de franse vlag


de engelse vlag
Startpagina rood pijltje Vragen rood pijltje Antwoorden

Het antwoord op uw vraag wordt op deze pagina geplaatst. Hou er rekening mee dat de antwoordtermijn afhankelijk is van het eventuele opzoekingswerk.

Wenst u een vraag te stellen ?     

Merkteken
Vliegen kristof
( 2021-10-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste zou u me kunnen zeggen van welk materiaal deze(drink) beker is gemaakt? Weet u iets meer over het merkteken?
Antwoord : De drinkbeker is een tinnen drinkbeker. Het merk is ons helaas niet bekend.
Tinnen kan
van damme paul
( 2021-09-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij iets meer vertellen over herkomst en ouderdom? Op de bovenkant staan de initialen I D K rond een cirkel (te zien op foto 1). Op de onderkant een merkteken (foto 2). Alvast bedankt
Antwoord : Zonder duidelijke foto van het merkteken op het deksel kunnen wij u helaas niet verder helpen. De foto met het roosmerk is te onscherp om te kunnen beoordelen. Wij vermoeden echter wel dat het over een kan gaat van De Keghel uit Gent.
Tinnen maat
van damme paul
( 2021-09-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik vermoed dat deze maatbeker van tinnengieter Leclerc-Smagghe uit Rijsel is. Klopt dit? Ik vind verder geen info over die man. 19de eeuw? Op de verbinding tussen deksel en handvat staan een tiental merktekens. IJktekens? Ik heb ook de kleinere maten. Alvast bedankt
Antwoord : De werkplaats Leclerc-Smagghe uit Lille was werkzaam van 1887 tot omstreeks 1911. De merktekens bovenaan de maat zijn ijkmerken (niet te zien op deze foto).
Herkomst
maaiko
( 2021-09-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : hallo ik ben in bezit gekomen van een paar oude tin stukken maar kan zelfs na boeken te hebben gekocht niet achter komen wie ze gemaakt hebben en welk land er staan genoeg stempels op zelfs 1 met 1791 dus mijn vraag is of u mnij daar bij kan/wil helpen mvg het zijn 5 stempels de gene die ik er niet goed op krijg zijn gekruisde sleutels
Antwoord : De merkjes op dit stuk zal je terugvinden in de literatuur. Het zijn namelijk fantasiemerken uit de tweede helft van vorige eeuw.
Kandelaar
Hermann Rikkerink
( 2021-09-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wij kregen in onze Vincentiuswinkel deze kandelaar. Is het wat waard?
Antwoord : Geen antiek.
Houder
Marc Lerno
( 2021-09-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u hierover meer info geven; ouderdom ... Onderaan staat vermeld 92% Het geheel is vrij plooibaar. Kan dit afbreken? Bedankt.
Antwoord : Alle tinnen voorwerpen met een percentage-aanduiding dateren ten vroegste uit de tweede helft van vorige eeuw. Ja, tin is in zekere mate plooibaar en is in dit geval het risico op afbreken groot.
Tin
Els vanderstraeten
( 2021-09-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedemiddag, Benieuwd uit welk jaartal deze komen en zijn deze iets waard?
Antwoord : De foto van het merk is veel te wazig om het te kunnen identificeren. In ieder geval is het geen antiek stuk.
Merktekens
PV
( 2021-09-06)
Vergroot
Vraag : Wat kan je meer zegen over deze grote kandelaar met de merktekens
Antwoord : Hier kunnen wij weinig over vertellen. De merkjes zijn ons niet bekend. Zij dateren uit det tweede helft van vorige eeuw en wijzen erop dat het geen antieke kandelaar is.
Tinnen set
Jeroen Luttmer
( 2021-09-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goede middag, Is toevallig bij u bekend bij wie deze arts and crafts koffie en theeset gemaakt is, alle alleen gemerkt aan onderzijde met een kroon. mvg Jeroen Luttmer
Antwoord : Helaas kunnen wij u niet verder helpen. Dit merk is ons niet bekend.
Droppelmina
Michel
( 2021-09-01)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik had graag wat meer geweten over deze kan. Gebruik , ouderdom enz. Met vriendelijke groeten Michel
Antwoord : Deze decoratieve kan uit de laatste kwart van vorige eeuw is geinspireerd op de oude kraantjeskannen, ook droppelmina genoemd in Duitsland. Destijds waren dergelijke kannen een soort koffiezetapparaat.
Tinnen beker
Reinders
( 2021-08-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Kunt u mij iets vertellen over de ouderdom van dit tinnen bekertje en de merktekens onder op? Dank u wel.
Antwoord : Het merk is ons niet bekend. De beker is geen antiek en dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Pot
Geertrui Clincke
( 2021-08-28)
Vergroot
Vraag : Uit welke tijd aub? En de waarde aub?
Antwoord : Geen antiek. Zoals aangegeven op onze site worden geen waardebepalingen gedaan gedaan.
Land van Waas
Ben Deters
( 2021-08-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Heeft u een idee hoe oud deze schaal is en heeft hij iets van waarde. Hij heeft een doorsnede van 33cm.
Antwoord : Over de merken op deze oude authentieke schaal bestaat geen duidelijkheid. Op basis van de afgebeelde raap in het merk met de initialen IC van de tinnegieter, zouden ze afkomstig kunnen zijn van een tinnegieter uit het Waasland. De schotel dateert mogelijk uit de 18e eeuw.
Tinnen borden
Dorien
( 2021-08-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Zijn dit echt tinnen borden? Wat is de herkomst? Mvg
Antwoord : Ja, dit zijn echte tinnen borden, maar geen antieke. Ze dateren uit de tweede helft van vorige eeuw. De herkomst van dergelijke decoratieve stukken is niet meer te achterhalen.
Ouderdom
Els Smets
( 2021-08-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Betekenis van de symbolen op het tinwerk Van welk jaar is dit tinwerk?
Antwoord : De merken op deze kan zijn van de tingieterij Foca uit Oosterbeek in Nederland. Dit bedrijf was actief van 1948 tot omstreeks 1990.
Fruitschaal
J.Olierook
( 2021-08-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag zou ik de herkomst en ouderdom willen weten van deze fruitschaal. B.v.d.
Antwoord : De merkjes op deze fruitschaal zijn misleidend. Dit heeft niet te maken met 1791. Het stuk werd gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw en is geen antiek.
Info
Debbie Gheselle
( 2021-08-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Zou u me wat meer info kunnen geven over deze kandelaar? Stempel? Uit welke tijd? Enz..
Antwoord : Het merkje is dat van de tinnegieterij De Boutsfort uit Brakel, werkzaam van ca 1980 tot een vijftal jaren geleden.
Merkteken
Guido
( 2021-08-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hoi, ik heb een tinnen bord gekocht voor mijn vrouw. Ik ben benieuwd naar de herkomst. Kunt u dat herleiden a.d.h.v. de foto?
Antwoord : De merken zijn deze van de tinnegieter Rombaut Ignace Flament uit Douai in Frans Vlaanderen. Hij werd meester in het ambacht in 1741 en was vermoedelijk werkzaam tot ca 1773. Het merk op de voorzijde is een eigendomsmerk van een kruisboogschuttersgilde.
Grote schotel
PROOST Wim
( 2021-08-17)
Vergroot Vergroot
Vraag : Bedankt voor jullie snelle reactie. Deze keer de details van de stempels op de schotel.
Antwoord : Helaas is dit geen authentieke schotel. De schotel heeft al wat ouderdom, maar is geen antiek. De roosmerken zijn fantasiemerken, net zoals de eigendomsmerkjes op de voorzijde.
Stempel
bert verstraeten
( 2021-08-16)
Vraag : ik vroeg mij af wat een stempel met daarop denmark 1930 dan 4 maal rondom JUST in een driehoek met volledig vanonder het nummer 514 op een tinnen schaal doet?
Antwoord : Zonder foto's kunnen wij u helaas niet verder helpen. Het lijkt erop dat dit een stuk is uit Denemarken uit 1930 en dat het nummer 514 naar een cataloog verwijst. Maar zekerheid hebben wij niet.
Geen waardebepalingen
herbert meijer
( 2021-08-16)
Vraag : wat is mijn oud acht kantige doosje met deksel waard met eikel op de deksel
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze site niet gedaan.
Kan
DAes chris
( 2021-08-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u me zeggen of dit werkelijk tin is en uit welke periode
Antwoord : Dit is zeker een tinnen voorwerp en dateert uit de tweede helft van vorige eeuw.
Bord
PROOST Wim
( 2021-08-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste Bij het leeghalen van ons ouderlijk huis kwam ik deze grote tinnen schotel tegen (45 cm), voorzien van enkele stempels. Weten jullie de betekenis van die stempels, en wat zou ik ervoor kunnen vragen? Alvast bedankt voor de hulp. Greetzzz Wim
Antwoord : De merken verwijzen naar de maker van het bord. Helaas zijn de merken te klein om ze te kunnen lezen. In ieder geval lijkt dit geen antiek bord te zijn, maar wel een met een zekere ouderdom. Waardebepalingen worden via deze site niet gedaan.
Glas
Yvonne Van silfhout
( 2021-08-10)
Vergroot
Vraag : Bestaat uit twee wijnglazen, een cognac en borrelglas en bonbonniere. Glas is 90 % kristal en op bodem staat 95%. Vraag me af of het tin is?
Antwoord : Het is moeilijk te zien op de foto, maar het lijkt inderdaad een tinnen decoratie te zijn.
Aken
Morten Finnerud
( 2021-08-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Ik heb meerdere tinnen borden gevonden bij het opruimen waarvan ik benieuwd ben naar de herkomst. Eentje vermoed ik wat ouder dan de rest. Heb foto’s gemaakt van dit bord. Met vriendelijke groet, Morten
Antwoord : Dit bordje is afkomstig uit de stad Aken(Achen)en dateert vermoedelijk uit het begin van de 19e eeuw. De tinnegieter met de initialen IHG is ons helaas niet bekend.
Tinnen beker
Arie Jongsma
( 2021-08-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedenavond, wij hebben voor onze kringloopredeenkind een tinnen beker ingebracht gekregen. Na wat speurwerk vind ik het merkteken wel wat lijken op die van tinnegieter Francois d Hollande. Misschien kunt u ons dat bevestigen en zo niet ons op een ander spoor brengen. Bij voorbaat dank, Arie Jongsma namens kringloopredeenkind Groningen.
Antwoord : Dit is geen antieke beker,maar een fantasiebeker gemaakt in de loop van de tweede helft van vorige eeuw. De herkomst is niet te achterhalen.
Tinnen kandelaar
Hanne
( 2021-08-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Kan u meer info geven omtrent deze kandelaar? Alvast bedankt!
Antwoord : Deze kandelaar is een product uit de tweede helft van vorige eeuw en is geen antiek stuk.
Olielamp
Laura
( 2021-08-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, ik heb van mijn opa en oma deze olielamp gekregen en toen ik hem goed bekeek vond ik onder de voet een soort embleem van een Engel met een hoorn. Weet U misschien wat dat betekend en wat de herkomst van deze olielamp is? Hartelijk dank alvast
Antwoord : Deze lamp lijkt ons in Brittania metal gemaakt te zijn. De herkomst is ons niet bekend.
tinnen bord
Nannette Rader
( 2021-07-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Op een tinnen bord/schotel van mijn tante staat een keurmerk van een engel met een zwaard en een weegschaal. Weet u van wie dit keurmerk is, hoe oud dit bord is en waar het evt. vandaan komt? Alvast hartelijk dank voor uw antwoord. Hartelijke groet, Nannette
Antwoord : Dit bord heeft al een zekere ouderdom, maar is geen antiek bord. Het werd gemaakt in de loop van de tweede helft van vorige eeuw. Het merk is ons niet bekend.
Herkomst
Karin Smolders
( 2021-07-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij iets vertellen over de herkomst en datering van deze tinnen kan? Aan de buitenkant zijn met puntjes de letters B F aangebracht. Het teken (zie foto) zit binnenin op de bodem.
Antwoord : Dit is geen antieke kan, maar een product uit de tweede helft van vorige eeuw. Bij authentieke stukken zouden de letters B ene F de initialen zijn van de eigenaar. De versierde rosas is een afsluitstuk dat gebruikt werd bij de vervaardiging van authentieke stukken.
Zwitserse kan
van Thiel
( 2021-07-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij vertellen wie de maker is van deze kan en wat hij waard zou kunnen zijn?
Antwoord : Dit is geen Normandische kan, maar eentje uit Zwitserland. Het merk is toegewezen aan de tinnegieter Etienne Gaudi uit Geneve. Hij werd geboren in 1650 en is overleden in 1699. Waardebepalingen worden via deze site niet gegeven.
Herkomst
Karin Smolders
( 2021-07-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij iets vertellen over herkomst en datering van deze kandelaar?
Antwoord : De kaarsenhouder is een Nederlands product gemaakt door de tingieterij Foca uit Oosterbeek. Dit bedrijf was actief van 1948 tot omstreeks 1990.
Tinnen bordjes
Karlien
( 2021-07-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik kwam deze schaaltjes tegen bij het opruimen van een oude barkast. Zijn deze van enige waarde?
Antwoord : Geen antiekwaarde
Petrus Peeters
Jozef Teugels
( 2021-07-21)
Vraag : We zijn op zoek naar gegevens over de blijkbaar vergeten ambachtsman Petrus Peeters uit Tienen. Hij was vooral werkzaam als klokkengieter en geelgieter. Maar misschien werkte die ook met tin? We weten ondertussen dat hij rond 1710 geboren is en overleden in 1789. Bestaat die man ergens in jullie archieven? Met vriendelijke groeten!
Antwoord : Een tinnegieter Petrus Peters is niet terug te vinden in onze database als tinnegieter uit Tienen. Wel hebben wij een Joannes Petrus Peeters, weliswaar vermeld in Antwerpen in de eerste helft van de 18e eeuw. Voor meer info, gelieve ons te contacteren via mail secretariaat@vlaamsetinverenging.be)
Tinnen kan
Marc Van Wesemael
( 2021-07-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Heeft deze kan enige historische waarde en herkent u het wapenschild?
Antwoord : Neen, deze kan is geen antiek en heeft geen historische waarde. Het wapenschild is ons niet bekend.
Brugs kannetje
Peter
( 2021-07-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste lezer, heb een kannetje uit Brugge gevonden met een apart merk wat ik niet kan herleiden weet U het misschien, alvast bedankt Peter uit Limburg
Antwoord : Dit merkje is van Petrus Leopoldus Parqui uit Brugge. Hij werd geboren in 1791, huwde in 1826 en overleed in 1862.
Onbekend
Stappers
( 2021-07-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij meer vertellen over de tinnengieter J.W. van Buuren. Heb daar een suikerpotje van en ik probeer de leeftijd van.dit potje te achterhalen.
Antwoord : De tinnegieter van Buuren is ons helaas niet bekend. Het potje is niet antiek en dateert uit de tweede helft van vorige eeuw.
Set
Grada
( 2021-07-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Via familie heb ik deze set tinnen maatbekers ontvangen. Ze zijn allemaal voorzien van hetzelfde engeltjes teken met de letters KdBR en het getal 90 eronder. Op de zijkant bovenaan staan overal letters, niet overal dezelfde, maar per 3 staan ze wel in dezelfde volgorde. Kunt u mij meer vertellen over de herkomst en de leeftijd van deze set?
Antwoord : Het merk KRdB is afkomstig van het bedrijf Roelen Tin BV uit Zeist, werkzaam van 1956 tot 1987. Het cijfer 90 zal vermoedelijk het percentage van zuiver tin zijn in de gebruikte legering. De merken bovenaan zijn ijkmerken. Deze inhoudsmaten zijn wel geen authentieke stukken, maar nagemaakte inhoudsmaten voor decoratieve doeleinden.
Verkopen
Claesen Viviane
( 2021-06-30)
Vergroot
Vraag : Wat zou mij deze edeltin potten opbrengen ?
Antwoord : Zoals aangegeven op onze site worden er via deze rubriek geen waardebepalingen gedaan.
Bord
chantal
( 2021-06-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u mij iets vertellen over de herkomst en datering van dit bord?
Antwoord : Dit bord is geen antiek bord. Het werd gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw en is gemerkt met drie maal een fantasie-roosmerk. De herkomst is niet te achterhalen.
Stempel
Lien
( 2021-06-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Heeft deze stempel (zwaan) een speciale betekenis? En mag ik dit setje als antiek beschouwen?
Antwoord : Deze set is geen antiek. De zwaan zal verwijzen naar de fabrikant, maar is ons niet bekend.
Oorsprong
Véronique Dumarey
( 2021-06-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is dit antieke tin en wat is de oorsprong en tijdperk aub ?
Antwoord : Ja, dit kan tot het antieke tin gerekend worden, weliswaar tot de jongere generatie. De drie merken zijn allemaal afkomstig uit Brussel. Het ronde- en het roosmerk, allebei met de initialen PIS, zijn deze van de tinnegieter Petrus Josephus Stas. Hij is overleden ca 1829. Het ovale merk is dat van Charles Aertsens. Hij wordt vermeld van 1848 tot in 1865. De kan dateert dus uit deze laatste periode.
Oorsprong
Véronique Dumarey
( 2021-06-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wat zegt de onderkant van deze tin ?
Antwoord : Het roosmerk met het getal 15 is afkomstig van het Luikse tinnegietersatelier Henri Micheels. Het atelier is opgestart 1806 en was gedurende gedurende drie generaties werkzaam. De laatste tinnegieter Micheels is overleden in 1904. Gezien de merken door de verschillende generaties gebruikt werden, is het niet mogelijk om een juiste toewijzing te maken. Het nummer 15 verwijst naar de toenmalige catalogus uit de tweed helft van de 19e eeuw. De andere merken zijn vermoedelijk van Philippe Mino uit Brussel. Zijn vennootschap was werkzaam tussen 1928 en 1969.
Identificeren
Mulder
( 2021-06-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goede middag, Ik ben via familie in bezit gekomen van een tinnen kan met deksel. Ik kan echter niks vinden over de herkomst en eventuele waarde hiervan. Ik hoop dat u mij meer kan vertellen. Zie de foto. Groet, Marko Mulder
Antwoord : Deze kan is een Nederlands product gemaakt door de tingieterij Foca uit Oosterbeek. Dit bedrijf was actief van 1948 tot omstreeks 1990. De merkjes op de onderzijde zijn misleidende merken die op heel wat voorwerpen terug te vinden zijn en zijn dus niet authentiek.
Italie
Andreas Visser
( 2021-06-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Op de bodem zie ik een merk. Kunt mij vertellen wie de tinmeester is en waar plus wanneer het gemaakt is?
Antwoord : Het is duidelijk dat dit een product is dat afkomstig is uit Italie. Het werd in de loop van de tweede helft van vorige eeuw gemaakt. De tinnegieter is ons niet bekend.
Schotel
Dirk Van Assche
( 2021-06-22)
Vergroot
Vraag : Kunt u mij iets zeggen over de herkomst en de ouderdom van deze schotel? De schotel is 29cm breed. De merktekens zijn erg moeilijk te zien.
