnen kannetjes. Merkje staat op foto 2.
Antwoord : Zoals vermeld op onze site worden geen waardebepalingen gedaan via deze rubriek.
Gecazo
Axel
( 2022-01-31)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb een schaaltje met deze stempel ero en vroeg me af vanwaar het komt en als er iets van waarde heeft
Antwoord : Geen antiekwaarde
Beker
Iris Jacobs
( 2022-01-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, ik heb deze kan gekocht maar kan zelf niks over het merk vinden (ook niet heel goed meer te zien). Misschien weten jullie meer?
Antwoord : Deze beker dateert uit de jaren zeventig van vorige eeuw. De maker is ons neit bekend.
Bord
Christa Devos
( 2022-01-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Graag wou ik meer informatie over dit bord, en als het iets waard is Dank u
Antwoord : Geen antiekwaarde
Bord
Christa Devos
( 2022-01-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Graag wou ik wat informatie over dit bord, en als het iets waard is Dank u
Antwoord : Geen antiekwaarde
Bord
Christa Devos
( 2022-01-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Graag wou ik wat meer informatie over dit bord, en of het enige waarde heeft Dank u
Antwoord : Dit bord heeft geen antiekwaarde.
Engeland
Carin Vermelis
( 2022-01-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : goede dag waar werd de beker voor gebruikt en hoe oud is hij bedankt alvast
Antwoord : Dit is een oude tinnen inhoudsmaat uit Engeland en dateert uit de tweede helft van de negentiende eeuw.
Klein bekertje
Bernard Reijman
( 2022-01-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo Ik heb een oud bekertje en er staat een gegraveerde datering in van 1783. Kubt u mij vertellen waar en door wie het gemaakt is?
Antwoord : Wij zullen u moeten ontgoochelen. Het bekertje dateert zeker niet uit 1783, maar is een product uit de tweede helft van vorige eeuw. Het potje is gemerkt met een kenteken dat als vals bekend is.
Potje
Pieter Jense
( 2022-01-17)
Vergroot Vergroot
Vraag : wat kunt u mij vertellen over dit tinnen potje? Hoe oud schat u?
Antwoord : Wij zijn dergelijke potjes al tegengekomen, maar kunnen er weinig over vertellen. Het voorwerp dateert uit de eerste helft van vorige eeuw.
waterfontein
CARDON
( 2022-01-17)
Vergroot
Vraag : Kan u mij vertellen of het tin is of zink dit voorwerp, ik heb het sinds jaren het is heel zwaar afmetingen : breedte 55 cm - ± 82 cm hoogte – diepte 27 cm. Ik heb het gisteren gekuist want er lag stof op
Antwoord : Deze fontein is wel degelijk uit tin.
Brussel
Paul Rowold
( 2022-01-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik ben door de Nederlandse Tinvereniging doorverwezen naar de Vlaamse Tinvereniging. Mijn vraag is zijn deze twee tinmerken te identificeren en te dateren? Bij voorbaat hartelijk dank.
Antwoord : Deze merken werden gebruikt door de tinnegieter Henri Joseph Pinchart. Hij werd geboren in 1787 en Waals Brabant en was als zelfstandige tinnegieter werkzaam te Brussel vanaf ca 1830 tot 1863.
Vraag
Vermulst
( 2022-01-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Mijne heren , Graag uw antwoord op merk van dit bord en eventuele toelichting van de decoratie en naam. Met vriendelijke groeten
Antwoord : Helaas is het merk op dit oude bord ons niet bekend. De letters en de decoratieve elementen werden niet gelijktijdig aangebracht. De letters verwijzen naar een vroegere eigenaar en werden pas later in het stuk gegraveerd.
Tin
pascal kamerbeek
( 2022-01-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik zou graag willen weten welk label dit is. Het stelt voor een kroon en een franse lelie. Bij voorbaat dank!
Antwoord : Dit merkteken is ons helaas niet bekend.
Geen antiek
Wim Mangodt
( 2022-01-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, ik ben in het bezit van een lamp met tinnen voet en er staan enkele stempels in de voet. kunnen jullie aan de hand van de stempels zien of deze lamp iets waard is? alvast bedankt groeten Wim
Antwoord : Geen antiek.
Tinnen kan
ivan verwulgen
( 2022-01-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kent u dit tinmerk van deze tinnen kan?
Antwoord : De kan dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw. Het merk zelf is ons niet bekend.
Tinmerk
Vermulst
( 2021-12-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste mensen , Ik ben in het bezit van een bord met decoratie. Weet u iets meer hierover en ook het merk. Met dank alvast…
Antwoord : De foto van merkje is helaas te vaag om te identificeren.
Waarde
Dirk Vyncke
( 2021-12-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, We heben een reeks voorwerpen dir oud zijn en zouden graag de waarde bepalen is dat iets waard?
Antwoord : Dit is geen antiek stuk. Zoals gemeld op onze site worden via deze rubriek geen waardebepalingen gedaan.
Herkomst
Karel Vossenaar
( 2021-12-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb in mijn bezit deze tinnen kan van 31 cm hoog. Het stempel doet mij Brusselse afkomst vermoeden. Bovenin de kroon staan de letters K D, en onder het stempel het getal 44. Weet u wie de maker is?
Antwoord : Dit merk is niet uit Brussel, maar wel met Luik. Het is het roosmerk van Florent Servais Kairis-Dumont die er werkzaam was tussen 1875 en 1888.
Inhoudsmaat
Benn vanheuckelom
( 2021-12-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, zou u mij hierover wat meer informatie kunnen geven, ik had graag de ouderdom geweten. Boven op het deksel staat een klein schildje met de hoofdletter T alvast bedankt
Antwoord : De maker kennen wij niet. De letter T verwijst naar de vroegere eigenaar. Aan de hand van de ijkmerken kunnen wij wel de approximatieve ouderdom kennen van deze inhoudsmaat. de maat lijkt voor de eerste keer geijkt te zijn in 1832.
Tinnen schaal
Robert Sloots
( 2021-12-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Kunt u ons meer vertellen over deze schaal? Eventuele waarde of noemenswaardigheden.
Antwoord : Dit is een massa-product uit de laatste kwart van vorige eeuw en heeft geen antiekwaarde.
Frans
p
( 2021-12-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste , Is dit een antiek kannetje
Antwoord : Het beoordelen van voorwerpen op foto’s is bijzonder moeilijk en zeker als de resolutie laag is. Er kunnen dan onvoldoende details gezien worden om met kennis van zaken correcte besluiten te trekken. Dus onder grootste voorbehoud: het lijkt erop dat dit een authentiek Frans tinnen kannetje is.
Frans
P
( 2021-12-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste , hier in bijlage een merk van een Fans eikelkannetje , is dit merk u bekent , alvast bedankt voor het opzoekwerk Mvg
Antwoord : De foto van het merk is niet scherp genoeg om ze te bestuderen.
Datering
Chantal Buijs
( 2021-12-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij vertellen hoe oud deze, vermoedelijk tinnen, schaal is, zie bijlagen. De dia is ca. 37 cm. Ik heb er ook nog een lepel bij. Bedankt.
Antwoord : Dit is een tinnen schaal, maar geen antieke. Aan het merkje, dat ons niet bekend is, is duidelijk te zien dat het stuk in de loop van de tweede helft van vorige eeuw werd gemaakt.
Waarde
vandenbussche carine
( 2021-12-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : graag zou ik de waarde weten van dit tinnen setje
Antwoord : Zoals gemeld op onze site worden er geen waardebepalingen gegeven via deze rubriek.
Tinnen schaal
Katelijn Van oyen
( 2021-12-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, heeft dit tinnen dienblad enige waarde? Dank u Mvg
Antwoord : Dit is geen antiek.
Merken
Blinkhoff
( 2021-12-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte, het rechter merk (initialen FDL) duidt er op dat deze theepot is gemaakt door François de Leeuw, tinnegieter in Brussel en werkzaam tussen 1821 en 1863. Kunt u mij iets meer vertellen over het linker merk? Bij voorbaat dank.
Antwoord : Het linker merk is ook een merk van de Brusselse tinnegieter Fransiscus de Leeuw. Het roosmerk is het kwaliteitsmerk en het andere is het stadsmerk. Hierin is Sint-Michiel met de draak te zien, dat ook in het wapenschild van Brussel terug te vinden is.
Sheffield
Willy Joossen
( 2021-12-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Is de inscriptie in het tinnen kannetje dat ik in mijn bezit heb bekend bij u? Mvg, Willy
Antwoord : De theepot is gemaakt in het zogenaamde Brittania Metal, een tinlegering die vooral in Sheffield (Engeland) werd geproduceerd in de 19e eeuw en in het begin van de 20e eeuw. Het bedrijf die deze theepot maakt, is ons niet bekend.
Tinnen kan
S. Ghijsen
( 2021-11-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedemorgen, Kunt u mij iets vertellen over de tinnegieter, herkomst, land en datering van deze beker. Hij komt uit mijn tinnen collectie van 1700-1800. Er zit geen enkel merkteken of stempel op. Hartelijk dank voor uw antwoord.
Antwoord : Zonder merken is een juiste herkomst bepaling niet mogelijk. Ook de maker kan niet opgespoord worden. Enkel de vorm geeft enig info. Vermoedelijk is deze kan uit Frankrijk en dateert waarschijnlijk uit het einde van de achttiende eeuw of uit de eerste kwart van de negentiende eeuw.
Legering
Geysels
( 2021-11-28)
Vraag : Geachte. Peltro tin is dat een echte tin van 95 % of is dat een legering met lood of andere metalen.
Antwoord : Tinnen voorwerpen uit zuiver tin bestaan niet. Het zijn altijd legeringen.
Vraag
Rony Meire
( 2021-11-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u mij vertellen uit welke stad en van welke tingietersmeester deze schotel is met in de merken de initialen N+R en de datering 1710? Is het ene merk een keurmerk en het andere een meesterteken? Waarom worden het Lotharings dubbelkruis en de (gekroonde) roos bij tinmerken zo courant gebruikt?
Antwoord : Deze merken zijn bij tinkenners goed bekend, weliswaar als erg misleidende merken. In tegenstelling tot hetgeen ze laten uitschijnen dateren zij niet uit de achttiende eeuw maar wel uit de negentiende en zijn regelmatig terug te vinden op kardinaalschotels of -borden.
Merk
Marius Schoon
( 2021-11-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, op 2021-10-27 heeft u mijn vraag beantwoord.Hierbij 2x foto van de achterzijde van de schotel. Gaarne uw oordeel, met dank Marius Schoon
Antwoord : Ook dit zijn eigendomsinitialen. Van waar de schotel is en wie die maakte, kunnen wij dus niet achterhalen.
tinnen kaarsenhouder
WIM Westerink
( 2021-11-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte heer/mevrouw, Ik ben benieuwd naar de ouderdom van mijn tinnen blaker. Alvast dank voor uw inspanning. mvg Wim Westerink
Antwoord : Deze kaarsenhouder is geen antiek en dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw
Na-oorlogse
Nils Roofthoofd
( 2021-11-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, het Leuvense Verbond der Jaartallen heeft enkele naoorlogse tinnen schotels in bezit. Op deze schotel (jaren zestig?) bevindt zich een engeltjesmerk. Weet u hier meer over?Is de schotel trouwens werkelijk 100% tin zoals de 100 op de onderkant schijnt te beweren?
Antwoord : Tinnen voorwerpen bestaande uit 100 procent tin bestaan niet. Hetgeen wij tinnen stukken noemen zijn altijd gemaakt uit een legering van tin en andere metalen. In principe werd de het aandeel van zuiver tin vermeld met een percentage. Helaas is hier door sommigen nogal lichtzinnig mee omgegaan. Het merkje zelf is niet meer te identificeren. De productieperiode ligt ergens tussen de jaren zestig en tachtig van vorige eeuw.
Rotterdam
Hedwig Plomp
( 2021-11-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik zou graag meer weten over herkomst en ouderdom van deze maatbeker. Mvrg Hedwig
Antwoord : De herkomst van deze maatbeker is gewoon af te lezen op het merkje. De productieplaats is Rotterdam en het stuk werd gemaakt door de tinnegieter P.L. Van Loon. Hij was werkzaam rond 1830 en overleed in 1847 is geboren in 1748.
Tinnen kan
Maarten
( 2021-11-17)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kent u deze stempels op de bodem van de kan? Op de zijkant staat de datum 1589. Zou dit kunnen kloppen met de ouderdom van de kan. Alvast bedankt!
Antwoord : De merken die op deze kan staan, zijn fantasiemerken. Deze kan dateert niet uit de zestiende eeuw, maar werd gelaakt in de tweede helft van vorige eeuw. Het jaartal 1589 werd er door de makers op gezet om te misleiden.
Herkomst
Herman van Splunter
( 2021-11-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste mensen. Uit een erfenis kreeg ik onder meer dit schaaltje in handen. Kunt u mij zeggen hoe oud dit ongeveer zou zijn. Het heeft een gekroonde roos merk teken en ik neem aan een stads teken. Ik kan nergens vinden waar het vandaan komt. De vrijwel ongerepte staat van het schaaltje leek mij ouderdom tegen te spreken. De NL tin vereniging wees mij door naar u. Hartelijke groet. Herman van Splunter
Antwoord : De merkjes zijn twee merken van het tinngietersbedrijf uit G. Metten uit Hoei. Het is inderdaad geen antiek stuk, want deze gieterij was werkzaam rond de jaren 1985.
Kandelaars
bentein franky
( 2021-11-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : beste heb hier 2 oude kandelaars . hebben deze enige waarde . stempel P . JOIRIS A LIEGE groeten
Antwoord : Het tinnegietersgeslacht Joiris in Luik is bekend voor de kandelaars die zij maakten in hun atelier. Deze tinnegieter werd meester in de ambacht in 1791 en was werkzaam tot het midden van de 19e eeuw.
Tinnen
Vermulst
( 2021-11-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Mijne heren , Graag wil ik weten welke gieter mijn tinnen bord heeft vervaardigd. Het is een bord 30 cm doorsnede met rondom palmet decoraties en opschrift met o.a.Gatoire… Bedankt voor de te nemen moeite.
Antwoord : De foto van de merken op de achterzijde van het bord is te wazig om hierover iets te kunnen vertellen;
Pewter
J.de Jongh
( 2021-10-31)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is dit een tinnen doosje?
