de franse vlag


de engelse vlag
Startpagina rood pijltje Vragen rood pijltje Antwoorden

Het antwoord op uw vraag wordt op deze pagina geplaatst. Hou er rekening mee dat de antwoordtermijn afhankelijk is van het eventuele opzoekingswerk.

Wenst u een vraag te stellen ?     

Merk
Bruneel
( 2020-09-19)
Vergroot
Vraag : Beste Kunt u iets meer zeggen over dit logo?
Antwoord : Dit merkje is ons niet bekend. In ieder geval is het geen oud merk, maar een uit het recente verleden.
Tin
Bruneel
( 2020-09-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste Kunt u me iets meer vertellen over deze vaas en schaal?
Antwoord : Het stuk met de merken zijn, zoals het etiket aangeeft, toegewezen aan de tinnegieter Antoine Joseph Delwarde uit Ath. Hij is geboren in 1717 en niet in 1689 zoals vermeld op het etiket. De letters op het deksel van de kan zijn eigendoms-initialen.
Tinnen kan
Ruut van de Laarschot
( 2020-09-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : kunt u aangeven hoe oud deze kan is en hoe hij word genoemd. De kan is 20 cm hoog, gewicht 1200 gram. bij voorbaat dank.
Antwoord : Deze kan heeft geen specifieke naam en dateert uit de tweede helft van vorige eeuw. De merkjes zijn ons helaas niet bekend.
tinnen kan
Jacques Wolfs
( 2020-09-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : Mijnheer,kunt u mij soms wat meer info geven over deze kan? Ze is zwaar, ik vind nergens merktekens. Ik meen dat ze oud is want ze komt van mijn grootmoeder.Is het mogelijk Duits???
Antwoord : Deze kan lijkt inderdaad afkomstig te zijn uit Duitstalig gebied. Het zware gewicht lijkt erop te wijzen dat het aandeel van lood vrij hoog in de legering vrij groot is. Deze kan dateert uit het midden van vorige eeuw.
Kan
verboven
( 2020-09-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Mijnheer, kunt u aan de hand van deze stempel iets meer zeggen over herkomst en leeftijd van deze kan? Hartelijk dank
Antwoord : De initialen in het roosmerk zijn helaas neit meer te lezen. Een identificatie van het merk is dan ook bijzonder moeilijk. De kan dateert uit de negentiende eeuw.
Voorwerp
Jacqueline Houben-Peeters
( 2020-09-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Dit beeldje heb ik 60 jaar geleden als geschenk gekregen. heb geen ideen wat het waard is. Met vriendelijke groet, Jacqueline Houben-Peeters
Antwoord : Dit voorwerp heeft geen antiekwaarde.
Tinnen potje
L. Hoksbergen
( 2020-09-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik ben in het bezit van een tinnen flesje.Kunt u mij hier iets meer over vertellen?
Antwoord : Voorwerpen waarop een percentage vermeld is, dateren altijd uit de tweede helft van vorige eeuw. Het potje is dus niet gemaakt in 1812 zoals het jaartal doet vermoeden. Gelijkaardige potjes met dezelfde merken en jaartal werden in het verleden al meermaals behandeld in deze rubriek.
Fantasiemerk
Renata Kattenberg
( 2020-09-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik proveer de oorsprong( geschatte periode van vervaardiging te achterhalen en door wie en waar) van een tienen sierbord met religieuze afbeelding. Het merkteken is een roos met een wapen.
Antwoord : Wie en waar zal je nooit kunnen achterhalen. Het is een product uit de laatste kwart van vorige eeuw en is voorzien is van een fantasiemerk.
Tinnen schotels
Jan Lantmeeters
( 2020-09-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Ik ben in het bezit van meerdere oude tinnen schotels. Op 2 exemplaren (doormeter 23 cm) staan op de achterkant stempels. Is hier meer informatie over? Alvast bedankt. Groeten, Jan
Antwoord : Het eerste bord heeft een roosmerk met de initialen NS. Roosmerken met deze initialen zijn bekend in o.m. Hasselt, maar deze versie is ons niet bekend. Het ander merk is een eigendomsmerk. Het tweede bord draagt de merken van de Antwerpse tinnegieter Daniel Huysmans. Hij werd meester in het ambacht in 1716 en overleed tussen 1773 en 1782. Zijn weduwe werkte verder tot in 1792 met dezelfde merken.
Tinnen bord
Luuk van Buul
( 2020-09-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u misschien iets zeggen over de historie van een tinnen bordje, gemerkt met een roos (?) en een stempel met een boom? mannetje? en de getallen 17 88
Antwoord : Dit zijn de merken van een tot op heden niet geïdentificeerde tinnegieter met de initialen TE die meester in het ambacht werd in 1788.
Fantasiemerken
Wim Verdonck
( 2020-09-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb 4 bekers met bijgesloten markering onderaan. Wat kan u mij hierover vertellen ? Met dank.
Antwoord : Helaas niet veel, tenzij dat het fantasiemerken zijn daterend uit de tweede helft van vorige eeuw.
Tinpest
Dirk Van Assche
( 2020-08-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij iets vertellen over de herkomst van deze kruik en over de ouderdom? Op de onderkant vand ekrik zijn er ook witte vlekken te zien. Is dit corrosie?
Antwoord : it kannetje werd gemaakt in het Brusselese tinnegietersatelier van Auguste Bartholome. Hij was er werkzaam van 1847 tot aan dood in 1882. Zijn weduwe en zoon werken verder tot ca 1920. De witte vlekken op de bodem zijn sporen van tinpest.
Merken
Marion Bakker
( 2020-08-27)
Vergroot
Vraag : Weet u waar deze stempels van zijn?
Antwoord : Deze fantasiemerken zijn ons niet bekend.
Merken
Marion Bakker
( 2020-08-27)
Vergroot
Vraag : Weet u waar deze stempels voor staan?
Antwoord : Deze fantasiemerken zijn ons niet bekend.
Tinnen kan
steven houbrechts
( 2020-08-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wat is deze waard en van welke eeuw dateert deze mvg
Antwoord : Geen antiekwaarde en daterend uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Tongeren
R.R. Nijenhuis
( 2020-08-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u iets zeggen over dit bord? Wapen op de voorzijde? Keurmerken op de achterzijde (JD met een kroon, en een soort engel)?
Antwoord : Het wapenn op de voorzijde is een fantasiewapen. Het merk JD is dat van de tinnegieter Jean Driessen, werkzaam in Tongeren in de jaren zestig van vorige eeuw.
Binnenwerk uurwerk
M-Louise Rombouts
( 2020-08-21)
Vraag : Hallo, ik heb een tinnen klok die het plots niet meer doet. Batterij is reeds vervangen maar ze gaat niet meer vooruit. Het is een stuk dat zowel wijzerkast als achteraan batterij en wieltje bevat. Bij wie kan ik nog terecht voor herstelling? Niet bij juwelier, iemand van jullie die weet waar ik wel terecht kan? Alvast hartelijk dank! Groeten M.
Antwoord : Wij houden ons bezig met de studie van antiek tin. Uw vraag dient aan een horlogemaker gesteld te worden.
Kandelaar
Lansens Johan
( 2020-08-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geschatte ouderdom en herkomst aub
Antwoord : Herkomst onbekend, stuk uit vorige eeuw.
Tin
Milou
( 2020-08-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u me wat meer informatie geven over het volgende object. Het is een tinnen drankfles in de vorm van een boek. Oa waar deze fles is gemaakt, in welk jaar, naam fabrikant? Bij voorbaat dank!
Antwoord : Het is een product uit laatste kwart van vorige eeuw. Het merkje is ons niet bekend.
Identificatie
Daniel Tomasi
( 2020-08-17)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedenavond, kunt u me helpen de naam van de fabrikant, de locatie en het jaar te identificeren? hartelijk bedankt, Daniel
Antwoord : Deze lepel is afkomstig uit de tinnegieterij in het Zakkendragershuisje dat verbonden was aan het Rotterdams Historisch Museum. De gieterij was actief in de jaren zestig van vorige eeuw tot in 2000.
Schotel
maurice vandenbergh
( 2020-08-15)
Vraag : GD met kroontje er boven hoe oud kan deze schotel zijn?
Antwoord : Zonder foto's kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Datering
Hans Meijer
( 2020-08-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Momenteel ben ik bezig met een videoproject over Pieter Codde, de schilder uit de Gouden Eeuw die -omdat hijzelf luit speelde-, veel aandacht aan instrumenten in zijn schilderijen besteedde. Hij was ook meester in het schilderen van glas, zijde en tin. Voor mijn Codde video project kocht ik een Jan Steenkan, naar mijn idee een replica. Ik wil u vragen of u mij meer informatie kan geven over de periode waarin deze kan gemaakt zou kunnen zijn. Een foto van het merkje stuur ik hierbij mee.
Antwoord : Het engelmerkje is toegewezen aan de tinnegieterij De Tinkoepel in Zaandam, werkzaam in de tweede helft van vorige eeuw.
Modern
Daniel Tomasi
( 2020-08-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Kun je me helpen deze vaas te identificeren? (Fabrikant, jaar, land) Met vriendelijke groeten, Daniel
Antwoord : Wij kunnen u helaas niet verder helpen. Dit merkje is ons niet bekend. In ieder geval is het een stuk dat niet ouder is dan de tweede helft van vorige eeuw.
Tinnen onderzetjes
Jenny Van Goethem
( 2020-08-11)
Vergroot
Vraag : Ik vind bij het leegmaken van het appartement van mijn tante 18 grote tinnen ondergoed en en 18 kleine van het merk Pewter met stempels. Zou dit iets waard zijn en waar kan ik dit dan best aanbieden aub? Mvg Jenny
Antwoord : Geen antiekwaarde
Waarde
Ocula
( 2020-08-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Servies 92% Vaasje 95%
Antwoord : Geen antiekwaarde
Imitaties
Ann Gabriel
( 2020-08-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kunt u iets meer vetellen over deze kannetjes die we hebben gevonden bij mijn meter van 93 jaar? Alvast bedankt Familie Gabriel
Antwoord : De stukken hebben geen antiekwaarde. Het zijn imitaties van oude modellen die gemaakt zijn de laatste kwart van vorige eeuw.
Decoratierschaal
Ann Gabriel
( 2020-08-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Ook deze schaal met koffieservies hebben we gevonden bij mijn meter. Op de stempel staat zuiver tin Niel 817. Wat wil dit betekenen? Heeft dit enige waarde? Alvast bedankt Familie Gabriel
Antwoord : Ook deze set dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw. Het nummer 817 verwijst naar het nummer van de toenmalige de catalogus van het bedrijf.
Groningen
Elise
( 2020-08-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Zijn deze bordjes van tin? En zo ja, wat is er verder bekend over?
Antwoord : Deze bordsen zijn wel degelijk tinnen borden. Zij dragen het merkteken van het tinnegietersbedrijf Amsing te Groningen. Dit viermerk werd gebruik door zowel Berend Amsing als door zijn zoon Harm. De werkzame periode van vader en zoon situeert zich tussen 1905 en 1985.
Geen waardebepalingen
Vanmarcke Martine
( 2020-08-01)
Vraag : Beste We hebben de 12 tinnen beeldjes (collectie De Kleine Ambachten van Oud-Parijs - Medailleur Franklin - jaar 1977) met certificaat van authenticiteit. Heeft dit enige waarde? Mvg
Antwoord : Waardebepalingen worden via deeze rubriek niet gedaan.
Identificatie
Marcel Sluiter
( 2020-08-01)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze kandelaar onlangs gekocht, maar het tinmerk is onvolledig, op de bovenste helft staan de letters "I V M". Kunt U mij iets vertellen over de herkomst van deze kandelaar?
Antwoord : Het engelmerkje is toegewezen aan de tinnegieterij De Tinkoepel in Zaandam, werkzaam in de tweede helft van vorige eeuw..
Tinnen pot
Eleonora
( 2020-07-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste Meneer, kunt u mij vertellen of deze kan van tin is en wanneer hij ongeveer gemaakt kan zijn? Alvast bedankt! Mvg E
Antwoord : Deze theepot is gemaakt uit het zogenaamde Brittania Metal, een tinlegering die vooral in Sheffield (Engeland) werd geproduceerd in de 19e eeuw en in het begin van de 20e eeuw.
Schaaltje
De Schryver
( 2020-07-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wat zou dit waard zijn aub?
Antwoord : Geen antiekwaarde
Oorsprong
Inge Fuchs
( 2020-07-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, heb al wat gezocht maar vind niks over deze stempel en handtekening,kan u mij daar bij helpen? Alvast bedankt!
Antwoord : Helaas kunnen wij u niet verder helpen. Het gaat over een stuk uit de laatste kwart van vorige eeuw. Herkomst en juiste datering zijn niet te achterhalen.
Tinnen
Derkjan ter Harmsel
( 2020-07-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Heeft u een idee van de leeftijd en afkomst van deze kan?
Antwoord : Ja, ze dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw en is een imitatie van oude modellen.
Imitatie
Kalkhoven Cristel
( 2020-07-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u mij meer vertellen over de herkomst, ouderdom En waarde Dankjewel Mvg.Cris
Antwoord : Deze twee stukken dateren uit de laatste kwart van vorige eeuw en zijn imitaties van oude modellen. Deze zandgegoten stukken zijn afkomstig uit de Portugese fabriek van Daalderop. Waardebepalingen worden in deze rubriek niet gedaan.
Engeland
Anton
( 2020-07-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Waar komt deze kan vandaan en hoe oud is deze? Er staat op "quart" en daarnaast drie merkjes: E(kroontje)R, 239,log. Op de voorzijde:W.W.Thom(eigenaar?). Onderzijde ook een tekst.
Antwoord : Dit is een inhoudsmaat afkomstig uit Engeland. De naam verwijst inderdaad naar de eigenaar van de maat.
Kamerpot
Eier#333
( 2020-07-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u hier iets meer over vertellen? andere vraag; kunt u iets meer vertellen over "Peltro" ?
Antwoord : Dit is een kamerpot. Het merkje dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw.
PADL
Gijssels Marie-Josée
( 2020-07-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wat zou de waarde van deze tinnen koffiepot ongeveer zijn ? Deze was eigendom van mijn betovergrootvader Guilliaume Van Nijverseel uit Dilbeek welke zij in hun gezin zouden gebruikt hebben. Mijn bedovergrootouders, Maria Elizabeht Rampelberg en Guillelmus Van Nijverseel huwden op 7 oktober 1868. Eén van hun dochters Anna Catharina Van Nijverseel en Alphonsius Gijssels waren mijn overgrootouders, welke ik goed gekend heb. Zij zijn overleden Anna-Catharina in 1962 en Alphonsius in 1964.Zij hebben mij dit voorwerp geschonken (samen met een zoutvat, waar geen merkteken op voorkomt). Heb er dan ook geen foto van bijgevoegd). Dank voor een beetje uitleg over dit voorwerpen en eventueel een waarde bepaling. Hartelijke groet, Gijssels Marie-Josée
Antwoord : De merken op de koffiepot zijn van de Brusselse tinnegieter Pierre Antoine De Leeuw die werkzaam was ca 1865. Hij overleed in 1891.
Lepels
Gijssels Marie-Josée
( 2020-07-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze 2 tinnen lepels met merkteken heb ik ontvangen samen met de koffiekan. Zij behoorden toe aan mijn bedovergrootvader Guillaume Van Nijverseel uit Dilbeek. Maria Elisabeht Rampelberg en Guillelmus Van Nijverseel huwden op 7/10/1868, en deze voorwerpen werden in hun gezin gebruikt. Hun dochter Anna-Catharina Van Nijverseel en echtgenoot Alphonsius Gijsels waren mijn overgrootouders. Zij overleden respectievelijk in 1964 en 1966. Zij woonden samen met ons gezin en ik heb deze voorwerpen van hun als geschenk gekregen. Graag een waardebepaling hiervan. Hartelijk dank. Gijssels Marie-Josée
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze rubriek niet gedaan.
Brussel
Tom Pelgrims
( 2020-07-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze kan komt uit een erfenis samen met een aantal tinnen borden. Hebben jullie enig idee van ouderdom en of deze enige waarde heeft?
Antwoord : Deze koffiekan draagt de merken van de Brusselse tinnegieter Pierre Henri Nootens. Hij was werkzaam ca 1835 tot aan zijn overlijden in 1861. Zijn weduwe baatte de zaak nog verder uit tot in 1877.
Tinnen kan
Timkers
( 2020-07-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij vertellen uit welk periode en door wie deze klepkan is gemaakt. Ik kan deze type kan nergens vinden. Het gaat om 2 stempels een engel en de ander kan ik niet zien of wijs van worden. Er staan ook initialen van LB in het klein onder een vd stempels. Ik was bij een antiekzaak en de beste man vertelde mij dit een echte oudje was maar kon voor de rest niets melden qua periode en maker. Vast bedankt. Mvg Tim
Antwoord : U werd helaas verkeerd geïnformeerd. Dit is geen antiek stuk, maar een namaak uit vorige eeuw. De merken zijn fantasiemerken.
Waarde
Anneleen
( 2020-07-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, ik heb hier een set met een merkteken van Peltrato. Kan u mij zeggen of dit iets van waarde heeft?
Antwoord : Geen antiekewaarde
Lille
Dirk Van Assche
( 2020-07-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Zou u mij iets kunnen zeggen over de herkomst en de leeftijd van deze kan. Eventueel ook over de kwaliteit van het stuk? Bedankt,
Antwoord : Deze kan is afkomstig uit Lille (Rijsel) en werd gemaakt in het atelier van Pierre Joseph Chuffart, werkzaam in de tweede helft van de 18e eeuw.
Tinnen matbekers
Ciska Maessen
( 2020-07-07)
Vergroot
Vraag : Ik heb 5 tinnen maatbekers van 1/8 L tot 1/4 L wat zijn die nog waard
Antwoord : Geen antiek
Ovaal scchaaltje
sabine manshoven
( 2020-07-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Er is geen stempel,of merkteken.Kan u een periode of regio linken aan de vorm en decoraties?Vrij zwaar voor de afmetingen (16.3 cm x11,2 cm x 3cm h) Het is een beetje grof afgewerkt of lijkt zo door slijtage?Op de onderkant is een reparatie zichtbaar,in de opstaande rand is een scheur.
Antwoord : Dit is geen antiek, maar een product uit het einde van vorige eeuw.
Kruik
YV
( 2020-07-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag info over deze kruik. Er staan stempels rechts van het handvat, eentje op het handvat waar ik niets in zie en 1 onderaan. Vooraan staat er 1 stempel (BC of BG) en grotere letters (DEMI L??E) Heest deze antiekwaarde? Alvast bedankt.
Antwoord : De merkjes op de rand van de inhoudsmaat zijn ijkmerken. Het merkje JD onderaan de maat zijn deze van het Brusselse bedrijf Jean Dubrucq. Het bedrijf was actief sinds de jaren zeventig van de 18e eeuw en werd in 1935 overgenomen.