Antwoord : Zonder foto's kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Tinnen kan
pratz
( 2021-06-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte, Hoeveel zou een tinnen kan van 2 kg etain 92 % waard zijn en gestempeld? dank u mvg
Antwoord : Zoals aangegeven op onze site worden er via deze rubriek geen waardebepalingen gedaan.
Leeftijd
Miranda
( 2021-06-20)
Vergroot
Vraag : Goedendag ,kan iemand mij informeren over de leeftijd van deze kan
Antwoord : De kan is voorzien van fantasiemerken en dateert uit de tweede helft van vorige eeuw.
Dateren
Leo van es
( 2021-06-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo ik heb een kandelaar , met merktekens die ik nergens terug kan vinden , kunt u het dateren ? Alvast bedankt ,
Antwoord : De merken op de kan zijn geen authentieke tinmerken, maar fantasiemerken uit de tweede helft van vorige eeuw.
Geen antiek
Rutten
( 2021-06-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is dit antiek tin. Onder alle onderdelen staat rio 834 en welke betekenis heeft dat?
Antwoord : Dit is geen antiek, maar een set dat gemaakt werd door het bedrijf Rio uit Nederland in de tweede helft van vorige eeuw. Het nummer is een catalogusnummer.
Geen waardebepalingen
Luc Van Slycken
( 2021-06-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : ik had graag geweten wat de waarde van deze schotel kan zijn; diameter is 18 cm en hoogte is 4,5 cm. op de onderzijde staat vermeld DJ en 92 %
Antwoord : Zoals aangegeven op onze site worden er via deze rubriek geen waardebepalingen gedaan.
Tinnen asbak
Silvia
( 2021-05-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Graag uw advies over deze tinnen asbak. Ik had graag een beetje meer informatie gehad over de afkomst en eventueel het jaar waarin deze zou gemaakt kunnen zijn. Alvast bedankt voor de hulp
Antwoord : Deze asbak dateert uit de tweede helft van vorige eeuw. Het merk is ons verder niet bekend.
Tinnen kan
Maarten Bracke
( 2021-05-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, ik zie als merk Sint-Joris en de draak en een rozetmotief. Weet u welke fabrikant deze is en uit welke periode deze dateert? alvast bedankt
Antwoord : Dit zijn merken van de Brusselse tinnegieter Robert Pompe. Hij was werkzaam vanaf ca 1905 tot 1963.
Tinnen bord
pierre aesaert
( 2021-05-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag uw raad merkteken roos met een R er boven,of dit bordje oud is, en origineel.grote dank bij voorbaat.Aesaert pierre
Antwoord : Dit bordje is geen antiek, maar een stuk dat gemaakt werd in de laatste kwart van vorige eeuw.
Namaak
Jan
( 2021-05-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedenavond, ik had 12/13 mei al het vragenformulier ibgevuld maar vraag mij af of deze is aangekomen. Ik vroeg mij af of deze kan echt of namaak is. Door de onduidelijke merken dacht ik aan namaak. Mocht hij wel echt zijn ben ik benieuwd naar de datum.
Antwoord : Het is niet omdat merken niet duidelijk zijn dat het over namaak gaat. De merken op uw kan zijn merken van de tinnegieter J.B.baptiste Museur uit Ath, werkzaam op het einde van de 18e en het begin van de 19e eeuw. Helaas zijn deze merken wel regelmatig terug te vinden op stukken die gemaakt werden in de loop van vorige eeuw. Ook hier is dit het geval.
Geen tin
Tom van der Hulst
( 2021-05-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Waar komen deze vandaan en uit welk jaar? Is een set van 6.
Antwoord : Dit zijn namaak inhoudsmaten gemaakt in zamac, een legering met zink als belangrijkste component.
Tinnen kan
Leen Van Hauwermeiren
( 2021-05-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Kan u de herkomst van deze tinnen snavelkan aangeven?
Antwoord : Helaas kunnen wij u niet verder helpen. Het is geen antieke kan, maar een namaak van een kan uit Duitstalig gebied.
Info
TEUWEN
( 2021-05-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : alle info welkom, graag ook datering ?
Antwoord : Geen antiek, gemaakt in de laatste kwart van vorige eeuw.
Info
TEUWEN
( 2021-05-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : alle info welkom, graag ook datering ?
Antwoord : Geen antiek, gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw.
Info
TEUWEN
( 2021-05-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : alle info welkom, graag ook datering ?
Antwoord : Geen antiek, gemaakt in de laatste kwart van vorige eeuw.
Info
TEUWEN
( 2021-05-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : alle info welkom, graag ook datering ?
Antwoord : Geen antiek, gemaakt in de laatste kwart van vorige eeuw;
Info
TEUWEN
( 2021-05-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : alle info welkom, graag ook datering ?
Antwoord : Geen antiek, gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw.
Info
TEUWEN
( 2021-05-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : alle info welkom, graag ook datering ?
Antwoord : Deze set afkomstig is van het bedrijf Daalderop uit Tiel. Vanaf 1905 is het bedrijf erkend als 'Koninklijk' en produceerde tinnen voorwerpen tot in 1983. Het merk is een van de vele die gebruikt werden in loop van de vorige eeuw. Geen antiek.
Schotel
Christophe Vanluchene
( 2021-05-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Heb een bord en perenkan, waarvan zijn deze afkomstig en heeft u nog meer info hierover. Alvast bedankt
Antwoord : De foto's zijn te onscherp om goed te beoordelen. Het merk met personage is afkomstig uit Gent en het twee merk uit Doornik.
Schenkkan
Marc Vercammen
( 2021-05-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : graag info over deze keurmerken
Antwoord : Het merkje JD is dat van de tinnegieter Jean Driessen, werkzaam in Tongeren in de jaren zestig van vorige eeuw.
Schaaltje
Marc Vercammen
( 2021-05-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : graag info over dit keurmerk
Antwoord : Geen antiek, gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw. Namaak van oude vormen.
Kom
Marc Vercammen
( 2021-05-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : graag info over de vele verwijzingen, en (of) keurmerken
Antwoord : Geen antiek, gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw.
Schotel
Jorg
( 2021-05-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, kan u iets meer info geven over de geschiedenis van deze schotel. Betreft het antiek? Mvg
Antwoord : De schotel is afkomstig van het bedrijf Rijo dat gevestigd is in Lier. Het bedrijf zou in de jaren zeventig van vorig eeuw tin geproduceerd en/of verkocht hebben. In ieder geval is deze kom geen antiek.
Identification
Rickard Svensson
( 2021-05-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : I recently bought a tin pitcher, see enclosed photos. I would be very grateful if you could try to help me identify its origins and age. The mark seems to represent a crowned Tudor rose within two circles.
Antwoord : The mark is difficult to read, but seems to come from the workshop of the pewterer Henri Micheels from Liège. Three generations of Micheels worked from 1806 until the beginning of the last century. Since the brands were used by the different generations, it is not possible to make a correct assignment. The jug probably dates from the second half of the 19th century.
Informatie
Laura
( 2021-05-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : Zou u wat meer info kunnen geven over deze bekers?
Antwoord : Geen antiek.
Tinnen inhoudsmaat
Vd werf
( 2021-05-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij iets meer vertellen over deze kan, de herkomst en de leeftijd. En de verschillende merken? Vriendelijk bedankt, groetjes Leonieke
Antwoord : De naam achter de initialen op de inhoudsmaat is niet bekend, maar wel de productieplaats. De maat werd gemaakt in Maastricht in het begin van vorige eeuw.
Tinnen bord
Marleen Geens
( 2021-05-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik zou graag de ouderdom en waarde kennen van mijn tinnen bord met stempels op de voor- en achterkant en waar het gemaakt is. Hartelijk dank bij voorbaat! Vriendelijke groeten, Marleen
Antwoord : Uw bord is een antiek bord uit de eerste helft van de negentiende eeuw. Het bord draagt de tinmerken van de Leuvense tinnegieter Cornelis Josephus Van Hool. Hij was werkzaam van af 1795 tot 1832 en overleed in 1849.
Tinstempels
Maes Ph.
( 2021-05-10)
Vergroot
Vraag : Wat betekenen de getoonde tinstempels.
Antwoord : Deze merken zijn een reeks fantasie- en recupmerken bij elkaar.
Waardebepaling
rutten
( 2021-05-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : wat zijn deze zware miniatuurtjes waard en zijn ze antiek
Antwoord : Geen antiek, waardebepalingen worden niet gegeven via deze rubriek.
Geen antiek
rutten
( 2021-05-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : hebben deze kannen met dit stempelttje waarde en zijn ze antiek
Antwoord : Geen antiek
Schaal
Pierre van Hombergh
( 2021-05-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste kenner, wat zou u mij kunnen vertellen over deze schaal? Met vriendelijke groet. Pierre
Antwoord : Helaas zijn de foto's niet doorgekomen. Probeer het nogmaals.
Drie merken
Benny Dejonghe
( 2021-05-04)
Vergroot
Vraag : Geachte Heeft er in uw vereniging iemand het idee waar deze stempel voor staat, of hoe oud dit tinnen bord is
Antwoord : Dit soort merken is vooral terug te vinden in Duitstalig gebied. Voor zover wij kunnen waarnemen op de foto gaat het hier echter niet over een authentiek stuk, maar wel over een een schotel dat in de loop van vorige eeuw werd gemaakt. Het stuk werd weliswaar gemerkt met oude merkijzers. De merken zijn te vaag om deze te kunnen identificeren.
Schaal
Pierre van Hombergh
( 2021-05-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste kenner, wat zou u mij kunnen vertellen over deze schaal? Met vriendelijke groet. Pierre
Antwoord : Deze taartschotel is, ondanks het merkje met het jaartal 1769 in het klein merkje, geen antiek. De schotel dateert uit de tweede helft van vorige eeuw, is zandgegoten en voorzien van fantasiemerken.
Stempel
Bjorn
( 2021-05-02)
Vergroot
Vraag : Kunnen jullie me wat meer info geven over mijn asbakje? Dank je
Antwoord : De asbak werd gemaakt in het werkhuis van de tinnegieter Justin Depondt in Borgloon. Justin Depondt, oprichter van het bedrijf overleed in 2007.
Inhoudsmaat
Katrien Vandewiele
( 2021-04-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : is het mogelijk van deze inhoudsmaat de maker en de leeftijd te bepalen?
Antwoord : Deze inhoudsmaat draagt de merken van de tinnegieter Jean Baptiste Oudart uit Lille en werd gemaakt in het de tweede kwart van de 19e eeuw. Door een detailstudie van de ijkmerken uit te voeren, is het mogelijk om het juiste fabricatiejaar te bepalen. Op het eerste zicht lijkt de maat ook in België ge-ijkt te zijn.
Kortrijk
Katrien Vandewiele
( 2021-04-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : is het mogelijk om ook van deze inhoudsmaten de maker en de leeftijd te bepalen?
Antwoord : Deze inhoudsmaten werden gemaakt in Kortrijk in de tinnegieterij Van de Velde. Van dit atelier zijn enkel inhoudsmaten bekend die dateren uit het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw.
Tinnen bord
Marianne Dekkers
( 2021-04-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij iets vertellen over de leeftijd en herkomst van dit bord? En zo mogelijk iets over de waarde.
Antwoord : De merken op uw bord zijn toegewezen aan de tinnegieter Nicolaas Speelmans uit Hasselt. Hij was er werkzaam vanaf 1752 en overleed in 1787. Uw bord mag als antiek bord worden beschouwd.
Verwarrend
DRATZ
( 2021-04-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo Ik zou graag de naam willen weten van de periode en de regio van de goudsmeden die dit bord vormden, geërfd van mijn grootouders uit Brussel in België. Tinnen merkteken ND en AC met Saint Michael die de demon doodt. Bedankt voor uw hulp en vriendelijke groeten. J. Dratz
Antwoord : De merken op de schotel zijn nogal verwarrend voor een leek. Het roosmerk is oorspronkelijk een van de merken van de Luikse tinnegieter Nicolas Dechamps. Het ronde merk met Sint Michiel en de draak en met de initialen AIC is eigenlijk afkomstig van de Brusselse tinnegieter Antonius Ignatius Cornet. Beide ateliers waren werkzaam in de 18e eeuw. De realiteit is wel totaal anders want de merken werden 'gekaapt' door het atelier Arthur Chaumette en Laveur uit Parijs. De schotel is dus niet uit de 18e eeuw, maar werd gemaakt in Parijs tussen 1909 en 1958.
Tinnen asbak
Noëmi Grautman
( 2021-04-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze asbak vond ik in Heemstede op het erf van landhuis Mariënheuvel, Nederland. Na een beetje poetsen denk ik een engelstempel te herkennen. Kan iemand mij meer vertellen over de herkomst van deze asbak?
Antwoord : De asbak dateert uit de tweede helft van vorige eeuw. De herkomst is niet te achterhalen.
Merk
Vermulst
( 2021-04-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Mijne heren , Graag wil ik weten het merk op de achterkant van mijn bord. Met dank voor de te nemen moeite
Antwoord : Dit is een van de merken afkomstig uit het Luikse atelier Henri Micheels dat opgestart werd in 1806. Henri Micheels werd geboren te Maastricht in 1777 en huwde in 1802 met de dochter van de Luikse tinnegieter Andre Jaspar. In 1806 neemt hij het atelier van zijn schoonvader over. De oudste zoon, Jean Christoph, geboren in 1803, volgt zijn vader op en overlijdt in 1870. De laatste tinnegieter Micheels is Lambert Isidore, geboren in 1839 en overleden in 1904. Gezien de merken door de verschillende generaties gebruikt werden, is het niet mogelijk om een juiste toewijzing te doen.
Asbakje
Jana
( 2021-04-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze asbak vonden we in onze tuin. Weten jullie hier meer over? Alvast bedankt!
Antwoord : Het enige dat wij hierover kunnen vertellen is dat de asbak gemaakt werd in de jaren zeventig van vorige eeuw, waarschijnlijk in Tongeren.
Merken
Vermulst
( 2021-04-14)
Vraag : Graag wil ik weten of u iets kunt vertellen over de timmerden op mijn bord .
Antwoord : Zonder foto's kunnen wij u moeilijk verder helpen.
Luik
Godelieve Segers
( 2021-04-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze drie inhoudsmaten hebben onderaan allemaal hetzelfde merkje, een molen met letters F K. Kan u iets meer vertellen over maker, herkomst en datering van deze stukken? Alvast bedankt!
Antwoord : De initialen FK verwijzen naar de weduwe van de tinnegieter Florent Kairis die in Luik werkzaam was vanaf 1888 tot in 1905. Het atelier produceerde enkel tinnen inhoudsmaten.
Beker
P.H. de Rover
( 2021-04-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik vermoed dat het om een lepelbekertje gaat. Onderop staat een tinteken, op het bekertje de letters S K R in cursief en het jaartal 1783. Kunt u mij hier iets meer over vertellen?
Antwoord : Deze beker heeft helaas niets te maken met het jaartal 1783. Dit jaartal is pure misleiding van de maker die het stuk goot in de loop van de tweede helft van vorige eeuw.
Luciferdooshouder
KVdb
( 2021-04-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte, ik heb recent een luciferdoosjeshouder uit tin gekregen en ik wou graag weten hou oud het voorwerp zou kunnen zijn en ook wou ik graag wat meer weten over het tinmerk/-fabriek en of het object zeldzaam is. Het gaat om het tinmerk Finstain, GF, Les Potstainiers Hutoi. Mvg
Antwoord : Dit doosje is een product van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en is tot op heden nog altijd actief. Het is geen antiek.
Merktekens
bruyninx
( 2021-04-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Op een bord staat zowel een roos als een engeltje. In bijlage de foto. Kan daar een periode opgeplakt worde en welke prijs kan ik daar voor vragen? bedankt voor de info
Antwoord : Uw bord werd gemaakt in het atelier van de Brusselse tinnegieter Charles Dickmans. Hij wordt in de Brusselse Almanakken vermeld vanaf 1832 tot in 1873. Waardebepalingen worden via deze rubriek niet gegeven.
Schotel uit Gent
Christophe Vanluchene
( 2021-04-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Afkomst leeftijd alvast bedanktGrtj
Antwoord : De merken zijn deze van de tinnegieter Lucas Neetesone uit Gent. Hij werd meester in het ambacht in 1760 en wordt nog vermeld in 1790.
Kaliningrad
G
( 2021-04-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb twee borden geerfd en heb geprobeerd om meer te weten te komen aan de hand van het stempel maar kan helaas weinig vinden (wel andere objecten met dezefde stempel). Is dit authentiek? Bedankt voor uw hulp.
Antwoord : Goede vraag of dit authentiek is. Het merk is terug te vinden in Konigsberg in Oost Pruisen, nu Kaliningrad. In de literatuur is het merk toegewezen aan Johann Gottfried Ranck die in 1756 meester in het ambacht werd. Het authentiek merk heeft boven de centrale roos de initialen J G R, maar deze zijn op uw merk niet aanwezig. De reden hiervoor is ons niet bekend, maar doen ons inderdaad twijfelen aan de authenticiteit. Meister. Erwirbt am 26. März 1756 das Bürgerrecht (Königsb. Bürgerb.). Wohnt Vordere Vorstadt.
Tinnen kan
Maaike
( 2021-04-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Zou u mij kunnen vertellen wat de leeftijd is van deze bierpul en wie hem heeft gemaakt? De deksel is gemerkt met de gekroonde Tudor roos en de letters LBS of L&S en het handvat heeft de letters WK of WR. Bij voorbaat bedankt.
Antwoord : Het roosmerk is ons niet bekend; het is geen authentiek roosmerk.
Tinnen soldaatje
Delanghe
( 2021-04-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wat is de waarde van dit tinnen soldaatje?
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze rubriek niet gedaan.
Tinmerk
luc behets
( 2021-04-02)
Vergroot
Vraag : kan u mij meer uitleg geven over de afbeelding en het het getal 92 op de foto aub?
Antwoord : Het cijfer 92 verwijst naar het percentage van zuiver tin dat gebruikt werd in de legering. In dit geval was dit 92 procent. Stukken met een aanduiding van het percentage dateren te vroegste uit de tweede helft van vorige eeuw en wordt niet als antiek beschouwd.
Tin
F.Harms
( 2021-04-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Gaarne ouderdom van het voorwep Naam tingieter
Antwoord : Deze inhoudsmaten komen uit het atelier van de Brusselse tinnegieter Antoine Van Engelen. Hij werd geboren in 1834 en overleed in 1898. Hij was werkzaam van 1867 tot 1886.
Kandelaar
Sylvia Novak
( 2021-03-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag wil ik weten of deze antieke kandelaar iets waard is. En waar hij gemaakt is.Ik kan namelijk het zegel niet ontcijferen. Met vriendelijke groet Sylvia Novak.
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze site niet gedaan. Het merkteken is moeilijk leesbaar op de foto, maar het geheel lijkt ons geen antiek te zijn.
Gedeukte kom
Marlies
( 2021-03-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik kwam dit schattige gedeukte kommetje tegen bij de kringloop voor €1,50. Mij viel het merkje op. Kunt u mij misschien wat meer vertellen over deze kom? Waar diende hij voor? Hoe oud is hij? Alvast bedankt!