Antwoord : Het Engelse woord voor tin is Pewter.
Tinnenmand
veltman
( 2021-10-27)
Vergroot
Vraag : als teken staat er een konijntje binnen in kan u mij vertellen hoe oud dat is en de waarde ervan
Antwoord : Dit mandje dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw en is geen antiek.
Merk
Marius Schoon
( 2021-10-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goede Avond, kunt u mij misschien verder helpen met het merk op bijgevoegde tinnen schotel. Diameter schotel is 38 cm.Bij voorbaat dank voor uw moeite. Met vriendelijke groet,Marius Schoon
Antwoord : Het merk is een eigendomsmerk. Zijn er geen merken op de achterzijde van de schotel?
Merktekens
Anna Swinnen
( 2021-10-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hierbij twee merktekens die resp. op de voor- en achterzijde van een bord voorkomen. Zijn die bekend? Wat kan de herkomst van het bord zijn? Dank
Antwoord : De letters BDB zijn eigendomsinitialen en de cijfers 115 zijn vermoedelijk een soort volgnummer, bvb borden van een gasthuis of hotel. Het roosmerk laat onvoldoende informatie zien om deze te kunnen identificeren. Het bord dateert uit de 19e eeuw.
Samenstelling
nicky
( 2021-10-21)
Vraag : Beste, Graag zou ik van u vernemen of er een manier is om te weten of er aan een tinnen item lood werd toegevoegd? Bijv. een tinnen vaas van 94% tin, wil niet zeggen dat er 6% lood in zit veronderstel ik? Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Nicky Decaluwé
Antwoord : Hetgeen wij tinnen voorwerpen noemen zijn voorwerpen die gemaakt zijn uit tinlegeringen waarin andere metalen worden toegevoegd. Dit kan lood zijn, maar evengoed andere metalen. Het percentage geeft normaal alleen de hoeveelheid tin weer van de legering.
Fruitschaal
H. Kamstra
( 2021-10-21)
Vergroot
Vraag : Is dit een oude tinnen fruitschaal? Op de achterkant staat: pur lead free .... 95%
Antwoord : Alle tinnen voorwerpen met een percentage-aanduiding dateren ten vroegste uit de tweede helft van vorige eeuw. Dit is dus geen antiek tin.
Herkomst
Pieters
( 2021-10-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, op de onderkant van een karaf staat dit merkteken (zie bijlage) - eronder staat Etain, dus veronderstel dat dit tin is ipv zilver. Is dit een juiste redenering? Kan u mij hiermee helpen? Zo ook herkomst en dergelijke.
Antwoord : Dit is inderdaad geen zilver, maar een tinnen decoratie. Het merk is ons niet bekend, maar dateert uit de tweede helft van vorige eeuw.
Lepel
Slawomir
( 2021-10-17)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte, Kunnen jullie de leeftijd en de uitvoerder van deze tinnen lepel beoordelen? Geen merktekens gevonden maar wel staat er een Vlaamse leeuw als ornament. Alvast bedankt, Met vriendelijke groeten, Slawomir Dencikowski
Antwoord : Zonder merktekens is het onmogelijk om een identificatie te maken.
Initialen
Lagasse J.
( 2021-10-11)
Vraag : Kunt u aub de initialen JC plaatsen ? Het staat op een tin(legering ?) van een christus aan kruis.
Antwoord : Zonder foto's is het voor ons helaas onmogelijk een identificatie te maken op basis van initialen.
Merkteken
Vliegen kristof
( 2021-10-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste zou u me kunnen zeggen van welk materiaal deze(drink) beker is gemaakt? Weet u iets meer over het merkteken?
Antwoord : De drinkbeker is een tinnen drinkbeker. Het merk is ons helaas niet bekend.
Waardevol
Els Feytens
( 2021-10-03)
Vergroot
Vraag : Beste, ik ben ik het bezit van een collectie tinnen voorwerpen van mijn grootouders. Graag had ik geweten of er iets waardevol tussen zit of wat ik best kan doen met deze voorwerpen? Het gaat om een 10kg in totaal. Alvast bedankt.
Antwoord : Op basis van de foto is dit moeilijk te beoordelen. Op een drietal stukken na zijn wij wel zeker dat het niet om antieke tinnen stukken gaan. Voor verder info kan u ons contacteren.
Merkteken
van damme paul
( 2021-10-01)
Vergroot
Vraag : U vroeg een duidelijker foto van het merkteken bovenaan. Zou het kunnen dat het Jacobus Johannes De Keghel uit Gent is. Ik heb ook nog een set van zes tinnen lepels met dezelfde letters. Alvast bedankt.
Antwoord : Dit zijn geen merken van een tinnegieter, maar de initialen van de voormalige eigenaar. Het toeval wil dat deze initialen overeenkomen met deze van de tinnegieter Joannes De Keghel uit Gent. Dit betekent uiteraard niet dat de kan bij hem werd gemaakt.
Tinnen kan
van damme paul
( 2021-09-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij iets meer vertellen over herkomst en ouderdom? Op de bovenkant staan de initialen I D K rond een cirkel (te zien op foto 1). Op de onderkant een merkteken (foto 2). Alvast bedankt
Antwoord : Zonder duidelijke foto van het merkteken op het deksel kunnen wij u helaas niet verder helpen. De foto met het roosmerk is te onscherp om te kunnen beoordelen. Wij vermoeden echter wel dat het over een kan gaat van De Keghel uit Gent.
Tinnen maat
van damme paul
( 2021-09-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik vermoed dat deze maatbeker van tinnengieter Leclerc-Smagghe uit Rijsel is. Klopt dit? Ik vind verder geen info over die man. 19de eeuw? Op de verbinding tussen deksel en handvat staan een tiental merktekens. IJktekens? Ik heb ook de kleinere maten. Alvast bedankt
Antwoord : De werkplaats Leclerc-Smagghe uit Lille was werkzaam van 1887 tot omstreeks 1911. De merktekens bovenaan de maat zijn ijkmerken (niet te zien op deze foto).
Herkomst
maaiko
( 2021-09-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : hallo ik ben in bezit gekomen van een paar oude tin stukken maar kan zelfs na boeken te hebben gekocht niet achter komen wie ze gemaakt hebben en welk land er staan genoeg stempels op zelfs 1 met 1791 dus mijn vraag is of u mnij daar bij kan/wil helpen mvg het zijn 5 stempels de gene die ik er niet goed op krijg zijn gekruisde sleutels
Antwoord : De merkjes op dit stuk zal je terugvinden in de literatuur. Het zijn namelijk fantasiemerken uit de tweede helft van vorige eeuw.
Kandelaar
Hermann Rikkerink
( 2021-09-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wij kregen in onze Vincentiuswinkel deze kandelaar. Is het wat waard?
Antwoord : Geen antiek.
Houder
Marc Lerno
( 2021-09-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u hierover meer info geven; ouderdom ... Onderaan staat vermeld 92% Het geheel is vrij plooibaar. Kan dit afbreken? Bedankt.
Antwoord : Alle tinnen voorwerpen met een percentage-aanduiding dateren ten vroegste uit de tweede helft van vorige eeuw. Ja, tin is in zekere mate plooibaar en is in dit geval het risico op afbreken groot.
Tin
Els vanderstraeten
( 2021-09-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedemiddag, Benieuwd uit welk jaartal deze komen en zijn deze iets waard?
Antwoord : De foto van het merk is veel te wazig om het te kunnen identificeren. In ieder geval is het geen antiek stuk.
Merktekens
PV
( 2021-09-06)
Vergroot
Vraag : Wat kan je meer zegen over deze grote kandelaar met de merktekens
Antwoord : Hier kunnen wij weinig over vertellen. De merkjes zijn ons niet bekend. Zij dateren uit det tweede helft van vorige eeuw en wijzen erop dat het geen antieke kandelaar is.
Tinnen set
Jeroen Luttmer
( 2021-09-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goede middag, Is toevallig bij u bekend bij wie deze arts and crafts koffie en theeset gemaakt is, alle alleen gemerkt aan onderzijde met een kroon. mvg Jeroen Luttmer
Antwoord : Helaas kunnen wij u niet verder helpen. Dit merk is ons niet bekend.
Droppelmina
Michel
( 2021-09-01)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik had graag wat meer geweten over deze kan. Gebruik , ouderdom enz. Met vriendelijke groeten Michel
Antwoord : Deze decoratieve kan uit de laatste kwart van vorige eeuw is geinspireerd op de oude kraantjeskannen, ook droppelmina genoemd in Duitsland. Destijds waren dergelijke kannen een soort koffiezetapparaat.
Tinnen beker
Reinders
( 2021-08-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Kunt u mij iets vertellen over de ouderdom van dit tinnen bekertje en de merktekens onder op? Dank u wel.
Antwoord : Het merk is ons niet bekend. De beker is geen antiek en dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Pot
Geertrui Clincke
( 2021-08-28)
Vergroot
Vraag : Uit welke tijd aub? En de waarde aub?
Antwoord : Geen antiek. Zoals aangegeven op onze site worden geen waardebepalingen gedaan gedaan.
Land van Waas
Ben Deters
( 2021-08-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Heeft u een idee hoe oud deze schaal is en heeft hij iets van waarde. Hij heeft een doorsnede van 33cm.
Antwoord : Over de merken op deze oude authentieke schaal bestaat geen duidelijkheid. Op basis van de afgebeelde raap in het merk met de initialen IC van de tinnegieter, zouden ze afkomstig kunnen zijn van een tinnegieter uit het Waasland. De schotel dateert mogelijk uit de 18e eeuw.
Tinnen borden
Dorien
( 2021-08-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Zijn dit echt tinnen borden? Wat is de herkomst? Mvg
Antwoord : Ja, dit zijn echte tinnen borden, maar geen antieke. Ze dateren uit de tweede helft van vorige eeuw. De herkomst van dergelijke decoratieve stukken is niet meer te achterhalen.
Ouderdom
Els Smets
( 2021-08-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Betekenis van de symbolen op het tinwerk Van welk jaar is dit tinwerk?
Antwoord : De merken op deze kan zijn van de tingieterij Foca uit Oosterbeek in Nederland. Dit bedrijf was actief van 1948 tot omstreeks 1990.
Fruitschaal
J.Olierook
( 2021-08-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag zou ik de herkomst en ouderdom willen weten van deze fruitschaal. B.v.d.
Antwoord : De merkjes op deze fruitschaal zijn misleidend. Dit heeft niet te maken met 1791. Het stuk werd gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw en is geen antiek.
Info
Debbie Gheselle
( 2021-08-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Zou u me wat meer info kunnen geven over deze kandelaar? Stempel? Uit welke tijd? Enz..
Antwoord : Het merkje is dat van de tinnegieterij De Boutsfort uit Brakel, werkzaam van ca 1980 tot een vijftal jaren geleden.
Merkteken
Guido
( 2021-08-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hoi, ik heb een tinnen bord gekocht voor mijn vrouw. Ik ben benieuwd naar de herkomst. Kunt u dat herleiden a.d.h.v. de foto?
Antwoord : De merken zijn deze van de tinnegieter Rombaut Ignace Flament uit Douai in Frans Vlaanderen. Hij werd meester in het ambacht in 1741 en was vermoedelijk werkzaam tot ca 1773. Het merk op de voorzijde is een eigendomsmerk van een kruisboogschuttersgilde.
Grote schotel
PROOST Wim
( 2021-08-17)
Vergroot Vergroot
Vraag : Bedankt voor jullie snelle reactie. Deze keer de details van de stempels op de schotel.
Antwoord : Helaas is dit geen authentieke schotel. De schotel heeft al wat ouderdom, maar is geen antiek. De roosmerken zijn fantasiemerken, net zoals de eigendomsmerkjes op de voorzijde.
Stempel
bert verstraeten
( 2021-08-16)
Vraag : ik vroeg mij af wat een stempel met daarop denmark 1930 dan 4 maal rondom JUST in een driehoek met volledig vanonder het nummer 514 op een tinnen schaal doet?
Antwoord : Zonder foto's kunnen wij u helaas niet verder helpen. Het lijkt erop dat dit een stuk is uit Denemarken uit 1930 en dat het nummer 514 naar een cataloog verwijst. Maar zekerheid hebben wij niet.
Geen waardebepalingen
herbert meijer
( 2021-08-16)
Vraag : wat is mijn oud acht kantige doosje met deksel waard met eikel op de deksel
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze site niet gedaan.
Kan
DAes chris
( 2021-08-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u me zeggen of dit werkelijk tin is en uit welke periode
Antwoord : Dit is zeker een tinnen voorwerp en dateert uit de tweede helft van vorige eeuw.
Bord
PROOST Wim
( 2021-08-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste Bij het leeghalen van ons ouderlijk huis kwam ik deze grote tinnen schotel tegen (45 cm), voorzien van enkele stempels. Weten jullie de betekenis van die stempels, en wat zou ik ervoor kunnen vragen? Alvast bedankt voor de hulp. Greetzzz Wim
Antwoord : De merken verwijzen naar de maker van het bord. Helaas zijn de merken te klein om ze te kunnen lezen. In ieder geval lijkt dit geen antiek bord te zijn, maar wel een met een zekere ouderdom. Waardebepalingen worden via deze site niet gedaan.
Glas
Yvonne Van silfhout
( 2021-08-10)
Vergroot
Vraag : Bestaat uit twee wijnglazen, een cognac en borrelglas en bonbonniere. Glas is 90 % kristal en op bodem staat 95%. Vraag me af of het tin is?
Antwoord : Het is moeilijk te zien op de foto, maar het lijkt inderdaad een tinnen decoratie te zijn.
Aken
Morten Finnerud
( 2021-08-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Ik heb meerdere tinnen borden gevonden bij het opruimen waarvan ik benieuwd ben naar de herkomst. Eentje vermoed ik wat ouder dan de rest. Heb foto’s gemaakt van dit bord. Met vriendelijke groet, Morten
Antwoord : Dit bordje is afkomstig uit de stad Aken(Achen)en dateert vermoedelijk uit het begin van de 19e eeuw. De tinnegieter met de initialen IHG is ons helaas niet bekend.
Tinnen beker
Arie Jongsma
( 2021-08-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedenavond, wij hebben voor onze kringloopredeenkind een tinnen beker ingebracht gekregen. Na wat speurwerk vind ik het merkteken wel wat lijken op die van tinnegieter Francois d Hollande. Misschien kunt u ons dat bevestigen en zo niet ons op een ander spoor brengen. Bij voorbaat dank, Arie Jongsma namens kringloopredeenkind Groningen.