Tinnen spoeelgoed
Vanmeervelde Manu
( 2020-07-06)
Vraag : Beste, Onlangs heb ik een speelgoed tinnen potje gevonden in Antwerpen. Op de onderkant staat een merkteken. Is het mogelijk hier meer informatie over te geven? Vriendelijke groet, Manu Vanmeervelde
Antwoord : Zonder foto's is het niet mogelijk om u verder te helpen.
Kandelaar
F. van Neer
( 2020-07-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u iets meer vertellen over het tinstempel in de kandelaar? Wat is ongeveer de waarde van deze kandelaar?
Antwoord : Dit merkje is ons niet bekend. Waardebepalingen worden niet gegeven via deze site.
Tinnen kan
Hans Bombeke
( 2020-07-04)
Vraag : Is er een mogelijkheid de oorsprong van deze kan toe te lichten? Beste dank, Hans
Antwoord : Er zijn helaas geen foto's bijgevoegd.
Tinnen kan
G.Vermulst
( 2020-07-01)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag wil ik weten of u het merk weet van deze kan. Binnenin de kan op de bodem staat SD. Het linkse merk is Straatsburg het rechtse BW en een vogel.Met dank alvast.
Antwoord : Indien het originele merken waren, zouden deze van Wehrien Leonard uit Straatsburg geweest zijn, werkzaam tussen 1731 en 1784. Helaas zijn dit niet de originele merken, maar namaak uit vorige eeuw.
De Keghel
van den sompele Regine
( 2020-07-01)
Vraag : ik bezit een "tabatière" in tin met merk CQ Dekeghel - Gand. hebt u daarover documentatie ? hartelijk dank voor antwoord
Antwoord : De familie De Keghel uit Gent nam in 1829 een tinnegietersbedrijf over en bleef deze uitbaten tot in 1917.
Inhoudsmaten
Sarah Dalle
( 2020-07-01)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Mijn oog viel op deze 4 tinnen maatbekers met mooie oude patina en duidelijk een zwaar leven achter de rug (blutsen, slijtage en herstelde handvaten). Bovenop de rand staan een twintigtal ijkmerkjes, op de buitenkant een gesleten stempeltje met - ik denk - 2 handjes in elkaar, op de onderzijde 3x een andere stempel. De handvaten zijn rechthoekig, maar zijn helaas niet op de foto te zien. Kunt u de origine en datering aan de hand hiervan bepalen? Werden deze bekers geijkt voor gebruik in winkels of ook voor andere doeleinden? Erg bedankt alvast!
Antwoord : De vier inhoudsmaten zijn van Franse origine en dateren uit het einde van de 19e eeuw. De merken op de rand zijn ijkmerken. Het gebruik van tiendelige inhoudsmaten in de handel was wettelijk verplicht.
Drinkschuitje
hedwig meersdom
( 2020-06-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste.(nu met foto)B3/4 heeft dit een betekenis?
Antwoord : Deze vermelding heeft niet te maken met het object, maar is heel waarschijnlijk een inventarisnummer van een vroegere verzameling.
Engelse pint
vanheuckelom
( 2020-06-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste. zou je mij iets meer kunnen vertellen over deze beker? alvast bedankt
Antwoord : Deze beker is een inhoudsmaat uit de 19e eeuw en afkomstig uit Engeland.
Tinnzen kandelaar
Ruth wens
( 2020-06-23)
Vraag : Hallo, Ik vond nog wat tinnen kandelaars en een tinnen kom bij mijn grootvader op zolder. Ik wil ze graag op het terras zetten. Kan dit? Of gaat tin stuk als het in weer en wind en zon staat.
Antwoord : Uw kandelaars zullen niet stuk gaan als u ze op uw terras zet.
Geen waarde
Michael
( 2020-06-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Heeft dit enige waarde en hoe oud zou dit zijn?
Antwoord : Geen antiekwaarde, dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Geen waarde
Michael
( 2020-06-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Heeft dit enige waarde en hoe oud zou dit zijn?
Antwoord : Geen antiekwaarde, dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Geen antiekwaarde
Michael
( 2020-06-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Enige idee of dit iets waard is en hoe oud zou dit zijn?
Antwoord : Geen antiekwaarde, dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Geen waarde
Michael
( 2020-06-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Enig idee of dit iets waard is en hoe oud zou dit zijn?
Antwoord : Geen antiekwaarde, dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Duits
Sil Cabalt
( 2020-06-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedendag, ik ben heel erg benieuwd naar mijn nieuwste aanwinst.. Of het merk bekend zal zijn, hoe oud het is en waar vervaardigd.. En of de letters s en z de gieter zal zijn? Hartelijk bedankt, mvg Sil
Antwoord : De set is duidelijk afkomstig uit Duitstalig gebied. Het merk is ons niet bekend, maar dateert uit vorige eeuw.
Herstellen
laura v.d. linden
( 2020-06-19)
Vergroot
Vraag : kunt u mij zeggen wat de herkomst is van dit vaasje met deze merken? Weet niet goed of het de moeite waard is om deze te laten herstellen. dank en groet,
Antwoord : Dit zijn merken uit Frankrijk, daterend uit vorig eeuw. Wij zouden de vaas niet laten herstellen.
Oud
Deb de Bruin
( 2020-06-18)
Vraag : Dit glas kreeg ik kado van iemand die naar verzorging tehuis moest. Stond altijd voor de sier in het raamkozijn en is behoorlijk zwaar. Kunt u mij vertellen in welk jaartal dit glas gemaakt is en wat het waard is? Alvast bedankt Deb
Antwoord : Helaas is er geen foto mee gestuurd.
Oud glas
Deb de Bruin
( 2020-06-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik vraag mezelf af of dit tin is of zilver. Kon vanmorgen geen foto mee zenden.
Antwoord : De voet van dit glas is in tin.
Duits
Gerrit De Cock
( 2020-06-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte Wij zijn in het bezit van een Duits tinnen bekken. Kunnen jullie hier iets meer over vertellen ahv de stempels op de onderzijde? Heeft dit bekken enige waarde?
Antwoord : Deze Duitse kom dateert uit het einde van de 19e eeuw. Helaas kunnen wij de merken op de foto niet inlezen.
Fantasiemerken
Ted Jooren
( 2020-06-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Onlangs heb ik een tinnen schaal geërfd. En vroeg mij af hoe oud hij is en wat de herkomst is. En waar hij voor gebruikt werd. Bij voorbaat dank, Ted
Antwoord : Deze schaal dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw en is voorzien van fantasiemerken.
Bolvormig
Michel Mathei
( 2020-06-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, als heemkundig voorzitter heb ik de vraag ontvangen over een bepaald voorwerp dat zou kunnen zijn: warwaterkruikje of een object om een vloeistof te bewaren. In de mate van het mogelijke had ik graag het tinmerk geweten door wie en waar het vervaardigd werd? Vriendelijke groeten, Michel Mathei voorzitter heemkundegrootheers.be
Antwoord : Het roosmerkje op de tinnen bedpan is een van merken die gebruikt werden in het Luikse tinnegietersatelier van Henri Micheels. Henri Micheels werd meester in het ambacht in 1806. Het atelier werd na zijn overlijden door zijn nakomelingen nog verder uitgebaat tot omstreeks 1904 (steeds met dezelfde merken). Op basis van onze ervaring over de voorwerpen van dit atelier zal dit waarschijnlijk uit de tweede helft van de 19e eeuw dateren.
Tinnen melkkruik
Wil Collee
( 2020-06-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik ben benieuwd hoe oud dit is en de waarde ervan.
Antwoord : Sierproduct uit de laatste kwart van vorige eeuw en geen antiekwaarde.
Tinnen kan
Joke De Vries
( 2020-06-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste heer/ mevrouw. Ik heb deze kan geërfd van een tante. Hij moet echt oud zijn ( antiek?)en volgens mij tin. Er staat geen enkel teken in en dit model vind ik niet op internet. Kunt u mij er iets meer over vertellen. Dat zou heel leuk zijn. Bij voorbaat hartelijk dank. Groet Joke
Antwoord : Deze kan dateert uit de tweede helft van vorige eeuw en heeft geen antiekwaarde.
Tinnen bord
Saskia de vos
( 2020-06-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hebben jullie een idee hoe oud dit is en wat het waard is?
Antwoord : Het merkje is dat van de tinnegieterij De Boutsfort uit Brakel, werkzaam van ca 1980 tot een vijftal jaren geleden. De kom heeft geen antiekwaarde.
Asbakje
B Koster
( 2020-06-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u me iets vertellen over asbakje 90% tin,ravo met nog teken ervoor
Antwoord : Dit is geen asbakje, maar een brandewijnkommetje uit de tweede helft van vorige eeuw. Het merk is ons niet bekend.
Herkomst
Marcel van Petegem
( 2020-06-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Zou u iets meer kunnen vertellen over de herkomst dit kannetje? Op het oortje staat ook nog 1 D.L. Wellicht is dit een recent item maar heb hier zelf totaal geen verstand van. Alvast hartelijk bedankt voor de moeite en met vriendelijke groet, Marcel van Petegem
Antwoord : Wij kunnen u geen ongelijk geven: dit is een recent item waarvan het merkje ons niet bekend is.
Tinnen beker
Jaap van den Nieuwenhoff
( 2020-06-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste Heer/Mevrouw, Kunt u mij zeggen wat de tekens betekenen op deze tinnen beker?
Antwoord : Helaas kunnen wij hier niets meer van lezen. Het monogram zullen eigenaars initialen zijn.
Canard
meersdom hedwig
( 2020-05-25)
Vraag : beste het kannetje heeft geen merken,wel B3/4 op geschreven.Heeft dit een betekenis? ouderdom of maker? m.v.g.hedwig
Antwoord : Zonder foto's kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Medicijnschuitje
meersdom hedwig
( 2020-05-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : beste kun je mij hierover iets meer vertellen? m.v.g. hedwig
Antwoord : Dit is een medicijnschuitje gemaakt naar voorbeeld van antieke exemplaren. Het merk is te vaag om te identificeren, maar het is hoogstwaarschijnlijk afkomstig uit Nederland en gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw.
Identificatie
Frank Haagsman
( 2020-05-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : goedendag. Bijgaand tinnen(?) flesje van ouders gekregen. Hoogte is iets meer dan 10 cm. We zijn benieuwd wat het precies is (en wat de 1815 betekent). Hoor graag Hartelijke groet, Frank
Antwoord : Het jaartal 1815 heeft niets te betekenen en is enkel misleidend. Deze soort flesjes komen wij regelmatig tegen. Ze dateren uit de tweede helft van vorige eeuw.
ADL
Maggy Vanden Daele
( 2020-05-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Kan u ons meer informatie geven over deze tinnen schaal met kannen? Hoe oud zouden deze zijn? Weet u meer over de stempel? Bedankt voor uw antwoord.
Antwoord : Deze set is afkomstig uit Brussel en werd gemaakt door de tinnegieter Antoine De Leeuw. Hij werd geboren in 1829 en was een lid van een tinnegietersfamilie waarvan verschillende leden het beroep in de 19e eeuw uitoefenden in Brussel. Hij overleed in 1891.
Schaaltje
Heidi wiggers
( 2020-05-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : Waar komt dit vandaan. Wat is de oorsprong. Aan de binnenkant staat 1777 gegraveerd. Achterop 95%Sn, maar naar mijn weten deden ze in de 18 e eeuw nog niet aan procenten???
Antwoord : U hebt volledig gelijk. Tinnen voorwerpen met een percentage aanduiding dateren ten vroegste uit het midden van vorige eeuw. Het jaartal in uw schaaltje is dus enkel aangebracht om te misleiden.
Mosterdpotje
Edward Verhaeghe
( 2020-05-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is dit een mosterdpotje? Herkomst? Datering? Onderaan vond ik een merkteken.
Antwoord : Dit is inderdaad een mosterdpotje en het dateert uit de negentiende eeuw. De foto van het merk is helaas te wazig om een goede identificatie te doen.
Tinnen borden
Silvia
( 2020-05-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedemorgen, ik heb een tweetal borden waar ik graag wat meer over zou willen weten. Ze hebben 4 keurmerken.... is dit antiek?
Antwoord : Ja, dit zijn antieke borden. Ze zijn gemerkt met een viermerk dat met de dubbel-koppige adelaar naar Groningen verwijst. De letters in het eerste schildje zijn de initialen van de tinnegieter. Helaas kunnen wij in de literatuur geen naam terugvinden die hierbij past. Wij adviseren u contact op te nemen met onze collega's in Nederland. zie www.nederlandsetinvereniging.nl)
Maatje ?
medaer
( 2020-05-17)
Vergroot Vergroot
Vraag : beste tinliefhebbers, heeft iemand van jullie een idee over de leeftijd en herkomst van dit kannetje ?
Antwoord : Het lijkt een Engels inhoudsmaatje te zijn. Meer kunnen wij u daarover niet vertellen.
Langwerpig kan
John Roks
( 2020-05-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag zou ik de oudheid weten van dit langwerpig Kruikje met draagbeugel. En de functie ervan. En de functie van de mijns inziens onhandig geplaatste beugel. Er is een halfbakken engeltje te zien op de bodem. Dank u!
Antwoord : Dit is een namaak gebaseerd op de vormgeving van een Franse cimarre en dateert uit de tweede helft van vorige eeuw.
Engelenkannetje
Jansen
( 2020-05-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Klopt het dat dit kannetje uit de periode van na de oorlog is? Over de initialen J.W.V. kunnen wij niets terug te vinden. Wellicht weet u ons meer te vertellen!
Antwoord : Ja dit klopt. De merken zijn van Jan van Woudenberg uit Utrecht. Hij richtte het bedrijf op ca 1955.
Namen
Eric
( 2020-05-14)
Vergroot
Vraag : Goedendag, ik heb al geruime tijd een tinnen bord in mijn bezit. Op de achterzijde staat de (helaas niet duidelijk geslagen) Tudor roos waar ik een "B" in meen te herkennen. In de andere stempel denk ik "a Namur" te zien staan, maar ik ben niet zeker. Bijgaand een foto van de achterzijde. Ik zou heel graag weten of dit bord inderdaad uit Namen komt, uit welke periode en misschien is het zelfs wel mogelijk om de de maker te benoemen. Ik zou er erg blij zijn met ieder antwoord dat u kunt geven en dank u bij voorbaat voor de te nemen moeite. Hartelijke groet, Eric
Antwoord : U hebt de merken correct gelezen. Het zijn deze van Jean Joseph Brabant uit Namen. Deze tinnegieter was werkzaam tussen 1797 en 1813. Hij overleed in 1824.
Maatbeker
Martin
( 2020-05-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goede middag, graag zou ik willen weten waar deze maatkan vandaan en wie hem eventueel gemaakt heeft. Op het kannetje staan 125 in willekeurige volgorde en diverse lettertypes afgeslagen ijktekens. ik heb een serie van 5 waar geen van allen een maat aanduiding op staat. Alvast dank voor uw reactie. Martin.
Antwoord : Het driehoekig merk is toegewezen aan de tinnegieter Giovanna uit Parijs. Hij wordt vermeld in 1885. Tussen 1902 en 1924 werd het merk ook nog gebruikt. De merken op het lichaam zijn ijkmerken.
Brusselse merken
Martin
( 2020-05-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goede middag, graag zou ik willen weten wie de maker van deze schotel is en wanneer hij gewerkt heeft. Alvast dank voor de moeite. Groeten, Martin.
Antwoord : De merken op uw schotel zijn deze van de Brusselse tinnegieter Andreas Vanbeneden. Hij was werkzaam van ca 1827 tot aan zijn dood in 1834. Zijn weduwe baatte de zaak nog uit tot in 1849.
Tinnen bord
Boelen - Dreesen
( 2020-05-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : uit nalatenschap van mijn ouders komt onderstaande tinnen schotel met lepel heeft een diameter van 45 cm zowel schotel als lepel hebben op de achterkant een merkteken heeft u enig idee over de waarde hiervan
Antwoord : Dit zijn geen authentieke stukken en hebben geen antiekwaarde.
Merk
Corina
( 2020-05-10)
Vergroot
Vraag : In de erfenis van mijn tante heb ik een tinnen bord gevonden met het merk op de foto Kan iemand mij iets meer over dit merk vertellen? Welk land of welke Tinnen fabriek? Alvast Bedankt
Antwoord : Dit merk is ons niet bekend.
Onbekend
S
( 2020-05-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, ik vroeg mij af hoe oud dit kommetje ongeveer is en door wie het gemaakt kan zijn?
Antwoord : Het merk en de maker van dit stuk zijn ons niet bekend. Het dateert sowieso uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Tinnen bord
Van Poucke Philip
( 2020-05-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag zou ik de oorsprong eens willen weten van dit tinnen bord. met vriendelijke groeten Philip van poucke
Antwoord : De foto van het merk is helaas te wazig om te identificeren.
Tinmerk
J. Bogaerts
( 2020-05-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb een oude tinnen bedpan. Het tinmerk is bijna niet meer te zien, maar ik hoop dat u mij iets meer over het merk en de ouderdom van de ondersteek kunt vertellen.
Antwoord : Het merk is een van de merken van de tinnegieters-werkplaats van de familie De Keghel uit Gent. Deze familie nam er in 1829 een tinnegietersbedrijf over en bleef deze uitbaten tot in 1917. De ondersteek dateert uit de tweede helft van de 19e eeuw.
Datering
Marc De Nijs
( 2020-05-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste Ik heb 8 identieke tinnen borden in mijn bezit. Hebt u een idee wat de stempel betekent op de achterzijde of welk bedrijf of maker er achter zit? Er staat ook een getal onder, geeft dit het tingehalte weer, en zo ja wat wil dit dan juist zeggen. Hartelijk dank voor uw antwoord. Mvg.
Antwoord : De borden dateren uit de laatste kwart van vorige eeuw. De herkomst hiervan is niet te achterhalen.
Materiaal
Willy Tielemans
( 2020-04-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Dit is een koffie/thee servies aangekocht in 1968. Het weegt 7.1Kg, het heeft geen enkele stempel of markering, het blinkt fel en is heel glad. Is dit tin?
Antwoord : Op het eerste zicht lijkt dit geen tin te zijn.
Bordjes
ceurremans,w
( 2020-04-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Familieerfenis: 2 diepe tinnen borden,ca 22,9 en 23,8 cmmet ieder 3 stempels.Zijn deze identificieerbaar, en zo ja is het antiek. Bedankt bij voorbaat!
Antwoord : Het zijn antieke bordjes, weliswaar niet zeldzaam en ook niet zo oud. Ze zijn afkomstig uit Duitstalig gebied en dateren uit het einde van de negentiende eeuw of uit het begin van de twintigste. De naam van de gieter is niet leesbaar op de foto. Het andere merk met het woord LONDON is een merk dat verwijst naar de kwaliteit van het gebruikte tin in de legering.