Antwoord : Het merkje met de initialen IVM is oorspronkelijk dat van Johannes van Maurik uit Utrecht. Het merk werd echter doorverkocht en rond 1988 gebruikt door de tingieterij De Tinkoepel uit Zaandam. Dit bedrijf bestaat nog steeds.
Kaarsenhouder
Erwin van Rees
( 2021-03-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij vertellen hoe oud deze tinnen nachtkandelaar is en wat de het merktekens/nummers op de onderkant betekenen. Alvast hartelijk dank.
Antwoord : Merktekens kunnen wij niet zien op de foto's. De kaarsenhouder is geen antiek stuk, maar dateert uit de tweede helft van vorige eeuw.
Fruitschaal
Cosyns
( 2021-03-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is dit iets oud of heeft het absoluut geen waarde? Mvg Koen
Antwoord : Geen antiekwaarde
Tinnen kan
Olthof Theo
( 2021-03-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Uit welke periode stamt deze koffie kan Is 36 cm hoog, wat schat u wat de waarde is ? Mvg. Theo
Antwoord : De kan werd gemaakt in de laatste kwart van vorige eeuw en heeft geen antiekwaarde.
Tinnen kan
Olthof Theo
( 2021-03-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Enig idee wat en wanneer deze is gemaakt?
Antwoord : Deze kan werd gemaakt in de laatste kwart van vorige eeuw en is geen antiek.
Kardinaalschotel
Bart
( 2021-03-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, ik heb een prachtige kardinaalsschotel, herkent iemand het merk of heeft iemand meer informatie voor mij aub. Alvast dank bij voorbaat.
Antwoord : Aan het uitzicht van het stuk lijkt dit voor ons geen authentieke schotel te zijn. Het merkje is ons niet bekend.
Theepot
Filip
( 2021-03-17)
Vergroot
Vraag : Hallo, Enig idee van waar en wanneer deze theepot komt? Het merkteken lijkt op een wesp/bij en heeft een nummer 8.
Antwoord : Zonder foto's kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Kandelaar
LIppens J.
( 2021-03-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : Van welke periode is deze kandelaar en uit welk atelier is die gemaakt. Bij voorbaat onze dank. We vinden het een leerrijke website.
Antwoord : Deze merken verwijzen naar het bedrijf uit Lier dat ingevoerd Rio tin uit Nederland verhandelde in de laatste kwart van vorige eeuw.
Kardinaalsschotel
B
( 2021-03-15)
Vraag : Beste , ik heb een vraag over dit merk van deze kardinaalsschotel weet u uit welke streek deze afkomstig is mvg B.
Antwoord : Zonder foto's kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Tin
S
( 2021-03-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb twee bordjes geërfd. Diameter is ongeveer 20cm. Ze wegen zwaar.Zou dit tin kunnen zijn?
Antwoord : Dit zijn tinnen borden. Het zwaarder gewicht wijst erop dat de hoeveelheid lood, gebruikt in de legering, vrij hoog is.
Vraag
kiki
( 2021-03-13)
Vraag : er staat een nummer op een tinnen schaal wat betekent dit nummer. het nummer is 387A
Antwoord : Zonder foto kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Schaaltje
M. Boers
( 2021-03-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Waar werd dit tinnen schaaltje voor gebruikt, en uit welk jaar komt het. Er staat een engel met een veer volgens mij en bovenaan staan de letters J.m & s
Antwoord : De foto van het merk is helaas te wazig om hier een identificatie te kunnen doen.
Info
G.E.M. Goos
( 2021-03-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Mevrouw, mijnheer, Kunt u mij wat meer vertellen over de merktekens op en onder deze schaal. Ik heb zelf het boekje Tin van Gabriele Sterner maar heb er de merktekens niet in gevonden. Bij voorbaat dank.
Antwoord : Deze merken zijn van de Brusselse tinnegieter Henricus Josephus Pinchard, geboren in 1778. Andere gegevens over deze tinnegieter zijn er niet.
Determinatie
Marleen De Laet
( 2021-03-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik zou graag wat meer willen weten over deze mooie, kleine kandelaar. Alvast bedankt
Antwoord : Wij kunnen u hier helaas weinig over vertellen, tenzij dat het geen antiek is en dat het gemaakt werd in de tweede helft van vorige eeuw.
Portugal
Sunny Neirinckx
( 2021-03-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb een set van estanhos i.benor 97% en heb geen idee van de herkomst en of het al dan niet antiek is
Antwoord : Antiek is het setje zeker niet. Aan het opschrift te lezen is de herkomst vermoedelijk Portugal. Voorwerpen met de vermelding van een percentage dateren ten vroegste uit het midden van vorige eeuw
Tinnen voorwerp
Sunny Neirinckx
( 2021-03-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb nog een set van F.hertz pompe en weet ook van deze niet of het antiek is en wat de waarde zou zijn. Mvg
Antwoord : De voorwerpen van F. Hertz Pompe zijn geen antieke voorwerpen.
Info
yoerik
( 2021-03-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : hallo ik heb dit tinschaaltje gekregen,ik vind dit mooi en heb wat research gedaan maar ik had graag wat meer info over gekregen misschien kan jij me daar iets meer over zeggen en eventueel over de waarde ?weet wel ondertussen dat het 18de eeuw is alvast bedankt voor de moeite
Antwoord : Wij gaan u misschien teleurstellen, maar dit is geen voorwerp uit de 18e eeuw. Het schaaltje werd gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw. De maker en de plaats van herkomst is niet te achterhalen. Het is mooi, maar geen antiek.
Tongeren
jo hudales
( 2021-03-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : de kan is gemerkt maar ik weet niet van welke tingieter het is . Weet u misschien wie de gieter is , of weet u of het een antieke tinnen kan is of niet ? alvast bedankt .
Antwoord : Het is geen antieke kan. Het merk is dat van Jean Riskin uit Tongeren die werkzaam was in de laatste kwart van vorige eeuw en tot ca 2015.
Rol
Decleer Luk
( 2021-02-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, ik kreeg van iemand een rol met (denk ik ) tin. Die schenker had iets met kalligrafie maar weet iemand of men dat vroeger voor letters nodig had ? Dank !
Antwoord : Wij kunnen u helaas niet verder helpen.
Tinnen kan
R. Talhout - Hoornweg
( 2021-02-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Heeft u enig idee of deze tinnen kan aan een kunstenaar is te linken? Groet
Antwoord : De herkomst en de gieter van deze kan is niet te achterhalen.
Schaal
M. de Graaf
( 2021-02-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag zou ik meer weten over deze schaal. Herkomst? Datering?
Antwoord : Deze schaal is een product van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en is tot op heden nog altijd actief. Het is geen antiek.
Beker
jakob boersma
( 2021-02-23)
Vergroot
Vraag : goede middag zou graag wat informatie hebben over een beker die ik in bezit heb gr. alvast bedankt
Antwoord : Wij kunnen u helaas niet verder helpen.
Tinnen kan
Van Leeuwen
( 2021-02-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedendag, deze tinnen? theekan heeft op de onderkant "Gilbert", twee merktekens en het getal 150. Zegt u dat wat?
Antwoord : Deze theepot is gemaakt in het zogenaamde Brittania Metal, een tinlegering die vooral in Sheffield (Engeland) werd geproduceerd in de 19e eeuw en in het begin van de 20e eeuw.
Tinnen bord
Peeters
( 2021-02-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : geachte, deze tinnen schotel werd mij geschonken bij mijn huwelijk in 1973 - er werd mij toen verteld dat het om een object van goede kwaliteit ging... kunt u mij iets vertellen over het merkteken & de gieter - ps het vrouwenhoofd heb ik er laten opschilderen door een bevriende kunstenaar met dank bij voorbaat
Antwoord : In de jaren zeventig werd veel tin verhandeld. Dit stuk is een namaak van de zogenaamde kardinaalschotel. De merken zijn ons helaas niet bekend.
Inhoudsmaat
Jan verstraeten
( 2021-02-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Van waar komt dit potje, en hou oud is dit ?
Antwoord : Het potje is een inhoudsmaat. Het roosmerk FDL is dat van de tinnegieter Fransiscus De Leeuw uit Brussel. Deze tinnegieter was werkzaam tussen ca 1821 en 1863. De merken op de rand en onder de benaming van de inhoud zijn ijkmerken.
Inhoudsmaat
Jan verstraeten
( 2021-02-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Weet iemand meer over de Oudheid van dit potje en van waar komt dit? Is onder de grond gevonden in Keerbergen juist voor 2 de wereld oorlog.
Antwoord : Zie vorige vraag.
Herkomst
PMW Busing
( 2021-02-17)
Vergroot
Vraag : Op onderzijde van een theepot staat een meesterteken (zie foto), ik ben op zoek naar de herkomst en betekenis
Antwoord : Dit merkteken uit vorige eeuw is ons helaas niet bekend.
Houders
Nancy Biasino
( 2021-02-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, zijn deze houders voor theeglazen in tin (zie stempel onderkant)
Antwoord : Voor zover wij kunnen waarnemen op de foto's zijn dit geen tinnen houders.
Bord
Wolf
( 2021-02-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte, hier is een tinnen bord van 31.5cm doormeter met een lelie en op de achterkant de stempel met initialen VH en een "duif". Kan er iets meer verteld worden hierover? Bedankt
Antwoord : Dit merkteken is ons niet bekend. Het sierbord dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Geen antiek
Verhoeven Koen
( 2021-02-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : een erfstuk van mijn moeder. vind hier alleen geen afbeeldingen van. kunt u me helpen en wat de waarde zou zijn a.u.b. m.v.g. Koen Verhoeven
Antwoord : Deze kom werd gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw en heeft geen antiekwaarde.
Herkenning
Willy Ramaekers
( 2021-02-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Kunt u mij meer vertellen over de stempels , afkomst en de maker van dit tinnen bord bedankt mvg willy
Antwoord : Deze merken zijn afkomstig uit Dinant. De tinnegieter met de initialen HI is helaas tot op heden niet bekend.
Theepot
Jacobs Bernadette
( 2021-02-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u me iets meer vertellen over deze theepot en waar kan ik hem eventueel het best laten restaureren. Het oor is er af. Onderaan het onderstel staat er een nummer.
Antwoord : Deze theepot is gemaakt in het zogenaamde Brittania Metal, een tinlegering die vooral in Sheffield (Engeland) werd geproduceerd in de 19e eeuw en in het begin van de 20e eeuw. Wij hebben helaas geen contacten met herstellers van kannen uit dit materiaal.
Chrismatorium
wouter
( 2021-02-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Heeft u enig idee hoe oud dat zou zijn en wie het gemaakt zou kunnen hebben? Initialen zijn J . R met een v tje eronder Groetjes
Antwoord : Dit is een chrismatorium of oliedoos. Het is een voorwerp uit de rooms-katholieke liturgie waarin twee of drie kleinere tinnen busjes passen. Hierin werden de heilige oliën die gebruikt worden bij diverse sacramenten en liturgische plechtigheden bewaard. Dit exemplaar had twee busjes. Het kistje werd gemaakt in Parijs door de tinnegieter Jean Richert. Hij wordt vermeld vanaf 1802 tot aan zijn overlijden in 1830. Zijn weduwe baatte de zaak nog verder uit tot 1844.
Geen antiek
Taelman Werner
( 2021-02-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kunt u iets vertellen over dit 95 % tinnen voorwerp met stempel? en heeft dit iets van waarde? alvast bedankt.
Antwoord : Tinnen voorwerpen met een percentage-aanduiding dateren ten vroegste uit het midden van vorige eeuw en hebben geen antiekwaarde.
Geen antiek
Annelies de pauw
( 2021-02-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste Zijn dit antieke stukken en hebben deze nog enige waarde?
Antwoord : Deze voorwerpen hebben geen antiekwaarde.
Decoratie
Herta Daelman
( 2021-02-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze schotel is een familiestuk, al wat ik weet is dat ze al in het bezit wasin de jaren 60. Kan u er meer over zeggen, het merkteken, datering ? was het een sierstuk of werd dit gebruikt ?
Antwoord : Deze schotel werd gemaakt in het midden van vorige eeuw. Het heeft nooit echt een gebruiks-functie gehad. In de derde kwart van vorige eeuw was er een grote vraag naar tinnen decoratieproducten sierproducten. De schotel is geen antiek.
Eikeltjeskannen
Otto Möller
( 2021-02-04)
Vraag : Wat is precies het tingehalte en de overige samenstelling van de zogenaamde tinnen eikeltjeskannen?
Antwoord : Op deze vraag is het niet mogelijk een antwoord te geven. De legeringen en dus ook het tingehalte varieert van gieter tot gieter.
Naamse merken
Roland Decock
( 2021-02-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Op deze tinnen schotel staan 2 tinmerken op de keerzijde. 1/ een gekroond roosmerk met een ster in het bovenste roosblad. 2/ een gekroonde klimmende leeuw met een ster en PA en jaartal 1696. Wat is de locatie en wie is de tinnegieter?
Antwoord : Deze merken zijn afkomstig van een niet geidentificeerde tinnegieter uit Namen. Deze tinnegieter met de initialen PA werd meester in het ambacht in 1696.
Herkomst
Dieleman
( 2021-02-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : beste, Is deze merkstempel gekend bij jullie? Is dit een oude vaas en wat is evt de herkomst? Groeten, Dany
Antwoord : Dit merkje is ons helaas niet bekend.
Mechelen
Bernadette Brassine
( 2021-02-01)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan je mij hier iets meer over vertellen? Hoe oud is deze?
Antwoord : Deze inhoudsmaat werd gemaakt door de Mechelse tinnegieter Bernardus Van der Heyden. Hij werd geboren in 1786 en overleed in 1841. Hij was als tinnegieter werkzaam vanaf ca 1820.
Geen antiek
Ben Van Daele
( 2021-01-31)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u mij wat meer informatie geven over dit bord dat ik op zolder vond. Kan u mij eventueel vertellen of dit iets waard is en/of waar ik terecht kan met deze vraag?
Antwoord : Dit is een sierbord uit de tweede helft van vorige eeuw en is geen antiek.
Britania Metal
Diana Hofstra
( 2021-01-31)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik vroeg me af of deze kleinere cache-pot gemaakt is van tin en of het wel of niet antiek is. Op de onderkant staan alleen de nummers 30 en 1262. Hoogte ca 9 cm x diameter ca 17 cm. Weegt 460 gram;-)
Antwoord : Deze potten zijn wel degelijk gemaakt uit een tinlegering. De hier gebruikte legering is het zogenaamde Britannia Metal. Dit is een legering van tin met antimoon en koper. Ze zijn niet echt antiek.
Britannia
Diana Hofstra
( 2021-01-31)
Vergroot Vergroot
Vraag : Staat u mij toe aub nog een kleine cache-pot toe te voegen waarover ik dezelfde vragen heb als de vorige. Is genummerd 1551 37 met daartussenin een héél klein cirkeltje. Hoogte is 8,5 cm x diameter van 18 cm. Gewicht: 418 gram. Ik wil u bij voorbaat heel erg bedanken voor uw tijd en moeite!
Antwoord : Ook deze voorwerpen zijn gemaakt in Britannia Metal.
Raadsheertje
jan brasz
( 2021-01-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : kunt u mij zeggen welke tinnegieter dit stelletje gemaakt heeft en hoe oud het ongeveer is?
Antwoord : De tinnegieter IL is niet geidentificeerd. Het is een tinnegieter uit Nederland die werkzaam was op het einde van de 18e eeuw en/of het begin van de 19e eeuw.
Percentage
Ilse
( 2021-01-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Dit voorwerp (voor planten?) heeft 3 stempels: handmade in Portugal, 95% en medieval met afbeelding van pijl en boog. Slaat de 95% op het tingehalte? Dient dit effectief voor planten? Is het oud? Vanwaar de stempel medieval met afbeelding pijl en boog?
Antwoord : De percentageaanduiding geeft de hoeveelheid zuiver tin weer dat gebruikt werd in de legering waaruit het voorwerp gemaakt is. Het is een decoratief voorwerp dat dateert uit de tweede helft van vorige eeuw.
Haarlem
Benny Vanheuckelom
( 2021-01-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kan je mij iets meer vertellen over deze kan? Ik had graag geweten hoe oud deze is. alvast bedankt Benn
Antwoord : Deze kan draagt de merken van het atelier Cannegieter uit Haarlem dat werkzaam was tussen 1962 en 1978.
Waardebepaling
Jef Reyniers
( 2021-01-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wat is dit waard aub
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze rubriek niet gedaan.
Brusselse inhoudsmaat
Hanegreefs
( 2021-01-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze demilitre kan zou uit de 2de helft van de 19de eeuw stammen. Wie zou de tingieter kunnen zijn?
Antwoord : Deze inhoudsmaat werd gemaakt in het Brusselse atelier van de tinnegieters Théophile Törschen en Pierre Emile Vander Borght.Zij waren werkzaam tussen 1878 en 1908.
Sierlepel
Veerle
( 2021-01-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kan u mij iets meer vertellen over herkomst en datering van deze lepels ? Alvast dank !
Antwoord : Deze fantasielepel is afkomstig uit Nederland en dateert uit vorige eeuw.
Pollepel
Veerle
( 2021-01-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kan u mij ook over deze pollepel iets meer vertellen?
Antwoord : Het merk op deze pollepel is ons niet bekend. De pollepel dateert uit vorig eeuw.
Vorken
Veerle
( 2021-01-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Enkele tinnen vorken. Kan u mij iets meer vertellen over het waarmerk, datering...? Alvast dank !
Antwoord : Deze letters zijn eigendomsinitialen. De vorken dateren uit vorige eeuw.
Vorige eeuw
Maartje van Aardenne
( 2021-01-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij vertellen of deze kan antiek is en wat de geschatte waarde het heeft? Onderop staat een engelmerkteken met de letters IVM eromheen. Alvast heel hartelijk dank.
Antwoord : Deze kan uit de twintigste eeuw is geen antiek. Waardebepalingen worden via deze site niet gedaan. Ze dateert uit vorige eeuw.
Tinnen kan
Nancy
( 2021-01-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is deze kan van echt tin ?
Antwoord : Deze kan is wel degelijk een tinnen kan, maar geen antieke. Ze werd gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw en is gebaseerd op oude antieke vormen.
Herkomst
Steven Bitter
( 2021-01-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag zou ik weten wat de herkomst van dit kistje is. Het is ongeveer 20 cm breed.
Antwoord : Dit kistje is geen antiek kistje. Het dateert uit de tweede helft van vorige eeuw. De herkomst is niet te achterhalen.
Peltrato
lambrechts jan
( 2021-01-18)
Vraag : ik ben in bezit van twee kruikjes met onderaan op de bodem staat vermeld PETRATO 95% alsook een stempel van eenENGELTJE MET TROMPET
Antwoord : Zonder foto's of vraag kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Herkomst
Y Kleijn
( 2021-01-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedendag, kunt u mij iets vertellen over deze kan? Er zit een merk in de bodem. Alvast hartelijk dank voor uw moeite. Met vriendelijke groet, Y. Kleijn
Antwoord : Dit is uit de laatste kwart van vorige eeuw. Het is onmogelijk om de herkomst te achterhalen.