Antwoord : Dit is geen antieke beker,maar een fantasiebeker gemaakt in de loop van de tweede helft van vorige eeuw. De herkomst is niet te achterhalen.
Tinnen kandelaar
Hanne
( 2021-08-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Kan u meer info geven omtrent deze kandelaar? Alvast bedankt!
Antwoord : Deze kandelaar is een product uit de tweede helft van vorige eeuw en is geen antiek stuk.
Olielamp
Laura
( 2021-08-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, ik heb van mijn opa en oma deze olielamp gekregen en toen ik hem goed bekeek vond ik onder de voet een soort embleem van een Engel met een hoorn. Weet U misschien wat dat betekend en wat de herkomst van deze olielamp is? Hartelijk dank alvast
Antwoord : Deze lamp lijkt ons in Brittania metal gemaakt te zijn. De herkomst is ons niet bekend.
tinnen bord
Nannette Rader
( 2021-07-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Op een tinnen bord/schotel van mijn tante staat een keurmerk van een engel met een zwaard en een weegschaal. Weet u van wie dit keurmerk is, hoe oud dit bord is en waar het evt. vandaan komt? Alvast hartelijk dank voor uw antwoord. Hartelijke groet, Nannette
Antwoord : Dit bord heeft al een zekere ouderdom, maar is geen antiek bord. Het werd gemaakt in de loop van de tweede helft van vorige eeuw. Het merk is ons niet bekend.
Herkomst
Karin Smolders
( 2021-07-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij iets vertellen over de herkomst en datering van deze tinnen kan? Aan de buitenkant zijn met puntjes de letters B F aangebracht. Het teken (zie foto) zit binnenin op de bodem.
Antwoord : Dit is geen antieke kan, maar een product uit de tweede helft van vorige eeuw. Bij authentieke stukken zouden de letters B ene F de initialen zijn van de eigenaar. De versierde rosas is een afsluitstuk dat gebruikt werd bij de vervaardiging van authentieke stukken.
Zwitserse kan
van Thiel
( 2021-07-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij vertellen wie de maker is van deze kan en wat hij waard zou kunnen zijn?
Antwoord : Dit is geen Normandische kan, maar eentje uit Zwitserland. Het merk is toegewezen aan de tinnegieter Etienne Gaudi uit Geneve. Hij werd geboren in 1650 en is overleden in 1699. Waardebepalingen worden via deze site niet gegeven.
Herkomst
Karin Smolders
( 2021-07-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij iets vertellen over herkomst en datering van deze kandelaar?
Antwoord : De kaarsenhouder is een Nederlands product gemaakt door de tingieterij Foca uit Oosterbeek. Dit bedrijf was actief van 1948 tot omstreeks 1990.
Tinnen bordjes
Karlien
( 2021-07-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik kwam deze schaaltjes tegen bij het opruimen van een oude barkast. Zijn deze van enige waarde?
Antwoord : Geen antiekwaarde
Petrus Peeters
Jozef Teugels
( 2021-07-21)
Vraag : We zijn op zoek naar gegevens over de blijkbaar vergeten ambachtsman Petrus Peeters uit Tienen. Hij was vooral werkzaam als klokkengieter en geelgieter. Maar misschien werkte die ook met tin? We weten ondertussen dat hij rond 1710 geboren is en overleden in 1789. Bestaat die man ergens in jullie archieven? Met vriendelijke groeten!
Antwoord : Een tinnegieter Petrus Peters is niet terug te vinden in onze database als tinnegieter uit Tienen. Wel hebben wij een Joannes Petrus Peeters, weliswaar vermeld in Antwerpen in de eerste helft van de 18e eeuw. Voor meer info, gelieve ons te contacteren via mail secretariaat@vlaamsetinverenging.be)
Tinnen kan
Marc Van Wesemael
( 2021-07-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Heeft deze kan enige historische waarde en herkent u het wapenschild?
Antwoord : Neen, deze kan is geen antiek en heeft geen historische waarde. Het wapenschild is ons niet bekend.
Brugs kannetje
Peter
( 2021-07-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste lezer, heb een kannetje uit Brugge gevonden met een apart merk wat ik niet kan herleiden weet U het misschien, alvast bedankt Peter uit Limburg
Antwoord : Dit merkje is van Petrus Leopoldus Parqui uit Brugge. Hij werd geboren in 1791, huwde in 1826 en overleed in 1862.
Onbekend
Stappers
( 2021-07-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij meer vertellen over de tinnengieter J.W. van Buuren. Heb daar een suikerpotje van en ik probeer de leeftijd van.dit potje te achterhalen.
Antwoord : De tinnegieter van Buuren is ons helaas niet bekend. Het potje is niet antiek en dateert uit de tweede helft van vorige eeuw.
Set
Grada
( 2021-07-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Via familie heb ik deze set tinnen maatbekers ontvangen. Ze zijn allemaal voorzien van hetzelfde engeltjes teken met de letters KdBR en het getal 90 eronder. Op de zijkant bovenaan staan overal letters, niet overal dezelfde, maar per 3 staan ze wel in dezelfde volgorde. Kunt u mij meer vertellen over de herkomst en de leeftijd van deze set?
Antwoord : Het merk KRdB is afkomstig van het bedrijf Roelen Tin BV uit Zeist, werkzaam van 1956 tot 1987. Het cijfer 90 zal vermoedelijk het percentage van zuiver tin zijn in de gebruikte legering. De merken bovenaan zijn ijkmerken. Deze inhoudsmaten zijn wel geen authentieke stukken, maar nagemaakte inhoudsmaten voor decoratieve doeleinden.
Verkopen
Claesen Viviane
( 2021-06-30)
Vergroot
Vraag : Wat zou mij deze edeltin potten opbrengen ?
Antwoord : Zoals aangegeven op onze site worden er via deze rubriek geen waardebepalingen gedaan.
Bord
chantal
( 2021-06-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u mij iets vertellen over de herkomst en datering van dit bord?
Antwoord : Dit bord is geen antiek bord. Het werd gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw en is gemerkt met drie maal een fantasie-roosmerk. De herkomst is niet te achterhalen.
Stempel
Lien
( 2021-06-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Heeft deze stempel (zwaan) een speciale betekenis? En mag ik dit setje als antiek beschouwen?
Antwoord : Deze set is geen antiek. De zwaan zal verwijzen naar de fabrikant, maar is ons niet bekend.
Oorsprong
Véronique Dumarey
( 2021-06-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is dit antieke tin en wat is de oorsprong en tijdperk aub ?
Antwoord : Ja, dit kan tot het antieke tin gerekend worden, weliswaar tot de jongere generatie. De drie merken zijn allemaal afkomstig uit Brussel. Het ronde- en het roosmerk, allebei met de initialen PIS, zijn deze van de tinnegieter Petrus Josephus Stas. Hij is overleden ca 1829. Het ovale merk is dat van Charles Aertsens. Hij wordt vermeld van 1848 tot in 1865. De kan dateert dus uit deze laatste periode.
Oorsprong
Véronique Dumarey
( 2021-06-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wat zegt de onderkant van deze tin ?
Antwoord : Het roosmerk met het getal 15 is afkomstig van het Luikse tinnegietersatelier Henri Micheels. Het atelier is opgestart 1806 en was gedurende gedurende drie generaties werkzaam. De laatste tinnegieter Micheels is overleden in 1904. Gezien de merken door de verschillende generaties gebruikt werden, is het niet mogelijk om een juiste toewijzing te maken. Het nummer 15 verwijst naar de toenmalige catalogus uit de tweed helft van de 19e eeuw. De andere merken zijn vermoedelijk van Philippe Mino uit Brussel. Zijn vennootschap was werkzaam tussen 1928 en 1969.
Identificeren
Mulder
( 2021-06-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goede middag, Ik ben via familie in bezit gekomen van een tinnen kan met deksel. Ik kan echter niks vinden over de herkomst en eventuele waarde hiervan. Ik hoop dat u mij meer kan vertellen. Zie de foto. Groet, Marko Mulder
Antwoord : Deze kan is een Nederlands product gemaakt door de tingieterij Foca uit Oosterbeek. Dit bedrijf was actief van 1948 tot omstreeks 1990. De merkjes op de onderzijde zijn misleidende merken die op heel wat voorwerpen terug te vinden zijn en zijn dus niet authentiek.
Italie
Andreas Visser
( 2021-06-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Op de bodem zie ik een merk. Kunt mij vertellen wie de tinmeester is en waar plus wanneer het gemaakt is?
Antwoord : Het is duidelijk dat dit een product is dat afkomstig is uit Italie. Het werd in de loop van de tweede helft van vorige eeuw gemaakt. De tinnegieter is ons niet bekend.
Schotel
Dirk Van Assche
( 2021-06-22)
Vergroot
Vraag : Kunt u mij iets zeggen over de herkomst en de ouderdom van deze schotel? De schotel is 29cm breed. De merktekens zijn erg moeilijk te zien.
Antwoord : Zonder foto's kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Tinnen kan
pratz
( 2021-06-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte, Hoeveel zou een tinnen kan van 2 kg etain 92 % waard zijn en gestempeld? dank u mvg
Antwoord : Zoals aangegeven op onze site worden er via deze rubriek geen waardebepalingen gedaan.
Leeftijd
Miranda
( 2021-06-20)
Vergroot
Vraag : Goedendag ,kan iemand mij informeren over de leeftijd van deze kan
Antwoord : De kan is voorzien van fantasiemerken en dateert uit de tweede helft van vorige eeuw.
Dateren
Leo van es
( 2021-06-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo ik heb een kandelaar , met merktekens die ik nergens terug kan vinden , kunt u het dateren ? Alvast bedankt ,
Antwoord : De merken op de kan zijn geen authentieke tinmerken, maar fantasiemerken uit de tweede helft van vorige eeuw.
Geen antiek
Rutten
( 2021-06-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is dit antiek tin. Onder alle onderdelen staat rio 834 en welke betekenis heeft dat?
Antwoord : Dit is geen antiek, maar een set dat gemaakt werd door het bedrijf Rio uit Nederland in de tweede helft van vorige eeuw. Het nummer is een catalogusnummer.
Geen waardebepalingen
Luc Van Slycken
( 2021-06-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : ik had graag geweten wat de waarde van deze schotel kan zijn; diameter is 18 cm en hoogte is 4,5 cm. op de onderzijde staat vermeld DJ en 92 %
Antwoord : Zoals aangegeven op onze site worden er via deze rubriek geen waardebepalingen gedaan.
Tinnen asbak
Silvia
( 2021-05-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Graag uw advies over deze tinnen asbak. Ik had graag een beetje meer informatie gehad over de afkomst en eventueel het jaar waarin deze zou gemaakt kunnen zijn. Alvast bedankt voor de hulp
Antwoord : Deze asbak dateert uit de tweede helft van vorige eeuw. Het merk is ons verder niet bekend.
Tinnen kan
Maarten Bracke
( 2021-05-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, ik zie als merk Sint-Joris en de draak en een rozetmotief. Weet u welke fabrikant deze is en uit welke periode deze dateert? alvast bedankt
Antwoord : Dit zijn merken van de Brusselse tinnegieter Robert Pompe. Hij was werkzaam vanaf ca 1905 tot 1963.
Tinnen bord
pierre aesaert
( 2021-05-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag uw raad merkteken roos met een R er boven,of dit bordje oud is, en origineel.grote dank bij voorbaat.Aesaert pierre
Antwoord : Dit bordje is geen antiek, maar een stuk dat gemaakt werd in de laatste kwart van vorige eeuw.
Namaak
Jan
( 2021-05-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedenavond, ik had 12/13 mei al het vragenformulier ibgevuld maar vraag mij af of deze is aangekomen. Ik vroeg mij af of deze kan echt of namaak is. Door de onduidelijke merken dacht ik aan namaak. Mocht hij wel echt zijn ben ik benieuwd naar de datum.
Antwoord : Het is niet omdat merken niet duidelijk zijn dat het over namaak gaat. De merken op uw kan zijn merken van de tinnegieter J.B.baptiste Museur uit Ath, werkzaam op het einde van de 18e en het begin van de 19e eeuw. Helaas zijn deze merken wel regelmatig terug te vinden op stukken die gemaakt werden in de loop van vorige eeuw. Ook hier is dit het geval.
Geen tin
Tom van der Hulst
( 2021-05-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Waar komen deze vandaan en uit welk jaar? Is een set van 6.
Antwoord : Dit zijn namaak inhoudsmaten gemaakt in zamac, een legering met zink als belangrijkste component.
Tinnen kan
Leen Van Hauwermeiren
( 2021-05-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Kan u de herkomst van deze tinnen snavelkan aangeven?
Antwoord : Helaas kunnen wij u niet verder helpen. Het is geen antieke kan, maar een namaak van een kan uit Duitstalig gebied.
Info
TEUWEN
( 2021-05-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : alle info welkom, graag ook datering ?
Antwoord : Geen antiek, gemaakt in de laatste kwart van vorige eeuw.
Info
TEUWEN
( 2021-05-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : alle info welkom, graag ook datering ?
Antwoord : Geen antiek, gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw.
Info
TEUWEN
( 2021-05-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : alle info welkom, graag ook datering ?
Antwoord : Geen antiek, gemaakt in de laatste kwart van vorige eeuw.
Info
TEUWEN
( 2021-05-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : alle info welkom, graag ook datering ?
Antwoord : Geen antiek, gemaakt in de laatste kwart van vorige eeuw;
Info
TEUWEN
( 2021-05-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : alle info welkom, graag ook datering ?
Antwoord : Geen antiek, gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw.
Info
TEUWEN
( 2021-05-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : alle info welkom, graag ook datering ?
Antwoord : Deze set afkomstig is van het bedrijf Daalderop uit Tiel. Vanaf 1905 is het bedrijf erkend als 'Koninklijk' en produceerde tinnen voorwerpen tot in 1983. Het merk is een van de vele die gebruikt werden in loop van de vorige eeuw. Geen antiek.
Schotel
Christophe Vanluchene
( 2021-05-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Heb een bord en perenkan, waarvan zijn deze afkomstig en heeft u nog meer info hierover. Alvast bedankt
Antwoord : De foto's zijn te onscherp om goed te beoordelen. Het merk met personage is afkomstig uit Gent en het twee merk uit Doornik.