Schaal
Axelle
( 2020-04-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u mij meer vertellen of deze schaal? Periode en maker? Heeft deze schaal enige antiekwaarde? Alvast bedankt!
Antwoord : De schaal dateert uit de tweede helft van vorige eeuw. De merken zijn deze van een tingieterij uit Borgloon, opgericht door Justin Depondt. De oprichter van het bedrijf overleed in 2007.
Schenkkan
medaer
( 2020-04-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste tinliefhebbers, Kan mij iemand vertellen waar/door wie & wanneer deze schenkkan gemaakt werd ?
Antwoord : Dit is helaas geen authentiek product, maar een namaak gemaakt op basis van oude vormgeving. De herkomst is niet te achterhalen.
Prijzenbord
Arne Zimmerman
( 2020-04-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedemiddag, ik heb een tinnen bord verkregen en was benieuwd of u meer weet over de merktekens/herkomst/maker. Diameter is 31 cm gewicht 916 gram Aan voorzijde staat in de rand PRIX DU ROI N VANHAM DE TUBISE 1823 Alvast bedankt
Antwoord : Het bord is een prijzenbord van een schutterstornooi in Tubize (Tubeke) dat in 1823 werd uitgereikt. Het bord is gegoten door de tinnegieter Guilielmus Coomans. Hij werd meester tinnegieter in 1800 in Halle en was er werkzaam tot omstreeks 1850.
Oorsprong
de Jong
( 2020-04-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag had ik willen weten van waar deze tinnen schotel komt, de periode en de Tinnerij. Kenmerken: Ridder op paard met opschrift: "VIVA PETRUS LEOPOLDUS" Op de rand van het bord lezen we: “PHILIPUS VAN DHAELE PETER VAN PHILIPUS IOANNES VELDE GEBOREN DEN 2 DECEMBER 1791”
Antwoord : Dit is een typische geboorteschotel geschonken door de peter van de boreling. De schotel is afkomstig uit Brugge en werd gegoten door de tinnegieter Albertus Pavot. Hij werd meester tinnegieter in 1764 en overleed in 1812. Wie de gravering maakte in 1791 is niet te achterhalen.
Gero
J Kuipers
( 2020-04-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : L.S., Kunt u wellicht iets zeggen over deze GERO set. Op internet niet veel over bekend.! Zijn nieuwsgierig naar (zo mogelijk )de ontwerper en periode. Bij voorbaat onze dank Met vr groet J.Kuipers
Antwoord : Dit is recent tin en is afkomstig van het bedrijf N.V. Gero-Fabriek uit Zeist. Het bedrijf was werkzaam van 1912 tot 1985.
Herkomst
Rolf van Zoelen
( 2020-04-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : op de voorkant staat: demi litreJaar en maker te herleiden ?
Antwoord : Het inhoudsmaatje is afkomstig uit Brussel en werd gemaakt door de tinnegieter Antoine De Leeuw. Hij werd geboren in 1829 en was een lid van een tinnegietersfamilie waarvan verschillende leden het beroep in de 19e eeuw uitoefenden in Brussel. Hij overleed in 1891. Het merkje op het lichaam is het eerste ijkmerk.
Kannetje
Tammie
( 2020-04-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Kunnen jullie achterhalen van wie dit driemerk teken is? En uit welk jaartal dit kannetje komt? Ik zou er erg graag meer over weten, alvast mijn dank.
Antwoord : Dit zijn de merken van het bedrijf Langebach's Koperslagerij en tingieterij uit Arhnem. Het bedrijf is opgericht in 1946.
Merk
Maria frins
( 2020-04-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : We kunnen het merk nergens vinden kunt u ons helpen ?
Antwoord : U zult dit merk nergens terugvinden. Het is een fantasiemerk.
Tinnen kannen
Peggy
( 2020-04-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hoe kan ik zien dat dit echte tinne kruiken zijn. Wat zijn deze waard. Staat een stempel in.
Antwoord : Waarschijnlijk gemaakt in zamac en dus geen antiek
Luster
Sanne vanderspikken
( 2020-03-29)
Vergroot
Vraag : Hoe kan ik weten of deze luster van tin gemaakt is of niet?
Antwoord : De luchter is wel degelijk een tinnen voorwerp.
Aanvraag
Bron
( 2020-03-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Ik heb deze twee tinnen mokken bij grootmoeder op zolder gevonden maar ik vind de merktekens nergens terug. Ze dragen beiden dezelfde merktelens. Ze zijn ook identiek, behalve het handvat. Het bovenste teken is een gekroonde roos(?) met de letter M. Het liddenste zijn 3 torens. Deze doen mij denken aan het merkteken van Huy. Ze lijken ook op een Schots teken dat ik vond maar zijn niet identiek. Het derde teken is een gekroonde leeuw met de letter B onder en links de aanduiding Etain fin. Waardoor ik er van uitga dat dit van Belgische makelij is. Rechts van de leeuw staat ook een tekst die jammer genoeg niet meer leesbaar is. Aan de onderkant zie ik precies industriële inkepingen, of is dit door eventueel opschuren? Alvast bedankt voor het antwoord en het opzoekingswerk! Met vriendelijke groeten, Bron
Antwoord : Dit zijn de merken van G. Metten uit de stad Hoei. Het onderste merk is dat van de Syndicale Kamer der Meester Tinnegieters uit Belgie. Het bedrijf was actief in het midden van de jaren tachtig van vorige eeuw.
Kannetjes
TYTGAT
( 2020-03-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : KUNNEN JULLIE ZEGGEN WELKE STEMEL DIT IS.EN WELKE WAARDE HEBBEN KANNETJES EN SCHAAL IS 55CM OP35CM. DANK U
Antwoord : Deze kannetjes dateren uit de laatste kwart van vorige eeuw en hebben geen antiekwaarde.
Giftig
Annaleida van de Meent-Schepers
( 2020-03-24)
Vraag : Geachte heer, mevrouw, Bij ons in het gezin werd vroeger nog veelvuldige gebruik gemaakt van tinnen servies en gebruiksvoorwerpen, zoals wijnglazen, theepot en koffieset, etc. Deze spullen zijn nu deels in mijn bezit. Mijn schoonmoeder was laatst erg geschokt, toen ze hoorde dat wij dit gebruikten, omdat het volgens haar giftig zou zijn. Klopt dit? Is het veilig dit soort servies en gebruiksgoed nog te gebruiken? Er zit denk ik weinig antieke waarde van, de stukken stammen allemaal uit de laatste helft van de 19e eeuw en de eerste helft van de twintigste eeuw. Alvast vriendelijk bedankt voor uw tijd en moeite. Met vriendelijke groeten, Annaleida van de Meent-Schepers
Antwoord : Tinnen voorwerpen zijn altijd legeringen. Dit betekent dat er naast tin ook andere metalen toegevoegd worden, waaronder bijvoorbeeld ook lood. De juiste samenstelling van uw stukken achterhalen is enkel mogelijk door een analyse. Wij adviseren u voor alle veiligheid om deze niet te gebruiken.
Geen tin
gianni
( 2020-03-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : wie kan me helpen deze kopjes van mijn bomma 92 jaar gekregen 6 stuks , als ik de zwaan met letter T opzoek kom ik reeds op deze site uit . danku
Antwoord : Dit is geen tinnen voorwerp en het merkje is ons helaas niet bekend.
Sint-truiden
Eric Massa
( 2020-03-17)
Vraag : Hallo Is er ook tin van Sint-Truiden? mvg eric
Antwoord : Ja, er bestaan ook tinnen voorwerpen uit de 18e en 19e eeuw die gemaakt werden in Sint Truiden.
Terrine
Misplon Steven
( 2020-03-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kunnen jullie me iets meer vertellen over deze terrine en de stempel
Antwoord : Deze terrine werd relatief recentelijk gemaakt in een atelier uit Tongeren.
Tinnen bord
Willem
( 2020-03-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, dit is Willem uit de vraag van 03-02-2020. Bedankt voor je antwoord! Uw antwoord lijkt echter te zijn geknipt voordat de zin is beëindigd. Zou dit het geval kunnen zijn? Als dat zo is, zou het geweldig zijn als je me wat meer zou kunnen vertellen over het stuk (maker en staat). Hartelijk bedankt!
Antwoord : Sorry, er was inderdaad iets misgelopen. Deze schotel is een authentiek stuk en is afkomstig uit Mechelen. De tinnegieter was Joannes Josephus Boisacq. Hij werd meester in 1809 en overleed in 1828. De initialen langs beide zijden van het jaartal verwijzen naar de eigenaar van het bord in 1827. Er bestaan stukken die in betere staat verkeren, maar slecht is het bord of schotel zeker niet.
Beker
Bart Scheyving
( 2020-03-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik ben in het bezit van een tinnen bekertje, diameter 6 cm en hoogte 7 cm. Onderaan een roosmerk met de initialen FVH. Kan u me helpen met de herkomst en datering ? Dank bij voorbaat.
Antwoord : De letters HVH op het roosmerk zijn de eigendoms-initialen. Het roosmerk is niet meer leesbaar waardoor er geen herkomst kan bepaald worden. Deze beker dateert uit de 19e eeuw en mogelijks nog uit het einde van de 18e.
Tin
Michiels Marc
( 2020-03-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb via vererving vier tinnen borden in mijn bezit. Ik vraag me af hoe oud deze borden zijn. OP één bord zie ik een "w" afgebeeld staan. Naar wat verwijst deze inscriptie?
Antwoord : De letter w is hier een eigendoms-teken.
Herkenning
Sofie
( 2020-03-09)
Vergroot
Vraag : Beste, graag ik wat info gewenst rond deze schaal met diameter 32 cm (afkomst, periode, stempek, waarde?) Hartelijk dank hiervoor!
Antwoord : Herkomst van dit stuk uit de laatste kwart van vorige eeuw is niet te achterhalen.
Herkenning
Sofie
( 2020-03-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste ik ben in het bezit van deze kan. H 28 cm B 15 cm. Kan u mij aub wat info verschaffen aub (herkomst, jaar, waarde?) Alvast hartelijk dank hiervoor
Antwoord : De kan dateert uit de laatste kwart van vorig eeuw en is geen antiek stuk.
Herkomst
Sofie
( 2020-03-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedemiddag, ik zou graag de herkomst(stempel), jaar en eventuele waarde kennen van dit voorwerp. H +-32 cm, B 29 cm. Alvast hartelijk dank hiervoor
Antwoord : De herkomst van dit stuk uit het einde van vorige eeuw is niet meer te achterhalen. Waardebepalingen worden niet gegeven via deze site
Bierkan
A.C.Bredewold
( 2020-03-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u de tin merken en tekens onder deze tinnen kan ontcijferen? bij voorbaat dank. Mvrgr. Lex Bredewold
Antwoord : Dit zijn namaak- en fantasiemerken uit de laatste kwart van vorige eeuw.
KCC
René Sanders
( 2020-03-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, ik ben in het bezit van enkele tinnen borden van KCC uit Knokke. Weet u hoe oud deze borden zijn? En bestaat KCC nog? Hartelijk Dank en met vriendelijke Groet, René
Antwoord : Kcc Knokke is ons niet bekend. Gezien de percentage aanduiding in het merk dateren deze borden uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Theepotje
Willem snoeij
( 2020-03-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb een theepot met het merk van meeuwse en zone ik wil weten of het wat waard is
Antwoord : Dit is geen antiek
Tin
H.Kunst
( 2020-02-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Ik heb al jaren een tinnen eikeltjeskan in bezit waarvan ik de oudheid en waar deze vandaan komt niet kan achterhalen. Ik hoop dat u mij hierbij verder kunt helpen. Alvast bedankt, Met vriendelijke groet, H.Kunst
Antwoord : Deze kan dateert uit de laatste kwart van vorig eeuw.
Tinnen bord
Hanneke Oudshoorn
( 2020-02-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij zeggen wat de waarde is van dit bord?
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze site niet gegeven.
Bedrag
Sylvia
( 2020-02-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Ik heb een tinnen soeppot gekregen hij weegt 2130gr. En er staat een stempel in, een kroontje en er staat bij dat het bestaat uit 94%tin. Er staat ook beerinco bij. Nu is mijn vraag, hoeveel kan de prijs zijn voor dit stuk? Mvg sylvia
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze site niet gegeven.
Vraag
Nikki
( 2020-02-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste ik heb tin st.Joris. Hoe oud is dit aub? Mvg
Antwoord : Deze terrine dateert uit de jaren zeventig van vorige eeuw.
waardebepaling
annie de graeve
( 2020-02-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wil deze kan vd container redden. Kan u mij zeggen wat de eventuele waarde is aub.
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze site niet gegeven.
Samenstelling
Dierik
( 2020-02-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : Dit is een beker van Les Potainiers Hutois. Mag deze beker gebruikt worden om wijn uit te drinken voor kerkelijk gebruik? Is dit een zuiver tin ofzotter er ook giftige stoffen in zoals lood of antimoon of koper?
Antwoord : Voor de samenstelling van de legering kan u zich wenden tot het bedrijf 'Les Postainier Hutois' in de Waalse stad Hoei.
Tinnen bord
Paul De Lucht
( 2020-02-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik trof een tinnen bord aan bij de spullen van mij ouders. Ik ben reuze benieuwd of er iets over de herkomst van de tekst, tekens en oudheid van het bord te zeggen valt.
Antwoord : Dit is een gewoon sierbord dat in de jaren zeventig en tachtig van vorige werd gemaakt. De maker is ons niet bekend.
Schenkkan
Sam
( 2020-02-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij iets vertellen over deze kan? Ik vind de vorm mooi,maar ik heb geen idee hoe oud, of jong deze is. Of waar en door wie hij is gemaakt.
Antwoord : Stukken waarop een percentage vermeld is, dateren uit de tweede helft van vorige eeuw. De maker is ons niet bekend.
info
kris
( 2020-02-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : hallo iedereen, Ik had eens een vraagje, bij het leegmaken van mijn grootouders hun woning hebben we hier nog een tinnen beker gevonden met de vlaamse leeuw op.Onderaan de beker staat tin 94%. met nog een stempel, maar dit is niet goed meer leesbaar. Iemand enig idee wat de waarde hiervan zou kunnen zijn? is maar gewoon om een richting te weten. Alvast bedankt iedereen!
Antwoord : Geen antiek.
Vragen
Fieke
( 2020-02-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Zou u mij meer over de stempels in dit bord kunnen vertellen? Of eventueel iets over de leeftijd/herkomst van dit bord? Ik ben erg benieuwd en loop zelf vast. Dank u wel voor uw moeite!
Antwoord : Deze merken zijn geen oude merken, maar zijn ons verder niet bekend. De stukken dateren uit de twintigste eeuw.
Beker
S. de Boer
( 2020-02-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u ons wat meer vertellen over deze tinnen beker. De hoogte van de beker is 7,5 cm de doorsnee boven is 6 cm en onder 5 cm.
Antwoord : Helaas kunnen wij u niet verder helpen. Het merk is ons niet bekend.
Verklaring
hulselmans
( 2020-02-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, deze stempels met telkens R.P. staan op onze tinnen schotel. Kan u ze verklaren en dateren ? Hartelijk dank hiervoor !
Antwoord : Deze schotel draag het merk van de Brusselse tinnegieter Robert Pompe. Hij was werkzaam van 1903 tot 1963.
Tinnen bord
Willem
( 2020-02-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, ik zou graag willen weten wie de maker is van deze tinnen oplader. Ik zou ook willen vragen naar de staat van het stuk (is het goed, redelijk of slecht?) En of de gegraveerde datum (1827) de werkelijke leeftijd is. In het geval dat u het weet, zou het ook interessant zijn om te weten wat de gegraveerde initialen zijn. Bedankt! Willem
Antwoord : Deze schotel is een authentiek stuk en is afkomstig uit Mechelen. De tinnegieter was Joannes Josephus Boisacq. Hij werd meester in 1809 en overleed in 1828. De initialen langs beide zijden van het jaartal verwijzen naar de eigenaar van het bord in 1827. Er bestaan stukken die in betere staat verkeren, maar slecht is het bord of schotel zeker niet.
Waterleidingen
ben kuijer
( 2020-02-02)
Vraag : in een loden waterleiding van een woonhuis zit van binnen een 100% tin laag, is het water dan gevaarlijk voor de gezondheid?
Antwoord : Er is geen tinlaag in de loden waterleidingen. Het is algemeen bekend dat het gebruik van loden buizen zoveel mogelijk dient geweerd te worden. Wij adviseren u om contact op te nemen met uw watermaatschappij.
Tinmerk
W. de Cock
( 2020-01-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag uw mening over dit tinmerk ( herkomst en datering )
Antwoord : De merken op het bord verwijzen naar de tinnegieterij G Metten uit Hoei. Dit bedrijf was werkzaam in de derde kwart van vorige eeuw.
Tinnen kommen
Carolien Vennekens
( 2020-01-26)
Vergroot
Vraag : Kent u de maker van deze tinnen kom en heeft deze waarde? Het is een tinnen kom van.circa 26 cm diameter
Antwoord : Rijo is een bedrijf dat gevestigd is in Lier. Het bedrijf zou in de jaren zeventig van vorig eeuw tin geproduceerd en/of verkocht hebben. In ieder geval is deze kom geen antiek.
Hoei
Linsy Van Doorsselaere
( 2020-01-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : We hebben een volle bak met tin gekregen. Zowel borden,wijnbekers als champagnebekers. Kunt u iets meer zeggen over de stempels hierop vermeld en is dit antiek?
Antwoord : De merken zijn van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en is tot op heden nog altijd actief. De initialen GF onder het merk met de werkman verwijzen naar de oprichter. Het is geen antiek.
Informatie
Sanny
( 2020-01-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij meer vertellen over deze bekers? Staat enkel peltro 95% in. Vr gr.
Antwoord : Deze bekers zijn niet antiek, maar werden gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw. Alle voorwerpen met de vermelding van een percentage zijn nooit ouder.
Meeuws
Diana Hofman
( 2020-01-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, ik zou graag willen weten waar dit merk vandaan komt en uit welke tijd ongeveer. Ik heb 2 van deze kannetjes. De andere is van Meeuwis tin. Ben gewoon er benieuwd hiernaar. Hoop, dat u mij antwoord kan geven. Met vriendelijke groet, Diana.
Antwoord : Ook dit kannetje is van het bedrijf Meeuws uit Den Haag. Het bedrijf heeft in de loop van de tijd verschillende merken gebruikt. Bovenaan zijn de initialen JMS te lezen. Deze verwijzen naar Joannes Nicolaas Meeuws, de oprichter van het bedrijf.
Gents tin
HEINZ, Klaus
( 2020-01-20)
Vergroot
Vraag : Ich besitze einen Breitrandteller mit den abge-bildeten Marken. Ein Sammlerfreund meinte, dass dieser aus Belgien ist. Können Sie mir helfen? Danke für Ihre Bemühungen im Voraus.
Antwoord : Dit roosmerk is dat van de tinnegieter Nicolaes De Vyncke uit Gent. Hij werd meester in de ambacht in 1685.