Karaf
Y Kleijn
( 2021-01-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedendag, kunt u ons misschien iets vertellen over de herkomst van deze karaf? Of kan? Het vorige bericht kon waarschijnlijk niet verzonden worden vanwege een te groot bestand. Bij voorbaat dank voor uw moeite, met vriendelijke groet, Y. Kleijn
Antwoord : Deze stukken dateren uit de laatste kwart van vorige eeuw. De merkjes zijn ons niet bekend.
Herkomst
Roeland Harten
( 2021-01-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Op internet kan ik dit exemplaar nergens vinden. Kunt u mij helpen met herkomst en datering?
Antwoord : Dit is geen antiek. Voorwerp dateert uit de laagste kwart van vorige eeuw en de herkomst is ons niet bekend.
Zamak
Geert van Gerven
( 2021-01-13)
Vergroot
Vraag : Kunt u iets vertellen over het land van herkomst en de periode waarin dit tafelstuk gegoten werd?
Antwoord : Dit stuk is geen tinnen tafelstuk, maar eentje gemaakt in zamac. Zamac is een legering met vooral zink en aluminium en een kleine hoeveelheid koper en magnesium. De legeringen hebben een relatief laag smeltpunt en kunnen gemakkelijk worden gegoten. Herkomst en datering zijn ons niet bekend.
Schild
Sauer
( 2021-01-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Gaarne weten.waar het voor staat en waard kan.zijn. Alvast bedankt . MVG JACK SAUER.
Antwoord : Geen antiek.
Schaal
Pascal
( 2021-01-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wat kan je over deze schaal vertellen ? En over de tekst die vooraan is gegrafeerd ? Bedankt.
Antwoord : Deze schaal is een product van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en is tot op heden nog altijd actief. Het is geen antiek.
Borden
Pascal
( 2021-01-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wat kan je kwijt over deze schalen ? Het zijn drie bij elkaar horende schalen gezien de omranding verschillend is. De kleinste drie randen, de middelste 2 randen en de grootste 1 rand. Bedankt.
Antwoord : De borden dateren uit de tweede helft van vorige eeuw. De merken zijn deze van een tingieterij uit Borgloon, opgericht door Justin Depondt. De oprichter van het bedrijf overleed in 2007.
Geen antiek
Caroline Van der herten
( 2021-01-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, kan u ons wat meer info bezorgen over deze set? (Italart, Peltro 95%) Alvast bedankt
Antwoord : Geen antiek, set dateert uit de tweede helft van vorige eeuw.
Tinnen kan
Loos
( 2021-01-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goede morgen.ik zou graag uitleg over mijn kan van de stempels en de evt. Waarde hiervan willen weten.kan zelf niets vinde.is een erfstuk.mvgr.kitty.
Antwoord : Deze kan is een product van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en is tot op heden nog altijd actief. Het is geen antiek.
Tinnen bord
Jan Didden
( 2021-01-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, ik ben in het bezit van deze tinnen schotel met een diameter van 35 cm. Vooraan bovenaan staan in het groot 2 familienamen, met daartussen de datum 1725. Is dit dan een huwelijksgeschenk? Kan u door middel van de merken op foto iets meer vertellen over de maker/herkomst? Alvast bedankt, Jan
Antwoord : De merken op de foto waarop er twee op staan, zijn merken uit Noord Duitsland. Het is ons verder niet duidelijk of het merk op de andere foto op hetzelfde stuk staat. Graag bijkomende gegevens met onder meer een foto van de namen en het jaartal waarover u spreekt.
Geen foto's
Delava Jean Pierre
( 2021-01-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hoe oud kan dit schaaltje zijn en wat betekent het merk? Diameter 13,5cm en 2,1 cm hoog. Weegt zeer zwaar dus hoog loodgehalte? Kan ik bijkomende detail fotos sturen zo nodig. Bij voorbaat dank.
Antwoord : Wij hebben helaas geen foto's ontvangen en kunnen u dus niet verder helpen.
Soepterrine
Nancy Biasino
( 2021-01-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, zou de soepterrine, waarvan foto als bijlage, van tin gemaakt zijn ?
Antwoord : Deze soepterrrine is een product van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en is tot op heden nog altijd actief. De initialen GF onder het merk met de werkman verwijzen naar de oprichter. Het is geen antiek.
Asbakken
brigitte thomas
( 2021-01-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag de data en herkomst van deze 2 asbakken 90% en 92% tin.
Antwoord : De asbakken dateren uit de tweede helft van vorige eeuw. De merken zijn deze van een tingieterij uit Borgloon, opgericht door Justin Depondt. De oprichter van het bedrijf overleed in 2007.
Informatie
Henck Wifsikay
( 2021-01-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hoi! We zijn nieuwsgierig naar de herkomst en indicatie van leeftijd van een (vermoedelijk) boterdoos die we hebben gekregen van de overgrootmoeder van mijn vriendin. Alvast heel veel dank! Hartelijke groet, Henck & Raquel
Antwoord : Het roosmerk op de boterdoos is dat van de tinnegieter Joannes van Maurik uit Utrecht. Hij was er werkzaam vanaf ca 1815 tot 1835.
Bord
Evelyn Cortenbach
( 2021-01-04)
Vergroot
Vraag : dit bord is verkregen uit een erfenis, ik vraag mij af of het wel echt tin is en of het eventueel waarde heeft
Antwoord : Dit is wel degelijk een tinnen bord, maar geen antiek stuk.
Geen antiek
jacky hermsen
( 2021-01-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag zou ik willen weten of het een waterkan is of ergens anders voor bedoeld is. En ik had graag een datering en herkomst gehad als dat mogelijk is, alvast bedankt. Met vriendelijke groet, jacky
Antwoord : Neen, dit is geen antieke kan, maar een stuk gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw.
Vraag
Heidi debruyne
( 2021-01-03)
Vergroot
Vraag : Wat zou de waarde zijn? 25 cm hoog, peltrato 95-100 dank!
Antwoord : Geen antiekwaarde
Asbak
Vantilborgh Lieve
( 2020-12-27)
Vraag : Ik heb een asbak handwerk 92% tin met de inscriptie "Tingieterij Francois 012/23.01.90 en een blaadje als "handvat" Kan u mij hier wat over vertellen? Alvast bedankt.
Antwoord : Helaas kunnen wij daar weinig over vertellen. Asbakken zijn sowieso geen antieke voorwerpen. Bovendien zijn alle tinnen voorwerpen waarop een percentage-aanduiding aangebracht werd voorwerpen uit de tweede helft van vorige eeuw.
Aansteker
tom
( 2020-12-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Ik zou graag meer weten over de stamp op deze tafelaansteker. Iemand die weet waar het vandaan komt? Hoe oud het is etc... Dank Tom
Antwoord : Dit is een product uit de laatste kwart van vorige eeuw. De herkomst is niet achterhalen.
kandelaar
jonckheere francky
( 2020-12-25)
Vraag : beste ik heb een mooie kandelaar in tin met een vis als handvat . met naam stempel en bovenaan het nr 5 . ik had graag geweten wie is Belini en van jaar zou dit ongeveer zijn ? dank bij voorbaat Francky
Antwoord : Zonder foto's kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Waterkruik
Twan Mickers
( 2020-12-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Dag, Ik heb een waterkruik, maar ik heb geen idee hoe oud die is. Onderop staat een merkteken van een kroon en een Tudorroos. Ook staan er enkele letters tussen, maar ik kan niet lezen welke. Iemand enig idee?
Antwoord : Deze warmwaterkruik werd gemaakt in s'Hertogenbosch in het tinnegietersatelier Rouppe van der Voort. Het atelier was werkzaam vanaf 1843.
Geel
Nico Tobbackx
( 2020-12-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, We kregen een tinnen schaal die al lang in de familie van generatie op generatie overging. De schotel heeft een diameter van ongeveer 34 cm en is ongeveer 7 cm hoog/diep. 2 stempels onderaan. Bloem en Engel/ Sint-Michiel met letters "BCF" ?. Hartelijk dank bij voor voorbaat voor enige info hierover. mvg, Nico Tobbackx
Antwoord : Deze schotel draagt de merken van de tinnegieter Bartholomeus Cypriano Fornara uit Geel. Hij was er werkzaam van ca 1860 tot 1880.
Tinnen borden
Rikky van Heijst
( 2020-12-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb 2 tinnen bordjes met merktekens. Ik wil graag info over herkomst e.d. Kunt u mij helpen.
Antwoord : Geen antiek, dateert uit laatste kwart van de 20e eeuw.
Tinnen roomstel
Rikky van Heijst
( 2020-12-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u me meer vertellen over dit roomstelletje.
Antwoord : Geen antiek, dateert uit laatste kwart van de 20e eeuw.
Lepel
Rikky van Heijst
( 2020-12-24)
Vergroot
Vraag : Kunt u me meer vertellen over dit lepeltje.
Antwoord : Geen antiek, dateert uit laatste kwart van de 20e eeuw.
Tinnen vaas
Peter Iemants
( 2020-12-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, bij een opruiming van een zolder vond ik dit, en ik vraag me af of dit iets waard is. Het is ong 22cm hoog. Bedankt
Antwoord : Geen antiek, dateert uit laatste kwart van de 20e eeuw.
Tinnen pot
Hans Bombeke
( 2020-12-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Bestaat de mogelijkheid deze bierpot te dateren en de herkomst te bepalen? Dank bij voorbaat! Hans
Antwoord : Het merk is ons niet bekend. Het gaat hier over een stuk dat werd gemaakt in Duitsland in het begin van vorige eeuw.
Tinnen pot
PHILIP MARYNEN
( 2020-12-22)
Vraag : Mag je vb suiker of bloem in tinnen pot bewaren in de kast? Giftig ? Mvg philip
Antwoord : Tin is op zich geen schadelijk materiaal. Hetgeen wij tinnen voorwerpen noemen zijn echter voorwerpen die gemaakt zijn uit tinlegeringen waarin soms schadelijke metalen (oa lood) worden toegevoegd. Vanaf vorige eeuw zijn tinvoorwerpen geen gebruiksvoorwerpen meer, maar decoratieve stukken en is in de meeste gevallen de samenstelling niet bekend. Wij adviseren u om de schalen niet te gebruiken voor voedsel.
Tinnen schaal
Karel Van Roy
( 2020-12-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunnen jullie ons een datering en de fabrikant van deze schotel geven? De schotel weegt 1.7 kg, heeft een diameter van 29 cm en een hoogte van 8 cm. Dank bij voorbaat.
Antwoord : Het merk is ons niet bekend. In ieder geval is dit een voorwerp uit de tweede helft van vorige eeuw..
Tinleeftijd
Ed Looy
( 2020-12-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : goededag ik heb een paar tinnen lepels uit een erfenis gekregen en ben op zoek naar een datering volgens de oude eigenaar zouden ze heeel oud zijn de lepels zijn ong 33 cm lang in de pollepel staat een vaag merk lijkt op een kip maar slecht te lezen
Antwoord : De merken op de steel maken deel uit van een zogenaamd viermerk. De foto is onvoldoende scherp om ze verder te kunnen identificeren. Dergelijke viermerken zij in de meeste gevallen afkomstig uit Nederland. Het lijken ons lepels uit de late negentiende eeuw of het begin van de twintigste.
Datering
Bas Muller
( 2020-12-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u een datering en of herkomst leiden uit de merktekens op mijn heupfles. Zeer vriendelijk bedankt
Antwoord : De herkomst is af te lezen op het merkje. Het bedrijf zelf is ons niet bekend, maar het voorwerp is recent.
Strooier
J. Hulshof
( 2020-12-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hoe oud is deze strooier ongeveer? Wat betekent het merkje LA met kroon er boven in een wapenschild?
Antwoord : De initialen LA verwijzen naar de koperslagerij en tinnegieterij Langenbach uit Arnhem. Het bedrijf was actief tussen 1946 en 1976.
James Dixon
Leunckens
( 2020-12-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan U mij iets zeggen over dit antiek tinnen potje.Dit is een erfenis van mijn moeder. Dank U Kiki Leunckens
Antwoord : Het materiaal waaruit het theepotje werd vervaardigd, wordt Britannia Metal genoemd. Het is een legering van tin met antimoon en koper. Het potje werd in het bedrijf "James Dixon & Sons" uit Sheffield (Engeland) gemaakt en dateert waarschijnlijk uit het midden van vorige eeuw. Het bedrijf - opgericht door James Dixon in 1806 - kwam in 1976 in Amerikaanse handen. Het nummer onder de naam is het modelnummer uit een catalogus van het bedrijf.
Philippus Cornet
Jan Komen
( 2020-12-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u enige informatie verschaffen over de herkomst en ouderdom van het afgebeelde tinnen bord, dat is voorzien van zowel een roos- als een engelmerk met de gietersinitialen PC (naast de eigenaarsinitialen ES)? De merken zijn in Nederland onbekend. Aangezien op het engelmerk Sint Michiel afgebeeld lijkt te zijn, gaat het mogelijk om een product van een tinnegieter uit Brussel. Om die reden leg ik deze vraag aan u voor.
Antwoord : De merken zijn inderdaad teogewezen aan een tinnegieter uit Brussel. De initialen PC zijn deze van Philippus Cornet. Hij overleed in 1866.
Stempel
Danielle
( 2020-12-06)
Vergroot
Vraag : Enig idee wie de tingieter was, en welke periode
Antwoord : Dit is het roosmerk van de tinnegieter Joannes van Maurik uit Utrecht. Hij was er werkzaam vanaf ca 1815 tot 1835.
Geen foto's
Straetmans Mady
( 2020-12-05)
Vraag : Hoeveel is die waard
Antwoord : Er is geen foto verzonden, bovendien worden via dze rubriek geen waardebe-palingen gegeven.
Engeland
Īmadeleine Nagel
( 2020-12-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik zou graag willen weten hoe oud en waarvandaan.
Antwoord : Dit stuk is een beschadigde inhoudsmaat afkomstig uit Engeland en vermoedelijk daterend uit de 19e eeuw.
Tinnen kan
Elly Verbist
( 2020-12-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Zou dit echt zijn of niet? Is nog van mijn oma geweest.
Antwoord : Dit is een tinnen kan gemaakt in de laatste kwart van vorige eeuw.
Percentage
Marco Scheffers
( 2020-11-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Weet u van welke fabriek dit merk is en waar het flesje voor was bedoeld. Wij denken dat het een inktpot is laat 19de eeuw (niet 1817). Er staat ook nog een roosje op.
Antwoord : Een foto van het voorwerp hebben wij niet ontvangen. In ieder geval dateert het stuk niet uit de negentiende eeuw, maar wel uit vorige eeuw. Alle voorwerpen met een percentage-aanduiding dateren ten vroegste uit de laatste wart van vorige eeuw.
Antiek bord
Coppejans Jan
( 2020-11-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Uit welke periode is dit tinnenbord? Achteraan twee stempels. Wat is de betekenis ervan?
Antwoord : Uw bord dateert uit de 18e eeuw en werd gemaakt in Gent door de tinngieter Fransiscus Van der Beken. Hij werd meester in het ambacht in 1733 en overleed in 1791. Het ronde merk is een stadsmerk en het roosmerk is een kwaliteitsmerk.
Antiek
Benoni Dalle
( 2020-11-28)
Vraag : Beste, Ik werk parttime voor oud ijzer bedrijf , regelmatig kom ik tin tegen in alle soorten en maten 99 % daarvan word Gerecycleer (terug lees gesmolten )+- is 80 % van de items zijn niet of weinig beschadigd . Naar wat moet men nu juist kijken welke men niet moet wegdoen betreffende speciale merktekens / ouderdom / speciaal ..enz . mvg Benny
Antwoord : Het zou ons te ver leiden om u in deze rubriek uit te leggen waar u op moet letten om waardevolle antieke stukken tin te onderscheiden van andere. Deze kennis is onmogelijk samen te vatten in een paar regels. Doornemen van specifieke literatuur, museum- en beursbezoeken, en aansluiten bij de Vlaamse Tinvereniging kan u helpen om deze kennis na een aantal jaren te beheersen.
Foto
josette van lul
( 2020-11-28)
Vraag : wat is dat waardt het is een zwaare
Antwoord : Wij hebben geen foto ontvangen, maar aan uw beschrijving te lezen, is dit geen antiek stuk.
Tinnen borden
Erica Smets
( 2020-11-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Wij zijn op zoek naar eventueel wat meer info over deze 2 borden. Wij hebben geen idee of de markeringen achteraan iets betekenen of niet.
Antwoord : Dit zijn twee decoratieve borden uit de laatste kwart van vorige eeuw. Dee merken verbinden met een tinnegieter is niet mogelijk.
Kandelaar
Clauwaert Julien
( 2020-11-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Waarde bepaling ! Heb een kandelaar in tin met wat zegels en naam, zou graag de waarde en info hier over willen hebben. Mvg.
Antwoord : Deze kandelaar is een product van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en is tot op heden nog altijd actief. De initialen GF onder het merk met de werkman verwijzen naar de oprichter. Het is geen antiek.
Theepot
Jacobs Bernadette
( 2020-11-25)
Vraag : Waar kan ik het beste terecht voor het restaureren van een tinnen theepot. ( Het oor is eraf, maar ik heb het nog en er zit een gaatje waar het deksel steeds terechtkomt bij het openen) . Heeft u een idee hoeveel dit ongeveer kan kosten?
Antwoord : Wij kunnen u helaas niet verder helpen zonder het stuk gezien te hebben.
Hoei
Heidi debruyne
( 2020-11-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Mijn vraag is, welke eeuw, is dit van speelmans, met de gekroonde roos, dank
Antwoord : Dit merk is net van speelman, maar van G Metten uit Hoei. Dit bedrijf was werkzaam in de derde kwart van vorige eeuw.
Tinnen paard
Heidi debruyne
( 2020-11-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag waar de, en kunstenaar jaar?
Antwoord : De maker van dit paard is ons niet bekend. Het is geen antiek stuk.
Bord
Heidi debruyne
( 2020-11-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag waarde, kunstenaar, jaar, veel dank.
Antwoord : Dit bord is een product van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en is tot op heden nog altijd actief. De initialen GF onder het merk met de werkman verwijzen naar de oprichter. Het is geen antiek.
Karaf
Heidi debruyne
( 2020-11-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag de waarde, kunstenaar, jaar? Veel dank. Heidi
Antwoord : De kan is een product van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en is tot op heden nog altijd actief. De initialen GF onder het merk met de werkman verwijzen naar de oprichter. Het is geen antiek.
Duitse beker
Michael Willems
( 2020-11-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik zou graag te weten komen waar ik de waarde van onderstaande beker kan vinden. De bovenkant is van tin. Ik nog 5 andere van dezelfde reeks. Bedankt bij voorbaat.
Antwoord : Deze beker heeft geen antiekwaarde.
Wijwatervaatje
Anne-Marie MASURE
( 2020-11-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Indien mogelijk graag de ouderdom en waarde van het object.
Antwoord : Dit is twee maal de achterzijde van een wijwatervaatje dat dateert uit de 19e eeuw. Waardebepalingen worden niet gedaan via deze site.
Misampul
Anne-Marie MASURE
( 2020-11-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : ook hier helemaal geen idee van ouderdom en waarde. En waarvoor werd het gebruikt?Ik vind er niets over terug. dank voor jullie hulp
Antwoord : Dit is een van de twee misampullen dit gebruikt werden bij de eucharistieviering. Het is een ampul dat werd gebruikt voor de wijn, vandaar de inscriptie V. De andere is voor het water. Deze ampul kan zowel uit de 18e eeuw of uit de 19e eeuw dateren. Waardebepalingen worden niet gedaan via deze rubriek.