Schenkkan
Marc Vercammen
( 2021-05-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : graag info over deze keurmerken
Antwoord : Het merkje JD is dat van de tinnegieter Jean Driessen, werkzaam in Tongeren in de jaren zestig van vorige eeuw.
Schaaltje
Marc Vercammen
( 2021-05-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : graag info over dit keurmerk
Antwoord : Geen antiek, gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw. Namaak van oude vormen.
Kom
Marc Vercammen
( 2021-05-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : graag info over de vele verwijzingen, en (of) keurmerken
Antwoord : Geen antiek, gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw.
Schotel
Jorg
( 2021-05-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, kan u iets meer info geven over de geschiedenis van deze schotel. Betreft het antiek? Mvg
Antwoord : De schotel is afkomstig van het bedrijf Rijo dat gevestigd is in Lier. Het bedrijf zou in de jaren zeventig van vorig eeuw tin geproduceerd en/of verkocht hebben. In ieder geval is deze kom geen antiek.
Identification
Rickard Svensson
( 2021-05-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : I recently bought a tin pitcher, see enclosed photos. I would be very grateful if you could try to help me identify its origins and age. The mark seems to represent a crowned Tudor rose within two circles.
Antwoord : The mark is difficult to read, but seems to come from the workshop of the pewterer Henri Micheels from Liège. Three generations of Micheels worked from 1806 until the beginning of the last century. Since the brands were used by the different generations, it is not possible to make a correct assignment. The jug probably dates from the second half of the 19th century.
Informatie
Laura
( 2021-05-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : Zou u wat meer info kunnen geven over deze bekers?
Antwoord : Geen antiek.
Tinnen inhoudsmaat
Vd werf
( 2021-05-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij iets meer vertellen over deze kan, de herkomst en de leeftijd. En de verschillende merken? Vriendelijk bedankt, groetjes Leonieke
Antwoord : De naam achter de initialen op de inhoudsmaat is niet bekend, maar wel de productieplaats. De maat werd gemaakt in Maastricht in het begin van vorige eeuw.
Tinnen bord
Marleen Geens
( 2021-05-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik zou graag de ouderdom en waarde kennen van mijn tinnen bord met stempels op de voor- en achterkant en waar het gemaakt is. Hartelijk dank bij voorbaat! Vriendelijke groeten, Marleen
Antwoord : Uw bord is een antiek bord uit de eerste helft van de negentiende eeuw. Het bord draagt de tinmerken van de Leuvense tinnegieter Cornelis Josephus Van Hool. Hij was werkzaam van af 1795 tot 1832 en overleed in 1849.
Tinstempels
Maes Ph.
( 2021-05-10)
Vergroot
Vraag : Wat betekenen de getoonde tinstempels.
Antwoord : Deze merken zijn een reeks fantasie- en recupmerken bij elkaar.
Waardebepaling
rutten
( 2021-05-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : wat zijn deze zware miniatuurtjes waard en zijn ze antiek
Antwoord : Geen antiek, waardebepalingen worden niet gegeven via deze rubriek.
Geen antiek
rutten
( 2021-05-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : hebben deze kannen met dit stempelttje waarde en zijn ze antiek
Antwoord : Geen antiek
Schaal
Pierre van Hombergh
( 2021-05-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste kenner, wat zou u mij kunnen vertellen over deze schaal? Met vriendelijke groet. Pierre
Antwoord : Helaas zijn de foto's niet doorgekomen. Probeer het nogmaals.
Drie merken
Benny Dejonghe
( 2021-05-04)
Vergroot
Vraag : Geachte Heeft er in uw vereniging iemand het idee waar deze stempel voor staat, of hoe oud dit tinnen bord is
Antwoord : Dit soort merken is vooral terug te vinden in Duitstalig gebied. Voor zover wij kunnen waarnemen op de foto gaat het hier echter niet over een authentiek stuk, maar wel over een een schotel dat in de loop van vorige eeuw werd gemaakt. Het stuk werd weliswaar gemerkt met oude merkijzers. De merken zijn te vaag om deze te kunnen identificeren.
Schaal
Pierre van Hombergh
( 2021-05-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste kenner, wat zou u mij kunnen vertellen over deze schaal? Met vriendelijke groet. Pierre
Antwoord : Deze taartschotel is, ondanks het merkje met het jaartal 1769 in het klein merkje, geen antiek. De schotel dateert uit de tweede helft van vorige eeuw, is zandgegoten en voorzien van fantasiemerken.
Stempel
Bjorn
( 2021-05-02)
Vergroot
Vraag : Kunnen jullie me wat meer info geven over mijn asbakje? Dank je
Antwoord : De asbak werd gemaakt in het werkhuis van de tinnegieter Justin Depondt in Borgloon. Justin Depondt, oprichter van het bedrijf overleed in 2007.
Inhoudsmaat
Katrien Vandewiele
( 2021-04-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : is het mogelijk van deze inhoudsmaat de maker en de leeftijd te bepalen?
Antwoord : Deze inhoudsmaat draagt de merken van de tinnegieter Jean Baptiste Oudart uit Lille en werd gemaakt in het de tweede kwart van de 19e eeuw. Door een detailstudie van de ijkmerken uit te voeren, is het mogelijk om het juiste fabricatiejaar te bepalen. Op het eerste zicht lijkt de maat ook in België ge-ijkt te zijn.
Kortrijk
Katrien Vandewiele
( 2021-04-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : is het mogelijk om ook van deze inhoudsmaten de maker en de leeftijd te bepalen?
Antwoord : Deze inhoudsmaten werden gemaakt in Kortrijk in de tinnegieterij Van de Velde. Van dit atelier zijn enkel inhoudsmaten bekend die dateren uit het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw.
Tinnen bord
Marianne Dekkers
( 2021-04-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij iets vertellen over de leeftijd en herkomst van dit bord? En zo mogelijk iets over de waarde.
Antwoord : De merken op uw bord zijn toegewezen aan de tinnegieter Nicolaas Speelmans uit Hasselt. Hij was er werkzaam vanaf 1752 en overleed in 1787. Uw bord mag als antiek bord worden beschouwd.
Verwarrend
DRATZ
( 2021-04-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo Ik zou graag de naam willen weten van de periode en de regio van de goudsmeden die dit bord vormden, geërfd van mijn grootouders uit Brussel in België. Tinnen merkteken ND en AC met Saint Michael die de demon doodt. Bedankt voor uw hulp en vriendelijke groeten. J. Dratz
Antwoord : De merken op de schotel zijn nogal verwarrend voor een leek. Het roosmerk is oorspronkelijk een van de merken van de Luikse tinnegieter Nicolas Dechamps. Het ronde merk met Sint Michiel en de draak en met de initialen AIC is eigenlijk afkomstig van de Brusselse tinnegieter Antonius Ignatius Cornet. Beide ateliers waren werkzaam in de 18e eeuw. De realiteit is wel totaal anders want de merken werden 'gekaapt' door het atelier Arthur Chaumette en Laveur uit Parijs. De schotel is dus niet uit de 18e eeuw, maar werd gemaakt in Parijs tussen 1909 en 1958.
Tinnen asbak
Noëmi Grautman
( 2021-04-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze asbak vond ik in Heemstede op het erf van landhuis Mariënheuvel, Nederland. Na een beetje poetsen denk ik een engelstempel te herkennen. Kan iemand mij meer vertellen over de herkomst van deze asbak?
Antwoord : De asbak dateert uit de tweede helft van vorige eeuw. De herkomst is niet te achterhalen.
Merk
Vermulst
( 2021-04-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Mijne heren , Graag wil ik weten het merk op de achterkant van mijn bord. Met dank voor de te nemen moeite
Antwoord : Dit is een van de merken afkomstig uit het Luikse atelier Henri Micheels dat opgestart werd in 1806. Henri Micheels werd geboren te Maastricht in 1777 en huwde in 1802 met de dochter van de Luikse tinnegieter Andre Jaspar. In 1806 neemt hij het atelier van zijn schoonvader over. De oudste zoon, Jean Christoph, geboren in 1803, volgt zijn vader op en overlijdt in 1870. De laatste tinnegieter Micheels is Lambert Isidore, geboren in 1839 en overleden in 1904. Gezien de merken door de verschillende generaties gebruikt werden, is het niet mogelijk om een juiste toewijzing te doen.
Asbakje
Jana
( 2021-04-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze asbak vonden we in onze tuin. Weten jullie hier meer over? Alvast bedankt!
Antwoord : Het enige dat wij hierover kunnen vertellen is dat de asbak gemaakt werd in de jaren zeventig van vorige eeuw, waarschijnlijk in Tongeren.
Merken
Vermulst
( 2021-04-14)
Vraag : Graag wil ik weten of u iets kunt vertellen over de timmerden op mijn bord .
Antwoord : Zonder foto's kunnen wij u moeilijk verder helpen.
Luik
Godelieve Segers
( 2021-04-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze drie inhoudsmaten hebben onderaan allemaal hetzelfde merkje, een molen met letters F K. Kan u iets meer vertellen over maker, herkomst en datering van deze stukken? Alvast bedankt!
Antwoord : De initialen FK verwijzen naar de weduwe van de tinnegieter Florent Kairis die in Luik werkzaam was vanaf 1888 tot in 1905. Het atelier produceerde enkel tinnen inhoudsmaten.
Beker
P.H. de Rover
( 2021-04-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik vermoed dat het om een lepelbekertje gaat. Onderop staat een tinteken, op het bekertje de letters S K R in cursief en het jaartal 1783. Kunt u mij hier iets meer over vertellen?
Antwoord : Deze beker heeft helaas niets te maken met het jaartal 1783. Dit jaartal is pure misleiding van de maker die het stuk goot in de loop van de tweede helft van vorige eeuw.
Luciferdooshouder
KVdb
( 2021-04-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte, ik heb recent een luciferdoosjeshouder uit tin gekregen en ik wou graag weten hou oud het voorwerp zou kunnen zijn en ook wou ik graag wat meer weten over het tinmerk/-fabriek en of het object zeldzaam is. Het gaat om het tinmerk Finstain, GF, Les Potstainiers Hutoi. Mvg
Antwoord : Dit doosje is een product van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en is tot op heden nog altijd actief. Het is geen antiek.
Merktekens
bruyninx
( 2021-04-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Op een bord staat zowel een roos als een engeltje. In bijlage de foto. Kan daar een periode opgeplakt worde en welke prijs kan ik daar voor vragen? bedankt voor de info
Antwoord : Uw bord werd gemaakt in het atelier van de Brusselse tinnegieter Charles Dickmans. Hij wordt in de Brusselse Almanakken vermeld vanaf 1832 tot in 1873. Waardebepalingen worden via deze rubriek niet gegeven.
Schotel uit Gent
Christophe Vanluchene
( 2021-04-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Afkomst leeftijd alvast bedanktGrtj
Antwoord : De merken zijn deze van de tinnegieter Lucas Neetesone uit Gent. Hij werd meester in het ambacht in 1760 en wordt nog vermeld in 1790.
Kaliningrad
G
( 2021-04-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb twee borden geerfd en heb geprobeerd om meer te weten te komen aan de hand van het stempel maar kan helaas weinig vinden (wel andere objecten met dezefde stempel). Is dit authentiek? Bedankt voor uw hulp.
Antwoord : Goede vraag of dit authentiek is. Het merk is terug te vinden in Konigsberg in Oost Pruisen, nu Kaliningrad. In de literatuur is het merk toegewezen aan Johann Gottfried Ranck die in 1756 meester in het ambacht werd. Het authentiek merk heeft boven de centrale roos de initialen J G R, maar deze zijn op uw merk niet aanwezig. De reden hiervoor is ons niet bekend, maar doen ons inderdaad twijfelen aan de authenticiteit. Meister. Erwirbt am 26. März 1756 das Bürgerrecht (Königsb. Bürgerb.). Wohnt Vordere Vorstadt.
Tinnen kan
Maaike
( 2021-04-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Zou u mij kunnen vertellen wat de leeftijd is van deze bierpul en wie hem heeft gemaakt? De deksel is gemerkt met de gekroonde Tudor roos en de letters LBS of L&S en het handvat heeft de letters WK of WR. Bij voorbaat bedankt.
Antwoord : Het roosmerk is ons niet bekend; het is geen authentiek roosmerk.
Tinnen soldaatje
Delanghe
( 2021-04-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wat is de waarde van dit tinnen soldaatje?
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze rubriek niet gedaan.
Tinmerk
luc behets
( 2021-04-02)
Vergroot
Vraag : kan u mij meer uitleg geven over de afbeelding en het het getal 92 op de foto aub?
Antwoord : Het cijfer 92 verwijst naar het percentage van zuiver tin dat gebruikt werd in de legering. In dit geval was dit 92 procent. Stukken met een aanduiding van het percentage dateren te vroegste uit de tweede helft van vorige eeuw en wordt niet als antiek beschouwd.
Tin
F.Harms
( 2021-04-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Gaarne ouderdom van het voorwep Naam tingieter
Antwoord : Deze inhoudsmaten komen uit het atelier van de Brusselse tinnegieter Antoine Van Engelen. Hij werd geboren in 1834 en overleed in 1898. Hij was werkzaam van 1867 tot 1886.
Kandelaar
Sylvia Novak
( 2021-03-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag wil ik weten of deze antieke kandelaar iets waard is. En waar hij gemaakt is.Ik kan namelijk het zegel niet ontcijferen. Met vriendelijke groet Sylvia Novak.
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze site niet gedaan. Het merkteken is moeilijk leesbaar op de foto, maar het geheel lijkt ons geen antiek te zijn.
Gedeukte kom
Marlies
( 2021-03-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik kwam dit schattige gedeukte kommetje tegen bij de kringloop voor €1,50. Mij viel het merkje op. Kunt u mij misschien wat meer vertellen over deze kom? Waar diende hij voor? Hoe oud is hij? Alvast bedankt!
Antwoord : Het merkje met de initialen IVM is oorspronkelijk dat van Johannes van Maurik uit Utrecht. Het merk werd echter doorverkocht en rond 1988 gebruikt door de tingieterij De Tinkoepel uit Zaandam. Dit bedrijf bestaat nog steeds.