Leuvens tin
Verboven Michèle
( 2020-01-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb een oud tinnen bord. Ik zie geen roosmerk. De 2 stempels zijn vervaagd: ze zijn beide ovaal, de rechtse lijkt een heilige met een sleutel in de hand.Kunt u hiermee toch nog de herkomst en tijdsperiode terugvinden? Aan voorkant staan de letters I.B. Alvast bedankt
Antwoord : Uw bord werd gemaakt in het atelier van de Leuvense tinnegieter Joannes Piot. Hij werd meester in de ambacht in 1742 en overleed op het einde van de achttiende eeuw.
Borden
Willem Haegebaert
( 2020-01-11)
Vraag : Stempels: X met kroon J.DEKECHEL TUDOR STEMPEL
Antwoord : Er is helaas geen vraag en er zijn ook geen foto's.
Antwerpse gieter
p
( 2020-01-08)
Vraag : Bedankt voor uw uitleg over de Antwerpse tinnegieter Thomas Nees , hij werd meester tinnegieter tussen 1701 - 1707 , werkte deze tinnegieter alleen tussen deze periodes en niet langer ? Mvg
Antwoord : Er zijn weinig gegevens bekend over deze tinnegieter. Andere gegevens dan 1701-1707 zijn er tot op heden niet gevonden en kan de levensloop van de man niet gereconstrueerd worden. Is hij vroegtijdig overleden, naar andere stad verhuisd of ... ? Deze vragen zijn onbeantwoord.
Antwerpen
p
( 2020-01-06)
Vergroot
Vraag : Beste , Kan u mij iets meer over dit tinmerk vertellen aub , T.N ?? ik dank u vriendelijk Mvg
Antwoord : Deze merkjes zijn van de Antwerpse tinnegieter Thomas Nees. Hij werd meester in het ambacht in het begin van de achttiende eeuw, tussen 1701 en 1707.
Herkomst
Sander
( 2020-01-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : beste, ik heb 4 kleine diepe bordjes (diam 19cm, 2cm diep) en 1 groot bord (diam. 31cm), allen met slechts een markering: een gekroonde roos. Zou iets kunnen zeggen over herkomst (maker?), leeftijd, etc ? hartelijk dank voor uw antwoord. gr., Sander (later nog vragen over ander tin dat ik nog heb!)
Antwoord : Deze stukken dateren van vorige eeuw. Een juistere datering of bepaling van de herkomst is echter niet mogelijk.
Peperbus
Sander
( 2020-01-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : beste, zijn dit daadwerkelijk peperbussen (strooiers)? of hadden deze een ander doel? deze is 13,5cm hoog, diameter voet = 6cm. Ze is driedelig. De drie merkjes heb ik nu op 1 foto bijgesloten, ik kan desgewenst meer close-ups sturen. Kunt u iets zeggen over leeftijd, herkomst, maker etc. ? veel dank
Antwoord : Dit stuk, een strooier, is een Nederlands product gemaakt door de tingieterij Foca uit Oosterbeek. Dit bedrijf was actief van 1948 tot omstreeks 1990. Authentieke strooiers dienden destijds effectief als peperbus.
Maatbeker
Benn Vanheuckelom
( 2020-01-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : hallo kan je mij iets meer vertellen over deze maatbekers,op de stempel staat een engel vermoed ik met een tropet ik ben niet zeker is mooielijk te zien en en letters H B groetjes en alvast bedankt
Antwoord : Deze inhoudmaatjes zijn gemaakt in de loop van de tweede helft van vorige eeuw. De herkomst is niet te achterhalen. De letters HB verwijzen naar de eigenaar. De merkjes rond de kraag zijn bij authentieke inhoudmaatjes de ijkmerken.
Waardebepalingen
Rositta Perreman
( 2020-01-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, graag wil ik een schatting van de prijs van dit koffiekransje. Met beste dank.
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze site niet gedaan.
Medicijnschuitje
Will van Gaalen
( 2020-01-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte dame/ heer, Goedemiddag, Uit welk jaar stamt het schaaltje welke in de bijlage zit en waar werd het voor gebruikt?? Met belangstelling kijk ik uit naar uw reactie, waarvoor mijn dank. In afwachting van uw bericht, Met Vriendelijke Groet, Will van Gaalen (06-51152006)
Antwoord : Dit is een zogenaamd medicijnschuitje. Zonder een degelijke foto van het merkje is het niet mogelijk om de herkomst te achterhalen en er een juiste datering op te plakken. Deze exemplaren lijken te dateren uit de 19e eeuw.
Tinnen kan
Hans Marck
( 2020-01-04)
Vraag : Goedendag, Wij hebben een tinnen kan gekocht met twee merken. Kroon met tudor roos en de letters A en P in de kroon. En een engelen stempel. Kunt u mij me er vertellen over herkomst en ouderdom ? Met vriendelijke groeten, Hans
Antwoord : Zonder foto's kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Engel
J.O. Möller
( 2020-01-03)
Vraag : Mijn tinnen kan heeft als merk een engeltje die een pijp in de mond houdt. Is dat echt tin?
Antwoord : Zonder foto's kunnen wij u niet verder helpen. De engel zal wel geen pijp in zijn mond houden , maar wel een bazuin of trompet.
Fantasiemerken
Noud Vermeltfoort
( 2020-01-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goede morgen Onlangs kochten wij op een rommelmarkt in Frankrijk een tinnen wasbak , 3 delig. Achteraf ontdekten wij op alle drie de delen een tweetal merken. Nu vragen wij ons af wat we hebben gekocht, met name hoe oud het zou kunnen zijn. Kunt u ons daar een antwoord opgeven? Bij voorbaat dank Noud Vermeltfoort
Antwoord : Het merkje met de drie torens en het jaar 1759 is welbekend bij tin-kenners. Helaas zijn dit fantasiemerken die in de loop van vorige eeuw op vele stukken werden geslagen en onvermijdelijk heel wat mensen heeft misleid.
Wasbakje
Noud Vermeltfoort
( 2020-01-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Als aanvulling een foto van de voorwerp. Deksel Reservoir en opvangbak plus nog een extra foto van een van de twee merktekens Gr Noud Vermeltfoort
Antwoord : Helaas is dit geen authentiek wasbakje. Het is gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw en is voorzien van fantasiemerken.
Tastevin
Suzy Smolderen
( 2019-12-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : is deze asbak antiek en heeft het enige waarde ? Het is met de hamer bewerkt
Antwoord : Dit is geen asbak, maar een tastevin. Het is echter geen antiek stuk.
Tinnen beker
Edwin Deelen
( 2019-12-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, heb een tinnen beker, gemaakt in duitsland, op beker staat "Souvenir of Chicago" en allerlei gebouwen. Enige waarde?
Antwoord : Souvenir-tin, zonder antiekwaarde
Tinnen bord
Van De Sype Patrick
( 2019-12-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Heeft dit tinnen bord antiekwaarde? Uit welke periode en streek kan het afkomstig zijn? Alvast bedankt.
Antwoord : De herkomst is niet meer te achterhalen. Het is een product uit vorige eeuw.
Engelenkan
Paul De Lucht
( 2019-12-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is er iets bekend over het tinmerk en de afbeelding op de klep.
Antwoord : Ja, dit is een zogenaamde engelenkan. Deze kannen werden gemaakt tot op het einde van de 19e eeuw in de driehoek gevormd door de steden Maastricht, Aken en Luik. Er is te weinig over van het merkje om een juiste toewijzing te maken, maar vermoedelijk is uw kan afkomstig uit Luik.
Tinnen schoteltje
Jessie
( 2019-12-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb hier een tinnen schoteltje en een spreuk op een tinnen plaatje. De schotel 94% tin Het plaatje 92% tin Heeft dat enige waarde?
Antwoord : Geen antiekwaarde
Tinnen kan
Heymans
( 2019-12-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is deze tinnen klepkan echt oud en heeft hij enige waarde?
Antwoord : Deze kan is een namaak en heeft geen antiekwaarde.
Inhoudsmaten
Pascal Wienen
( 2019-12-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u mij hierop een waarde schatten? Mijn ouders kregen deze in 1971 op hun trouwdag.
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze site niet gedaan.
Schaal
Van halteren
( 2019-12-16)
Vraag : Gekregen omstreeks 1975. Graag herkomst en waarde. Zelfde bloem als logo, maar zonder kroon
Antwoord : Er zijn helaas geen foto's doorgekomen.
Tinnen beker
Mandy
( 2019-12-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : Weet u hoe oud deze beker is?
Antwoord : In ieder geval niet veel ouder dat het einde van vorige eeuw.
Kan
Eric van Cleemput
( 2019-12-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Heeft die tinnen kan antiekwaarde?
Antwoord : Deze kan komt uit Gent en is niet zo heel oud (einde van de negentiende eeuw), maar heeft wel een kleine antiekwaarde.
Kan
sjaak
( 2019-12-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is deze kan antiek en heeft deze een waarde. M.v.g. Sjaak van Tiel. Vast bedankt.
Antwoord : Helaas geen antiek.
Oude schotel
Theo Deckers
( 2019-11-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Bij het opruimen van de woning van mijn overleden tante vonden we deze tinnen schotel. Ze lijkt ons erg oud. Kan u ons verder helpen met de leeftijd en eventueel de herkomst?
Antwoord : De schotel lijkt niet alleen oud, ze is het ook. De schotel werd gemaakt in de Waalse stad Hoei door een onbekende tinnegieter met de initialen LL. Deze tinnegieter werd meester in het ambacht in 1695.
Kandelaar
R.Boer
( 2019-11-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik zou graag meer informatie willen waar deze kandelaar vandaan komt en leeftijd en natuurlijk de waarde
Antwoord : De kandelaar is een product dat gemaakt werd in de laatste kwart van vorige eeuw. Geen antiek.
Metawa
Regina Van Landuyt
( 2019-11-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : Bij het leegmaken van het ouderlijk huis vonden we deze tinnen vaas. Kan u hier meer info geven erover? De bovenrand is wel verbogen. Alvast dank voor de moeite!
Antwoord : Deze vaas is een product van de firma Metawa uit Tiel in Nederland. Het bedrijf begon tin te produceren vanaf de jaren dertig van vorige eeuw. In 1964 werd het bedrijf overgenomen.
Tinnen bord
Regina Van Landuyt
( 2019-11-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : Bij het leegmaken van het ouderlijk huis vonden we dit tinnen bord met aan de achterzijde een drietal stempels. Behalve de engel en een omcirkelde F, staat er ook in reliëf 95/100 genoteerd. Kan u hier meer informatie over geven? Alvast dank bij voorbaat!
Antwoord : Het bordje dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw. Het is niet meer te achterhalen waar het gemaakt werd.
Borgloon
Jean NICOLAI
( 2019-11-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte Heer, Mevrouw, Uit een nalatenschap werd ons een klein tinnen kruikje nagelaten, waarvan we graag wat meer uitleg zouden willen ontvangen. Ik kan slechts één merkteken onderscheiden met de beginletters D J Met vriendelijke groeten, Jean NICOLAI
Antwoord : Dit stuk werd gemaakt in het werkhuis van de tinnegieter Justin Depondt in Borgloon. Justin Depondt, oprichter van het bedrijf overleed in 2007. Het stuk is een kopie van een oud model.
Herkomst
Van Hellemont Rudy
( 2019-11-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo , wat is de herkomst van deze tinnen beker en klopt het jaartal dat er op staat. Gr, Rudy
Antwoord : Deze inhoudsmaat, een pint, is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Het stuk is authentiek en dateert uit de periode die erop vermeld is.
Klepkan
HJ Koskamp
( 2019-11-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze kan lijkt op een Middenburgse Kan uit Zeeland .Het merk is onbekend in Nederland
Antwoord : Ook dit is geen authentiek stuk, maar namaak met fantasiemerken.
Borden
HJ Koskamp
( 2019-11-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb zes borden zoals deze .gemerkt met jaarletter 1744 roosmerk en stadskeur Luik voor zilver. De merken zijn verschillend sleets.Zijn dit echte oude borden,en mogelijk een tingieter
Antwoord : Deze borden dateren zeker niet uit 1744. Het zijn helaas geen authentieke stukken, maar wel namaak.
Schaal
M.Greene
( 2019-11-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Een zilver schaal met een roos. Merk Marque deposee. Etain. Wat is hiervan de waarde? Alvast bedankt. Maureen
Antwoord : Dit is geen zilver, maar een tinnen bord die uit de laatste kwart van vorige eeuw dateert. Waardebepalingen worden niet gedaan via deze rubriek.
Waarde
Dennis
( 2019-11-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Graag had ik de waarde geweten van dit tinnenbord. Op bord staat een schutterswip met 2 pijlkokers. Het is iepers tin die toch wel denk ik zeldzaam begint te worden. Alvast bedankt
Antwoord : Zeldzaamheid is soms een heel erg rekbaar begrip. Er is wellicht meer Iepers tin overgebleven dan dat er meestal wordt gedacht. Waardebepalingen worden via deze rubriek niet gedaan.
Datering
Liam Overloop
( 2019-11-01)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste Ik heb deze beker van mijn grootouders. Aangezien ik een grote interesse heb in geschiedenis en oude voorwerpen vroeg ik me af of u deze kan dateren en eventueel wat uitleg kan geven. Het is me opgevallen dat er aan de rand vanboven ook zeer veel markeringen staan, hoe komt dit? Alvast bedankt mvg.
Antwoord : Dit is een inhoudsmaatje dat gemaakt werd in het atelier van de Brusselse tinnegieter Fransiscus De Leeuw. Hij werd geboren in 1800, huwde in 1821 en overleed in 1863. Zijn weduwe batte de zaak nog een tiental jaren uit. De merkjes op de rand zijn de ijkmerken. Deze verwijzen naar de plaats en de jaren dat maatje werd geijkt. De letters JDDK zij eigendomsinitialen.
Tinnen kannen
Gregory
( 2019-10-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, wij hebben hier een set tinnen klepkannen met een "stempel" en "engelmerking", Kunnen jullie ons vertellen van waar, wie,...en eventueel wat de waarde van dergelijk kannen is? Mvg Gregory
Antwoord : Deze kannen dateren uit de tweede helft van vorige eeuw en hebben geen antiekwaarde.
Letter A
Lilly
( 2019-10-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij vertellen waarvoor staat de keurmerk "A" op de achterkant van deze maatbekers? IJk- en herijktekens lopen vanaf 1916 tot 1973. Alvast bedankt, Lilly
Antwoord : Dit merkje is ons helaas niet bekend.
Peltro
bogaert
( 2019-10-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, heeft deze tinnen kom enige antiekwaarde?
Antwoord : Geen antiekwaarde
Herkomst
Kevin
( 2019-10-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Weet u iets over de herkomst van deze hangende potten? Heeft het enige antieke waarde?
Antwoord : De voorwerpen dateren uit de tweede helft van vorige eeuw en hebben geen antiekwaarde. De herkomst is niet meer te achterhalen.
Kenmerk
De Pauw
( 2019-10-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : kan je de waarde van tin bepalen door de stempel die er in staat?Ik heb er 2 verschillende .1 met wapenschild en 1 met een engel.
Antwoord : Geen antiekwaarde
Antiek
Detemmerman
( 2019-10-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste Heeft deze koffiekan (links) enige antiekwaarde? Mvg Cedric
Antwoord : De koffiekan dateert uit het midden van de negentiende eeuw. De gieter was Pierre Henri Nootens, geboren in 1803 en overleden in 1861. Hij was te Brussel werkzaam tussen ca 1835 en 1861.
Tinmerk
W. de Cock
( 2019-10-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag meer info betreffende dit tinmerk. Het merk staat aan de binnenzijde van de schaal
Antwoord : Deze aardappelkom is afkomstig uit Brugge. De initialen van de tinnegieter in et roosmerk zijn niet meer leesbaar, maar vermoedelijk gaat het om Jacobus Bernardus Ryelandt, werkzaam tussen 1765 en 1805.
Informatie
decoster
( 2019-10-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik had graag meer info over deze tinnen kruik? Heb jullie ook enig idee of deze een welbepaalde waarde heeft? Bedankt
Antwoord : De kan bord draagt de merken van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en is tot op heden nog altijd actief. De initialen GF onder het merk met de werkman verwijzen naar de oprichter. Dit is geen kopie. Geen antiekwaarde
Brugge
J. Pijnenburg
( 2019-10-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Bord met tinmerken achterzijde: - bloem met kroontje en letters I.R. - cijfer 5 (langgerekt) met kroontje / zie foto Kunt u mij de tingieter, land van herkomst (Belgie?) en tijdsperiode vermelden? Met dank!
Antwoord : De tinnegieter die deze merken gebruikte is Judocus Ryelant uit Brugge. Hij is geboren in 1712, werd meester tinnegieter in 1742 en overleed in 1783. Het langgerekt merkje is de gotische letter van de stad Brugge en dus geen cijfer.
Utrecht
J. Pijnenburg
( 2019-10-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Antiek ‘Fijn tinnen’ bord 18e eeuw In rand ring gegraveerd Doorsnee 35 cm Gestempeld op achterzijde met: engel naar links / roosmerk met F / engel naar links Is het voor u mogelijk om bovenstaande gegevens te bevestigen danwel aan te vullen met informatie? Veel dank!
Antwoord : Dit zijn de merken van Johannes van Maurik uit Utrecht. Hij was werkzaam van ca 1815 tot aan zijn dood in 1835.
Bord
van geldorp ludo
( 2019-10-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : kunnen jullie mij eventueel meer vertellen over dit bord jaartal afkomst
Antwoord : Wij hebben helaas geen informatie over dit bedrijf. In ieder geval is dit stuk niet ouder dan de laatste kwart van vorige eeuw.
Gilde tin
Axl . Garreyn
( 2019-10-01)
Vraag : Zouw het kunnen dat er iemand een bord heeft van woesten het zou gaan over een schutters bord die wij als schutters terug willen hebben
Antwoord : Ja, dat is zeker mogelijk. Het bord zal waarschijnlijk niet in Woesten gegoten zijn, maar vermoedelijk staat hier wel een gravering of andere decoratie op die verwijst naar de schuttersgilde van Woesten.
Percentage
Walbers Lut
( 2019-09-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, ik ben in het bezit van enkele van zulke bordjes,ze zijn 13 cm in het rond. Achteraan staat er een stempel 95 % tin. Weet u daar iets meer over te vertellen? Mvg Lut
Antwoord : Tinnen voorwerpen waarop een percentage staat, dateren uit de tweede helft van vorige eeuw.
Tinnen bord
Kristoff
( 2019-09-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : ik stel mij de vraag wie de maker was en of dit echt uit het beschreven jaartal stamt . Dank je!
Antwoord : Dit bord is gemerkt door de tinnegieter Jozef Hubertus Van Antwerpen. Hij is geboren in 1819 en overleed in 1897. Hij was werkzaam in Antwerpen.