Eigendomsmerk
Hans Könemann
( 2020-11-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wij hebben een tinnen schaal met een diameter van 30 cm en een hoogte van 6cm, met een tinmerk met de letters HR in de rand, aan de bovenkant. Kunt u iets zeggen over de herkomst en leeftijd?
Antwoord : Het merk op de voorzijde van de schotel is een eigendomsmerk dat ons niet bekend is. Staan er op de achterzijde van de schotel geen andere merktekens. Zonder deze merken kunnen wij de herkomst helaas ook niet achterhalen. Het is een antieke schotel en dateert vermoedelijk uit het begin van de 19e eeuw.
Datering
Missionarissen van het H.Hart
( 2020-11-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Dag, graag hadden we een datering en meer info over een tinnen schotel (31 cm doorsnede). Waar verwijzen de merktekens naar op de achterzijde (Engel met letters F.D.L / Kroon met bloem onder en ook letters F.D.L.)? Ook staat er een nr.5, wat betekent dit? En er wordt verwezen naar een Brusselse firma. Moeilijk leesbaar, maar lijkt op: A POMPE ... R. Smile 33 Bruxelles Alvast dank.
Antwoord : Het merk FDL is dat van de tinnegieter Fransiscus De Leeuw uit Brussel. Deze tinnegieter was werkzaam tussen ca 1821 en 1863. Maar opgelet: zijn merkijzers bevonden zich in de jaren zestig van vorige eeuw bij Robert Pompe. Pompe was de laatste Brusselse tinnegieter. Het stuk werd dus toen gemaakt. Het nummer verwijst naar stukken in zijn catalogus.
Zwitserse kan
Nick Rohde
( 2020-11-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb deze kan gekregen van een familielid uit Zwitserland. Ik ben benieuwd of dit een antiek stuk is en waar het in Zwitserland vandaan komt.
Antwoord : De vorm verwijst inderdaad naar Zwitserland, maar deze kan is helaas geen antiek exemplaar.
Onbekend
patrick parrein
( 2020-11-17)
Vraag : heb tinnen bord gevonden (diam 24 cm) met op achterkant Tingieterij de oude molen /met de hand vervaardigd volgens antieke traditie Mijn vraag is van welk jaar dateert dat ongeveer en is dat iets van waarde Bedankt
Antwoord : De genoemde tingieterij is ons niet bekend. Het bord zal waarschijnlijk dateren uit de tweede helft van vorige eeuw en heeft geen antiekwaarde.
Keurmerk.
kris van herzeele
( 2020-11-15)
Vergroot
Vraag : beste, kunt u meer uitleg geven over de keurmerken op de foto in bijlage aub? land van herkomst bvb, is aan de hand van het keurmerk enig idee over de ouderdom te geven, wat is het belang van het atelier waarnaar het merk verwijst,... met dank en vriendelijke groeten. kris van herzeele
Antwoord : Deze vraag werd eerder al behandeld.
Borden
Roland Martens
( 2020-11-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag meer info over deze borden, afkomst uit welke tijd?Diameter 32cm
Antwoord : Deze borden dateren uit de laatste kwart van vorige eeuw. De merkjes verwijzen naar een tinnegieter uit Tongeren.
Staven tin
Frieda Jonckheere
( 2020-11-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is dit iets speciaal dat iemand kan verzamelen of heeft dit alleen waarde dagprijs tin ? Er zijn 2 soorten staven. Dit zal afkomstig zijn van grootvader die vanaf 1936 een loodgieterij had.
Antwoord : Deze tinstaven hebben geen verzamelwaarde, maar enkel een grondstofwaarde.
tinnen
Jurjen Bakker
( 2020-11-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Het merk is niet goed te lezen maar ik ben al blij met een schatting van de leeftijd. Het merk is ongeveer 2,7 cm groot
Antwoord : Dit is een antiek tinnen bordje. Het merk is inderdaad te fel versleten om een toewijzing te kunnen maken, maar het bordje dateert uit de 19e eeuw.
Merk
Jurjen Bakker
( 2020-11-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Op de zijkant van deze 12cm hoge beker staat een initiaal MHL 1746 en op de onderzijde een soort wapen met een heel modern ogende 95% aanduiding. Kan het jaartal kloppen en waar is de beker gemaakt?
Antwoord : Tinnen stukken waarop een percentage aanduiding werd aangebracht, dateren uit de tweede helft van vorige eeuw. Het andere merk is een regelmatig voorkomend fantasiemerkje.
Geen foto's
GEVENS
( 2020-11-06)
Vraag : Tinnen pollepel achteraan op de steel staat F D W OOK EEN MERKSTEMPEL niet goed zichtbaar een soort BMET KROONTJE VRAAG / VAN WELKE MEESTER IS DIT ?
Antwoord : Zonder foto's van de merken kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Fantasiemerk
kris van herzeele
( 2020-11-06)
Vergroot
Vraag : beste, kunt u mij meer vertellen over de tinmerken op de foto in bijlage aub? met dank en vriendelijke groeten, kris van herzeele
Antwoord : Dit zijn fantasiemerken die aangebracht werden op tinnen stukken uit de tweede helft van vorige eeuw.
Niet gebruiken
I de klein
( 2020-11-06)
Vraag : Ik heb een oud tinnen theepotje en vroeg mij af of deze bruikbaar is als theepot (ik ben de 4de generatie die deze heeft, dus zeker 50+ jaar oud)
Antwoord : Tin is op zich geen schadelijk materiaal. Tinnen voorwerpen zijn echter voorwerpen die gemaakt zijn uit tinlegeringen waarin soms schadelijke metalen (oa lood) worden toegevoegd. Vanaf het begin van vorige eeuw zijn tinvoorwerpen geen gebruiksvoorwerpen meer, maar eerder decoratieve stukken en is in de meeste gevallen de samenstelling niet gekend.
Stempel
Kars
( 2020-11-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Ik vond dit bord van tin met stempel en initialen. Wellicht weet u wie dit gemaakt heeft en uit welke periode het komt. beste groet kars Geerken
Antwoord : Helaas weten wij niet wie dit bord maakte. Het merk dateert uit de tweede helft van vorige eeuw. De letters op de voorzijde zijn eigendoms-initialen.
Merk
van damme
( 2020-11-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo...kan u mij zeggen of dit een echte stempel is voor tin of voor een ander metaal? mvg Van Damme
Antwoord : Dit is een tinmerk uit de jaren zestig en zeventig van vorige eeuw. De zwaan en de letter T verwijzen naar de stad Tongeren.
Herkomst
Elif Kir
( 2020-11-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze muurkandelaar komt uit een kerk wat ik begreep. Er staat geen percentage-aanduiding op. Slechts de initialen G M. Weet u wat de herkomst hiervan is? Heeft dit enige antiekwaarde?
Antwoord : Zonder merken is het helaas niet mogelijk om de herkomst van deze muurkandelaar te achterhalen.Voor zover wij kunnen waarnemen op de foto lijkt de muurkandelaar correct te zijn. De letters G M zijn eigendomsinitialen.
Waarde
kris van herzeele
( 2020-11-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : wat is bij benadering de waarde van het voorwerp op de bijgevoegde foto? diameter bord is 20 cm. mvg, K. Van herzeele
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze rubriek niet gedaan.
Waarde
kris van herzeele
( 2020-11-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : wat is bij benadering de waarde deze schenkkan? en waar kan het eventueel verkocht worden? dank voor antwoord. de hoogte van de schenkkan is +/- 25 cm. mvg, K. Van herzeele
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze rubriek niet gedaan.
Pewter
Colin Honey
( 2020-11-01)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hello, could you please help to identify the maker and age of the pewter jug pictured. Thank you for your assistance. Colin Honey
Antwoord : The jug is a product of the tin foundry company "Les Postainiers Hutois" from Huy in Belgium. The company was founded in 1949 by Gaston Falais and is still active today. The initials GF under the workman's mark refer to the founder.
Fransiscus De Leeuw
philippe cocriamont
( 2020-10-31)
Vraag : Beste, Ik bezit een tinnen kan met initialen F.D.L. in gekroonde roos, en dezelfde initialen in een stempel met naar ik vermoed Gabriel met draak. De tingieter is Frans de Leeuw denk ik. Mijn vraag is wanneer die werkzaam was in Brussel. Volgens de ene bron tot 1811, volgens andere vanaf 1811. Kan u mij helpen ? Met vriendelijke groeten, Philippe Cocriamont
Antwoord : Fransiscus De Leeuw werd geboren in 1800. In 1811 was hij dus amper 11 jaar oud en was toen niet actief als tinnegieter. Het is pas ca 1821 dat hij werkzaam was en dit tot aan zijn overlijden in 1863. Zijn weduwe zette de zaak nog verder tot in 1874.
Betekenis
Gijs van Sluijs
( 2020-10-31)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan je mij uitleggen wat de letterreeks betekend?
Antwoord : De letterreeks op de rand van deze inhoudsmaat zijn ijkmerken en verwijzen naar de verschillende jaren dat het stuk ter ijking werd voorgelegd. Het merk onderaan is dat van de gieter Albertus Huising uit Groningen. Hij was werkzaam tussen ca 1874 en 1900.
Herkomst
Elif Kir
( 2020-10-31)
Vergroot Vergroot
Vraag : Uit welk jaar stamt deze kan? Heeft het antiekwaarde? (Er staat ook 92% tin op)
Antwoord : Merken met een percentage-aanduiding dateren uit de tweede helft van vorige eeuw en hebben geen antiekwaarde.
Kroon
Weiss
( 2020-10-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Zou u mij de herkomstd
Antwoord : De herkomst is ons totaal onbekend.
Tinnen
Milou Mars
( 2020-10-29)
Vraag : Ik ben in het bezit van een tinnen schaal diameter 42 cm. Met de letters RM 1738 Kunt u mij iets vertellen over de herkomst en evt waarde Mvg Milou mars
Antwoord : Zonder foto's kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Tinnen kan
Jolanda Perestam
( 2020-10-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedenavond, ik wil graag weten wat dit merk betekent en of het enige waarde heeft. Voordat ik het verkoop. Groetjes Jolanda
Antwoord : De kan is een product van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en is tot op heden nog altijd actief. De initialen GF onder het merk met de werkman verwijzen naar de oprichter. Het is geen antiek.
Tinnen
Jolanda Perestam
( 2020-10-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedeavond, ik wil graag weten of dit een antiek potje is of niet? Groetjes Jolanda
Antwoord : Dit is geen antiek potje.
Vraag
Dieneke
( 2020-10-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Dag, kunt u mij iets meer vertellen over deze twee kannen? Wat is de waarde van deze set?
Antwoord : Deze kannen zijn gemaakt in het zogenaamde Brittania Metal, een tinlegering die vooral in Sheffield (Engeland) werd geproduceerd in de 19e eeuw en in het begin van de 20e eeuw. Waardebepalingen worden niet gedaan via deze rubriek.
Duits
Abbas
( 2020-10-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb de foto van het merk vergroot
Antwoord : Dit zijn de merken van de tinnegieter Johan Friedrich Kruger die werkzaam was in het Duitse Lossnitz, gelegen tussen Leipzig en Praag. Hij werd er meester tinnegieter in 1760. Het jaartal 1708 verwijst naar de toen in de streek geldende ordonnantie.
Stempel
Pascal Dobbelaere
( 2020-10-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, graag had ik geweten of de herkomst van deze kan kan verduidelijkt worden door de stempel (kroon met daaronder een schild en inscriptie "Etain"). De kan zelf is 44 cm hoog en weegt 6,7 kg. Alvast bedankt!
Antwoord : Deze kan is een namaak uit de tweede helft van vorig eeuw en is afkomstig uit Frankrijk.
Beker
Assia
( 2020-10-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik wil graag weten of deze bierbeker is antiek of antieke waarde?
Antwoord : Geen antiekwaarde.
Vorige eeuw
Anna Mkrtichian
( 2020-10-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, ik heb hier een kan en een bord liggen van tin, op het bord staat er 1670. Vraag me af waar het vandaan komt en of het iets waard zou zijn, de twee samen wegen ongeveer 1,6kg wat redelijk zwaar is! Met vriendelijke groeten
Antwoord : Deze terrine is een product uit de laatste kwart van vorige eeuw. Het stuk bevat blijkbaar veel lood in de legering en is verder voorzien van fantasiemerken.
Viermerk
A. Hoppenbrouwers
( 2020-10-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan iemand mij vertellen wat deze stempels op een tinnen bord en beker vertellen? (herkomst, datering?)
Antwoord : Het viermerk is dat van de tinnegieter Johannes Francis Schutjes uit Eindhoven. Hij werd geboren in 1806 en overleed in 1883. Wat het andere stuk betreft kunnen wij helaas de initialen vin het roosmerk niet goed lezen.
Tinnen kan
Goedele Aerts
( 2020-10-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u mij iets meer vertellen over deze tinnen kan (afkomst, maker, ouderdom) en of deze enige waarde heeft en zo ja hoeveel ongeveer? Is het overigens een koffiekan of theekan? Alvast hartelijk dank voor uw antwoord.
Antwoord : De koffiekan is afkomstig uit Brussel en werd gemaakt in het tinnegietersatelier van Antonius Johannes van Engelen. Hij was werkzaam van 1863 tot 1886. Waardebepalingen worden via deze site niet gegeven.
Kan
Wout den Ouden
( 2020-10-17)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste Mijnheer/Mevrouw Ik ben in het bezit van een tinnen kan met het merk zie foto´s het merk heeft links de letters GER en recht boven waarschijnlijk de letter W Ik zou graag willen weten of dit merk bij U bekent Ik wacht vol spanning op Uw reactie Met vriendelijke groet Wout den Ouden
Antwoord : Dit merkje is ons helaas niet bekend.
Trechter
de Waal
( 2020-10-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, ik heb een trechter met daarin een merkteken dat ik niet terugvindt op het internet, weet u hier meer over?
Antwoord : Het roosmerkje V V is ons helaas niet bekend.
Herkomst
Elif Kir
( 2020-10-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wat is de herkomst van dit tinnen voorwerp? Wat zal hij ongeveer waard zijn?
Antwoord : Het is een voorwerp daterend uit vorige eeuw en afkomstig uit Duitsland. Het heeft geen antiekwaarde.
Tin
Fred de Vree
( 2020-10-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo is deze pot zoals er in gegraveerd staat werkelijk uit 1743 ? Met vriendelijke groet Fred de Vree
Antwoord : Het jaartal op dit voorwerp is gewoon misleidend en het dateert zeker niet uit 1743. De merken op de onderzijde bewijzen dit. Merken met een percentage-aanduiding dateren uit de tweede helft van vorige eeuw.
Tin
Petra Lassche
( 2020-10-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb deze tin artikelen maar is dit nog van waarde de 1 heeft een wapen er op de ander een naam, Gerhardi&co 586 (1 1/4) 1 ste foto os die met die naam
Antwoord : Deze stukken hebben helaas geen enkele antiekwaarde.
Geen foto's
Mangelinckx
( 2020-10-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb dit dienblad van mijn grootmoeder gekregen. Ik wou dat ik de oorsprong ervan kon identificeren en waarvoor het zou kunnen worden gebruikt. Enkele annotaties zijn zichtbaar: 1530 in FS 1r. Na enkele onderzoek heb ik dit personage kunnen identificeren als François de eerste. Maar is dit de realiteit? Je kunt zeker mij helpen om de oorsprong van dit plateau te verduidelijken. Dank u bij voorbaat. Philippe Mangelinckx. 0478228747
Antwoord : De foto's zijn niet doorgekomen. Probeer het nogmaals.
Fantasiemerken
Alice
( 2020-10-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is dit schaaltje oud? Van welke gieter?
Antwoord : Dit zijn fantasiemerken en hier kunnen wij geen gieter aan verbinden.
Niet oud
Alice
( 2020-10-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Dit melk en suiker setje, is dit oud? Van welke gieter?
Antwoord : Neen, dit is geen oud stelletje. Het dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Onduidelijk
Abbas
( 2020-10-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kun u iets over dit bord zeggen. Is het echt uit 1708 ?
Antwoord : Wij kunnen helaas het merk niet voldoende zien om u verder te helpen. Een detailfoto van de merken is wenselijk.
Bord
Abbas
( 2020-10-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kun u zeggen uit welk jaar dit bord is. Heel erg bedank.
Antwoord : Het bord werd gemaakt in het atelier van de Franse tinnegieter Friedrich Doll. Hij was tinnegieter in Colmar vanaf het einde van de 18e eeuw tot in 1850.
Soepterrine
Willy Van Geirt
( 2020-10-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, in de schaal staat een nummer. Is dit het jaargetal of volgnummer? Heeft dit waarde?
Antwoord : Het getal op de voorzijde van het bord lijkt een jaartal uit de negentiende eeuw te zijn. Maar opgelet, want het is misleidend. Het merkje JD is namelijk dat van de tinnegieter Jean Driessen, werkzaam in Tongeren in de jaren zestig van vorige eeuw.
Anananas
Willy Van Geirt
( 2020-10-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Uit welke tijd dateerde deze. En heeft dit enige waarde?
Antwoord : Het schaaltje is een product uit de tweede helft van vorige eeuw en is geen antiek.
Drinkbekers
Willy Van Geirt
( 2020-10-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, uit welke tijd dateerde dit en mag ik dit waardevol beschouwen? Dank u
Antwoord : De kelk is een product van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en is tot op heden nog altijd actief. De initialen GF onder het merk met de werkman verwijzen naar de oprichter. Het is geen antiek.
Parijs
Abbas
( 2020-10-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Kunt u zeggen uit welk jaar dit tinmerk is? is het antiek
Antwoord : Het merkje CL op deze inhoudsmaat is afkomstig uit Parijs en verwijst naar de tinnegieter Collenot. Hij wordt vermeld van 1888 tot 1910.
Vraag
E. Pit
( 2020-10-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste heer, mevrouw, Ik kreeg een oud theezeefje van mijn oma, ik zou graag willen weten wat de ouderdom van dit object is en of het mogelijk interessant is voor een verzamelaar?
Antwoord : Het zeefje dateert uit de tweede helft van vorige eeuw en is geen gezocht item van verzamelaars in antiek tin.
Bord uit Antwerpen
dirk de mets
( 2020-10-01)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Uit een erfenis ben ik in het bezit van 3 tinnen schotels voorzien met tinstempels. Ik ben op zoek naar herkomst, tinmerk en datering. Schotel 1 dm: 24 cm Alvast bedankt, Dirk De Mets
Antwoord : Het bord draagt de merken van de Antwerpse tinnegieter Joannes Van camp. Hij werd meester tinnegieter in 1746 en was werkzaam tot 1794.
Antwerpen
dirk de mets
( 2020-10-01)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Uit een erfenis ben ik in het bezit van 3 tinnen schotels voorzien met tinstempels. Ik ben op zoek naar herkomst, tinmerk en datering. Schotel 2 dm: 25 cm Alvast bedankt, Dirk De Mets
Antwoord : Ook dit bord is afkomstig uit Antwerpen en draagt de merken van de tinnegieter Josephus Bertou. Hij werd meester in het ambacht in 1760 en was werkzaam tot ca 1794. Ook zijn weduwe baatte het atelier nog verder uit tot 1812.