Kaarsenhouder
Erwin van Rees
( 2021-03-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij vertellen hoe oud deze tinnen nachtkandelaar is en wat de het merktekens/nummers op de onderkant betekenen. Alvast hartelijk dank.
Antwoord : Merktekens kunnen wij niet zien op de foto's. De kaarsenhouder is geen antiek stuk, maar dateert uit de tweede helft van vorige eeuw.
Fruitschaal
Cosyns
( 2021-03-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is dit iets oud of heeft het absoluut geen waarde? Mvg Koen
Antwoord : Geen antiekwaarde
Tinnen kan
Olthof Theo
( 2021-03-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Uit welke periode stamt deze koffie kan Is 36 cm hoog, wat schat u wat de waarde is ? Mvg. Theo
Antwoord : De kan werd gemaakt in de laatste kwart van vorige eeuw en heeft geen antiekwaarde.
Tinnen kan
Olthof Theo
( 2021-03-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Enig idee wat en wanneer deze is gemaakt?
Antwoord : Deze kan werd gemaakt in de laatste kwart van vorige eeuw en is geen antiek.
Kardinaalschotel
Bart
( 2021-03-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, ik heb een prachtige kardinaalsschotel, herkent iemand het merk of heeft iemand meer informatie voor mij aub. Alvast dank bij voorbaat.
Antwoord : Aan het uitzicht van het stuk lijkt dit voor ons geen authentieke schotel te zijn. Het merkje is ons niet bekend.
Theepot
Filip
( 2021-03-17)
Vergroot
Vraag : Hallo, Enig idee van waar en wanneer deze theepot komt? Het merkteken lijkt op een wesp/bij en heeft een nummer 8.
Antwoord : Zonder foto's kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Kandelaar
LIppens J.
( 2021-03-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : Van welke periode is deze kandelaar en uit welk atelier is die gemaakt. Bij voorbaat onze dank. We vinden het een leerrijke website.
Antwoord : Deze merken verwijzen naar het bedrijf uit Lier dat ingevoerd Rio tin uit Nederland verhandelde in de laatste kwart van vorige eeuw.
Kardinaalsschotel
B
( 2021-03-15)
Vraag : Beste , ik heb een vraag over dit merk van deze kardinaalsschotel weet u uit welke streek deze afkomstig is mvg B.
Antwoord : Zonder foto's kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Tin
S
( 2021-03-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb twee bordjes geërfd. Diameter is ongeveer 20cm. Ze wegen zwaar.Zou dit tin kunnen zijn?
Antwoord : Dit zijn tinnen borden. Het zwaarder gewicht wijst erop dat de hoeveelheid lood, gebruikt in de legering, vrij hoog is.
Vraag
kiki
( 2021-03-13)
Vraag : er staat een nummer op een tinnen schaal wat betekent dit nummer. het nummer is 387A
Antwoord : Zonder foto kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Schaaltje
M. Boers
( 2021-03-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Waar werd dit tinnen schaaltje voor gebruikt, en uit welk jaar komt het. Er staat een engel met een veer volgens mij en bovenaan staan de letters J.m & s
Antwoord : De foto van het merk is helaas te wazig om hier een identificatie te kunnen doen.
Info
G.E.M. Goos
( 2021-03-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Mevrouw, mijnheer, Kunt u mij wat meer vertellen over de merktekens op en onder deze schaal. Ik heb zelf het boekje Tin van Gabriele Sterner maar heb er de merktekens niet in gevonden. Bij voorbaat dank.
Antwoord : Deze merken zijn van de Brusselse tinnegieter Henricus Josephus Pinchard, geboren in 1778. Andere gegevens over deze tinnegieter zijn er niet.
Determinatie
Marleen De Laet
( 2021-03-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik zou graag wat meer willen weten over deze mooie, kleine kandelaar. Alvast bedankt
Antwoord : Wij kunnen u hier helaas weinig over vertellen, tenzij dat het geen antiek is en dat het gemaakt werd in de tweede helft van vorige eeuw.
Portugal
Sunny Neirinckx
( 2021-03-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb een set van estanhos i.benor 97% en heb geen idee van de herkomst en of het al dan niet antiek is
Antwoord : Antiek is het setje zeker niet. Aan het opschrift te lezen is de herkomst vermoedelijk Portugal. Voorwerpen met de vermelding van een percentage dateren ten vroegste uit het midden van vorige eeuw
Tinnen voorwerp
Sunny Neirinckx
( 2021-03-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb nog een set van F.hertz pompe en weet ook van deze niet of het antiek is en wat de waarde zou zijn. Mvg
Antwoord : De voorwerpen van F. Hertz Pompe zijn geen antieke voorwerpen.
Info
yoerik
( 2021-03-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : hallo ik heb dit tinschaaltje gekregen,ik vind dit mooi en heb wat research gedaan maar ik had graag wat meer info over gekregen misschien kan jij me daar iets meer over zeggen en eventueel over de waarde ?weet wel ondertussen dat het 18de eeuw is alvast bedankt voor de moeite
Antwoord : Wij gaan u misschien teleurstellen, maar dit is geen voorwerp uit de 18e eeuw. Het schaaltje werd gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw. De maker en de plaats van herkomst is niet te achterhalen. Het is mooi, maar geen antiek.
Tongeren
jo hudales
( 2021-03-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : de kan is gemerkt maar ik weet niet van welke tingieter het is . Weet u misschien wie de gieter is , of weet u of het een antieke tinnen kan is of niet ? alvast bedankt .
Antwoord : Het is geen antieke kan. Het merk is dat van Jean Riskin uit Tongeren die werkzaam was in de laatste kwart van vorige eeuw en tot ca 2015.
Rol
Decleer Luk
( 2021-02-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, ik kreeg van iemand een rol met (denk ik ) tin. Die schenker had iets met kalligrafie maar weet iemand of men dat vroeger voor letters nodig had ? Dank !
Antwoord : Wij kunnen u helaas niet verder helpen.
Tinnen kan
R. Talhout - Hoornweg
( 2021-02-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Heeft u enig idee of deze tinnen kan aan een kunstenaar is te linken? Groet
Antwoord : De herkomst en de gieter van deze kan is niet te achterhalen.
Schaal
M. de Graaf
( 2021-02-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag zou ik meer weten over deze schaal. Herkomst? Datering?
Antwoord : Deze schaal is een product van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en is tot op heden nog altijd actief. Het is geen antiek.
Beker
jakob boersma
( 2021-02-23)
Vergroot
Vraag : goede middag zou graag wat informatie hebben over een beker die ik in bezit heb gr. alvast bedankt
Antwoord : Wij kunnen u helaas niet verder helpen.
Tinnen kan
Van Leeuwen
( 2021-02-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedendag, deze tinnen? theekan heeft op de onderkant "Gilbert", twee merktekens en het getal 150. Zegt u dat wat?
Antwoord : Deze theepot is gemaakt in het zogenaamde Brittania Metal, een tinlegering die vooral in Sheffield (Engeland) werd geproduceerd in de 19e eeuw en in het begin van de 20e eeuw.
Tinnen bord
Peeters
( 2021-02-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : geachte, deze tinnen schotel werd mij geschonken bij mijn huwelijk in 1973 - er werd mij toen verteld dat het om een object van goede kwaliteit ging... kunt u mij iets vertellen over het merkteken & de gieter - ps het vrouwenhoofd heb ik er laten opschilderen door een bevriende kunstenaar met dank bij voorbaat
Antwoord : In de jaren zeventig werd veel tin verhandeld. Dit stuk is een namaak van de zogenaamde kardinaalschotel. De merken zijn ons helaas niet bekend.
Inhoudsmaat
Jan verstraeten
( 2021-02-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Van waar komt dit potje, en hou oud is dit ?
Antwoord : Het potje is een inhoudsmaat. Het roosmerk FDL is dat van de tinnegieter Fransiscus De Leeuw uit Brussel. Deze tinnegieter was werkzaam tussen ca 1821 en 1863. De merken op de rand en onder de benaming van de inhoud zijn ijkmerken.
Inhoudsmaat
Jan verstraeten
( 2021-02-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Weet iemand meer over de Oudheid van dit potje en van waar komt dit? Is onder de grond gevonden in Keerbergen juist voor 2 de wereld oorlog.
Antwoord : Zie vorige vraag.
Herkomst
PMW Busing
( 2021-02-17)
Vergroot
Vraag : Op onderzijde van een theepot staat een meesterteken (zie foto), ik ben op zoek naar de herkomst en betekenis
Antwoord : Dit merkteken uit vorige eeuw is ons helaas niet bekend.
Houders
Nancy Biasino
( 2021-02-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, zijn deze houders voor theeglazen in tin (zie stempel onderkant)
Antwoord : Voor zover wij kunnen waarnemen op de foto's zijn dit geen tinnen houders.
Bord
Wolf
( 2021-02-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte, hier is een tinnen bord van 31.5cm doormeter met een lelie en op de achterkant de stempel met initialen VH en een "duif". Kan er iets meer verteld worden hierover? Bedankt
Antwoord : Dit merkteken is ons niet bekend. Het sierbord dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Geen antiek
Verhoeven Koen
( 2021-02-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : een erfstuk van mijn moeder. vind hier alleen geen afbeeldingen van. kunt u me helpen en wat de waarde zou zijn a.u.b. m.v.g. Koen Verhoeven
Antwoord : Deze kom werd gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw en heeft geen antiekwaarde.
Herkenning
Willy Ramaekers
( 2021-02-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Kunt u mij meer vertellen over de stempels , afkomst en de maker van dit tinnen bord bedankt mvg willy
Antwoord : Deze merken zijn afkomstig uit Dinant. De tinnegieter met de initialen HI is helaas tot op heden niet bekend.
Theepot
Jacobs Bernadette
( 2021-02-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u me iets meer vertellen over deze theepot en waar kan ik hem eventueel het best laten restaureren. Het oor is er af. Onderaan het onderstel staat er een nummer.
Antwoord : Deze theepot is gemaakt in het zogenaamde Brittania Metal, een tinlegering die vooral in Sheffield (Engeland) werd geproduceerd in de 19e eeuw en in het begin van de 20e eeuw. Wij hebben helaas geen contacten met herstellers van kannen uit dit materiaal.
Chrismatorium
wouter
( 2021-02-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Heeft u enig idee hoe oud dat zou zijn en wie het gemaakt zou kunnen hebben? Initialen zijn J . R met een v tje eronder Groetjes
Antwoord : Dit is een chrismatorium of oliedoos. Het is een voorwerp uit de rooms-katholieke liturgie waarin twee of drie kleinere tinnen busjes passen. Hierin werden de heilige oliën die gebruikt worden bij diverse sacramenten en liturgische plechtigheden bewaard. Dit exemplaar had twee busjes. Het kistje werd gemaakt in Parijs door de tinnegieter Jean Richert. Hij wordt vermeld vanaf 1802 tot aan zijn overlijden in 1830. Zijn weduwe baatte de zaak nog verder uit tot 1844.
Geen antiek
Taelman Werner
( 2021-02-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kunt u iets vertellen over dit 95 % tinnen voorwerp met stempel? en heeft dit iets van waarde? alvast bedankt.
Antwoord : Tinnen voorwerpen met een percentage-aanduiding dateren ten vroegste uit het midden van vorige eeuw en hebben geen antiekwaarde.
Geen antiek
Annelies de pauw
( 2021-02-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste Zijn dit antieke stukken en hebben deze nog enige waarde?
Antwoord : Deze voorwerpen hebben geen antiekwaarde.
Decoratie
Herta Daelman
( 2021-02-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze schotel is een familiestuk, al wat ik weet is dat ze al in het bezit wasin de jaren 60. Kan u er meer over zeggen, het merkteken, datering ? was het een sierstuk of werd dit gebruikt ?
Antwoord : Deze schotel werd gemaakt in het midden van vorige eeuw. Het heeft nooit echt een gebruiks-functie gehad. In de derde kwart van vorige eeuw was er een grote vraag naar tinnen decoratieproducten sierproducten. De schotel is geen antiek.
Eikeltjeskannen
Otto Möller
( 2021-02-04)
Vraag : Wat is precies het tingehalte en de overige samenstelling van de zogenaamde tinnen eikeltjeskannen?
Antwoord : Op deze vraag is het niet mogelijk een antwoord te geven. De legeringen en dus ook het tingehalte varieert van gieter tot gieter.
Naamse merken
Roland Decock
( 2021-02-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Op deze tinnen schotel staan 2 tinmerken op de keerzijde. 1/ een gekroond roosmerk met een ster in het bovenste roosblad. 2/ een gekroonde klimmende leeuw met een ster en PA en jaartal 1696. Wat is de locatie en wie is de tinnegieter?
Antwoord : Deze merken zijn afkomstig van een niet geidentificeerde tinnegieter uit Namen. Deze tinnegieter met de initialen PA werd meester in het ambacht in 1696.
Herkomst
Dieleman
( 2021-02-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : beste, Is deze merkstempel gekend bij jullie? Is dit een oude vaas en wat is evt de herkomst? Groeten, Dany
Antwoord : Dit merkje is ons helaas niet bekend.
Mechelen
Bernadette Brassine
( 2021-02-01)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan je mij hier iets meer over vertellen? Hoe oud is deze?
Antwoord : Deze inhoudsmaat werd gemaakt door de Mechelse tinnegieter Bernardus Van der Heyden. Hij werd geboren in 1786 en overleed in 1841. Hij was als tinnegieter werkzaam vanaf ca 1820.
Geen antiek
Ben Van Daele
( 2021-01-31)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u mij wat meer informatie geven over dit bord dat ik op zolder vond. Kan u mij eventueel vertellen of dit iets waard is en/of waar ik terecht kan met deze vraag?
Antwoord : Dit is een sierbord uit de tweede helft van vorige eeuw en is geen antiek.
Britania Metal
Diana Hofstra
( 2021-01-31)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik vroeg me af of deze kleinere cache-pot gemaakt is van tin en of het wel of niet antiek is. Op de onderkant staan alleen de nummers 30 en 1262. Hoogte ca 9 cm x diameter ca 17 cm. Weegt 460 gram;-)
Antwoord : Deze potten zijn wel degelijk gemaakt uit een tinlegering. De hier gebruikte legering is het zogenaamde Britannia Metal. Dit is een legering van tin met antimoon en koper. Ze zijn niet echt antiek.