Postainier Hutois
Kristoff
( 2019-09-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : ik stel mij de vraag wie de maker is en uit welk jaartal dit komt. eveneens of dit een kopie is of niet. Dank je!
Antwoord : Het bord draagt de merken van het tinnegietersbedrijf "Les Postainiers Hutois" uit Hoei. Het bedrijf werd opgestart in 1949 door Gaston Falais en is tot op heden nog altijd actief. De initialen GF onder het merk met de werkman verwijzen naar de oprichter. Dit is geen kopie.
Koffiekan
Van Nijlen Geert
( 2019-09-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag herkomst en maker van deze tinnen koffiekan, helaas is het tin aangetast. Alvast bedankt voor je expertise.
Antwoord : De koffiekan werd gemaakt in het atelier van de Brusselse tinnegieter Fransiscus De Leeuw, werkzaam tussen 1821 en 1863.
Tinnen kan
Nagels
( 2019-09-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte, kunt u me iets meer vertellen over deze schenkkan? Is het een replica van een bestaand model?
Antwoord : Wij kunnen u helaas niet verder helpen. De foto's zijn niet doorgekomen. Probeer het nogmaals.
Tinnen schaal
Yolande v Daatselaar
( 2019-09-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : Uit welke periode is dit schaaltje? Door wie en waar vervaardigd? Verkoopwaarde?
Antwoord : Het schaaltje dateert uit de tweede helft van vorige eeuw. De herkomst is ons niet bekend. Het stuk heeft geen antiekwaarde.
Namaak
Nagels
( 2019-09-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte, kunt u me iets meer vertellen over deze schenkkan? Is het een replica van een bestaand model?
Antwoord : Het is inderdaad een replica van een bestaand oud model.
Schaal
Lebègue Cécile
( 2019-09-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze schaal is een erfstuk van mijn grootmoeder en ken ik zelf al meer dan 60 jaar. Hij is ongeveer 30 op 50cm groot. Wat kunt U mij hierover vertellen?
Antwoord : Heel weinig, tenzij dat het een product is uit de tweede helft van vorige eeuw en het geen antiekwaarde heeft. De maker en de herkomst is niet te achterhalen.
Tingieters
Robert Téblick
( 2019-09-12)
Vraag : Wie was Jan VAn Antwerpen Ik bezit nog een stemppel De gekroonde Roos met initialen JvA
Antwoord : Jozef Hubertus Van Antwerpen was een Antwerpse tinnegieter, geboren in 1819 en overleden in 1897.
Merkje
Ignace Van Driessche
( 2019-09-11)
Vergroot
Vraag : Beste, in de kerk van Zeveneken wordt een tinnen schaal bewaard met dit merk. ik kan het nog steeds niet thuisbrengen. kunnen jullie me op weg zetten? Met dank Ignace Van Driessche
Antwoord : Dit roosmerkje is ons helaas niet bekend.
Tinnen kan
Veerle Hermans
( 2019-09-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Van mijn moeder hebben we deze kan ontvangen, was in 1970 een huwelijkscadeau. Onderaan staat ook nog een stempel waarin we de letters ain pure kunnen ontcijferen. Kunt u ons nog iets meer vertellen over deze kan?
Antwoord : Dit stuk werd gemaakt in het werkhuis van de tinnegieter Justin Depondt in Borgloon. Justin Depondt, oprichter van het bedrijf overleed in 2007. Het stuk is een copie van een oud model.
Terrine Rotterdam
VAN DYCK Arthur
( 2019-09-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte, Ik heb recentelijk op de rommelmarkt een ovalen tinnen dekselterrine gevonden. De terrine rust op 4 bolvormige klauwenpoten. Ze ziet er oud uit maar ik heb zelf geen idee van de ouderdom. Er staan 6 merkjes ingeslagen (zie de foto), oa de naam H COCK. Kan u mij meer informatie bezorgen over deze terrine. Is ze oud of is het een recentere copie ? Wie is de tingieter en wanneer is ze gemaakt ? Dank u zeer vriendelijk voor uw hulp.
Antwoord : Deze terrine is afkomstig uit Rotterdam en werd gemaakt in het atelier van Hendrik Kock. Hij was werkzaam vanaf ca 1732 tot 1787.
Schaal
Sandy
( 2019-09-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste mevrouw, heer, Kunt u mij aub iets meer vertellen over deze tinnen schaal? Heeft het enige antiekwaarde? Alvast bedankt! Hartelijke groeten, Sandy
Antwoord : Product uit de tweed helft van vorige eeuw, zonder antiekwaarde
Antwerpse tinnegieter
Peter van de Koppel
( 2019-09-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste Vlaamse tin vereniging Ik heb dit grote tinnen bord mogen kopen. Naar mijn weten is het een bord uit Antwerpen maar dat laat ik aan U over. Ik ben heel nieuwsgierig naar de plaats, de maker en wanneer hij geleefd heeft. Met vriendelijke groet Peter
Antwoord : De merken op het bord zijn inderdaad afkomstig van een Antwerspe tinnegieter. Het gaat hier over Hubertus Spoormans. Hij werd meester tinnegieter in 1759 en was werkzaam tot omstreeks 1799.
Identification
Alain Colfs
( 2019-09-03)
Vraag : Good Morning, My name is Alain Colfs, I live in Australia and I have in my possession 3 pewter plate passed down the family. My grand-mother was a De Keghel from Gent and her family had a pewter factory there since the 1740? Would you be able to identify the mark should I send good photos. Thank you Alain Colfs
Antwoord : Feel free to send the marks and we will try to identify them.
Stempel
Pascal
( 2019-09-03)
Vergroot
Vraag : Beste vereniging , Kan iemand mij vertellen wie deze asbak gemaakt heeft naar aanleiding van de stempel ? Alvast bedankt voor jullie moeite. Mvg Pascal en Kathi
Antwoord : Dit is een product uit de tweede helft van vorige eeuw. Helaas is de herkomst en de maker ervan niet meer te achterhalen.
Identificatie
Ignace Van Driessche
( 2019-09-02)
Vergroot
Vraag : Beste, in de Sint-Eligiuskerk van Zeveneken bevindt zich een tinnen schaal waarop een merk twee keer is ingeslagen. U vindt het hierbij. Zelf vind ik het niet terug.
Antwoord : Helaas zijn deze merkjes ook voor ons onbekend.
Bord
Hetty Peters
( 2019-09-01)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u iets meer over de herkomst en jaartal van dit bord zeggen? Waarschijnlijk Frans/Elzas?
Antwoord : De herkomst en de maker van dit bord zijn ons niet bekend.
Tinnen bord
Ann
( 2019-08-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste Ik ben in het bezit van een tinnen bord met een diameter van 34cm, met volgend merkteken alsook bijhorende letters. Is het mogelijk mij hier wat meer informatie omtrent te geven?
Antwoord : Dit is een product uit de tweede helft van vorige eeuw. De herkomst is niet meer te achterhalen.
Tin
Maarten De Rijck
( 2019-08-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte Ik heb tin met het logo van St- Joris op. Ik vroeg mij af vanwaar deze komt en wie het gemaakt heeft? en of er nog meer te koop is met dit logo op? Vriendelijke groeten Maarten De Rijck Vriendelijke groeten
Antwoord : Dit stuk werd gemaakt in het werkhuis van de tinnegieter Justin Depondt in Borgloon. Stukken uit dit werkhuis komen nog veelvuldig voor. Justin Depondt, oprichter van het bedrijf overleed in 2007.
Barmeubel
Thomas Vandenabeele
( 2019-08-26)
Vraag : zijn er hier in België nog vakmensen die tinnen bladen maken voor barmeubels? Nabij Tours in Frankrijk is er nog één te vinden: http://www.etainier-tourangeau.com
Antwoord : Wij kennen niemand die dergelijke stukken maakt in Belgie.
Tinnen roosmerk
E
( 2019-08-20)
Vergroot
Vraag : Beste , Kan u mij iets meer vertellen over dit tinmerk aub Mvg
Antwoord : Dit roosmerkje is ons helaas niet bekend.
Oliekannetje
Ton Pijnenburg
( 2019-08-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wat voor kannetje is dit en waar komt het vandaan, wanneer is het gemaakt. Buitenkant bodem merk met dubbelkoppige adelaar en engel met letter F en nogmaals merk F.In onderkant staat ook nog de letter B. Met dank voor uw expertise, Ton
Antwoord : Dit stuk, een oliekannetje, is een Nederlands product gemaakt door de tingieterij Foca uit Oosterbeek. Dit bedrijf was actief van 1948 tot omstreeks 1990.
luster
Hugo
( 2019-08-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : door wie is deze kroonluchter gemaakt en in welke periode? Was het oorspronkelijk een gaslamp? stempel vermeld initialen D B , ETAIN 92%TIN
Antwoord : Het merkje is dat van de tinnegieterij De Boutsfort uit Brakel, werkzaam van ca 1980 tot een vijftal jaren geleden.
Kandelaar
Benny Vanheuckelom
( 2019-08-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste: Graag had ik wat meer info gehad over deze kandelaar . Maker, ouderdom enz Alvast bedankt
Antwoord : Het merkje is ons niet bekend. Wij vermoeden dat de kandelaar in de loop van vorige eeuw werd gemaakt.
Antwerpse kan
E
( 2019-08-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste , Is dit een kan met een Antwerps merk Mvg
Antwoord : Ja dit zijn Antwerps tinmerkjes en meer bepaald die van de gieter Jacobus Cockelet. Hij werd meester in het ambacht in 1732 en was werkzaam tot 1794. Na zijn overlijden baatte zijn weduwe het atelier nog uit tot in 1814.
Namaak
Wim De Beule
( 2019-08-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste graag had ik geweten hoe oud en van waar deze kan is aub alvast bedankt
Antwoord : Deze maat is niet authentiek, maar een namaak uit de jaren zeventig van vorige eeuw en vermoedelijk afkomstig uit een gieterij uit Tongeren.
Info
Michiels
( 2019-08-17)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste Deze grote tinnen schotel heeft jaren op de schouw van mijn ouders gestaan. Kan u mij wat meer vertellen over de stempel aan de achterkant? Alvast bedankt.
Antwoord : Dit stuk werd gemaakt in het werkhuis van de tinnegieter Justin Depondt in Borgloon. Justin Depondt, oprichter van het bedrijf overleed in 2007.
Waarde
P. Wielhouwer
( 2019-08-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Van mijn ouders heb ik verschillende tinnen voorwerpen en was benieuwd hoe oud deze zijn en wat de waarde hiervan is. Ik stuur de voorwerpen per stuk op.
Antwoord : Product uit de tweede helft van vorige eeuw, zonder antiekwaarde.
Waarde
P. Wielhouwer
( 2019-08-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Van mijn ouders heb ik verschillende tinnen voorwerpen en was benieuwd hoe oud deze zijn en wat de waarde hiervan is. Ik stuur de voorwerpen per stuk op.
Antwoord : Product uit de tweede helft van vorige eeuw, zonder antiekwaarde.
Waarde
P. Wielhouwer
( 2019-08-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Van mijn ouders heb ik verschillende tinnen voorwerpen en was benieuwd hoe oud deze zijn en wat de waarde hiervan is. Ik stuur de voorwerpen per stuk op.
Antwoord : Product uit de tweede helft van vorige eeuw, zonder antiekwaarde.
Waarde
P. Wielhouwer
( 2019-08-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Van mijn ouders heb ik verschillende tinnen voorwerpen en was benieuwd hoe oud deze zijn en wat de waarde hiervan is. Ik stuur de voorwerpen per stuk op.
Antwoord : Product uit de tweede helft van vorige eeuw, zonder antiekwaarde.
Geen antiek
Eveline Dieleman
( 2019-08-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wij zouden graag meer informatie hebben over de tinnen borden en ook de kostprijs hiervan.
Antwoord : Dit zijn kopieen uit de tweede helft van vorige eeuw en hebben geen antiekwaarde.
Tinnen schaal
P.P Kosterman
( 2019-08-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : hoe oud is deze schaal en waar is hij gemaakt?
Antwoord : De schaal is een product uit de tweede helft van vorige eeuw. De merkjes zijn ons niet bekend.
Tinnen kan
Paul Hageraats
( 2019-08-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij meer vertellen over deze kan. Bij voorbaat dank. Paul
Antwoord : De kan is een kopie van een oud model. Het werd gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw.
Kan
C. van Toer
( 2019-08-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte heer, mevrouw. Kunt u mij de achtergrond vertellen van dit kannetje? Het doet 18de eeuws aan, maar ik weet niet of dit klopt. Groet, Christian van Toer
Antwoord : Dit kannetje is inderdaad niet uit de achttiende eeuw maar uit vorige eeuw. Het merkje is ons niet bekend.
Twee kannen
Lauwers
( 2019-08-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag had ik geweten of deze kannen iets van waarde hebben vooraleer ik ze op de rommelmarkt voor een te klein prijsje wegdoe. Hartelijk dank Mvg Fam. Lauwers
Antwoord : Deze stukken hebben geen antiekwaarde.
Merken
Leo Brouwer
( 2019-07-31)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij meer vertellen over dit tinnen bord? De diameter is 27 centimeter. Bij voorbaat hartelijk dank.
Antwoord : Deze merkjes zijn ons helaas niet bekend. In ieder geval zijn het geen authentieke oude merken, maar fantasiemerken uit de tweede helft van vorige eeuw.
Wat
Daniel van weenen
( 2019-07-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb dit gevonden in een kringloop winkel en ben benieuwd of het iets moois is en of het enige waarde heeft Mvg Daniel
Antwoord : Of iets mooi is, blijft altijd een persoonlijke appreciatie. Het kannetje heeft geen antiekwaarde. Het werd gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw en is geinspireerd op zogenaamde oude baardemanskruiken.
Theepot
Roos
( 2019-07-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij iets meer vertellen over deze theepot?
Antwoord : Deze theepot is gemaakt uit het zogenaamde Brittania Metal, een tinlegering die vooral in Sheffield (Engeland) werd geproduceerd in de 19e eeuw en in het begin van de 20e eeuw.
Mosterdpotje
Siemen Joos
( 2019-07-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Ik heb dit tinnen object gekregen van mijn grootmoeder. Zou u hier wat meer informatie over kunnen geven? Ook staan op het handvat nog de letters (initialen?) E G. Met vriendelijke groeten Siemen
Antwoord : Dit is een authentiek mosterdpotje, waarschijnlijk uit het einde van de 18e eeuw of uit het begin van de 19e eeuw.Helaas kunnen wij via de foto de initialen van het roosmerkje niet lezen voor verdere identificatie.
Namen
Siemen Joos
( 2019-07-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Ik heb dit tinnen bord gekregen van mijn grootmoeder. Zou u hier wat meer informatie over kunnen geven? Met vriendelijke groeten Siemen
Antwoord : Over dit bord kunnen wij u wel wat vertellen. Het werd gegoten door de tinnegieter Fournier-Hebrant. Deze tinnegieter, geboren in 1799, was werkzaam in Namen vanaf ca 1832 tot ongeveer 1861.
Informatie
Siemen Joos
( 2019-07-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Ik heb deze tinnen kan gekregen van mijn grootmoeder. Zou u hier wat meer informatie over kunnen geven? Met vriendelijke groeten Siemen
Antwoord : Deze kan werd gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw. Andere informatie kunnen wij u helaas niet geven.
Aanvulling
Geert Everaert
( 2019-07-27)
Vergroot
Vraag : Aanvullend op mijn vorige mail van enkele dagen geleden stuur ik jullie hierbij foto van het deksel van de kan met de initialen.
Antwoord : Deze letters zijn eigendoms-initialen. Wij verwijzen verder naar vraag 2019-07-22.
Bakje
Michel Dingenen
( 2019-07-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, waarvoor diende dit tinnen bakje? Herkomst? Hoe oud, authentiek? Gedateerd 1814, initialen K en B aan voorzijde met gravering vogeltje met takje in bek. Huwelijksgeschenk? Tinmerk ESGN of E5GN met blad waarin bloem afgebeeld.
Antwoord : Dergelijke bakjes worden zeep- of zoutbakjes genoemd. Dit exemplaar is een namaak daterend uit de tweede helft van vorige eeuw. De vermelding van het jaartal 1814 is heel misleidend.
Onduidelijkheid
Maria Vander Meer
( 2019-07-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb drie tinnen schotels met een diameter van 22 vm. Onderaan staan twee stempels die moeilijk leesbaar zijn Kan u mij helpen met herkomst, periode en eventuele antieke waarde?
Antwoord : Er bestaat twijfel over de herkomst van dit merk waarop een Sint-Niklaas afgebeeld is en het jaartal 1752 voorkomt. De initialen van de tinnegieter, die meester werd in 1752, zijn NS. In de literatuur wordt hij vermeld als mogelijk afkomstig uit Sint Niklaas of uit Hasselt.
Daalderop
Maria Vander Meer
( 2019-07-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Graag info over de periode waaruit deze dateert. Met dank
Antwoord : Het is duidelijk dat deze set afkomstig is van het bedrijf Daalderop uit Tiel. Vanaf 1905 is het bedrijf erkend als 'Koninklijk' en produceerde tinnen voorwerpen tot in 1983. Het merk is een van de vele die gebruikt werden in loop van de vorige eeuw.
Kom
johan boeren
( 2019-07-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Had graag de herkomst en data van deze schaal geweten. Alsook of deze schaal enige waarde heeft?
Antwoord : Deze schaal is een product uit de laatste kwart van vorige eeuw en heeft geen antiekwaarde.
Tinnen kan
Geert Everaert
( 2019-07-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : Tinnen kan is erfstuk van mijn grootvader. Bovenaan het deksel bevinden zich de initialen ATR - ATVC (foto kon niet meer bijgevoegd worden). Welke oorsprong heeft deze tinnen kan ? Dank bij voorbaat
Antwoord : De foto met de merken is helaas te onscherp om te kunnen lezen. De letters boven op het deksel zijn eigendoms-initialen.
Bord
Pieter
( 2019-07-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Diam. 24 cm. tinnen bord. Kunt u hier nog een tinnegieter aan verbinden?
Antwoord : Helaas kunnen wij aan dit roosmerk geen tinnegieter koppelen.
Kleinzoon
Pieter
( 2019-07-18)
Vergroot Vergroot
Vraag : Diam. 24 cm. Weet u de tinnegieter? Dank voor de vele adviezen die ik heb gekregen.
Antwoord : Dit zijn de tinnegietersmerken van Joannes Collier uit Dendermonde. Helaas zijn er twee tinnegieters met dezelfde naam. Dit maakt het niet eenvoudig om stukken juist te dateren. De grootvader was werkzaam van ca 1722 tot aan zijn dood in 1758 en de kleinzoon overleed in 1816. Hoogst waarschijnlijk is dit bordje afkomstig van de kleinzoon.
Mechels Inktstel
Peter Geraets
( 2019-07-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste lezer, ik heb het idee dat het uit Mechelen komt, maar kan de maker niet vinden, weet U hem misschien ? Alvast bedankt Peter uit Limburg.