Antwerpen
dirk de mets
( 2020-10-01)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Uit een erfenis ben ik in het bezit van 3 tinnen schotels voorzien met tinstempels. Ik ben op zoek naar herkomst, tinmerk en datering. Schotel 3 dm: 17 cm Alvast bedankt, Dirk De Mets
Antwoord : Dit is een dienblad dat gegoten werd in het Antwerps atelier van de tinnegieter Joannes Cockelet. Hij werd meester in het ambacht in 1732 en was werkzaam tot ca 1794. Na zijn dood baatte zijn weduwe de zaak verder uit tot in 1814.
Help
Matthew Zeller
( 2020-09-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hello, I am seeking help with identifying the pewter maker who crafted the overlay on this salt glaze bottle. I had posted the item on the forum at https://www.925-1000.com and I was referred to you by a coadmin of the site named Peter from The Netherlands. The bottle shape dates it to circa 1850. The previous owner described it as a Dutch gin bottle with pewter overlay. A little research shows it could also be a seltzer bottle–which kind of makes sense given the overlay work and if the bottle was to be refilled and used repeatedly. I included a picture that shows both sides. The only blemish is a small vertical strap broken off below the knight on horseback. The main mark shows G W on either side of a plant or tree with spade shaped leaves in a shield stamp. The lion is reared up on his hind legs and has the initials I C also in a shield stamp. There is an acorn in a shield stamp. There is a goose inside a shield stamp with initials T S. The fifth mark is a person with four initials H C I S. Any ideas where this came from or who could have made it? Thanks for your help! Matthew
Antwoord : Unfortunately we cannot help you further. The pewter marks are unknown to us, but we can confirm that they are not old Dutch or Belgian marks. Anyway, different pewter marks with different initials are very suspect. They seem more like fantasy brands from the last century than a true reference to a pewter workshop. The pewter pieces of the bottles cannot be considered as antique pewter.
Tinnen terrine
Bruneel
( 2020-09-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste Wat kunt u me zeggen over deze kom met deksel (herkomst, jaartal)? Er staat geen stempel of zo op. Bedankt
Antwoord : De soepterrine is een product uit de tweede helft van vorige eeuw. In de legering lijkt veel lood gebruikt te zijn.
Vraag
raoul
( 2020-09-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : vraag heb nog veel meer van deze serie weet u wat de waarden is van deze tin wil het graag verkopen heb een kast vol er mee
Antwoord : Via deze rubriek worden geen waardebepalingen gedaan.
Henri Micheels
Ferdinant
( 2020-09-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedemiddag, Kunt u zeggen uit welk jaar dit tinmerk is? en waar het vandaan komt? Dank u.
Antwoord : Dit is n van de merken afkomstig uit het Luikse atelier Henri Micheels dat opgestart werd in 1806. Henri Micheels werd geboren te Maastricht in 1777 en huwde in 1802 met de dochter van de Luikse tinnegieter Andre Jaspar. In 1806 neemt hij het atelier van zijn schoonvader over. De oudste zoon, Jean Christoph, geboren in 1803, volgt zijn vader op en overlijdt in 1870. De laatste tinnegieter Micheels is Lambert Isidore, geboren in 1839 en overleden in 1904. Gezien de merken door de verschillende generaties gebruikt werden, is het niet mogelijk om een juiste toewijzing te doen.
Kan
John Bik
( 2020-09-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u misschien meer vertellen over deze kan? Leeftijd, naam tinnengieter, waarde? Helaas kon ik de 3e foto van stempel niet plaatsen. Het gaat, zo zie ik het tenminste, om een engel met een toeter. Mvg John
Antwoord : Dit is geen antiek tinnen voorwerp, maar een product uit de tweede helft van vorige eeuw.
Tinnen snotneus
Christine van der Valk
( 2020-09-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : ik zou graag willen weten of er te achterhalen is hoe oud deze snotneus ongeveer is
Antwoord : Het engelmerkje is afkomstig van de tinnegieter Jan van Woudenberg uit Zeist in Nederland. Het merkje dateert van na 1955.
Merk
Bruneel
( 2020-09-19)
Vergroot
Vraag : Beste Kunt u iets meer zeggen over dit logo?
Antwoord : Dit merkje is ons niet bekend. In ieder geval is het geen oud merk, maar een uit het recente verleden.
Tin
Bruneel
( 2020-09-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste Kunt u me iets meer vertellen over deze vaas en schaal?
Antwoord : Het stuk met de merken zijn, zoals het etiket aangeeft, toegewezen aan de tinnegieter Antoine Joseph Delwarde uit Ath. Hij is geboren in 1717 en niet in 1689 zoals vermeld op het etiket. De letters op het deksel van de kan zijn eigendoms-initialen.
Tinnen kan
Ruut van de Laarschot
( 2020-09-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : kunt u aangeven hoe oud deze kan is en hoe hij word genoemd. De kan is 20 cm hoog, gewicht 1200 gram. bij voorbaat dank.
Antwoord : Deze kan heeft geen specifieke naam en dateert uit de tweede helft van vorige eeuw. De merkjes zijn ons helaas niet bekend.
tinnen kan
Jacques Wolfs
( 2020-09-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : Mijnheer,kunt u mij soms wat meer info geven over deze kan? Ze is zwaar, ik vind nergens merktekens. Ik meen dat ze oud is want ze komt van mijn grootmoeder.Is het mogelijk Duits???
Antwoord : Deze kan lijkt inderdaad afkomstig te zijn uit Duitstalig gebied. Het zware gewicht lijkt erop te wijzen dat het aandeel van lood vrij hoog in de legering vrij groot is. Deze kan dateert uit het midden van vorige eeuw.
Kan
verboven
( 2020-09-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Mijnheer, kunt u aan de hand van deze stempel iets meer zeggen over herkomst en leeftijd van deze kan? Hartelijk dank
Antwoord : De initialen in het roosmerk zijn helaas neit meer te lezen. Een identificatie van het merk is dan ook bijzonder moeilijk. De kan dateert uit de negentiende eeuw.
Voorwerp
Jacqueline Houben-Peeters
( 2020-09-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Dit beeldje heb ik 60 jaar geleden als geschenk gekregen. heb geen ideen wat het waard is. Met vriendelijke groet, Jacqueline Houben-Peeters
Antwoord : Dit voorwerp heeft geen antiekwaarde.
Tinnen potje
L. Hoksbergen
( 2020-09-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik ben in het bezit van een tinnen flesje.Kunt u mij hier iets meer over vertellen?
Antwoord : Voorwerpen waarop een percentage vermeld is, dateren altijd uit de tweede helft van vorige eeuw. Het potje is dus niet gemaakt in 1812 zoals het jaartal doet vermoeden. Gelijkaardige potjes met dezelfde merken en jaartal werden in het verleden al meermaals behandeld in deze rubriek.
Fantasiemerk
Renata Kattenberg
( 2020-09-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik proveer de oorsprong( geschatte periode van vervaardiging te achterhalen en door wie en waar) van een tienen sierbord met religieuze afbeelding. Het merkteken is een roos met een wapen.
Antwoord : Wie en waar zal je nooit kunnen achterhalen. Het is een product uit de laatste kwart van vorige eeuw en is voorzien is van een fantasiemerk.
Tingietersmerk
JMG Aussems
( 2020-09-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb een Zwitserse buikkan (Wallis?)met op het deksel het jaartal 1794, het eigenaarsinitiaal T.R. en het tinmerk T.C. met een sterretje eronder (?). Kunt U mij informeren over de tingieter? Met dank.
Antwoord : Wij vermoeden dat het hier gaat om een van de merken van de tinnegieter Johann Rudolf Grtter uit Bern. De letter T is eignelijhk geen letter maar een hamer met links en recht de intialen IG. Grtter wordt vermeld in de periode tussen 1699 en 1750.
Tinnen schotels
Jan Lantmeeters
( 2020-09-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Ik ben in het bezit van meerdere oude tinnen schotels. Op 2 exemplaren (doormeter 23 cm) staan op de achterkant stempels. Is hier meer informatie over? Alvast bedankt. Groeten, Jan
Antwoord : Het eerste bord heeft een roosmerk met de initialen NS. Roosmerken met deze initialen zijn bekend in o.m. Hasselt, maar deze versie is ons niet bekend. Het ander merk is een eigendomsmerk. Het tweede bord draagt de merken van de Antwerpse tinnegieter Daniel Huysmans. Hij werd meester in het ambacht in 1716 en overleed tussen 1773 en 1782. Zijn weduwe werkte verder tot in 1792 met dezelfde merken.
Tinnen bord
Luuk van Buul
( 2020-09-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u misschien iets zeggen over de historie van een tinnen bordje, gemerkt met een roos (?) en een stempel met een boom? mannetje? en de getallen 17 88
Antwoord : Dit zijn de merken van een tot op heden niet gedentificeerde tinnegieter met de initialen TE die meester in het ambacht werd in 1788.
Fantasiemerken
Wim Verdonck
( 2020-09-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb 4 bekers met bijgesloten markering onderaan. Wat kan u mij hierover vertellen ? Met dank.
Antwoord : Helaas niet veel, tenzij dat het fantasiemerken zijn daterend uit de tweede helft van vorige eeuw.
Tinpest
Dirk Van Assche
( 2020-08-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij iets vertellen over de herkomst van deze kruik en over de ouderdom? Op de onderkant vand ekrik zijn er ook witte vlekken te zien. Is dit corrosie?
Antwoord : it kannetje werd gemaakt in het Brusselese tinnegietersatelier van Auguste Bartholome. Hij was er werkzaam van 1847 tot aan dood in 1882. Zijn weduwe en zoon werken verder tot ca 1920. De witte vlekken op de bodem zijn sporen van tinpest.
Merken
Marion Bakker
( 2020-08-27)
Vergroot
Vraag : Weet u waar deze stempels van zijn?
Antwoord : Deze merken zijn ons niet bekend.
Rotterdam
Marion Bakker
( 2020-08-27)
Vergroot
Vraag : Weet u waar deze stempels voor staan?
Antwoord : Deze merken zijn afkomstig van het Zakkendragershuisje in Delfshaven. De gieterij maakt deel uit van het Rotterdams Historisch Museum. De werkplaats was actief vanaf ca 1960 tot 2007.
Tinnen kan
steven houbrechts
( 2020-08-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wat is deze waard en van welke eeuw dateert deze mvg
Antwoord : Geen antiekwaarde en daterend uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Tongeren
R.R. Nijenhuis
( 2020-08-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u iets zeggen over dit bord? Wapen op de voorzijde? Keurmerken op de achterzijde (JD met een kroon, en een soort engel)?
Antwoord : Het wapenn op de voorzijde is een fantasiewapen. Het merk JD is dat van de tinnegieter Jean Driessen, werkzaam in Tongeren in de jaren zestig van vorige eeuw.
Binnenwerk uurwerk
M-Louise Rombouts
( 2020-08-21)
Vraag : Hallo, ik heb een tinnen klok die het plots niet meer doet. Batterij is reeds vervangen maar ze gaat niet meer vooruit. Het is een stuk dat zowel wijzerkast als achteraan batterij en wieltje bevat. Bij wie kan ik nog terecht voor herstelling? Niet bij juwelier, iemand van jullie die weet waar ik wel terecht kan? Alvast hartelijk dank! Groeten M.
Antwoord : Wij houden ons bezig met de studie van antiek tin. Uw vraag dient aan een horlogemaker gesteld te worden.
Kandelaar
Lansens Johan
( 2020-08-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geschatte ouderdom en herkomst aub
Antwoord : Herkomst onbekend, stuk uit vorige eeuw.
Tin
Milou
( 2020-08-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u me wat meer informatie geven over het volgende object. Het is een tinnen drankfles in de vorm van een boek. Oa waar deze fles is gemaakt, in welk jaar, naam fabrikant? Bij voorbaat dank!
Antwoord : Het is een product uit laatste kwart van vorige eeuw. Het merkje is ons niet bekend.
Identificatie
Daniel Tomasi
( 2020-08-17)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedenavond, kunt u me helpen de naam van de fabrikant, de locatie en het jaar te identificeren? hartelijk bedankt, Daniel
Antwoord : Deze lepel is afkomstig uit de tinnegieterij in het Zakkendragershuisje dat verbonden was aan het Rotterdams Historisch Museum. De gieterij was actief in de jaren zestig van vorige eeuw tot in 2000.
Schotel
maurice vandenbergh
( 2020-08-15)
Vraag : GD met kroontje er boven hoe oud kan deze schotel zijn?
Antwoord : Zonder foto's kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Datering
Hans Meijer
( 2020-08-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Momenteel ben ik bezig met een videoproject over Pieter Codde, de schilder uit de Gouden Eeuw die -omdat hijzelf luit speelde-, veel aandacht aan instrumenten in zijn schilderijen besteedde. Hij was ook meester in het schilderen van glas, zijde en tin. Voor mijn Codde video project kocht ik een Jan Steenkan, naar mijn idee een replica. Ik wil u vragen of u mij meer informatie kan geven over de periode waarin deze kan gemaakt zou kunnen zijn. Een foto van het merkje stuur ik hierbij mee.
Antwoord : Het engelmerkje is toegewezen aan de tinnegieterij De Tinkoepel in Zaandam, werkzaam in de tweede helft van vorige eeuw.
Modern
Daniel Tomasi
( 2020-08-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Kun je me helpen deze vaas te identificeren? (Fabrikant, jaar, land) Met vriendelijke groeten, Daniel
Antwoord : Wij kunnen u helaas niet verder helpen. Dit merkje is ons niet bekend. In ieder geval is het een stuk dat niet ouder is dan de tweede helft van vorige eeuw.
Tinnen onderzetjes
Jenny Van Goethem
( 2020-08-11)
Vergroot
Vraag : Ik vind bij het leegmaken van het appartement van mijn tante 18 grote tinnen ondergoed en en 18 kleine van het merk Pewter met stempels. Zou dit iets waard zijn en waar kan ik dit dan best aanbieden aub? Mvg Jenny
Antwoord : Geen antiekwaarde
Waarde
Ocula
( 2020-08-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Servies 92% Vaasje 95%
Antwoord : Geen antiekwaarde
Imitaties
Ann Gabriel
( 2020-08-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kunt u iets meer vetellen over deze kannetjes die we hebben gevonden bij mijn meter van 93 jaar? Alvast bedankt Familie Gabriel
Antwoord : De stukken hebben geen antiekwaarde. Het zijn imitaties van oude modellen die gemaakt zijn de laatste kwart van vorige eeuw.
Decoratierschaal
Ann Gabriel
( 2020-08-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Ook deze schaal met koffieservies hebben we gevonden bij mijn meter. Op de stempel staat zuiver tin Niel 817. Wat wil dit betekenen? Heeft dit enige waarde? Alvast bedankt Familie Gabriel
Antwoord : Ook deze set dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw. Het nummer 817 verwijst naar het nummer van de toenmalige de catalogus van het bedrijf.
Groningen
Elise
( 2020-08-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Zijn deze bordjes van tin? En zo ja, wat is er verder bekend over?
Antwoord : Deze bordsen zijn wel degelijk tinnen borden. Zij dragen het merkteken van het tinnegietersbedrijf Amsing te Groningen. Dit viermerk werd gebruik door zowel Berend Amsing als door zijn zoon Harm. De werkzame periode van vader en zoon situeert zich tussen 1905 en 1985.
Geen waardebepalingen
Vanmarcke Martine
( 2020-08-01)
Vraag : Beste We hebben de 12 tinnen beeldjes (collectie De Kleine Ambachten van Oud-Parijs - Medailleur Franklin - jaar 1977) met certificaat van authenticiteit. Heeft dit enige waarde? Mvg
Antwoord : Waardebepalingen worden via deeze rubriek niet gedaan.
Identificatie
Marcel Sluiter
( 2020-08-01)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze kandelaar onlangs gekocht, maar het tinmerk is onvolledig, op de bovenste helft staan de letters "I V M". Kunt U mij iets vertellen over de herkomst van deze kandelaar?
Antwoord : Het engelmerkje is toegewezen aan de tinnegieterij De Tinkoepel in Zaandam, werkzaam in de tweede helft van vorige eeuw..
Tinnen pot
Eleonora
( 2020-07-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste Meneer, kunt u mij vertellen of deze kan van tin is en wanneer hij ongeveer gemaakt kan zijn? Alvast bedankt! Mvg E
Antwoord : Deze theepot is gemaakt uit het zogenaamde Brittania Metal, een tinlegering die vooral in Sheffield (Engeland) werd geproduceerd in de 19e eeuw en in het begin van de 20e eeuw.
Schaaltje
De Schryver
( 2020-07-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wat zou dit waard zijn aub?
Antwoord : Geen antiekwaarde
Oorsprong
Inge Fuchs
( 2020-07-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, heb al wat gezocht maar vind niks over deze stempel en handtekening,kan u mij daar bij helpen? Alvast bedankt!
Antwoord : Helaas kunnen wij u niet verder helpen. Het gaat over een stuk uit de laatste kwart van vorige eeuw. Herkomst en juiste datering zijn niet te achterhalen.
Tinnen
Derkjan ter Harmsel
( 2020-07-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Heeft u een idee van de leeftijd en afkomst van deze kan?
Antwoord : Ja, ze dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw en is een imitatie van oude modellen.
Imitatie
Kalkhoven Cristel
( 2020-07-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u mij meer vertellen over de herkomst, ouderdom En waarde Dankjewel Mvg.Cris
Antwoord : Deze twee stukken dateren uit de laatste kwart van vorige eeuw en zijn imitaties van oude modellen. Deze zandgegoten stukken zijn afkomstig uit de Portugese fabriek van Daalderop. Waardebepalingen worden in deze rubriek niet gedaan.
Engeland
Anton
( 2020-07-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Waar komt deze kan vandaan en hoe oud is deze? Er staat op "quart" en daarnaast drie merkjes: E(kroontje)R, 239,log. Op de voorzijde:W.W.Thom(eigenaar?). Onderzijde ook een tekst.
Antwoord : Dit is een inhoudsmaat afkomstig uit Engeland. De naam verwijst inderdaad naar de eigenaar van de maat.
Kamerpot
Eier#333
( 2020-07-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u hier iets meer over vertellen? andere vraag; kunt u iets meer vertellen over "Peltro" ?
Antwoord : Dit is een kamerpot. Het merkje dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw.
PADL
Gijssels Marie-Josée
( 2020-07-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wat zou de waarde van deze tinnen koffiepot ongeveer zijn ? Deze was eigendom van mijn betovergrootvader Guilliaume Van Nijverseel uit Dilbeek welke zij in hun gezin zouden gebruikt hebben. Mijn bedovergrootouders, Maria Elizabeht Rampelberg en Guillelmus Van Nijverseel huwden op 7 oktober 1868. Eén van hun dochters Anna Catharina Van Nijverseel en Alphonsius Gijssels waren mijn overgrootouders, welke ik goed gekend heb. Zij zijn overleden Anna-Catharina in 1962 en Alphonsius in 1964.Zij hebben mij dit voorwerp geschonken (samen met een zoutvat, waar geen merkteken op voorkomt). Heb er dan ook geen foto van bijgevoegd). Dank voor een beetje uitleg over dit voorwerpen en eventueel een waarde bepaling. Hartelijke groet, Gijssels Marie-Josée
Antwoord : De merken op de koffiepot zijn van de Brusselse tinnegieter Pierre Antoine De Leeuw die werkzaam was ca 1865. Hij overleed in 1891.