Britannia
Diana Hofstra
( 2021-01-31)
Vergroot Vergroot
Vraag : Staat u mij toe aub nog een kleine cache-pot toe te voegen waarover ik dezelfde vragen heb als de vorige. Is genummerd 1551 37 met daartussenin een héél klein cirkeltje. Hoogte is 8,5 cm x diameter van 18 cm. Gewicht: 418 gram. Ik wil u bij voorbaat heel erg bedanken voor uw tijd en moeite!
Antwoord : Ook deze voorwerpen zijn gemaakt in Britannia Metal.
Raadsheertje
jan brasz
( 2021-01-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : kunt u mij zeggen welke tinnegieter dit stelletje gemaakt heeft en hoe oud het ongeveer is?
Antwoord : De tinnegieter IL is niet geidentificeerd. Het is een tinnegieter uit Nederland die werkzaam was op het einde van de 18e eeuw en/of het begin van de 19e eeuw.
Percentage
Ilse
( 2021-01-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Dit voorwerp (voor planten?) heeft 3 stempels: handmade in Portugal, 95% en medieval met afbeelding van pijl en boog. Slaat de 95% op het tingehalte? Dient dit effectief voor planten? Is het oud? Vanwaar de stempel medieval met afbeelding pijl en boog?
Antwoord : De percentageaanduiding geeft de hoeveelheid zuiver tin weer dat gebruikt werd in de legering waaruit het voorwerp gemaakt is. Het is een decoratief voorwerp dat dateert uit de tweede helft van vorige eeuw.
Haarlem
Benny Vanheuckelom
( 2021-01-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kan je mij iets meer vertellen over deze kan? Ik had graag geweten hoe oud deze is. alvast bedankt Benn
Antwoord : Deze kan draagt de merken van het atelier Cannegieter uit Haarlem dat werkzaam was tussen 1962 en 1978.
Waardebepaling
Jef Reyniers
( 2021-01-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wat is dit waard aub
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze rubriek niet gedaan.
Brusselse inhoudsmaat
Hanegreefs
( 2021-01-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze demilitre kan zou uit de 2de helft van de 19de eeuw stammen. Wie zou de tingieter kunnen zijn?
Antwoord : Deze inhoudsmaat werd gemaakt in het Brusselse atelier van de tinnegieters Théophile Törschen en Pierre Emile Vander Borght.Zij waren werkzaam tussen 1878 en 1908.
Sierlepel
Veerle
( 2021-01-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kan u mij iets meer vertellen over herkomst en datering van deze lepels ? Alvast dank !
Antwoord : Deze fantasielepel is afkomstig uit Nederland en dateert uit vorige eeuw.
Pollepel
Veerle
( 2021-01-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kan u mij ook over deze pollepel iets meer vertellen?
Antwoord : Het merk op deze pollepel is ons niet bekend. De pollepel dateert uit vorig eeuw.
Vorken
Veerle
( 2021-01-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Enkele tinnen vorken. Kan u mij iets meer vertellen over het waarmerk, datering...? Alvast dank !
Antwoord : Deze letters zijn eigendomsinitialen. De vorken dateren uit vorige eeuw.
Vorige eeuw
Maartje van Aardenne
( 2021-01-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij vertellen of deze kan antiek is en wat de geschatte waarde het heeft? Onderop staat een engelmerkteken met de letters IVM eromheen. Alvast heel hartelijk dank.
Antwoord : Deze kan uit de twintigste eeuw is geen antiek. Waardebepalingen worden via deze site niet gedaan. Ze dateert uit vorige eeuw.
Tinnen kan
Nancy
( 2021-01-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is deze kan van echt tin ?
Antwoord : Deze kan is wel degelijk een tinnen kan, maar geen antieke. Ze werd gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw en is gebaseerd op oude antieke vormen.
Herkomst
Steven Bitter
( 2021-01-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag zou ik weten wat de herkomst van dit kistje is. Het is ongeveer 20 cm breed.
Antwoord : Dit kistje is geen antiek kistje. Het dateert uit de tweede helft van vorige eeuw. De herkomst is niet te achterhalen.
Peltrato
lambrechts jan
( 2021-01-18)
Vraag : ik ben in bezit van twee kruikjes met onderaan op de bodem staat vermeld PETRATO 95% alsook een stempel van eenENGELTJE MET TROMPET
Antwoord : Zonder foto's of vraag kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Herkomst
Y Kleijn
( 2021-01-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedendag, kunt u mij iets vertellen over deze kan? Er zit een merk in de bodem. Alvast hartelijk dank voor uw moeite. Met vriendelijke groet, Y. Kleijn
Antwoord : Dit is uit de laatste kwart van vorige eeuw. Het is onmogelijk om de herkomst te achterhalen.
Karaf
Y Kleijn
( 2021-01-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedendag, kunt u ons misschien iets vertellen over de herkomst van deze karaf? Of kan? Het vorige bericht kon waarschijnlijk niet verzonden worden vanwege een te groot bestand. Bij voorbaat dank voor uw moeite, met vriendelijke groet, Y. Kleijn
Antwoord : Deze stukken dateren uit de laatste kwart van vorige eeuw. De merkjes zijn ons niet bekend.
Herkomst
Roeland Harten
( 2021-01-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Op internet kan ik dit exemplaar nergens vinden. Kunt u mij helpen met herkomst en datering?
Antwoord : Dit is geen antiek. Voorwerp dateert uit de laagste kwart van vorige eeuw en de herkomst is ons niet bekend.
Zamak
Geert van Gerven
( 2021-01-13)
Vergroot
Vraag : Kunt u iets vertellen over het land van herkomst en de periode waarin dit tafelstuk gegoten werd?
Antwoord : Dit stuk is geen tinnen tafelstuk, maar eentje gemaakt in zamac. Zamac is een legering met vooral zink en aluminium en een kleine hoeveelheid koper en magnesium. De legeringen hebben een relatief laag smeltpunt en kunnen gemakkelijk worden gegoten. Herkomst en datering zijn ons niet bekend.
Schild
Sauer
( 2021-01-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Gaarne weten.waar het voor staat en waard kan.zijn. Alvast bedankt . MVG JACK SAUER.
Antwoord : Geen antiek.
Schaal
Pascal
( 2021-01-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wat kan je over deze schaal vertellen ? En over de tekst die vooraan is gegrafeerd ? Bedankt.
Antwoord : Deze schaal is een product van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en is tot op heden nog altijd actief. Het is geen antiek.
Borden
Pascal
( 2021-01-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wat kan je kwijt over deze schalen ? Het zijn drie bij elkaar horende schalen gezien de omranding verschillend is. De kleinste drie randen, de middelste 2 randen en de grootste 1 rand. Bedankt.
Antwoord : De borden dateren uit de tweede helft van vorige eeuw. De merken zijn deze van een tingieterij uit Borgloon, opgericht door Justin Depondt. De oprichter van het bedrijf overleed in 2007.
Geen antiek
Caroline Van der herten
( 2021-01-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, kan u ons wat meer info bezorgen over deze set? (Italart, Peltro 95%) Alvast bedankt
Antwoord : Geen antiek, set dateert uit de tweede helft van vorige eeuw.
Tinnen kan
Loos
( 2021-01-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goede morgen.ik zou graag uitleg over mijn kan van de stempels en de evt. Waarde hiervan willen weten.kan zelf niets vinde.is een erfstuk.mvgr.kitty.
Antwoord : Deze kan is een product van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en is tot op heden nog altijd actief. Het is geen antiek.
Tinnen bord
Jan Didden
( 2021-01-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, ik ben in het bezit van deze tinnen schotel met een diameter van 35 cm. Vooraan bovenaan staan in het groot 2 familienamen, met daartussen de datum 1725. Is dit dan een huwelijksgeschenk? Kan u door middel van de merken op foto iets meer vertellen over de maker/herkomst? Alvast bedankt, Jan
Antwoord : De merken op de foto waarop er twee op staan, zijn merken uit Noord Duitsland. Het is ons verder niet duidelijk of het merk op de andere foto op hetzelfde stuk staat. Graag bijkomende gegevens met onder meer een foto van de namen en het jaartal waarover u spreekt.
Geen foto's
Delava Jean Pierre
( 2021-01-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hoe oud kan dit schaaltje zijn en wat betekent het merk? Diameter 13,5cm en 2,1 cm hoog. Weegt zeer zwaar dus hoog loodgehalte? Kan ik bijkomende detail fotos sturen zo nodig. Bij voorbaat dank.
Antwoord : Wij hebben helaas geen foto's ontvangen en kunnen u dus niet verder helpen.
Soepterrine
Nancy Biasino
( 2021-01-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, zou de soepterrine, waarvan foto als bijlage, van tin gemaakt zijn ?
Antwoord : Deze soepterrrine is een product van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en is tot op heden nog altijd actief. De initialen GF onder het merk met de werkman verwijzen naar de oprichter. Het is geen antiek.
Asbakken
brigitte thomas
( 2021-01-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag de data en herkomst van deze 2 asbakken 90% en 92% tin.
Antwoord : De asbakken dateren uit de tweede helft van vorige eeuw. De merken zijn deze van een tingieterij uit Borgloon, opgericht door Justin Depondt. De oprichter van het bedrijf overleed in 2007.
Informatie
Henck Wifsikay
( 2021-01-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hoi! We zijn nieuwsgierig naar de herkomst en indicatie van leeftijd van een (vermoedelijk) boterdoos die we hebben gekregen van de overgrootmoeder van mijn vriendin. Alvast heel veel dank! Hartelijke groet, Henck & Raquel
Antwoord : Het roosmerk op de boterdoos is dat van de tinnegieter Joannes van Maurik uit Utrecht. Hij was er werkzaam vanaf ca 1815 tot 1835.
Bord
Evelyn Cortenbach
( 2021-01-04)
Vergroot
Vraag : dit bord is verkregen uit een erfenis, ik vraag mij af of het wel echt tin is en of het eventueel waarde heeft
Antwoord : Dit is wel degelijk een tinnen bord, maar geen antiek stuk.
Geen antiek
jacky hermsen
( 2021-01-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag zou ik willen weten of het een waterkan is of ergens anders voor bedoeld is. En ik had graag een datering en herkomst gehad als dat mogelijk is, alvast bedankt. Met vriendelijke groet, jacky
Antwoord : Neen, dit is geen antieke kan, maar een stuk gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw.
Vraag
Heidi debruyne
( 2021-01-03)
Vergroot
Vraag : Wat zou de waarde zijn? 25 cm hoog, peltrato 95-100 dank!
Antwoord : Geen antiekwaarde
Asbak
Vantilborgh Lieve
( 2020-12-27)
Vraag : Ik heb een asbak handwerk 92% tin met de inscriptie "Tingieterij Francois 012/23.01.90 en een blaadje als "handvat" Kan u mij hier wat over vertellen? Alvast bedankt.
Antwoord : Helaas kunnen wij daar weinig over vertellen. Asbakken zijn sowieso geen antieke voorwerpen. Bovendien zijn alle tinnen voorwerpen waarop een percentage-aanduiding aangebracht werd voorwerpen uit de tweede helft van vorige eeuw.
Aansteker
tom
( 2020-12-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Ik zou graag meer weten over de stamp op deze tafelaansteker. Iemand die weet waar het vandaan komt? Hoe oud het is etc... Dank Tom
Antwoord : Dit is een product uit de laatste kwart van vorige eeuw. De herkomst is niet achterhalen.
kandelaar
jonckheere francky
( 2020-12-25)
Vraag : beste ik heb een mooie kandelaar in tin met een vis als handvat . met naam stempel en bovenaan het nr 5 . ik had graag geweten wie is Belini en van jaar zou dit ongeveer zijn ? dank bij voorbaat Francky
Antwoord : Zonder foto's kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Waterkruik
Twan Mickers
( 2020-12-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Dag, Ik heb een waterkruik, maar ik heb geen idee hoe oud die is. Onderop staat een merkteken van een kroon en een Tudorroos. Ook staan er enkele letters tussen, maar ik kan niet lezen welke. Iemand enig idee?
Antwoord : Deze warmwaterkruik werd gemaakt in s'Hertogenbosch in het tinnegietersatelier Rouppe van der Voort. Het atelier was werkzaam vanaf 1843.
Geel
Nico Tobbackx
( 2020-12-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, We kregen een tinnen schaal die al lang in de familie van generatie op generatie overging. De schotel heeft een diameter van ongeveer 34 cm en is ongeveer 7 cm hoog/diep. 2 stempels onderaan. Bloem en Engel/ Sint-Michiel met letters "BCF" ?. Hartelijk dank bij voor voorbaat voor enige info hierover. mvg, Nico Tobbackx
Antwoord : Deze schotel draagt de merken van de tinnegieter Bartholomeus Cypriano Fornara uit Geel. Hij was er werkzaam van ca 1860 tot 1880.
Tinnen borden
Rikky van Heijst
( 2020-12-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb 2 tinnen bordjes met merktekens. Ik wil graag info over herkomst e.d. Kunt u mij helpen.
Antwoord : Geen antiek, dateert uit laatste kwart van de 20e eeuw.
Tinnen roomstel
Rikky van Heijst
( 2020-12-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u me meer vertellen over dit roomstelletje.
Antwoord : Geen antiek, dateert uit laatste kwart van de 20e eeuw.
Lepel
Rikky van Heijst
( 2020-12-24)
Vergroot
Vraag : Kunt u me meer vertellen over dit lepeltje.
Antwoord : Geen antiek, dateert uit laatste kwart van de 20e eeuw.
Tinnen vaas
Peter Iemants
( 2020-12-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, bij een opruiming van een zolder vond ik dit, en ik vraag me af of dit iets waard is. Het is ong 22cm hoog. Bedankt
Antwoord : Geen antiek, dateert uit laatste kwart van de 20e eeuw.
Tinnen pot
Hans Bombeke
( 2020-12-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Bestaat de mogelijkheid deze bierpot te dateren en de herkomst te bepalen? Dank bij voorbaat! Hans
Antwoord : Het merk is ons niet bekend. Het gaat hier over een stuk dat werd gemaakt in Duitsland in het begin van vorige eeuw.