Antwoord : De maker van het inkstelletje is Petrus Bernardus Vanderheyden uit Mechelen. Deze tinnegieter was werkzaam in Mechelen tussen 1824 en 1841.
Kan uit Lille
Peter Geraets
( 2019-07-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste lezer, ik heb het idee dat het uit Lille, Rijsel komt, maar kan de maker niet vinden, weet U hem misschien ? Alvast bedankt Peter uit Limburg.
Antwoord : Dit is een roosmerk van Antoine Joseph Chuffart uit Lille. Hij was werkzaam op het einde van de 18e eeuw en het begin van de 19e eeuw.
Namaak
Leo Brouwer
( 2019-07-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij meer vertellen over dit bord? De diameter is 17 centimeter. Alvast hartelijk dank.
Antwoord : Dit is een namaak van een kardinaalsbordje en dateert uit de tweede helft van vorige eeuw.
Tinnen kannen
Stevens Vital
( 2019-07-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Ik ben in bezit van 2 tinnen kannen. Graag had ik geweten wie de maker is en hoe oud deze kannen kunnen zijn. De kannen dragen wel een verschillende stempel.
Antwoord : Deze kannen lijken ons afkomstig te zijn uit Luik. Het roosmerkje is waarschijnlijk afkomstig van het atelier Henri Micheels Het atelier Henri was gedurende drie generaties actief, tot op het einde van de 19e eeuw. Deze kannen dateren uit het einde van de periode.
Kan
nadine bogaert
( 2019-07-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is dit kannetje van tin en is het iets waard? De enige stempel dat ik vind, is in het deksel. Het kannetje is een ongeveer 10 cm hoog
Antwoord : Dit kannetje is wel degelijk een tinnen voorwerp. Het is echter geen oud voorwerp en heeft geen antiekwaarde.
Tinnen lepel
Van Orle Nancy
( 2019-07-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze tinnen lepel gevonden met een tinmerk kroontje en daaronder de letter A. Vermoedelijk Antwerpse tingieter..?
Antwoord : Deze lepel is zonder twijfel afkomstig van een Antwerpse tinnegieter. Helaas zijn de initialen van de gieter niet meer te lezen in het roosmerk.
Brugge
Leo Brouwer
( 2019-07-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij vertellen hoe oud dit bordje is? En van wie het wapen is? De doorsnede is 14 centimeter.
Antwoord : Dit bordje dateert uit de tweede helft van vorige eeuw. De gravering is een gekroonde gotische B en verwijst sowieso naar Brugge. De leeuw in het driehoekig schild met op de achtergrond de dwarse balken is het stadswapen van Brugge.
Tinnen kandelaar
Marjan Vanhoof
( 2019-07-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Kan u mij meer vertellen over deze kandelaar? Gekocht in de Kringwinkel in Antwerpen. De stempels zijn vier kroontjes tegenover elkqar geplaatst. Bedankt.
Antwoord : Deze merkjes zijn ons helaas niet bekend.
Tinnen bord
Hans Busschaert
( 2019-07-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Dit bord gekocht op een plaatselijk rommelmarktje. Is dit een antiek bord? Alvast bedankt. Groeten
Antwoord : Neen, dit borje is geen antiek stuk.
Merk
André Paelinck
( 2019-07-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte graag had ik geweten of dit oud is en vanwaar het is
Antwoord : Dit stuk heeft al een zeker ouderdom, maar is geen authentiek tinnen voorwerp. De kom dateert uit de tweede helft van vorige eeuw.
Gesp
Kevin
( 2019-07-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze oude gesp gevonden met de metaaldetector Ik denk een tinnen gesp maar zou meer willen weten over het merkteken. Lijkt me ic of iets dergelijks
Antwoord : Op basis van de foto is het moeilijk te zien of het hier wel degelijk over tin gaat. Het merkje is ons alleszins niet bekend.
Kettingkan
Nick van giel
( 2019-07-01)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste ik heb hier een tinnen kettingkan staan, maar ken hier weinig van. Is dit een mooi stuk of een gewoon hedendaags stuk. Alvast bedankt.
Antwoord : Uw tweede beschrijving is de juiste. Deze kettingkan is een namaak uit de tweede helft van vorige eeuw.
Waarde
Luc Verluyten
( 2019-06-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : ik heb drie tinnen paardjes. Zijn ongeveer een 100 jaar. Eentje is groter omdat er een uurwerk in zit (origineel maar defect). Heeft dit geheel enige waarde
Antwoord : Waardebepalingen worden niet gedaan via deze rubriek.
Schotel
Klaas Ouderdorp
( 2019-06-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte heer, mevrouw, Ik ben in het bezit van een tinnen bord met een doorsnede van 38 cm. Aan de voorzijde van het bord zijn 2 hoofdletters ingeslagen een F en direct ernaast een B. Beide letters zijn ingekaderd in een soort wapenschild. Aan de achterkant van het bord zijn ook nog twee niet te lezen merktekens ingeslagen. Graag zou ik van u willen horen of u iets kunt zeggen over de maker en de herkomst van het bord. Zo ja, kunt u dan ook iets zeggen over de ouderdom van het bord. Tenslotte, is er ook nog iets te zeggen over de niet leesbare merken op de achterkant van het bord? Voor de door u te nemen moeite dank ik u bij voorbaat. Met vriendelijke groet, Klaas Ouderdorp
Antwoord : De twee letters op de voorzijde zijn eigendoms-initialen.Deze zijn niet te identificeren. Maker en herkomst kunnen enkel via de merken op de achterzijde achterhaald worden. Helaas is hier geen foto van.
Tinmerk
Frank
( 2019-06-20)
Vergroot
Vraag : Kan u mij vertellen of dit een logo is van echt tin?
Antwoord : Dit is inderdaad een tinmerk, maar het is zeker geen oud merk.
Ovalen schotel
Ruelens Sonja
( 2019-06-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, dit bord heb ik aangetroffen op zolder bij het opruimen van de woning van mijn grootouders ( hun geboortejaren lagen tussen 1915 en 1920), Heden zou ik dit bord graag te koop aanbieden maar weet spijtig genoeg niets over de herkomst of ouderdom ervan, mogelijk kunnen jullie mij hierover meer vertellen, alvast hartelijk dank en vriendelijke groeten, Sonja.
Antwoord : Dit is geen antiek stuk, maar een decoratiestuk uit de tweede helft van vorige eeuw.
Tinnen luster
Mestdagh
( 2019-06-12)
Vergroot
Vraag : Beste, zou dit een tinnen luster zijn ? Zo ja wat is de prijs daarvan . Alvast dank
Antwoord : Dit is zeker een tinnen luster. Waardebepalingen worden via deze site niet gedaan.
Lepels
Vansimpsen Patricia
( 2019-06-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : Zijn deze lepels nep of echt? 90% Etain en een stempel met een kroon met daaronder een spreuk Labor...Alvast bedankt voor uw advies.
Antwoord : Dit zijn decoratieve tinnen lepels uit de laatste kwart van vorige eeuw. Ze hebben de vorm van oude antieke lepels, maar het zijn zeker nooit gebruiksvoorwerpen geweest.
Tin
Frank
( 2019-06-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is dit antiek en is het echt tin?
Antwoord : Het is echt tin, maar geen antiek.
Walravens
Vlaeminck Rita
( 2019-05-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Voornaam van de Brusselse tingieter Walravens
Antwoord : Er waren twee Walravens in Brussel. De ene ging als Marcel Jean door het lmeven en de andere als Josephus Petrus.
Doornik
Jef
( 2019-05-28)
Vergroot
Vraag : Weet u wie deze tinnegieter is ?
Antwoord : Ja, dit zijn de merken van de tinnegieter Cornil F. De Roy uit Doornik. Hij was werkzaam in het midden van de achttiende eeuw.
Sint Truiden
Pieter
( 2019-05-28)
Vergroot
Vraag : Kunt u hier nog een tinnegieter aan verbinden ?
Antwoord : Ja, dit zijn de merken van de tinnegieter Toussaint Portelange uit Sint Truiden. Hij was werkzaam tussen 1829 en 1845.
Tinnen schotel
Wilikens Michèle
( 2019-05-28)
Vergroot
Vraag : Hello, Wij hebben een tinnenschotel geerfd getekend "NK 1846" met stempel aan de achterkant. Wij hadden graag geweten waarvoor dit staat en wat de geschatte waarde is van de schotel. Hartelijke dank. Met vriendelijke groeten.
Antwoord : Waardebepaling worden niet gedaan via deze site. In ieder geval is het geen antiek stuk.
Figuren
Hans Hendrickx
( 2019-05-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Zijn deze figuren te catalogeren onder antiek? Afkomstig uit erfenis.
Antwoord : Neen, dit is geen antiek.
Antwerpen
Geert Van Nijlen
( 2019-05-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag uw expertise over deze tinnen koffiekan Kun je me iets meer vertellen over de tin- gieter, ouderdom en herkomst? hgt.34cm. Mijn welgemeende dank.
Antwoord : Deze kan draagt de merken van de tinnegieter Jozef Hubertus Van Antwerpen. Hij is geboren in 1819 en overleed in 1897. Hij was werkzaam in Antwerpen.
Brussel
Van Hoeymissen Jan
( 2019-05-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Is het nog mogelijk om aan de hand van deze 2 afgesleten merktekens de ouderdom en oorsprong te achterhalen van dit tinnen bord? De diameter is 23,8 cm, het gewicht 557 g. Dankuwel
Antwoord : Dit bord werd gemaakt door de Brusselse tinnegieter Petrus Josephus Stas. Hij werd meester in de ambacht in 1789 en was werkzaam tot aan zijn dood in 1829.
Poetsen
Huyghe Wilfried
( 2019-05-18)
Vraag : Met welk product kunnen mijn tinnen voorwerpen perfect zuiver gemaakt worden aub ?Hartelijk dank bij voorbaat
Antwoord : Hoe u tin schoon maakt hangt af van wat u wenst te bereiken. Als u de patine wenst te behouden kan u het bord gewoon in een lauw sopje met een beetje zeep afwassen. In andere gevallen zijn er in der handel verscheidene poetsmiddelen voor metaal beschikbaar. Schuursponsen en dergelijke mogen echter nooit gebruikt worden.
Gegraveerde schotel
Pieter
( 2019-05-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, Ik ben in het bezit van een tinnen schotel met gravering 1782. Wie kan mij meer vertellen over de tin merktekens(Roos-kroon letters I.V.D.E en engelmerk I.V.D.E.) en eventueel over de gravering? diameter 35cm
Antwoord : De merken op uw schotel zijn afkomstig van de BRusselse tinnegieter Jacobus Van der Elst. Hij werd meester in 1750 en overleed tussen 1795 en 1799. De gegraveerde wapenschilden kunnen wij helaas niet toewijzen.
Tinnen pollepel
Ghekiere Nathalie
( 2019-05-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wat is de herkomst en waarde van dit voorwerp
Antwoord : Het merk is ons niet bekend. Waardebepalingen worden niet gedaan via deze rubriek.
Tabaksdoos
Ruud de Groot
( 2019-05-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : op 1 van de stempels staat E.S 1769
Antwoord : Ondanks de vermelding van het jaartal 1769 dateert deze doos uit de laatste kwart van vorige eeuw en is geen antiek stuk.
Schaal
S.setz
( 2019-05-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is dit een origineel tinmerk? 92% tin is dat een goed percentage Waar en wanneer is deze schaal gemaakt En wat is de waarde
Antwoord : Dit is een zandgegoten product uit de laatste kwart van vorige eeuw. Het is geen antiek. Waardebepalingen worden via deze rubriek niet gedaan.
Tinnen kan
Somers
( 2019-04-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, graag had ik wat meer informatie willen hebben wat betreft dit tinnen kannetje. Staat stempel op van Etain Pur Jb. Hoogte is 122mm doormeter is 82mm Met dank Albert
Antwoord : Dit kannetje is een product uit de laatste kwart van vorige eeuw. Het is geen antiek.
Paard
Sarah Vandenberghe
( 2019-04-26)
Vergroot
Vraag : Hoeveel zou dit paard waard zijn? Het beeld weegt 3 kg.
Antwoord : Wij kunnen u helaas niet verder helpen. Waardebepalingen worden niet gedaan via deze rubriek.
Schaaltje
Bertine van Kraaij
( 2019-04-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is dit schaaltje of wat het ook mag zijn antiek.
Antwoord : Dit is geen antiek.
Tinnen kan
A van Vliet
( 2019-04-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wat voor kan is dit en hou oud is deze
Antwoord : De foto's zijn helmaas niet doorgekomen. Probeer het nogmaals.
Identificatie
E. Heideveld
( 2019-04-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik vond in mijn schuur een oude, waarschijnlijk Franse kan met daarop Demi liter. Kunt u aan de hand van het merk aangeven waar de kan is gemaakt of wat de leeftijd ongeveer is? Mvg.
Antwoord : Dit is geen Franse maat, maar wel een Belgische. Ze werd gemaakt in het Brussels atelier van Auguste Bartholome. Deze gieter was werkzaam van 1847 tot 1882. Na zijn overlijden werd de zaak nog verder gezet door zijn weduwe en zijn zoon tot omstreeks 1920.
Oude potjes
Nico Vidal
( 2019-04-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ook welke periode dateren deze beker en kannetje in tin? Alvast bedankt.
Antwoord : Deze stukken dateren uit het einde van de negentiende eeuw. De gekroonde x is een kwaliteitsmerkje.
Frans maatje
Martin
( 2019-04-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Graag zou ik weten wanneer deze Franse tinnegieter gewerkt heeft en voor welk jaar de C staat aan de voorkant van de kan. Op het deksel nog de hoofdletter I en G. Bij voorbaat dank. Vriendelijke groet, Martin.
Antwoord : Bazire is een Franse tinnegieter uit de negentiende eeuw. De letter C staat voor het jaartal 1872. De letters I en G zijn eigendomsinitialen.
Kandelaars
volckaert
( 2019-04-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : ik heb 2 kandelaars en had er wat meer over willen weten. Alvast bedankt
Antwoord : Oorsprong niet bekend, datering laatste kwart van vorige eeuw.
Soepterrine
volckaert
( 2019-04-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag had ik wat meer info gehad hierover. Maker, ouderdom enz Alvast bedankt
Antwoord : Dit is een product van de tingieterij Geerinco-luxe uit Dendermonde. Het bedrijf werd opgestart in 1949 maar het bekertje dateert uit de periode na 1968. Het bedrijf bestaat nog altijd.
Terinne
viviane
( 2019-04-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : beste,graag had ik geweten of u mij meer kunt vertellen over dit voorwerp,herkomst,datering,enz.het voorwerp weegt 5 kg.
Antwoord : Deze soepterinne dateert uit de jaren zeventig van vorige eeuw. De herkomst is onbekend en de legering bevat veel lood.
Oorsprong
Diether Arslyder
( 2019-04-09)
Vergroot
Vraag : Iemand idee qua oorsprong en ouderdom ? Er is wel geen stempel op te vinden. Grtn Diether
Antwoord : oorsprong onbekend, product uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Oorsprong
Diether Arslyder
( 2019-04-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : Iemand idee qua oorsprong en ouderdom ?
Antwoord : Dit is geen authentiek maatje, maar een namaak uit de laatste kwart van vorige eeuw. De oorsprong is ons niet bekend.
Oorsprong
Diether Arslyder
( 2019-04-09)
Vergroot
Vraag : Hallo , Iemand idee qua oorsprong en ouderdom ? Er staat wel geen stempel op. Mvg Diether
Antwoord : Wij kunnen u helaas niet verder helpen. Zonder merken is het niet mogelijk om de oorsprong te achterhalen van producten uit vorige eeuw.
Lood
Caroline
( 2019-04-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Dit bord weegt heel zwaar. Kan u iets vertellen over de herkomst? Alvast bedankt
Antwoord : Dit bord is een product uit de laatste kwart van vorige eeuw. Het zware gewicht is waarschijnlijk te wijten aan het gebruik van veel lood in de legering.
Tinnen maatje
Caroline
( 2019-04-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wij hebben 5 maatbekers met roosmerk op onderzijde. Ze lijken heel oud. Kunnen jullie hier iets meer over vertellen. Bedankt!
Antwoord : De foto met de merken aan de onderzijde is helaas niet scherp genoeg om een juiste identificatie te maken. In ieder geval is het een authentiek maatje. Heel oud is wel een relatief begrip. Dit maatje werd gemaakt in de tweede helft van de 18e eeuw.
Wijwatervat
Wim Dohmen
( 2019-04-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Wij hebben dit wijwatervat gektegen van een goede kennis. Het zou engels zijn rond de 19 eeuw. Is het mogelijk wat meer informatie te krijgen hierover. Alvast hartelijk dank.
Antwoord : Dit wijwatervaatje is zeker niet uit Engeland afkomstig. Een van de aangebrachte merktekens is het wapenschild van de Franse stad Straatsburg. Voor zover wij kunnen waarnemen op de foto's lijkt dit echter geen authentiek stuk te zijn.
Roommaat
leen van laar
( 2019-04-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : ik ben ik het bezit van deze maat wik hem verkopen denk dat hij in frankrijk of belgie bet op zijn plaats is
Antwoord : Dit roommaatje is afkomstig uit de Franse stad Metz en werd gemaakt door de gieter Daras. Het maatje werd geijkt tussen 1825 en 1830.
Terrine
Patricia Van den broek
( 2019-04-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste,graag had ik wat meer informatie over deze terrinne als het mogelijk is.dankjewel.
Antwoord : Deze terrine is een zandgegoten kopie uit de laatste kwart van vorige eeuw. Ook hier zijn de merken fantasiemerken die met het stuk werden meegegoten.
Schaal
Patricia Van den broek
( 2019-04-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste,hebt u misschien enige informatie over deze tinnen schaal aub?hoort deze bij de terrinne die ik daarnet ook geplaatst heb?alvast mijn dank voor uw tijd.
Antwoord : De merken op deze schaal zijn fantasiemerken en dateren uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Tinnen
Jantje
( 2019-03-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo ik hep een thee potje van mijn moeder en zei hat hem van haar moeder nu wil ik graag weten hoe oud hij is en dat hij waarde heeft alvast vriendelijk bedankt jantje lich
Antwoord : Dit kannetje is gemaakt uit het zogenaamde Brittania Metal, een tinlegering die vooral in Sheffield (Engeland) werd geproduceerd in de 19e eeuw en in het begin van de 20e eeuw.
Herkomst
Chiel Smits
( 2019-03-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u kijken naar het stempelmerk op de onderkant en bepalen of de kan enige waarde heeft? alvast vriendelijk dank
Antwoord : Deze kan is een kopie van oude modellen en heeft geen antiekwaarde. De herkomst is niet te achterhalen.
Tin
C lich
( 2019-03-28)
Vergroot
Vraag : Heb een beeltje met onderop staat zuiver tin gj 95% is dat al oud
Antwoord : Voorwerpen met een percentage-aanduiding dateren ten vroegste uit de tweede helft van vorige eeuw en hebben geen antiekwaarde.