Lepels
Gijssels Marie-Josée
( 2020-07-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze 2 tinnen lepels met merkteken heb ik ontvangen samen met de koffiekan. Zij behoorden toe aan mijn bedovergrootvader Guillaume Van Nijverseel uit Dilbeek. Maria Elisabeht Rampelberg en Guillelmus Van Nijverseel huwden op 7/10/1868, en deze voorwerpen werden in hun gezin gebruikt. Hun dochter Anna-Catharina Van Nijverseel en echtgenoot Alphonsius Gijsels waren mijn overgrootouders. Zij overleden respectievelijk in 1964 en 1966. Zij woonden samen met ons gezin en ik heb deze voorwerpen van hun als geschenk gekregen. Graag een waardebepaling hiervan. Hartelijk dank. Gijssels Marie-Josée
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze rubriek niet gedaan.
Brussel
Tom Pelgrims
( 2020-07-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze kan komt uit een erfenis samen met een aantal tinnen borden. Hebben jullie enig idee van ouderdom en of deze enige waarde heeft?
Antwoord : Deze koffiekan draagt de merken van de Brusselse tinnegieter Pierre Henri Nootens. Hij was werkzaam ca 1835 tot aan zijn overlijden in 1861. Zijn weduwe baatte de zaak nog verder uit tot in 1877.
Tinnen kan
Timkers
( 2020-07-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij vertellen uit welk periode en door wie deze klepkan is gemaakt. Ik kan deze type kan nergens vinden. Het gaat om 2 stempels een engel en de ander kan ik niet zien of wijs van worden. Er staan ook initialen van LB in het klein onder een vd stempels. Ik was bij een antiekzaak en de beste man vertelde mij dit een echte oudje was maar kon voor de rest niets melden qua periode en maker. Vast bedankt. Mvg Tim
Antwoord : U werd helaas verkeerd genformeerd. Dit is geen antiek stuk, maar een namaak uit vorige eeuw. De merken zijn fantasiemerken.
Waarde
Anneleen
( 2020-07-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, ik heb hier een set met een merkteken van Peltrato. Kan u mij zeggen of dit iets van waarde heeft?
Antwoord : Geen antiekewaarde
Lille
Dirk Van Assche
( 2020-07-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Zou u mij iets kunnen zeggen over de herkomst en de leeftijd van deze kan. Eventueel ook over de kwaliteit van het stuk? Bedankt,
Antwoord : Deze kan is afkomstig uit Lille (Rijsel) en werd gemaakt in het atelier van Pierre Joseph Chuffart, werkzaam in de tweede helft van de 18e eeuw.
Tinnen matbekers
Ciska Maessen
( 2020-07-07)
Vergroot
Vraag : Ik heb 5 tinnen maatbekers van 1/8 L tot 1/4 L wat zijn die nog waard
Antwoord : Geen antiek
Ovaal scchaaltje
sabine manshoven
( 2020-07-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Er is geen stempel,of merkteken.Kan u een periode of regio linken aan de vorm en decoraties?Vrij zwaar voor de afmetingen (16.3 cm x11,2 cm x 3cm h) Het is een beetje grof afgewerkt of lijkt zo door slijtage?Op de onderkant is een reparatie zichtbaar,in de opstaande rand is een scheur.
Antwoord : Dit is geen antiek, maar een product uit het einde van vorige eeuw.
Kruik
YV
( 2020-07-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag info over deze kruik. Er staan stempels rechts van het handvat, eentje op het handvat waar ik niets in zie en 1 onderaan. Vooraan staat er 1 stempel (BC of BG) en grotere letters (DEMI L??E) Heest deze antiekwaarde? Alvast bedankt.
Antwoord : De merkjes op de rand van de inhoudsmaat zijn ijkmerken. Het merkje JD onderaan de maat zijn deze van het Brusselse bedrijf Jean Dubrucq. Het bedrijf was actief sinds de jaren zeventig van de 18e eeuw en werd in 1935 overgenomen.
Tinnen spoeelgoed
Vanmeervelde Manu
( 2020-07-06)
Vraag : Beste, Onlangs heb ik een speelgoed tinnen potje gevonden in Antwerpen. Op de onderkant staat een merkteken. Is het mogelijk hier meer informatie over te geven? Vriendelijke groet, Manu Vanmeervelde
Antwoord : Zonder foto's is het niet mogelijk om u verder te helpen.
Kandelaar
F. van Neer
( 2020-07-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u iets meer vertellen over het tinstempel in de kandelaar? Wat is ongeveer de waarde van deze kandelaar?
Antwoord : Dit merkje is ons niet bekend. Waardebepalingen worden niet gegeven via deze site.
Tinnen kan
Hans Bombeke
( 2020-07-04)
Vraag : Is er een mogelijkheid de oorsprong van deze kan toe te lichten? Beste dank, Hans
Antwoord : Er zijn helaas geen foto's bijgevoegd.
Tinnen kan
G.Vermulst
( 2020-07-01)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag wil ik weten of u het merk weet van deze kan. Binnenin de kan op de bodem staat SD. Het linkse merk is Straatsburg het rechtse BW en een vogel.Met dank alvast.
Antwoord : Indien het originele merken waren, zouden deze van Wehrien Leonard uit Straatsburg geweest zijn, werkzaam tussen 1731 en 1784. Helaas zijn dit niet de originele merken, maar namaak uit vorige eeuw.
De Keghel
van den sompele Regine
( 2020-07-01)
Vraag : ik bezit een "tabatière" in tin met merk CQ Dekeghel - Gand. hebt u daarover documentatie ? hartelijk dank voor antwoord
Antwoord : De familie De Keghel uit Gent nam in 1829 een tinnegietersbedrijf over en bleef deze uitbaten tot in 1917.
Inhoudsmaten
Sarah Dalle
( 2020-07-01)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Mijn oog viel op deze 4 tinnen maatbekers met mooie oude patina en duidelijk een zwaar leven achter de rug (blutsen, slijtage en herstelde handvaten). Bovenop de rand staan een twintigtal ijkmerkjes, op de buitenkant een gesleten stempeltje met - ik denk - 2 handjes in elkaar, op de onderzijde 3x een andere stempel. De handvaten zijn rechthoekig, maar zijn helaas niet op de foto te zien. Kunt u de origine en datering aan de hand hiervan bepalen? Werden deze bekers geijkt voor gebruik in winkels of ook voor andere doeleinden? Erg bedankt alvast!
Antwoord : De vier inhoudsmaten zijn van Franse origine en dateren uit het einde van de 19e eeuw. De merken op de rand zijn ijkmerken. Het gebruik van tiendelige inhoudsmaten in de handel was wettelijk verplicht.
Drinkschuitje
hedwig meersdom
( 2020-06-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste.(nu met foto)B3/4 heeft dit een betekenis?
Antwoord : Deze vermelding heeft niet te maken met het object, maar is heel waarschijnlijk een inventarisnummer van een vroegere verzameling.
Engelse pint
vanheuckelom
( 2020-06-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste. zou je mij iets meer kunnen vertellen over deze beker? alvast bedankt
Antwoord : Deze beker is een inhoudsmaat uit de 19e eeuw en afkomstig uit Engeland.
Tinnzen kandelaar
Ruth wens
( 2020-06-23)
Vraag : Hallo, Ik vond nog wat tinnen kandelaars en een tinnen kom bij mijn grootvader op zolder. Ik wil ze graag op het terras zetten. Kan dit? Of gaat tin stuk als het in weer en wind en zon staat.
Antwoord : Uw kandelaars zullen niet stuk gaan als u ze op uw terras zet.
Geen waarde
Michael
( 2020-06-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Heeft dit enige waarde en hoe oud zou dit zijn?
Antwoord : Geen antiekwaarde, dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Geen waarde
Michael
( 2020-06-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Heeft dit enige waarde en hoe oud zou dit zijn?
Antwoord : Geen antiekwaarde, dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Geen antiekwaarde
Michael
( 2020-06-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Enige idee of dit iets waard is en hoe oud zou dit zijn?
Antwoord : Geen antiekwaarde, dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Geen waarde
Michael
( 2020-06-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Enig idee of dit iets waard is en hoe oud zou dit zijn?
Antwoord : Geen antiekwaarde, dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Duits
Sil Cabalt
( 2020-06-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedendag, ik ben heel erg benieuwd naar mijn nieuwste aanwinst.. Of het merk bekend zal zijn, hoe oud het is en waar vervaardigd.. En of de letters s en z de gieter zal zijn? Hartelijk bedankt, mvg Sil
Antwoord : De set is duidelijk afkomstig uit Duitstalig gebied. Het merk is ons niet bekend, maar dateert uit vorige eeuw.
Herstellen
laura v.d. linden
( 2020-06-19)
Vergroot
Vraag : kunt u mij zeggen wat de herkomst is van dit vaasje met deze merken? Weet niet goed of het de moeite waard is om deze te laten herstellen. dank en groet,
Antwoord : Dit zijn merken uit Frankrijk, daterend uit vorig eeuw. Wij zouden de vaas niet laten herstellen.
Oud
Deb de Bruin
( 2020-06-18)
Vraag : Dit glas kreeg ik kado van iemand die naar verzorging tehuis moest. Stond altijd voor de sier in het raamkozijn en is behoorlijk zwaar. Kunt u mij vertellen in welk jaartal dit glas gemaakt is en wat het waard is? Alvast bedankt Deb
Antwoord : Helaas is er geen foto mee gestuurd.
Oud glas
Deb de Bruin
( 2020-06-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik vraag mezelf af of dit tin is of zilver. Kon vanmorgen geen foto mee zenden.
Antwoord : De voet van dit glas is in tin.
Duits
Gerrit De Cock
( 2020-06-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte Wij zijn in het bezit van een Duits tinnen bekken. Kunnen jullie hier iets meer over vertellen ahv de stempels op de onderzijde? Heeft dit bekken enige waarde?
Antwoord : Deze Duitse kom dateert uit het einde van de 19e eeuw. Helaas kunnen wij de merken op de foto niet inlezen.
Fantasiemerken
Ted Jooren
( 2020-06-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Onlangs heb ik een tinnen schaal geërfd. En vroeg mij af hoe oud hij is en wat de herkomst is. En waar hij voor gebruikt werd. Bij voorbaat dank, Ted
Antwoord : Deze schaal dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw en is voorzien van fantasiemerken.
Bolvormig
Michel Mathei
( 2020-06-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, als heemkundig voorzitter heb ik de vraag ontvangen over een bepaald voorwerp dat zou kunnen zijn: warwaterkruikje of een object om een vloeistof te bewaren. In de mate van het mogelijke had ik graag het tinmerk geweten door wie en waar het vervaardigd werd? Vriendelijke groeten, Michel Mathei voorzitter heemkundegrootheers.be
Antwoord : Het roosmerkje op de tinnen bedpan is een van merken die gebruikt werden in het Luikse tinnegietersatelier van Henri Micheels. Henri Micheels werd meester in het ambacht in 1806. Het atelier werd na zijn overlijden door zijn nakomelingen nog verder uitgebaat tot omstreeks 1904 (steeds met dezelfde merken). Op basis van onze ervaring over de voorwerpen van dit atelier zal dit waarschijnlijk uit de tweede helft van de 19e eeuw dateren.
Tinnen melkkruik
Wil Collee
( 2020-06-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik ben benieuwd hoe oud dit is en de waarde ervan.
Antwoord : Sierproduct uit de laatste kwart van vorige eeuw en geen antiekwaarde.
Tinnen kan
Joke De Vries
( 2020-06-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste heer/ mevrouw. Ik heb deze kan geërfd van een tante. Hij moet echt oud zijn ( antiek?)en volgens mij tin. Er staat geen enkel teken in en dit model vind ik niet op internet. Kunt u mij er iets meer over vertellen. Dat zou heel leuk zijn. Bij voorbaat hartelijk dank. Groet Joke
Antwoord : Deze kan dateert uit de tweede helft van vorige eeuw en heeft geen antiekwaarde.
Tinnen bord
Saskia de vos
( 2020-06-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hebben jullie een idee hoe oud dit is en wat het waard is?
Antwoord : Het merkje is dat van de tinnegieterij De Boutsfort uit Brakel, werkzaam van ca 1980 tot een vijftal jaren geleden. De kom heeft geen antiekwaarde.
Asbakje
B Koster
( 2020-06-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u me iets vertellen over asbakje 90% tin,ravo met nog teken ervoor
Antwoord : Dit is geen asbakje, maar een brandewijnkommetje uit de tweede helft van vorige eeuw. Het merk is ons niet bekend.
Herkomst
Marcel van Petegem
( 2020-06-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Zou u iets meer kunnen vertellen over de herkomst dit kannetje? Op het oortje staat ook nog 1 D.L. Wellicht is dit een recent item maar heb hier zelf totaal geen verstand van. Alvast hartelijk bedankt voor de moeite en met vriendelijke groet, Marcel van Petegem
Antwoord : Wij kunnen u geen ongelijk geven: dit is een recent item waarvan het merkje ons niet bekend is.
Tinnen beker
Jaap van den Nieuwenhoff
( 2020-06-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste Heer/Mevrouw, Kunt u mij zeggen wat de tekens betekenen op deze tinnen beker?
Antwoord : Helaas kunnen wij hier niets meer van lezen. Het monogram zullen eigenaars initialen zijn.
Canard
meersdom hedwig
( 2020-05-25)
Vraag : beste het kannetje heeft geen merken,wel B3/4 op geschreven.Heeft dit een betekenis? ouderdom of maker? m.v.g.hedwig
Antwoord : Zonder foto's kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Medicijnschuitje
meersdom hedwig
( 2020-05-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : beste kun je mij hierover iets meer vertellen? m.v.g. hedwig
Antwoord : Dit is een medicijnschuitje gemaakt naar voorbeeld van antieke exemplaren. Het merk is te vaag om te identificeren, maar het is hoogstwaarschijnlijk afkomstig uit Nederland en gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw.
Identificatie
Frank Haagsman
( 2020-05-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : goedendag. Bijgaand tinnen(?) flesje van ouders gekregen. Hoogte is iets meer dan 10 cm. We zijn benieuwd wat het precies is (en wat de 1815 betekent). Hoor graag Hartelijke groet, Frank
Antwoord : Het jaartal 1815 heeft niets te betekenen en is enkel misleidend. Deze soort flesjes komen wij regelmatig tegen. Ze dateren uit de tweede helft van vorige eeuw.
ADL
Maggy Vanden Daele
( 2020-05-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Kan u ons meer informatie geven over deze tinnen schaal met kannen? Hoe oud zouden deze zijn? Weet u meer over de stempel? Bedankt voor uw antwoord.
Antwoord : Deze set is afkomstig uit Brussel en werd gemaakt door de tinnegieter Antoine De Leeuw. Hij werd geboren in 1829 en was een lid van een tinnegietersfamilie waarvan verschillende leden het beroep in de 19e eeuw uitoefenden in Brussel. Hij overleed in 1891.
Schaaltje
Heidi wiggers
( 2020-05-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : Waar komt dit vandaan. Wat is de oorsprong. Aan de binnenkant staat 1777 gegraveerd. Achterop 95%Sn, maar naar mijn weten deden ze in de 18 e eeuw nog niet aan procenten???
Antwoord : U hebt volledig gelijk. Tinnen voorwerpen met een percentage aanduiding dateren ten vroegste uit het midden van vorige eeuw. Het jaartal in uw schaaltje is dus enkel aangebracht om te misleiden.
Mosterdpotje
Edward Verhaeghe
( 2020-05-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is dit een mosterdpotje? Herkomst? Datering? Onderaan vond ik een merkteken.
Antwoord : Dit is inderdaad een mosterdpotje en het dateert uit de negentiende eeuw. De foto van het merk is helaas te wazig om een goede identificatie te doen.
Tinnen borden
Silvia
( 2020-05-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedemorgen, ik heb een tweetal borden waar ik graag wat meer over zou willen weten. Ze hebben 4 keurmerken.... is dit antiek?
Antwoord : Ja, dit zijn antieke borden. Ze zijn gemerkt met een viermerk dat met de dubbel-koppige adelaar naar Groningen verwijst. De letters in het eerste schildje zijn de initialen van de tinnegieter. Helaas kunnen wij in de literatuur geen naam terugvinden die hierbij past. Wij adviseren u contact op te nemen met onze collega's in Nederland. zie www.nederlandsetinvereniging.nl)
Maatje ?
medaer
( 2020-05-17)
Vergroot Vergroot
Vraag : beste tinliefhebbers, heeft iemand van jullie een idee over de leeftijd en herkomst van dit kannetje ?
Antwoord : Het lijkt een Engels inhoudsmaatje te zijn. Meer kunnen wij u daarover niet vertellen.
Langwerpig kan
John Roks
( 2020-05-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag zou ik de oudheid weten van dit langwerpig Kruikje met draagbeugel. En de functie ervan. En de functie van de mijns inziens onhandig geplaatste beugel. Er is een halfbakken engeltje te zien op de bodem. Dank u!
Antwoord : Dit is een namaak gebaseerd op de vormgeving van een Franse cimarre en dateert uit de tweede helft van vorige eeuw.
Engelenkannetje
Jansen
( 2020-05-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Klopt het dat dit kannetje uit de periode van na de oorlog is? Over de initialen J.W.V. kunnen wij niets terug te vinden. Wellicht weet u ons meer te vertellen!
Antwoord : Ja dit klopt. De merken zijn van Jan van Woudenberg uit Utrecht. Hij richtte het bedrijf op ca 1955.
Namen
Eric
( 2020-05-14)
Vergroot
Vraag : Goedendag, ik heb al geruime tijd een tinnen bord in mijn bezit. Op de achterzijde staat de (helaas niet duidelijk geslagen) Tudor roos waar ik een "B" in meen te herkennen. In de andere stempel denk ik "a Namur" te zien staan, maar ik ben niet zeker. Bijgaand een foto van de achterzijde. Ik zou heel graag weten of dit bord inderdaad uit Namen komt, uit welke periode en misschien is het zelfs wel mogelijk om de de maker te benoemen. Ik zou er erg blij zijn met ieder antwoord dat u kunt geven en dank u bij voorbaat voor de te nemen moeite. Hartelijke groet, Eric
Antwoord : U hebt de merken correct gelezen. Het zijn deze van Jean Joseph Brabant uit Namen. Deze tinnegieter was werkzaam tussen 1797 en 1813. Hij overleed in 1824.
Maatbeker
Martin
( 2020-05-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goede middag, graag zou ik willen weten waar deze maatkan vandaan en wie hem eventueel gemaakt heeft. Op het kannetje staan 125 in willekeurige volgorde en diverse lettertypes afgeslagen ijktekens. ik heb een serie van 5 waar geen van allen een maat aanduiding op staat. Alvast dank voor uw reactie. Martin.