Tinnen pot
PHILIP MARYNEN
( 2020-12-22)
Vraag : Mag je vb suiker of bloem in tinnen pot bewaren in de kast? Giftig ? Mvg philip
Antwoord : Tin is op zich geen schadelijk materiaal. Hetgeen wij tinnen voorwerpen noemen zijn echter voorwerpen die gemaakt zijn uit tinlegeringen waarin soms schadelijke metalen (oa lood) worden toegevoegd. Vanaf vorige eeuw zijn tinvoorwerpen geen gebruiksvoorwerpen meer, maar decoratieve stukken en is in de meeste gevallen de samenstelling niet bekend. Wij adviseren u om de schalen niet te gebruiken voor voedsel.
Tinnen schaal
Karel Van Roy
( 2020-12-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunnen jullie ons een datering en de fabrikant van deze schotel geven? De schotel weegt 1.7 kg, heeft een diameter van 29 cm en een hoogte van 8 cm. Dank bij voorbaat.
Antwoord : Het merk is ons niet bekend. In ieder geval is dit een voorwerp uit de tweede helft van vorige eeuw..
Tinleeftijd
Ed Looy
( 2020-12-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : goededag ik heb een paar tinnen lepels uit een erfenis gekregen en ben op zoek naar een datering volgens de oude eigenaar zouden ze heeel oud zijn de lepels zijn ong 33 cm lang in de pollepel staat een vaag merk lijkt op een kip maar slecht te lezen
Antwoord : De merken op de steel maken deel uit van een zogenaamd viermerk. De foto is onvoldoende scherp om ze verder te kunnen identificeren. Dergelijke viermerken zij in de meeste gevallen afkomstig uit Nederland. Het lijken ons lepels uit de late negentiende eeuw of het begin van de twintigste.
Datering
Bas Muller
( 2020-12-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u een datering en of herkomst leiden uit de merktekens op mijn heupfles. Zeer vriendelijk bedankt
Antwoord : De herkomst is af te lezen op het merkje. Het bedrijf zelf is ons niet bekend, maar het voorwerp is recent.
Strooier
J. Hulshof
( 2020-12-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hoe oud is deze strooier ongeveer? Wat betekent het merkje LA met kroon er boven in een wapenschild?
Antwoord : De initialen LA verwijzen naar de koperslagerij en tinnegieterij Langenbach uit Arnhem. Het bedrijf was actief tussen 1946 en 1976.
James Dixon
Leunckens
( 2020-12-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan U mij iets zeggen over dit antiek tinnen potje.Dit is een erfenis van mijn moeder. Dank U Kiki Leunckens
Antwoord : Het materiaal waaruit het theepotje werd vervaardigd, wordt Britannia Metal genoemd. Het is een legering van tin met antimoon en koper. Het potje werd in het bedrijf "James Dixon & Sons" uit Sheffield (Engeland) gemaakt en dateert waarschijnlijk uit het midden van vorige eeuw. Het bedrijf - opgericht door James Dixon in 1806 - kwam in 1976 in Amerikaanse handen. Het nummer onder de naam is het modelnummer uit een catalogus van het bedrijf.
Philippus Cornet
Jan Komen
( 2020-12-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u enige informatie verschaffen over de herkomst en ouderdom van het afgebeelde tinnen bord, dat is voorzien van zowel een roos- als een engelmerk met de gietersinitialen PC (naast de eigenaarsinitialen ES)? De merken zijn in Nederland onbekend. Aangezien op het engelmerk Sint Michiel afgebeeld lijkt te zijn, gaat het mogelijk om een product van een tinnegieter uit Brussel. Om die reden leg ik deze vraag aan u voor.
Antwoord : De merken zijn inderdaad teogewezen aan een tinnegieter uit Brussel. De initialen PC zijn deze van Philippus Cornet. Hij overleed in 1866.
Stempel
Danielle
( 2020-12-06)
Vergroot
Vraag : Enig idee wie de tingieter was, en welke periode
Antwoord : Dit is het roosmerk van de tinnegieter Joannes van Maurik uit Utrecht. Hij was er werkzaam vanaf ca 1815 tot 1835.
Geen foto's
Straetmans Mady
( 2020-12-05)
Vraag : Hoeveel is die waard
Antwoord : Er is geen foto verzonden, bovendien worden via dze rubriek geen waardebe-palingen gegeven.
Engeland
Īmadeleine Nagel
( 2020-12-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik zou graag willen weten hoe oud en waarvandaan.
Antwoord : Dit stuk is een beschadigde inhoudsmaat afkomstig uit Engeland en vermoedelijk daterend uit de 19e eeuw.
Tinnen kan
Elly Verbist
( 2020-12-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Zou dit echt zijn of niet? Is nog van mijn oma geweest.
Antwoord : Dit is een tinnen kan gemaakt in de laatste kwart van vorige eeuw.
Percentage
Marco Scheffers
( 2020-11-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Weet u van welke fabriek dit merk is en waar het flesje voor was bedoeld. Wij denken dat het een inktpot is laat 19de eeuw (niet 1817). Er staat ook nog een roosje op.
Antwoord : Een foto van het voorwerp hebben wij niet ontvangen. In ieder geval dateert het stuk niet uit de negentiende eeuw, maar wel uit vorige eeuw. Alle voorwerpen met een percentage-aanduiding dateren ten vroegste uit de laatste wart van vorige eeuw.
Antiek bord
Coppejans Jan
( 2020-11-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Uit welke periode is dit tinnenbord? Achteraan twee stempels. Wat is de betekenis ervan?
Antwoord : Uw bord dateert uit de 18e eeuw en werd gemaakt in Gent door de tinngieter Fransiscus Van der Beken. Hij werd meester in het ambacht in 1733 en overleed in 1791. Het ronde merk is een stadsmerk en het roosmerk is een kwaliteitsmerk.
Antiek
Benoni Dalle
( 2020-11-28)
Vraag : Beste, Ik werk parttime voor oud ijzer bedrijf , regelmatig kom ik tin tegen in alle soorten en maten 99 % daarvan word Gerecycleer (terug lees gesmolten )+- is 80 % van de items zijn niet of weinig beschadigd . Naar wat moet men nu juist kijken welke men niet moet wegdoen betreffende speciale merktekens / ouderdom / speciaal ..enz . mvg Benny
Antwoord : Het zou ons te ver leiden om u in deze rubriek uit te leggen waar u op moet letten om waardevolle antieke stukken tin te onderscheiden van andere. Deze kennis is onmogelijk samen te vatten in een paar regels. Doornemen van specifieke literatuur, museum- en beursbezoeken, en aansluiten bij de Vlaamse Tinvereniging kan u helpen om deze kennis na een aantal jaren te beheersen.
Foto
josette van lul
( 2020-11-28)
Vraag : wat is dat waardt het is een zwaare
Antwoord : Wij hebben geen foto ontvangen, maar aan uw beschrijving te lezen, is dit geen antiek stuk.
Tinnen borden
Erica Smets
( 2020-11-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Wij zijn op zoek naar eventueel wat meer info over deze 2 borden. Wij hebben geen idee of de markeringen achteraan iets betekenen of niet.
Antwoord : Dit zijn twee decoratieve borden uit de laatste kwart van vorige eeuw. Dee merken verbinden met een tinnegieter is niet mogelijk.
Kandelaar
Clauwaert Julien
( 2020-11-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Waarde bepaling ! Heb een kandelaar in tin met wat zegels en naam, zou graag de waarde en info hier over willen hebben. Mvg.
Antwoord : Deze kandelaar is een product van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en is tot op heden nog altijd actief. De initialen GF onder het merk met de werkman verwijzen naar de oprichter. Het is geen antiek.
Theepot
Jacobs Bernadette
( 2020-11-25)
Vraag : Waar kan ik het beste terecht voor het restaureren van een tinnen theepot. ( Het oor is eraf, maar ik heb het nog en er zit een gaatje waar het deksel steeds terechtkomt bij het openen) . Heeft u een idee hoeveel dit ongeveer kan kosten?
Antwoord : Wij kunnen u helaas niet verder helpen zonder het stuk gezien te hebben.
Hoei
Heidi debruyne
( 2020-11-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Mijn vraag is, welke eeuw, is dit van speelmans, met de gekroonde roos, dank
Antwoord : Dit merk is net van speelman, maar van G Metten uit Hoei. Dit bedrijf was werkzaam in de derde kwart van vorige eeuw.
Tinnen paard
Heidi debruyne
( 2020-11-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag waar de, en kunstenaar jaar?
Antwoord : De maker van dit paard is ons niet bekend. Het is geen antiek stuk.
Bord
Heidi debruyne
( 2020-11-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag waarde, kunstenaar, jaar, veel dank.
Antwoord : Dit bord is een product van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en is tot op heden nog altijd actief. De initialen GF onder het merk met de werkman verwijzen naar de oprichter. Het is geen antiek.
Karaf
Heidi debruyne
( 2020-11-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag de waarde, kunstenaar, jaar? Veel dank. Heidi
Antwoord : De kan is een product van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en is tot op heden nog altijd actief. De initialen GF onder het merk met de werkman verwijzen naar de oprichter. Het is geen antiek.
Duitse beker
Michael Willems
( 2020-11-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik zou graag te weten komen waar ik de waarde van onderstaande beker kan vinden. De bovenkant is van tin. Ik nog 5 andere van dezelfde reeks. Bedankt bij voorbaat.
Antwoord : Deze beker heeft geen antiekwaarde.
Wijwatervaatje
Anne-Marie MASURE
( 2020-11-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Indien mogelijk graag de ouderdom en waarde van het object.
Antwoord : Dit is twee maal de achterzijde van een wijwatervaatje dat dateert uit de 19e eeuw. Waardebepalingen worden niet gedaan via deze site.
Misampul
Anne-Marie MASURE
( 2020-11-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : ook hier helemaal geen idee van ouderdom en waarde. En waarvoor werd het gebruikt?Ik vind er niets over terug. dank voor jullie hulp
Antwoord : Dit is een van de twee misampullen dit gebruikt werden bij de eucharistieviering. Het is een ampul dat werd gebruikt voor de wijn, vandaar de inscriptie V. De andere is voor het water. Deze ampul kan zowel uit de 18e eeuw of uit de 19e eeuw dateren. Waardebepalingen worden niet gedaan via deze rubriek.
Eigendomsmerk
Hans Könemann
( 2020-11-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wij hebben een tinnen schaal met een diameter van 30 cm en een hoogte van 6cm, met een tinmerk met de letters HR in de rand, aan de bovenkant. Kunt u iets zeggen over de herkomst en leeftijd?
Antwoord : Het merk op de voorzijde van de schotel is een eigendomsmerk dat ons niet bekend is. Staan er op de achterzijde van de schotel geen andere merktekens. Zonder deze merken kunnen wij de herkomst helaas ook niet achterhalen. Het is een antieke schotel en dateert vermoedelijk uit het begin van de 19e eeuw.
Datering
Missionarissen van het H.Hart
( 2020-11-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Dag, graag hadden we een datering en meer info over een tinnen schotel (31 cm doorsnede). Waar verwijzen de merktekens naar op de achterzijde (Engel met letters F.D.L / Kroon met bloem onder en ook letters F.D.L.)? Ook staat er een nr.5, wat betekent dit? En er wordt verwezen naar een Brusselse firma. Moeilijk leesbaar, maar lijkt op: A POMPE ... R. Smile 33 Bruxelles Alvast dank.
Antwoord : Het merk FDL is dat van de tinnegieter Fransiscus De Leeuw uit Brussel. Deze tinnegieter was werkzaam tussen ca 1821 en 1863. Maar opgelet: zijn merkijzers bevonden zich in de jaren zestig van vorige eeuw bij Robert Pompe. Pompe was de laatste Brusselse tinnegieter. Het stuk werd dus toen gemaakt. Het nummer verwijst naar stukken in zijn catalogus.
Zwitserse kan
Nick Rohde
( 2020-11-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb deze kan gekregen van een familielid uit Zwitserland. Ik ben benieuwd of dit een antiek stuk is en waar het in Zwitserland vandaan komt.
Antwoord : De vorm verwijst inderdaad naar Zwitserland, maar deze kan is helaas geen antiek exemplaar.
Onbekend
patrick parrein
( 2020-11-17)
Vraag : heb tinnen bord gevonden (diam 24 cm) met op achterkant Tingieterij de oude molen /met de hand vervaardigd volgens antieke traditie Mijn vraag is van welk jaar dateert dat ongeveer en is dat iets van waarde Bedankt
Antwoord : De genoemde tingieterij is ons niet bekend. Het bord zal waarschijnlijk dateren uit de tweede helft van vorige eeuw en heeft geen antiekwaarde.
Keurmerk.
kris van herzeele
( 2020-11-15)
Vergroot
Vraag : beste, kunt u meer uitleg geven over de keurmerken op de foto in bijlage aub? land van herkomst bvb, is aan de hand van het keurmerk enig idee over de ouderdom te geven, wat is het belang van het atelier waarnaar het merk verwijst,... met dank en vriendelijke groeten. kris van herzeele
Antwoord : Deze vraag werd eerder al behandeld.
Borden
Roland Martens
( 2020-11-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag meer info over deze borden, afkomst uit welke tijd?Diameter 32cm
Antwoord : Deze borden dateren uit de laatste kwart van vorige eeuw. De merkjes verwijzen naar een tinnegieter uit Tongeren.
Staven tin
Frieda Jonckheere
( 2020-11-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is dit iets speciaal dat iemand kan verzamelen of heeft dit alleen waarde dagprijs tin ? Er zijn 2 soorten staven. Dit zal afkomstig zijn van grootvader die vanaf 1936 een loodgieterij had.
Antwoord : Deze tinstaven hebben geen verzamelwaarde, maar enkel een grondstofwaarde.
tinnen
Jurjen Bakker
( 2020-11-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Het merk is niet goed te lezen maar ik ben al blij met een schatting van de leeftijd. Het merk is ongeveer 2,7 cm groot
Antwoord : Dit is een antiek tinnen bordje. Het merk is inderdaad te fel versleten om een toewijzing te kunnen maken, maar het bordje dateert uit de 19e eeuw.
Merk
Jurjen Bakker
( 2020-11-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Op de zijkant van deze 12cm hoge beker staat een initiaal MHL 1746 en op de onderzijde een soort wapen met een heel modern ogende 95% aanduiding. Kan het jaartal kloppen en waar is de beker gemaakt?
Antwoord : Tinnen stukken waarop een percentage aanduiding werd aangebracht, dateren uit de tweede helft van vorige eeuw. Het andere merk is een regelmatig voorkomend fantasiemerkje.