Tinmerken
Carel Heringa
( 2019-03-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte heer / mevrouw, Ik zou graag iets meer willen weten over de volgende tinmerken, behorend bij een bord waarop de Belgische leeuw met kroon staat afgebeeld. Met dank en vriendelijke groet, Carel Heringa
Antwoord : Wij kunnen op de foto's van de borden geen tinmerken terugvinden. IN ieder geval zijn dit producten uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Kan
van den Broek patricia
( 2019-03-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste,kan u mij informatie geven over deze tinnen kan.deze is 1.320kgr.en is ong.23 cm hoog.alvast mijn dank
Antwoord : Deze kan is een product uit de tweede helft van vorige eeuw.
Tinnen kan
van den broek patricia
( 2019-03-27)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste,kan u mij informatie verschaffen over deze tinnen kan? Deze is 33cm hoog en ong.20cm breed,weegt 1668kg.heeft 2 stemels onderaan waar nog te lezen valt 1820.alvast mijn dank.
Antwoord : Ondanks de merkjes met het jaartal 1820 lijkt dit geen authentiek stuk te zijn. Aan het gewicht te oordelen is in de legering veel lood toegevoegd.
Borgloon
Isabelle Ravets
( 2019-03-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb tin en kannen van tin en koper depondt wat is de herkomst
Antwoord : Dit maatje werd gemaakt in de tingieterij Depondt uit Borgloon. Justin Depondt, oprichter van het bedrijf overleed in 2007.
Merken
Isabelle Ravets
( 2019-03-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u mij meer vertellen over deze stempels aub
Antwoord : Deze merken dateren uit de tweede helft van vorige eeuw.
Oorsprong
Waes Eva
( 2019-03-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kent u de afkomst van deze kan? Is die iets waard, bij te houden?
Antwoord : De herkomst van deze kan kennen wij niet. Het is geen authentiek stuk, maar een kopie.
Drinkbeker
Waes Eva
( 2019-03-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Weten jullie hier meer over?
Antwoord : Dit is een product van de tingieterij Geerinco-luxe uit Dendermonde. Het bedrijf werd opgestart in 1949 maar het bekertje dateert uit de periode na 1968. Het bedrijf bestaat nog altijd.
Soepterrine
Sven Verellen
( 2019-03-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag herkomst geweten van deze soepterri je met lepel. En of deze al een serieuze ouderdom heeft?
Antwoord : Helaas zijn de foto's niet doorgekomen. Probeer het nogmaals.
Keurmerken
Pieter Kramer
( 2019-03-07)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte heer/mevrouw, Graag wil ik weten wat de diverse stempels op de onderkant van deze kraantjeskan betekenen; o.a. de X met het kroontje. U zult me ook kunnen vertellen hoe oud de kan is?, waarvoor bij voorbaat dank. MVG PK
Antwoord : Het viermerk op deze kraantjeskan is nogal wazig, maar vermoedelijk gaat het hier over het merkteken van de tinnegieter Berend Derk Helderman uit Deventer. Hij was er werkzaam van ca 1792 tot ca 1828. De gekroond x is een kwaliteitsmerk.
Schaal
Y.jongerius
( 2019-03-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij vertellen waar dit gemaakt is en door wie , Yvonne
Antwoord : Helaas zijn er geen foto's met de vraag verzonden. Wij kunnen u dus niet verder helpen.
Engeltjestin
dave
( 2019-03-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, kunt u deze engel dateren ? Hartelijk dank voor uw tijd.
Antwoord : Tinnen asbakjes zijn sowieso producten uit de tweede helft van vorige eeuw.
Soepterrrine
stefaan van rosendaal
( 2019-03-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, ken u de fabrikant van deze pot ? Is dit nog iets waard ? Alvast bedankt !
Antwoord : Deze soepterrine is namaak uit de tweede helft van vorige eeuw en heeft geen antiekwaarde.
Doorniks tin
derwael
( 2019-03-04)
Vraag : Geachte, Ik heb een tinnen kruikje met als merk aan de onderkant A. DESDAM - A TOURNAY en de tekening van een roos met bovenop een kroon en de letters A - D Kan u mij hierover informeren ? Met dank bij voorbaat en vriendelijke groeten, Jean-Jacques Derwael
Antwoord : De tinnegieter waar u het over heeft is Antoine Joseph Descamps. Hij werd geboren in 1808 en overleed in 1887.
Lepel
Veldeman eddie
( 2019-02-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : voor wat heeft het lepeltje gediend en hoe oud is het,met dank
Antwoord : Voor wat dit lepeltje gediend heeft weten wij niet. het is geen authentiek stuk, maar een namaak gebaseerd op oude vormgeving. Het merk is ons niet bekend.
Identificatie
Jacob
( 2019-02-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Een paar dagen geleden heb ik bij het opruimen van mijn zolder een grote tinnen schaal gevonden. Op deze schaal stonden 2 initialen, een voornaam en het jaaral 1848. Op de achterkant zit een sticker van Les étains de Bruges die gedateerd is op 1950+. Op andere fora zitten we met ons handen in het haar en komen we maar niet verder. Nu wordt er gedacht dat er misschien een stempel onder de sticker zit, dus dat moet ik gaan bekijken. Misschien weten jullie meer? alvast bedankt! Jacob
Antwoord : De opschriften op de schotel zijn erg misleidend. Dit bord of schaal werd wel degelijk gemaakt in de jaren vijftig van vorige eeuw en dus zeker niet in de negentiende eeuw.
Mechels bord
Martine Hendrickx
( 2019-02-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte, is het mogelijk om de herkomst van dit bord te bepalen? De stempels zijn nogal uitgesleten. Met dank.
Antwoord : Dit bord werd gemaakt in het atelier van de Mechelse tinnegieter Joannes Antonius Keyaerts. Hij werd meester tinnegieter in 1748 en overleed in 1797.
Bord
Martine Hendrickx
( 2019-02-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte, is het mogelijk om de herkomst van dit bord te bepalen? Met dank.
Antwoord : De naam van de gieter kunnen wij helaas niet meer achterhalen. Wel kunnen wij u met zekerheid vertellen dat het een Mechels bord is en vermoedelijk uit de negentiende eeuw.
Trechter
Martine Hendrickx
( 2019-02-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte, is het mogelijk om iets meer te weten te komen over deze "trechter"? Met dank.
Antwoord : Helaas kunnen wij over deze trechter niets vertellen.
Nachtspiegel
Martine Hendrickx
( 2019-02-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte, is het mogelijk iets meer te vertellen over deze kamerpot. Met dank
Antwoord : Deze kamerpot is afkomstig uit Brussel en werd gegoten door de tinnegieter August Bartholome. Hij werd geboren in 1812 en overleed in 1882. Zijn weduwe baatte het werkhuis nadien nog een paar jaren uit.
Brussel
Verdegem Christiane
( 2019-02-17)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u informatie geven over dit tinnen voorwerp. Maker? Periode ? Alvast bedankt
Antwoord : Het kannetje is afkomstig uit Brussel en werd gegoten door de tinnegieter August Bartholome. Hij werd geboren in 1812 en overleed in 1882. Zijn weduwe baatte het werkhuis nadien nog een paar jaren uit.
Kaarsenhouder
Erwin van der Velden
( 2019-02-15)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kunt u mij mss iets meer vertellen over deze stempels in deze tinnen kaarsenhouder? Met dank.
Antwoord : Dit stuk is een Nederlands product gemaakt door de tingieterij Foca uit Oosterbeek. Dit bedrijf was actief van 1948 tot omstreeks 1990.
Kannen
Masure
( 2019-02-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kunt u mij iets meer vertellen over mijn setje kruiken aub. Mvg
Antwoord : Dergelijke kannen werden in grote hoeveelheden aangemaakt in de laatste kwart van vorige eeuw en hebben geen antiekwaarde.
Herkomst
C. Van den Abeele
( 2019-02-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Bij een erfenis waren 2 tinnen maatbekers (1/2 l en 2 dl). Ik heb begrepen dat de ijk op de romp staat. Kan u zeggen van wanneer en waar ze dateren? En of het nuttig is ze niet naar een opkoper te laten gaan?
Antwoord : Deze maatbekertjes zijn geen authentieke inhoudsmaatjes, maar namaak uit het einde van vorige eeuw.
Tinnen bord
C. Van den Abeele
( 2019-02-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb 2 tinnen borden, een diep zonder versiering en een plat met wat versiering aan de rand. Ze hebben aan de onderkant hetzelfde merk. Is het nuttig om ze uit de handen van een opkoper te houden?
Antwoord : Dit bord dateert uit de laatste kwart van vorige eeuw en hebben geen antiekwaarde.
Merkteken
ann
( 2019-02-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : kan u mij wat vertellen over dit stempeltje?
Antwoord : Dit merk uit het einde van vorige eeuw is ons helaas niet bekend.
Strooier
Hetty
( 2019-02-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij vertellen waarvoor deze tinnen strooier gebruikt werd (suiker of peper?), en in welke periode en waar deze gemaakt is? Is dit soort streekgebonden? Alvast hartelijk dank voor de moeite.
Antwoord : Het is omstreeks 1750 dat tinnen strooiers voor peper en suiker verschenen. Ze werden zowat alle landen gemaakt. Dit exemplaar dateert mogelijk nog uit het einde van de achttiende eeuw of uit het begin van de negentiende.
Merk
Yvette Geirnaert
( 2019-02-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, mag ik u vragen of het merkteken van deze maatbeker authentiek is? Zo ja van waar en uit welke periode is de beker afkomstig? Hartelijk dank.
Antwoord : Dit merk is ons niet bekend en lijkt ons niet authentiek.
Parijs
Yvette Geirnaert
( 2019-02-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kennen jullie ook dit eenvoudige merkteken? En uit welke tijd zou het dateren? Met vriendelijke groeten.
Antwoord : Het merkje RG op dit maatje is toegewezen aan de tinnegieter Giovanna uit Parijs. Hij was werkzaam rond 1885. Het merkje werd gebruikt tot omstreeks 1920.
Tinnen schaal
Jolanda Wouters
( 2019-02-01)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag zou ik meer informatie hebben over dit tinnen schaaltje op voet. Gemerkt met een roos, diameter 11.5 cm hoogte 4 cm. Alvast hartelijk dank!
Antwoord : Het schaaltje is geen antiek stuk, maar een product uit de laatste kwart van vorige eeuw. Het merk is ons niet bekend.
Kwaliteitsvraag
Guy
( 2019-01-31)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb een tinnen kandelaar geërfd en ben benieuwd of deze waardevol is, bvb is dit echt tin, stempel is moeilijk leesbaar, precies dubbel ingeslagen. Kan 90 maar ook 80% zijn. Afm 55cm hoog en weegt 5,6kg, misschien helpt dit om de legering te bepalen. Alvast bedankt voor uw hulp
Antwoord : Deze tinnen kandelaar is gemaakt in de tweede helft van vorige eeuw en heeft geen antiekwaarde.
Britannia Metal
c van loon
( 2019-01-29)
Vergroot
Vraag : Op tinnen suikerpotje staat op de onderzijde J.W. van Buuren 1608 een merkteken voor mij onleesbaar en het cijfer 1. Kunt uw mij wat duidelijkheid verschaffen over dit suikerpotje
Antwoord : Het suikerpotje lijkt gemaakt te zijn in een specifiek legering van tin, Britannia Metal genoemd. Het getal 1608 verwijst naar het artikelnummer in de catolagus van het bedrijf.
Initialen
Vanden Borre
( 2019-01-28)
Vraag : kan u mij zeggen wat de inscriptie "A MC DMC"in de bovenrand vooraan van de schotel betekent ? Bedankt voor het antwoord.
Antwoord : Zonder foto's kunnen wij u moeilijk verder helpen.
Tin
Jacobus
( 2019-01-26)
Vraag : Ik heb mooie Kaizerzinn kandelaar, glanst als zilver. Poets ik met zilverpoets. Kan nu eenzelfde kopen, glanst echter niet. Hoe krijg ik die ook glanzend als zilver? Met dank!
Antwoord : In de handel zijn verscheidene poetsmiddelen voor metaal beschikbaar. Bij gebruik van dergelijke producten verdwijnt wel de zo begeerde grijze patine, maar dit is bij u niet van toepassing. Schuursponsen en dergelijke mogen echter nooit gebruikt worden.
Tinnen kan
VAN DEN ABEELE JAN
( 2019-01-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : We hebben een lot tinnen voorwerpen gevonden bij het opruimen van het ouderlijk huis. Kannetjes, schotels, bekers, lepels etc.. Hierbij een voorbeeld. Is dit al dan niet waardevol?
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze site niet gedaan.
Schaaltje
hubertien spijker
( 2019-01-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Waar wordt deze lepel voor gebruikt en heeft het enige waarde, onder het schaaltje staat 95%
Antwoord : Voorwerpen met een percentage-aanduiding dateren ten vroegste uit de tweede helft van vorige eeuw. Geen antiekwaarde.
Kandelaar
Han Hordijk
( 2019-01-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : kandelaar, 16cm vermoedelijk 16e eeuw?
Antwoord : Deze kandelaar dateert zeker niet uit de zestiende eeuw, maar wel uit negentiende.
Antwerpen
Kris De Plecker
( 2019-01-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Kan u aub meer info verschaffen over deze tinnen schotel? Leeftijd, oorsprong, waarde, ... Hartelijk dank, Kris De Plecker.
Antwoord : De gieter is niet meer te achterhalen, maar de herkomst wel. Het is afkomstig uit Antwerpen en vermoedelijk uit de achttiende eeuw.
Vervolg
Kris De Plecker
( 2019-01-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Ik stuur nog twee beelden door. Beste groet, Kris De Plecker.
Antwoord : Zie vorige vraag
Dienblad
Elke Madou
( 2019-01-17)
Vergroot Vergroot
Vraag : Deze heb ik gevonden en heb een logo en stempels op dit dienblad gezien. Weet iemand van wanneer deze ongeveer zou kunnen dateren? Is zo een dienblad nog een waarde? Groetjes Elke
Antwoord : Dit is een product uit de de laatste kwart van vorige eeuw en heeft geen antiekwaarde.
Maatbeker
Ludo Jorissen
( 2019-01-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u de ouderdom van volgende maatbeker schatten? Hij is 18 cm hoog en weegt 1,120 kg. Op het handvat kan er met enige moeite nog LITRE gelezen worden. Het merkteken onderaan is nauwelijks zichtbaar : een punt met zestal stralen errond en daarrond een tekst die volkomen onleesbaar is. Een tiental ijktekens aan ene kant. Met dank
Antwoord : Zonder foto van het merk kunnen wij geen identificatie doen. Het (afgekeurde) maatje dateert uit de tweede helft van de negentiende eeuw en is vermoedelijk gemaakt in een Brussels of Gents atelier.
Bordje
Hetty
( 2019-01-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is het mogelijk om de herkomst van dit tinnen bordje te achterhalen? Het heeft een doorsnede van 13,5 cm. Met dank en vriendelijke groeten,
Antwoord : Dit bord is een Nederlands product gemaakt door de tingieterij Foca uit Oosterbeek. Dit bedrijf was actief van 1948 tot omstreeks 1990.
Koffiepot
Robin DK
( 2019-01-10)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, de koffiepot stond jarenlang als decoratief stuk bij mijn grootmoeder op de kast. Heeft charme maar had graag de herkomst geweten en of het enige waarde heeft. Aan de onderkant staan de letters EP-BM en cijfer 4 en dan nog es 2669. Dank alvast!
Antwoord : Deze koffiepot is gemaakt in het zogenaamde Brittania Metal, een tinlegering dat vooral in Sheffield (Engeland) werd geproduceerd in de 19e eeuw. Ook in Duistland werden dergelijke voorwerpen gemaakt.De maker is ons niet bekend. Waardebepalingen worden niet gedaan via deze rubriek.
Wijwatervat
Bjorn Vanacker
( 2019-01-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, weet u iets meer over de herkomst van dit wijwatervat? alvast bedankt
Antwoord : Dit engelmerkje is ons helaas niet bekend.
Bord
Yvette Geirnaert
( 2019-01-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is stuk waardevol? Is het antiek? Van welke tijd en streek is het afkomstig?
Antwoord : Geen antiek. Het is een namaak uit de tweede helft van vorige eeuw.
Sierbord
Paule Bollen
( 2019-01-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u meer informatie verschaffen over dit bord ? Bij voorbaat dank.
Antwoord : Helaas kunnen wij u hier niets over vertellen. Geen antiek.
Brussel
Sarah Everaert
( 2018-12-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, kan u bijgevoegde kannetjes dateren? Ik heb deze gekregen van mijn overgrootmoeder. Ze hebben allen het mecap zegel onderaan, maar ik kan hier helaas niet veel info over terugvinden. Bedankt!
Antwoord : De merken verwijzen naar het Brussels bedrijf Mecap dat werkzaam was ca 1950 tot 1965.
Vorige eeuw
SABINE
( 2018-12-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : kunt u mij een beetje meer info geven ivm deze borden die ik bezit en wat is de waarde hiervan
Antwoord : Bordje uit de tweede helft van vorige eeuw zonder antiekwaarde
Herkomst onbekend
sabine
( 2018-12-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : graag zou ik willen weten afkomst en waarde
Antwoord : De herkomst van dit bord is niet te achterhalen. Geen antiekwaarde.
schoonmaken
Van der Veeken
( 2018-12-26)
Vraag : Ik heb tinnen onderzetborden Kunnen jullie mij zeggen hoe ik die best onderhoud/schoonmaak?
Antwoord : Hoe u tin schoon maakt hangt af van wat u wenst te bereiken. Als u de patine wenst te behouden kan u het bord gewoon in een lauw sopje met een beetje zeep afwassen. In andere gevallen zijn er in der handel verscheidene poetsmiddelen voor metaal beschikbaar. Schuursponsen en dergelijke mogen echter nooit gebruikt worden.
Inhoudsmaatje
Gijs van Zonneveld
( 2018-12-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u iets zeggen over de maker en de leeftijd van het maatbekertje? Makers initialen lijken mij J.D. Op drie plekken (bodem, op de wand onder de schenktuit en in het oor staat een a boven G (of C)
Antwoord : Dit maatje is afkomstig uit de Brusselse werkplaats Jean Dubrucq, actief tussen 1900 en 1915.
Percentage
Weymeersch
( 2018-12-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Heeft dit iets van waarde? Er staat een stempel in van 92% tin.
Antwoord : Tinnen voorwerpen met percentage aanduidingen dateren altijd uit de tweede helft van vorige eeuw.
Misleidend
Weymeersch
( 2018-12-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hebben deze kannen iets van waarde? Er staan 3 stempels in op de onderkant. Aant zijkanten vd kannen staat een jaartal? Gegraveerd.
Antwoord : Het jaartal is misleidend. Deze tinnen voorwerpen met Duitse vormgeving dateren uit de tweede helft van vorige eeuw.