Antwoord : Het driehoekig merk is toegewezen aan de tinnegieter Giovanna uit Parijs. Hij wordt vermeld in 1885. Tussen 1902 en 1924 werd het merk ook nog gebruikt. De merken op het lichaam zijn ijkmerken.
Brusselse merken
Martin
( 2020-05-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goede middag, graag zou ik willen weten wie de maker van deze schotel is en wanneer hij gewerkt heeft. Alvast dank voor de moeite. Groeten, Martin.
Antwoord : De merken op uw schotel zijn deze van de Brusselse tinnegieter Andreas Vanbeneden. Hij was werkzaam van ca 1827 tot aan zijn dood in 1834. Zijn weduwe baatte de zaak nog uit tot in 1849.
Tinnen bord
Boelen - Dreesen
( 2020-05-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : uit nalatenschap van mijn ouders komt onderstaande tinnen schotel met lepel heeft een diameter van 45 cm zowel schotel als lepel hebben op de achterkant een merkteken heeft u enig idee over de waarde hiervan
Antwoord : Dit zijn geen authentieke stukken en hebben geen antiekwaarde.
Merk
Corina
( 2020-05-10)
Vergroot
Vraag : In de erfenis van mijn tante heb ik een tinnen bord gevonden met het merk op de foto Kan iemand mij iets meer over dit merk vertellen? Welk land of welke Tinnen fabriek? Alvast Bedankt
Antwoord : Dit merk is ons niet bekend.
Onbekend
S
( 2020-05-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, ik vroeg mij af hoe oud dit kommetje ongeveer is en door wie het gemaakt kan zijn?
Antwoord : Het merk en de maker van dit stuk zijn ons niet bekend. Het dateert sowieso uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Tinnen bord
Van Poucke Philip
( 2020-05-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag zou ik de oorsprong eens willen weten van dit tinnen bord. met vriendelijke groeten Philip van poucke
Antwoord : De foto van het merk is helaas te wazig om te identificeren.
Tinmerk
J. Bogaerts
( 2020-05-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb een oude tinnen bedpan. Het tinmerk is bijna niet meer te zien, maar ik hoop dat u mij iets meer over het merk en de ouderdom van de ondersteek kunt vertellen.
Antwoord : Het merk is een van de merken van de tinnegieters-werkplaats van de familie De Keghel uit Gent. Deze familie nam er in 1829 een tinnegietersbedrijf over en bleef deze uitbaten tot in 1917. De ondersteek dateert uit de tweede helft van de 19e eeuw.
Datering
Marc De Nijs
( 2020-05-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste Ik heb 8 identieke tinnen borden in mijn bezit. Hebt u een idee wat de stempel betekent op de achterzijde of welk bedrijf of maker er achter zit? Er staat ook een getal onder, geeft dit het tingehalte weer, en zo ja wat wil dit dan juist zeggen. Hartelijk dank voor uw antwoord. Mvg.
Antwoord : De borden dateren uit de laatste kwart van vorige eeuw. De herkomst hiervan is niet te achterhalen.
Materiaal
Willy Tielemans
( 2020-04-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Dit is een koffie/thee servies aangekocht in 1968. Het weegt 7.1Kg, het heeft geen enkele stempel of markering, het blinkt fel en is heel glad. Is dit tin?
Antwoord : Op het eerste zicht lijkt dit geen tin te zijn.
Bordjes
ceurremans,w
( 2020-04-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Familieerfenis: 2 diepe tinnen borden,ca 22,9 en 23,8 cmmet ieder 3 stempels.Zijn deze identificieerbaar, en zo ja is het antiek. Bedankt bij voorbaat!
Antwoord : Het zijn antieke bordjes, weliswaar niet zeldzaam en ook niet zo oud. Ze zijn afkomstig uit Duitstalig gebied en dateren uit het einde van de negentiende eeuw of uit het begin van de twintigste. De naam van de gieter is niet leesbaar op de foto. Het andere merk met het woord LONDON is een merk dat verwijst naar de kwaliteit van het gebruikte tin in de legering.
Schaal
Axelle
( 2020-04-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u mij meer vertellen of deze schaal? Periode en maker? Heeft deze schaal enige antiekwaarde? Alvast bedankt!
Antwoord : De schaal dateert uit de tweede helft van vorige eeuw. De merken zijn deze van een tingieterij uit Borgloon, opgericht door Justin Depondt. De oprichter van het bedrijf overleed in 2007.
Schenkkan
medaer
( 2020-04-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste tinliefhebbers, Kan mij iemand vertellen waar/door wie & wanneer deze schenkkan gemaakt werd ?
Antwoord : Dit is helaas geen authentiek product, maar een namaak gemaakt op basis van oude vormgeving. De herkomst is niet te achterhalen.
Prijzenbord
Arne Zimmerman
( 2020-04-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedemiddag, ik heb een tinnen bord verkregen en was benieuwd of u meer weet over de merktekens/herkomst/maker. Diameter is 31 cm gewicht 916 gram Aan voorzijde staat in de rand PRIX DU ROI N VANHAM DE TUBISE 1823 Alvast bedankt
Antwoord : Het bord is een prijzenbord van een schutterstornooi in Tubize (Tubeke) dat in 1823 werd uitgereikt. Het bord is gegoten door de tinnegieter Guilielmus Coomans. Hij werd meester tinnegieter in 1800 in Halle en was er werkzaam tot omstreeks 1850.
Oorsprong
de Jong
( 2020-04-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag had ik willen weten van waar deze tinnen schotel komt, de periode en de Tinnerij. Kenmerken: Ridder op paard met opschrift: "VIVA PETRUS LEOPOLDUS" Op de rand van het bord lezen we: “PHILIPUS VAN DHAELE PETER VAN PHILIPUS IOANNES VELDE GEBOREN DEN 2 DECEMBER 1791”
Antwoord : Dit is een typische geboorteschotel geschonken door de peter van de boreling. De schotel is afkomstig uit Brugge en werd gegoten door de tinnegieter Albertus Pavot. Hij werd meester tinnegieter in 1764 en overleed in 1812. Wie de gravering maakte in 1791 is niet te achterhalen.
Gero
J Kuipers
( 2020-04-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : L.S., Kunt u wellicht iets zeggen over deze GERO set. Op internet niet veel over bekend.! Zijn nieuwsgierig naar (zo mogelijk )de ontwerper en periode. Bij voorbaat onze dank Met vr groet J.Kuipers
Antwoord : Dit is recent tin en is afkomstig van het bedrijf N.V. Gero-Fabriek uit Zeist. Het bedrijf was werkzaam van 1912 tot 1985.
Herkomst
Rolf van Zoelen
( 2020-04-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : op de voorkant staat: demi litreJaar en maker te herleiden ?
Antwoord : Het inhoudsmaatje is afkomstig uit Brussel en werd gemaakt door de tinnegieter Antoine De Leeuw. Hij werd geboren in 1829 en was een lid van een tinnegietersfamilie waarvan verschillende leden het beroep in de 19e eeuw uitoefenden in Brussel. Hij overleed in 1891. Het merkje op het lichaam is het eerste ijkmerk.
Kannetje
Tammie
( 2020-04-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Kunnen jullie achterhalen van wie dit driemerk teken is? En uit welk jaartal dit kannetje komt? Ik zou er erg graag meer over weten, alvast mijn dank.
Antwoord : Dit zijn de merken van het bedrijf Langebach's Koperslagerij en tingieterij uit Arhnem. Het bedrijf is opgericht in 1946.
Merk
Maria frins
( 2020-04-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : We kunnen het merk nergens vinden kunt u ons helpen ?
Antwoord : U zult dit merk nergens terugvinden. Het is een fantasiemerk.
Tinnen kannen
Peggy
( 2020-04-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hoe kan ik zien dat dit echte tinne kruiken zijn. Wat zijn deze waard. Staat een stempel in.
Antwoord : Waarschijnlijk gemaakt in zamac en dus geen antiek
Luster
Sanne vanderspikken
( 2020-03-29)
Vergroot
Vraag : Hoe kan ik weten of deze luster van tin gemaakt is of niet?
Antwoord : De luchter is wel degelijk een tinnen voorwerp.
Aanvraag
Bron
( 2020-03-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Ik heb deze twee tinnen mokken bij grootmoeder op zolder gevonden maar ik vind de merktekens nergens terug. Ze dragen beiden dezelfde merktelens. Ze zijn ook identiek, behalve het handvat. Het bovenste teken is een gekroonde roos(?) met de letter M. Het liddenste zijn 3 torens. Deze doen mij denken aan het merkteken van Huy. Ze lijken ook op een Schots teken dat ik vond maar zijn niet identiek. Het derde teken is een gekroonde leeuw met de letter B onder en links de aanduiding Etain fin. Waardoor ik er van uitga dat dit van Belgische makelij is. Rechts van de leeuw staat ook een tekst die jammer genoeg niet meer leesbaar is. Aan de onderkant zie ik precies industriële inkepingen, of is dit door eventueel opschuren? Alvast bedankt voor het antwoord en het opzoekingswerk! Met vriendelijke groeten, Bron
Antwoord : Dit zijn de merken van G. Metten uit de stad Hoei. Het onderste merk is dat van de Syndicale Kamer der Meester Tinnegieters uit Belgie. Het bedrijf was actief in het midden van de jaren tachtig van vorige eeuw.
Kannetjes
TYTGAT
( 2020-03-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : KUNNEN JULLIE ZEGGEN WELKE STEMEL DIT IS.EN WELKE WAARDE HEBBEN KANNETJES EN SCHAAL IS 55CM OP35CM. DANK U
Antwoord : Deze kannetjes dateren uit de laatste kwart van vorige eeuw en hebben geen antiekwaarde.
Giftig
Annaleida van de Meent-Schepers
( 2020-03-24)
Vraag : Geachte heer, mevrouw, Bij ons in het gezin werd vroeger nog veelvuldige gebruik gemaakt van tinnen servies en gebruiksvoorwerpen, zoals wijnglazen, theepot en koffieset, etc. Deze spullen zijn nu deels in mijn bezit. Mijn schoonmoeder was laatst erg geschokt, toen ze hoorde dat wij dit gebruikten, omdat het volgens haar giftig zou zijn. Klopt dit? Is het veilig dit soort servies en gebruiksgoed nog te gebruiken? Er zit denk ik weinig antieke waarde van, de stukken stammen allemaal uit de laatste helft van de 19e eeuw en de eerste helft van de twintigste eeuw. Alvast vriendelijk bedankt voor uw tijd en moeite. Met vriendelijke groeten, Annaleida van de Meent-Schepers
Antwoord : Tinnen voorwerpen zijn altijd legeringen. Dit betekent dat er naast tin ook andere metalen toegevoegd worden, waaronder bijvoorbeeld ook lood. De juiste samenstelling van uw stukken achterhalen is enkel mogelijk door een analyse. Wij adviseren u voor alle veiligheid om deze niet te gebruiken.
Geen tin
gianni
( 2020-03-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : wie kan me helpen deze kopjes van mijn bomma 92 jaar gekregen 6 stuks , als ik de zwaan met letter T opzoek kom ik reeds op deze site uit . danku
Antwoord : Dit is geen tinnen voorwerp en het merkje is ons helaas niet bekend.
Sint-truiden
Eric Massa
( 2020-03-17)
Vraag : Hallo Is er ook tin van Sint-Truiden? mvg eric
Antwoord : Ja, er bestaan ook tinnen voorwerpen uit de 18e en 19e eeuw die gemaakt werden in Sint Truiden.
Terrine
Misplon Steven
( 2020-03-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kunnen jullie me iets meer vertellen over deze terrine en de stempel
Antwoord : Deze terrine werd relatief recentelijk gemaakt in een atelier uit Tongeren.
Tinnen bord
Willem
( 2020-03-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, dit is Willem uit de vraag van 03-02-2020. Bedankt voor je antwoord! Uw antwoord lijkt echter te zijn geknipt voordat de zin is beëindigd. Zou dit het geval kunnen zijn? Als dat zo is, zou het geweldig zijn als je me wat meer zou kunnen vertellen over het stuk (maker en staat). Hartelijk bedankt!
Antwoord : Sorry, er was inderdaad iets misgelopen. Deze schotel is een authentiek stuk en is afkomstig uit Mechelen. De tinnegieter was Joannes Josephus Boisacq. Hij werd meester in 1809 en overleed in 1828. De initialen langs beide zijden van het jaartal verwijzen naar de eigenaar van het bord in 1827. Er bestaan stukken die in betere staat verkeren, maar slecht is het bord of schotel zeker niet.
Beker
Bart Scheyving
( 2020-03-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik ben in het bezit van een tinnen bekertje, diameter 6 cm en hoogte 7 cm. Onderaan een roosmerk met de initialen FVH. Kan u me helpen met de herkomst en datering ? Dank bij voorbaat.
Antwoord : De letters HVH op het roosmerk zijn de eigendoms-initialen. Het roosmerk is niet meer leesbaar waardoor er geen herkomst kan bepaald worden. Deze beker dateert uit de 19e eeuw en mogelijks nog uit het einde van de 18e.
Tin
Michiels Marc
( 2020-03-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb via vererving vier tinnen borden in mijn bezit. Ik vraag me af hoe oud deze borden zijn. OP één bord zie ik een "w" afgebeeld staan. Naar wat verwijst deze inscriptie?
Antwoord : De letter w is hier een eigendoms-teken.
Herkenning
Sofie
( 2020-03-09)
Vergroot
Vraag : Beste, graag ik wat info gewenst rond deze schaal met diameter 32 cm (afkomst, periode, stempek, waarde?) Hartelijk dank hiervoor!
Antwoord : Herkomst van dit stuk uit de laatste kwart van vorige eeuw is niet te achterhalen.
Herkenning
Sofie
( 2020-03-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste ik ben in het bezit van deze kan. H 28 cm B 15 cm. Kan u mij aub wat info verschaffen aub (herkomst, jaar, waarde?) Alvast hartelijk dank hiervoor
Antwoord : De kan dateert uit de laatste kwart van vorig eeuw en is geen antiek stuk.
Herkomst
Sofie
( 2020-03-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedemiddag, ik zou graag de herkomst(stempel), jaar en eventuele waarde kennen van dit voorwerp. H +-32 cm, B 29 cm. Alvast hartelijk dank hiervoor
Antwoord : De herkomst van dit stuk uit het einde van vorige eeuw is niet meer te achterhalen. Waardebepalingen worden niet gegeven via deze site
Bierkan
A.C.Bredewold
( 2020-03-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u de tin merken en tekens onder deze tinnen kan ontcijferen? bij voorbaat dank. Mvrgr. Lex Bredewold
Antwoord : Dit zijn namaak- en fantasiemerken uit de laatste kwart van vorige eeuw.
KCC
René Sanders
( 2020-03-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, ik ben in het bezit van enkele tinnen borden van KCC uit Knokke. Weet u hoe oud deze borden zijn? En bestaat KCC nog? Hartelijk Dank en met vriendelijke Groet, René
Antwoord : Kcc Knokke is ons niet bekend. Gezien de percentage aanduiding in het merk dateren deze borden uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Theepotje
Willem snoeij
( 2020-03-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb een theepot met het merk van meeuwse en zone ik wil weten of het wat waard is
Antwoord : Dit is geen antiek
Tin
H.Kunst
( 2020-02-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Ik heb al jaren een tinnen eikeltjeskan in bezit waarvan ik de oudheid en waar deze vandaan komt niet kan achterhalen. Ik hoop dat u mij hierbij verder kunt helpen. Alvast bedankt, Met vriendelijke groet, H.Kunst
Antwoord : Deze kan dateert uit de laatste kwart van vorig eeuw.
Tinnen bord
Hanneke Oudshoorn
( 2020-02-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij zeggen wat de waarde is van dit bord?
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze site niet gegeven.
Bedrag
Sylvia
( 2020-02-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Ik heb een tinnen soeppot gekregen hij weegt 2130gr. En er staat een stempel in, een kroontje en er staat bij dat het bestaat uit 94%tin. Er staat ook beerinco bij. Nu is mijn vraag, hoeveel kan de prijs zijn voor dit stuk? Mvg sylvia
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze site niet gegeven.
Vraag
Nikki
( 2020-02-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste ik heb tin st.Joris. Hoe oud is dit aub? Mvg
Antwoord : Deze terrine dateert uit de jaren zeventig van vorige eeuw.
waardebepaling
annie de graeve
( 2020-02-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wil deze kan vd container redden. Kan u mij zeggen wat de eventuele waarde is aub.
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze site niet gegeven.
Samenstelling
Dierik
( 2020-02-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : Dit is een beker van Les Potainiers Hutois. Mag deze beker gebruikt worden om wijn uit te drinken voor kerkelijk gebruik? Is dit een zuiver tin ofzotter er ook giftige stoffen in zoals lood of antimoon of koper?
Antwoord : Voor de samenstelling van de legering kan u zich wenden tot het bedrijf 'Les Postainier Hutois' in de Waalse stad Hoei.
Tinnen bord
Paul De Lucht
( 2020-02-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik trof een tinnen bord aan bij de spullen van mij ouders. Ik ben reuze benieuwd of er iets over de herkomst van de tekst, tekens en oudheid van het bord te zeggen valt.
Antwoord : Dit is een gewoon sierbord dat in de jaren zeventig en tachtig van vorige werd gemaakt. De maker is ons niet bekend.
Schenkkan
Sam
( 2020-02-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij iets vertellen over deze kan? Ik vind de vorm mooi,maar ik heb geen idee hoe oud, of jong deze is. Of waar en door wie hij is gemaakt.
Antwoord : Stukken waarop een percentage vermeld is, dateren uit de tweede helft van vorige eeuw. De maker is ons niet bekend.
info
kris
( 2020-02-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : hallo iedereen, Ik had eens een vraagje, bij het leegmaken van mijn grootouders hun woning hebben we hier nog een tinnen beker gevonden met de vlaamse leeuw op.Onderaan de beker staat tin 94%. met nog een stempel, maar dit is niet goed meer leesbaar. Iemand enig idee wat de waarde hiervan zou kunnen zijn? is maar gewoon om een richting te weten. Alvast bedankt iedereen!
Antwoord : Geen antiek.
Vragen
Fieke
( 2020-02-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Zou u mij meer over de stempels in dit bord kunnen vertellen? Of eventueel iets over de leeftijd/herkomst van dit bord? Ik ben erg benieuwd en loop zelf vast. Dank u wel voor uw moeite!
Antwoord : Deze merken zijn geen oude merken, maar zijn ons verder niet bekend. De stukken dateren uit de twintigste eeuw.
Beker
S. de Boer
( 2020-02-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u ons wat meer vertellen over deze tinnen beker. De hoogte van de beker is 7,5 cm de doorsnee boven is 6 cm en onder 5 cm.
Antwoord : Helaas kunnen wij u niet verder helpen. Het merk is ons niet bekend.
Verklaring
hulselmans
( 2020-02-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, deze stempels met telkens R.P. staan op onze tinnen schotel. Kan u ze verklaren en dateren ? Hartelijk dank hiervoor !
Antwoord : Deze schotel draag het merk van de Brusselse tinnegieter Robert Pompe. Hij was werkzaam van 1903 tot 1963.
Tinnen bord
Willem
( 2020-02-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, ik zou graag willen weten wie de maker is van deze