Geen foto's
GEVENS
( 2020-11-06)
Vraag : Tinnen pollepel achteraan op de steel staat F D W OOK EEN MERKSTEMPEL niet goed zichtbaar een soort BMET KROONTJE VRAAG / VAN WELKE MEESTER IS DIT ?
Antwoord : Zonder foto's van de merken kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Fantasiemerk
kris van herzeele
( 2020-11-06)
Vergroot
Vraag : beste, kunt u mij meer vertellen over de tinmerken op de foto in bijlage aub? met dank en vriendelijke groeten, kris van herzeele
Antwoord : Dit zijn fantasiemerken die aangebracht werden op tinnen stukken uit de tweede helft van vorige eeuw.
Niet gebruiken
I de klein
( 2020-11-06)
Vraag : Ik heb een oud tinnen theepotje en vroeg mij af of deze bruikbaar is als theepot (ik ben de 4de generatie die deze heeft, dus zeker 50+ jaar oud)
Antwoord : Tin is op zich geen schadelijk materiaal. Tinnen voorwerpen zijn echter voorwerpen die gemaakt zijn uit tinlegeringen waarin soms schadelijke metalen (oa lood) worden toegevoegd. Vanaf het begin van vorige eeuw zijn tinvoorwerpen geen gebruiksvoorwerpen meer, maar eerder decoratieve stukken en is in de meeste gevallen de samenstelling niet gekend.
Stempel
Kars
( 2020-11-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Ik vond dit bord van tin met stempel en initialen. Wellicht weet u wie dit gemaakt heeft en uit welke periode het komt. beste groet kars Geerken
Antwoord : Helaas weten wij niet wie dit bord maakte. Het merk dateert uit de tweede helft van vorige eeuw. De letters op de voorzijde zijn eigendoms-initialen.
Merk
van damme
( 2020-11-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo...kan u mij zeggen of dit een echte stempel is voor tin of voor een ander metaal? mvg Van Damme
Antwoord : Dit is een tinmerk uit de jaren zestig en zeventig van vorige eeuw. De zwaan en de letter T verwijzen naar de stad Tongeren.
Herkomst
Elif Kir
( 2020-11-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze muurkandelaar komt uit een kerk wat ik begreep. Er staat geen percentage-aanduiding op. Slechts de initialen G M. Weet u wat de herkomst hiervan is? Heeft dit enige antiekwaarde?
Antwoord : Zonder merken is het helaas niet mogelijk om de herkomst van deze muurkandelaar te achterhalen.Voor zover wij kunnen waarnemen op de foto lijkt de muurkandelaar correct te zijn. De letters G M zijn eigendomsinitialen.
Waarde
kris van herzeele
( 2020-11-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : wat is bij benadering de waarde van het voorwerp op de bijgevoegde foto? diameter bord is 20 cm. mvg, K. Van herzeele
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze rubriek niet gedaan.
Waarde
kris van herzeele
( 2020-11-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : wat is bij benadering de waarde deze schenkkan? en waar kan het eventueel verkocht worden? dank voor antwoord. de hoogte van de schenkkan is +/- 25 cm. mvg, K. Van herzeele
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze rubriek niet gedaan.
Pewter
Colin Honey
( 2020-11-01)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hello, could you please help to identify the maker and age of the pewter jug pictured. Thank you for your assistance. Colin Honey
Antwoord : The jug is a product of the tin foundry company "Les Postainiers Hutois" from Huy in Belgium. The company was founded in 1949 by Gaston Falais and is still active today. The initials GF under the workman's mark refer to the founder.
Fransiscus De Leeuw
philippe cocriamont
( 2020-10-31)
Vraag : Beste, Ik bezit een tinnen kan met initialen F.D.L. in gekroonde roos, en dezelfde initialen in een stempel met naar ik vermoed Gabriel met draak. De tingieter is Frans de Leeuw denk ik. Mijn vraag is wanneer die werkzaam was in Brussel. Volgens de ene bron tot 1811, volgens andere vanaf 1811. Kan u mij helpen ? Met vriendelijke groeten, Philippe Cocriamont
Antwoord : Fransiscus De Leeuw werd geboren in 1800. In 1811 was hij dus amper 11 jaar oud en was toen niet actief als tinnegieter. Het is pas ca 1821 dat hij werkzaam was en dit tot aan zijn overlijden in 1863. Zijn weduwe zette de zaak nog verder tot in 1874.
Betekenis
Gijs van Sluijs
( 2020-10-31)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan je mij uitleggen wat de letterreeks betekend?
Antwoord : De letterreeks op de rand van deze inhoudsmaat zijn ijkmerken en verwijzen naar de verschillende jaren dat het stuk ter ijking werd voorgelegd. Het merk onderaan is dat van de gieter Albertus Huising uit Groningen. Hij was werkzaam tussen ca 1874 en 1900.
Herkomst
Elif Kir
( 2020-10-31)
Vergroot Vergroot
Vraag : Uit welk jaar stamt deze kan? Heeft het antiekwaarde? (Er staat ook 92% tin op)
Antwoord : Merken met een percentage-aanduiding dateren uit de tweede helft van vorige eeuw en hebben geen antiekwaarde.
Kroon
Weiss
( 2020-10-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Zou u mij de herkomstd
Antwoord : De herkomst is ons totaal onbekend.
Tinnen
Milou Mars
( 2020-10-29)
Vraag : Ik ben in het bezit van een tinnen schaal diameter 42 cm. Met de letters RM 1738 Kunt u mij iets vertellen over de herkomst en evt waarde Mvg Milou mars
Antwoord : Zonder foto's kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Tinnen kan
Jolanda Perestam
( 2020-10-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedenavond, ik wil graag weten wat dit merk betekent en of het enige waarde heeft. Voordat ik het verkoop. Groetjes Jolanda
Antwoord : De kan is een product van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en is tot op heden nog altijd actief. De initialen GF onder het merk met de werkman verwijzen naar de oprichter. Het is geen antiek.
Tinnen
Jolanda Perestam
( 2020-10-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedeavond, ik wil graag weten of dit een antiek potje is of niet? Groetjes Jolanda
Antwoord : Dit is geen antiek potje.
Vraag
Dieneke
( 2020-10-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Dag, kunt u mij iets meer vertellen over deze twee kannen? Wat is de waarde van deze set?
Antwoord : Deze kannen zijn gemaakt in het zogenaamde Brittania Metal, een tinlegering die vooral in Sheffield (Engeland) werd geproduceerd in de 19e eeuw en in het begin van de 20e eeuw. Waardebepalingen worden niet gedaan via deze rubriek.
Duits
Abbas
( 2020-10-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb de foto van het merk vergroot
Antwoord : Dit zijn de merken van de tinnegieter Johan Friedrich Kruger die werkzaam was in het Duitse Lossnitz, gelegen tussen Leipzig en Praag. Hij werd er meester tinnegieter in 1760. Het jaartal 1708 verwijst naar de toen in de streek geldende ordonnantie.
Stempel
Pascal Dobbelaere
( 2020-10-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, graag had ik geweten of de herkomst van deze kan kan verduidelijkt worden door de stempel (kroon met daaronder een schild en inscriptie "Etain"). De kan zelf is 44 cm hoog en weegt 6,7 kg. Alvast bedankt!
Antwoord : Deze kan is een namaak uit de tweede helft van vorig eeuw en is afkomstig uit Frankrijk.
Beker
Assia
( 2020-10-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik wil graag weten of deze bierbeker is antiek of antieke waarde?
Antwoord : Geen antiekwaarde.
Vorige eeuw
Anna Mkrtichian
( 2020-10-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, ik heb hier een kan en een bord liggen van tin, op het bord staat er 1670. Vraag me af waar het vandaan komt en of het iets waard zou zijn, de twee samen wegen ongeveer 1,6kg wat redelijk zwaar is! Met vriendelijke groeten
Antwoord : Deze terrine is een product uit de laatste kwart van vorige eeuw. Het stuk bevat blijkbaar veel lood in de legering en is verder voorzien van fantasiemerken.
Viermerk
A. Hoppenbrouwers
( 2020-10-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan iemand mij vertellen wat deze stempels op een tinnen bord en beker vertellen? (herkomst, datering?)
Antwoord : Het viermerk is dat van de tinnegieter Johannes Francis Schutjes uit Eindhoven. Hij werd geboren in 1806 en overleed in 1883. Wat het andere stuk betreft kunnen wij helaas de initialen vin het roosmerk niet goed lezen.
Tinnen kan
Goedele Aerts
( 2020-10-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u mij iets meer vertellen over deze tinnen kan (afkomst, maker, ouderdom) en of deze enige waarde heeft en zo ja hoeveel ongeveer? Is het overigens een koffiekan of theekan? Alvast hartelijk dank voor uw antwoord.
Antwoord : De koffiekan is afkomstig uit Brussel en werd gemaakt in het tinnegietersatelier van Antonius Johannes van Engelen. Hij was werkzaam van 1863 tot 1886. Waardebepalingen worden via deze site niet gegeven.
Kan
Wout den Ouden
( 2020-10-17)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste Mijnheer/Mevrouw Ik ben in het bezit van een tinnen kan met het merk zie foto´s het merk heeft links de letters GER en recht boven waarschijnlijk de letter W Ik zou graag willen weten of dit merk bij U bekent Ik wacht vol spanning op Uw reactie Met vriendelijke groet Wout den Ouden
Antwoord : Dit merkje is ons helaas niet bekend.
Trechter
de Waal
( 2020-10-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, ik heb een trechter met daarin een merkteken dat ik niet terugvindt op het internet, weet u hier meer over?
Antwoord : Het roosmerkje V V is ons helaas niet bekend.
Herkomst
Elif Kir
( 2020-10-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wat is de herkomst van dit tinnen voorwerp? Wat zal hij ongeveer waard zijn?
Antwoord : Het is een voorwerp daterend uit vorige eeuw en afkomstig uit Duitsland. Het heeft geen antiekwaarde.
Tin
Fred de Vree
( 2020-10-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo is deze pot zoals er in gegraveerd staat werkelijk uit 1743 ? Met vriendelijke groet Fred de Vree
Antwoord : Het jaartal op dit voorwerp is gewoon misleidend en het dateert zeker niet uit 1743. De merken op de onderzijde bewijzen dit. Merken met een percentage-aanduiding dateren uit de tweede helft van vorige eeuw.
Tin
Petra Lassche
( 2020-10-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb deze tin artikelen maar is dit nog van waarde de 1 heeft een wapen er op de ander een naam, Gerhardi&co 586 (1 1/4) 1 ste foto os die met die naam
Antwoord : Deze stukken hebben helaas geen enkele antiekwaarde.
Geen foto's
Mangelinckx
( 2020-10-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb dit dienblad van mijn grootmoeder gekregen. Ik wou dat ik de oorsprong ervan kon identificeren en waarvoor het zou kunnen worden gebruikt. Enkele annotaties zijn zichtbaar: 1530 in FS 1r. Na enkele onderzoek heb ik dit personage kunnen identificeren als François de eerste. Maar is dit de realiteit? Je kunt zeker mij helpen om de oorsprong van dit plateau te verduidelijken. Dank u bij voorbaat. Philippe Mangelinckx. 0478228747
Antwoord : De foto's zijn niet doorgekomen. Probeer het nogmaals.
Fantasiemerken
Alice
( 2020-10-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is dit schaaltje oud? Van welke gieter?
Antwoord : Dit zijn fantasiemerken en hier kunnen wij geen gieter aan verbinden.
Niet oud
Alice
( 2020-10-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Dit melk en suiker setje, is dit oud? Van welke gieter?
Antwoord : Neen, dit is geen oud stelletje. Het dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Onduidelijk
Abbas
( 2020-10-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kun u iets over dit bord zeggen. Is het echt uit 1708 ?
Antwoord : Wij kunnen helaas het merk niet voldoende zien om u verder te helpen. Een detailfoto van de merken is wenselijk.
Bord
Abbas
( 2020-10-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kun u zeggen uit welk jaar dit bord is. Heel erg bedank.
Antwoord : Het bord werd gemaakt in het atelier van de Franse tinnegieter Friedrich Doll. Hij was tinnegieter in Colmar vanaf het einde van de 18e eeuw tot in 1850.
Soepterrine
Willy Van Geirt
( 2020-10-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, in de schaal staat een nummer. Is dit het jaargetal of volgnummer? Heeft dit waarde?
Antwoord : Het getal op de voorzijde van het bord lijkt een jaartal uit de negentiende eeuw te zijn. Maar opgelet, want het is misleidend. Het merkje JD is namelijk dat van de tinnegieter Jean Driessen, werkzaam in Tongeren in de jaren zestig van vorige eeuw.
Anananas
Willy Van Geirt
( 2020-10-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Uit welke tijd dateerde deze. En heeft dit enige waarde?
Antwoord : Het schaaltje is een product uit de tweede helft van vorige eeuw en is geen antiek.
Drinkbekers
Willy Van Geirt
( 2020-10-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, uit welke tijd dateerde dit en mag ik dit waardevol beschouwen? Dank u
Antwoord : De kelk is een product van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en is tot op heden nog altijd actief. De initialen GF onder het merk met de werkman verwijzen naar de oprichter. Het is geen antiek.
Parijs
Abbas
( 2020-10-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Kunt u zeggen uit welk jaar dit tinmerk is? is het antiek
Antwoord : Het merkje CL op deze inhoudsmaat is afkomstig uit Parijs en verwijst naar de tinnegieter Collenot. Hij wordt vermeld van 1888 tot 1910.
Vraag
E. Pit
( 2020-10-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste heer, mevrouw, Ik kreeg een oud theezeefje van mijn oma, ik zou graag willen weten wat de ouderdom van dit object is en of het mogelijk interessant is voor een verzamelaar?
Antwoord : Het zeefje dateert uit de tweede helft van vorige eeuw en is geen gezocht item van verzamelaars in antiek tin.
Bord uit Antwerpen
dirk de mets
( 2020-10-01)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Uit een erfenis ben ik in het bezit van 3 tinnen schotels voorzien met tinstempels. Ik ben op zoek naar herkomst, tinmerk en datering. Schotel 1 dm: 24 cm Alvast bedankt, Dirk De Mets
Antwoord : Het bord draagt de merken van de Antwerpse tinnegieter Joannes Van camp. Hij werd meester tinnegieter in 1746 en was werkzaam tot 1794.
Antwerpen
dirk de mets
( 2020-10-01)