Inhoudsmaat
Gilles
( 2018-12-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wanneer / waar werd het woord DOBBl gebruikt en wie is de tinnegieter? Dank en groeten.
Antwoord : De tinnegieteer van dit maatje is W. Thooris uit Gent. Hij was werkzaam van 1841 tot ca 1844. Vermoedelijk staat op het handvat 'double decilitre', weliswaar verkeerd gespeld.
Vraag
Helskens
( 2018-12-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Ik heb een 16de eeuwse beker deze ben ik van plan weg te doen maar is het de moeite waard.
Antwoord : Het is ons een raadsel vanwaar de informatie over de zestiende eeuw afkomstig is. Dit lijkt ons een vrij recent (vorige eeuw) voorwerp zonder antiekwaarde.
Tinmerken
Draye Greet
( 2018-12-18)
Vergroot
Vraag : Goeiedag, Ik ben op zoek naar wat uitleg bij twee tinmerken, allebei op een schenkkan. Van het ene merk heb ik een foto: Sint-Miciel (dus Brussel), maar een naam die ik niet volledig kan lezen ... VENS. Bij de tweede kan is de naam wel duidelijk te lezen: A. Henquin. hebben jullie misschien informatie over die man? Veel dank alvast, Greet
Antwoord : Het eerste merk is van de Brusselse tinnegieter Marcel of Peter Walraevens. Marcel was werkzaam tussen ca 1772 en 1811 en Petrus tussen 1830 en 1835. De tinnegieter A. was werkzaam in Saint Hubert in de 19e eeuw.
Herkomst
H.A.Mathyi-Fahner
( 2018-12-17)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte heer/mevrouw. kunt u mij de herkomst geven van deze 6 borden. Dit is het best mogelijke stempel die ik kan geven. Mvg.
Antwoord : Ook hier kunnen wij u niet verder helpen. Dit merk, uit de tweede helft van vorige eeuw, is ons niet bekend.
Set inhoudsmaten
H.A.Mathyi-Fahner
( 2018-12-17)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte heer/mevrouw. In mijn bezit een set van 7 maatkannen. Het stempel is erg onduidelijk. Kunt u mij de herkomst hiervan geven. Mvg.
Antwoord : Wij kunnen u helaas niet verder helpen. Dit merkje is ons niet bekend.
Zeist
wim tiri
( 2018-12-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : is het eikelkannetje in bijlage echt of vals? het zou een Rotterdams kunnen zijn, maar t lijkt me te proper om echt te zijn. het staat momenteel te koop op een tweedehandswebsite
Antwoord : Dit engelmerkje is afkomstig van de tinnegieter Jan van Woudenberg uit Zeist. Hij was er werkzaam in de tweede helft van vorige eeuw.
Bord
H. Pollen
( 2018-12-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik zou graag iets willen weten over het Timmermans met zwaan en het wapen op de voorkant.
Antwoord : Wij kunnen u helaas neit verder helpen. Dit merk is ons niet onbekend, maar wij kunnen het niet thuisbrengen. Wel is het een merk uit de laatste kwart van vorige eeuw.
Kruis
Tom Schroeyens
( 2018-12-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is dit tin? Zo ja, is dit nog iets waard?
Antwoord : Dit is inderdaad tin. Het kruis heeft echter geen antiekwaarde.
Vraag
Sophie
( 2018-12-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik ben benieuwd naar de herkomst van deze tinnen schotel.
Antwoord : Geen idee van waar deze schotel komt. Het is geen oud en uniek stuk. Integendeel, dergelijke schotels met dezelfde gravering komen regelmatig voor. Het zijn producten uit de tweede helft van vorige eeuw en dus zeker niet uit de tijd van Hendrik IV.
Tinnen voorwerpen
Annick Landrieu
( 2018-12-08)
Vergroot Vergroot
Vraag : Graag hadden wij graag eens de waarde geweten van deze 2 stukken aub. De kan van DE Boutsfort heeft een bluts zoals te zien op de foto. Alvast bedankt voor jullie antwoord, Mvg, Annick Landrieu
Antwoord : Geen antiekwaarde.
Stempel
Joeri Denayer
( 2018-12-06)
Vraag : Iemand enig idee waar ze meestal de stempel (% tin) plaatsen op tinnen lusters. Vind deze nl niet direct terug en ben er vrij zeker van dat het hier wel degelijk om tin gaat.
Antwoord : Niet alle tinnen voorwerpen zijn voorzien van een percentage-stempel. Het ontbreken van dergelijke merkteken betekent dus niet noodzakelijk dat het niet om een tinnen luster gaat.
Tin
Richard Hiemstra
( 2018-12-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wat is de Leeftijd en herkomst van het bord
Antwoord : Op dit bord kan geen leeftijd of herkomst bepaald worden. Het is waarschijnlijk in Belgie vervaardigd in de loop van de tweede helft van vorige eeuw. Het merk is een namaak van vroegere roosmerken.
Luik
Van Hellemont Rudy
( 2018-12-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo , Kent er iemand dit merkteken onderaan een maatbeker . Ouderdom en eventueel waarde . Gr, Rudy
Antwoord : Ja, wij kennen dit merk. Het is afkomstig van de Luikse atelier van de tinnegieter Florent Servais Joseph Kairis. Dit merk werd door zijn weduwe gebruikt tussen 1888 en 1905. Wardebepalingen worden niet gedaan via deze site.
Bordje
Inez Legein
( 2018-12-04)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, zouden jullie me iets meer kunnen vertellen over dit bordje? Is het de moeite om bij te houden? Mvg
Antwoord : Wij gaan u misschien teleurstellen, maar dit bord dient u niet echt bij te houden. Het is een zandgegoten product uit de tweede helft van vorige eeuw. Verder kunnen wij hier weinig meer over vertellen.
Antwerpen
Elena
( 2018-11-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : Dear Sir or Madame, I have two coffe pot in my collection. Kindly ask you help me with identifacation this items
Antwoord : Your coffee pot was made by the pewterer Jozef Hubertus Van Antwerpen. He was active in the city of Antwerp in the second part of the 19 century. He died in 1897.
Van Engelen
Elena
( 2018-11-30)
Vergroot Vergroot
Vraag : And the second one. Thank you an advance. With my best regards. Elena
Antwoord : This jug is made in Brussels by Antonius Joannes Van Engelen. This pewterer was active from 1836 until 1886. He died in 1898.
Tinnen
Birger Maertens
( 2018-11-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste Uit welke tijd zou de kan met 6 bekers afstammen? Wat werd hier mee geschonken / gedronken? Kan dit zuiver tin zijn? Kunt u iets meer vertellen over Mécap? Er staat geen vermelding op de schaal dus wellicht extra bij gekocht ergens elders?
Antwoord : Het merk verwijst naar het Brussels bedrijf Mecap dat werkzaam was ca 1950 tot 1965. Voorwerpen uit die periode hebben enkel een decoratieve functie gehad. Voorwerpen in zuiver tin bestaan niet. Ze zijn steeds gemaakt uit legeringen waar het tin meestel het grootste aandeel in heeft.
Merkteken
Fred Hoogenboom
( 2018-11-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte , kunt u mij zeggen waar dit merk vandaan is. Het lijkt op Keizer Karel de Grote. Vriendelijke groet Fred.
Antwoord : Dit is geen oud antiek merk. Het is ons verder niet bekend.
Onbekend
willem
( 2018-11-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, ik had graag wat meer willen weten over het volgende voorwerp. We hebben het gekregen van een nonkel. Weet er iemand waar het logo voor staat?
Antwoord : Het merk is ons helaas niet bekend.
Bierkan
Annick Van Geersdaele
( 2018-11-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, ik erfde van mijn grootmoeder een tinnen bierkan. Ik had graag geweten of het waarde heeft. Dank bij voorbaat. Mvg Annick Van Geersdaele
Antwoord : De kan is afkomstig uit Antwerpen en werd gegoten door Jan van Antwerpen. Deze gieter was werkzaam in de tweede helft van de 19e eeuw. Hij overleed in 1897.
Info
marc rotty
( 2018-11-24)
Vergroot Vergroot
Vraag : graag info over dit stel
Antwoord : Dit merk is ons niet bekend. In ieder geval is het geen oud antiek merk.
Oude kamerpot
Digneffe
( 2018-11-16)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Graag had ik via jullie vernomen hoe oud en waar deze oude nachtspiegel gemaakt is.Moeder zei altijd die is zeer oud. Er staat een stempel onderaan.Bedankt voor antwoord en opzoekwerk! mvg, Johan Digneffe
Antwoord : De kamerpot is afkomstig uit Luik. Nicolas Dechamps was de stichter van een tinnegietersbedrijf en was werkzaam voor 1758. Er zijn verschillende generaties 'Nicolas Dechamps' actief geweest en dit tot ver in de tweede helft van de negentiende eeuw. Allen gebruikten dezelfde initialen. Deze kamerpot dateert vermoedelijk uit de tweede helft van de 19e eeuw.
Disney
Anneke Belmans
( 2018-11-14)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is dit iets wat waarde heeft?
Antwoord : Hier kunnen wij kort zijn: neen.
Onbekend
Timmy Lambert
( 2018-11-13)
Vergroot Vergroot
Vraag : Hallo, kunnen jullie mij misschien verder helpen met deze kan stempel? mvg, Timmy
Antwoord : Deze merken uit de tweede helft van vorige eeuw zijn ons niet bekend.
Herkomst
saelens Danny
( 2018-11-12)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u mij iets zeggen over keurmerk en herkomst
Antwoord : Deze vraag werd eerder al eens beantwoord.
Brussels bord
Rik Poulman
( 2018-11-11)
Vergroot Vergroot
Vraag : Is het mogelijk om de herkomst van deze tinnen schotel te achterhalen? Ze heeft een doorsnede van 30 cm. Zie foto met stempels. Met dank en vriendelijke groeten, Rik
Antwoord : Uw bord werd gegoten in het atelier van Balthazar Henricus Boeykens. Deze gieter was werkzaam in Brussel tussen ca 1771 en 1810. Hij overleed in 1810.
Gent
Rooryck Geert
( 2018-11-09)
Vergroot Vergroot
Vraag : Reeds vele jaren ben ik in het bezit van twee tinnen bordjes doorsnede 24 cm gewicht ongeveer 540gr. Aangekocht 47 jaar geleden dan al als antiek.Dit was in Turnhout. Vandaag zou ik ze willen verkopen, ik vraag niet naar de mogelijke prijs maar toch het verhaal rond de stempels onderaan het bord.
Antwoord : Deze tinmerken zijn afkomstig uit het Gentse tinnegietersatelier van Francis de Kimpe. Hij werd meester in de ambacht in 1744.
Info
saelens.danny@telenet.be
( 2018-11-06)
Vergroot Vergroot
Vraag : kan er mij iemand helpen met het zoeken naar de oorsprong en betekenis keurmerk
Antwoord : Het merk zelf is ons niet bekend, maar wij vermoeden dat het afkomstig is uit Tongeren. Een element van het wapenschild van Tongeren is een zwaan. Dit gecombineerd met de letter T laat ons dit besluiten. Of deze stelling juist is, weten wij niet.
Waardebepaling
Nancy derudder
( 2018-11-05)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedemiddag Heb hier 2 voorwerpen van bovenstaande makelij kan u hier een waarde van bepalen ?
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze site niet gegeven.
Waarde
Van Duppen Maria
( 2018-11-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Ik had graag de waarde geweten van deze tinnen sierpot Ik heb hem gewogen en hij weegt 2.825 gr Groetjes Maria
Antwoord : Waardebepalingen worden via deze site niet gegeven.
Kistje
Bram Duppen
( 2018-10-29)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, graag had ik meer info gehad over dit (sigaretten?) kistje en (lucifer?) houder. Is volgens mij van grootouders. Kunt u ook de waarde bepalen?
Antwoord : Waardebepalingen wordenniet gedaan via dze site. Het merkje is dat van de tinnegieterij De Boutsfort uit Brakel, werkzaam van ca 1980 tot een vijftal jaren geleden.
Fotokader
Geert Wouters
( 2018-10-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u me meer vertellen over de producent en herkomst van het fotokadertje (diameter 14,5 cm)
Antwoord : Helaas kunnen wij u niet verder helpen. Dit merkje is ons niet bekend.
Kan
Geert Wouters
( 2018-10-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u me meer vertellen over de herkomst en producent van de kan (18,5 cm hoogte)
Antwoord : Ook deze kan is geen authentiek stuk en dient geplaatst te worden in de tweede helft van vorige eeuw. De herkomst is niet te achterhalen.
Kan
Geert Wouters
( 2018-10-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kan u me meer vertellen over de herkomst en producent van de tinnen kan (24 cm hoog)
Antwoord : Wij kunnen u helaas geen info geven over deze kan. Het is geen authentiek stuk, maar een kan uit de tweede helft van vorige eeuw. Het roosmerk is een fantasiemerk.
Herkomst
Peter Broeders
( 2018-10-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Goedemiddag, ik ben benieuwd naar de herkomst van deze tinnen doosjes
Antwoord : De herkomst van deze tinnen doosjes zijn ons helaas niet bekend. In ieder geval zijn ze niet ouder dan het midden van vorige eeuw.
Origins
Georges Kurth
( 2018-10-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Small plate - 11.6 cm x 7.2 cm I suspect it Flemish pewter from the 1750s Please advise Thanks!
Antwoord : This is not an authentic object from the 18th century. We don't know if this plate was made in Flanders. The mark is a fantasy-mark and dates back to the second half of last century.
Inspiratie Jan Steenkan
Dominique van Veen
( 2018-10-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Zou u wat meer over deze kan kunnen vertellen? Herkomst en hoe oud?
Antwoord : Deze kan is een namaak uit de tweede helft van vorige eeuw. De vormgeving is geinspireerd op de bekende Jan Steenkanne. De mlerken en inscripotie op de onderzijde zijn fantasiemerken.
Pot
A. Verburg
( 2018-10-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wat is dit voor een (Franse) pot? Is het zeldzaam en wie is de tinnegieter?
Antwoord : Dit stuk is geen authentiek stuk en dateert uit de tweede helft van vorige eeuw. Voorwerpen met dit merk komen regelmatig voor.Het merk staat bekend als fantasiemerk.
Oosterbeek
R. Hooijschuur
( 2018-10-26)
Vergroot Vergroot
Vraag : Kunt u misschien aan de hand van de fotos iets zeggen over de afkomst en leeftijd van dit schaaltje? Het komt uit de familie maar helaas nets over bekend. Het F0 merkteken doet me aan Belgie/Frankrijk denken. Alvast bedankt.
Antwoord : Het schaaltje is helemaal niet afkomstig uit Belgie of Frankrijk. Het is een Nederlands product gemaakt door de tingieterij Foca uit Oosterbeek. Dit bedrijf was actief van 1948 tot omstreeks 1990.
Niet authentiek
Marieke Dresen
( 2018-10-25)
Vergroot Vergroot
Vraag : het is een zwaar bord doorsende 63 cm en gekocht bij antiquair in Nederland (waalwijk) - wat zijn de tekentjes op dit bord - tweede foto onder de naam van antiquair
Antwoord : Onder het etiket is een tinnegietersmerk geslagen. Het geheel is echter niet authentiek bord, maar een namaak.
Determinatie
John Sonnemans
( 2018-10-22)
Vergroot Vergroot
Vraag : Ik heb een aardewerk bierkan van Brusselse faience gevonden (+/- 1800?)met tinnen deksel. Kunt u de maker (PDB met gestyleerde hand) identificeren?
Antwoord : Dit is het merk van de tinnegieter Petrus De Buck II (begin 19e eeuw) uit Antwerpen.
Tinnen kan
Piet
( 2018-10-21)
Vergroot Vergroot
Vraag : Herkent u de stempel op deze tinnen pot? Dank u
Antwoord : Ja, dit is het stadswapen van Straatsburg, maar wel een namaak. Deze tinnen kan is namelijk geen authentiek stuk.
Herkomst
Marcel van der Wal
( 2018-10-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : Wij zouden graag de herkomst van het tinnen schaaltje van ongeveer 20 bij 10 centimeter willen weten.
Antwoord : De herkomst van dit schaaltje is niet te achterhalen. Het dateert uit de tweede helft van vorig eeuw.
Mosterdpot
stas
( 2018-10-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : Enig idee van herkomst,tijdperk of atelier voor deze tinnen mosterdpot? Oprechte dank
Antwoord : Zonder merken is het uiterst moeilijk om de herkomst van dergelijke mosterdpotten te achterhalen. Dit model werd in de loop van de 19e eeuw een beetje overal geproduceerd.
Strooier
stas
( 2018-10-19)
Vergroot Vergroot
Vraag : Dezelfde vragen voor deze strooier Oprechte dank
Antwoord : Zonder merken is het onmogelijk om de juiste herkomst te bepalen. Dergelijk modellen werden geproduceerd in de 18e eeuw tot in de eerste helft van de 19e eeuw. Deze strooier lijkt uit deze laatste periode te dateren.
Borden
Geert Van Nijlen
( 2018-10-03)
Vergroot Vergroot
Vraag : Beste, Deze 2 tinnen borden (23.5cm) dragen vooraan de initialen R. I. N. L. Achteraan een merkteken.Waren dit borden voor dagelijks gebruik?Eventueel de maker en tijd. Mijn dank voor uw expertise.
Antwoord : Dergelijk type van borden was inderdaad voor dagelijks gebruik. Deze twee borden zijn dat echter niet omdat het geen authentieke stukken zijn. Het zijn namaak-borden daterend uit de tweede helft van vorige eeuw.
Gekroonde roos
Vlaeminck
( 2018-10-02)
Vergroot Vergroot
Vraag : Op de onderkant lees ik A D V en meen ik een roos en een B te herkennen. Zou de B het ijkmerk van Binche kunnen zijn?
Antwoord : Dit is een gekroonde roos. Het merk is ons niet bekend, maar is zeker niet van Binche. De B die u ziet is namelijk de kroon van de roos. De letters ADV zijn eigendoms-initialen.
Percentage
Herman van dragt
( 2018-09-28)
Vergroot Vergroot
Vraag : Weet u wat de herkomst is van deze kan?
Antwoord : Dit engelmerkje is een Nederlands merk van Frans Borgsteyn uit Driebergen. Hij was er werkzaam sinds 1948. Voorwerpen waar een percentage op is vermeld, dateren altijd ten vroegste uit het midden van vorige eeuw.
Theepot
Joop Pasma
( 2018-09-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : Zou u mij iets meer over het tijdsbeeld en het merkje (de maker) van deze theepot kunnen vertellen? Met vriendelijke groet
Antwoord : Dit merkje is ons helaas niet bekend. In ieder geval is het niet ouder dan het midden van vorige eeuw.
Bord
van laere dirk
( 2018-09-23)
Vergroot Vergroot
Vraag : ik ben in het bezit van twee tinnen schotels(diameter 40 cm)waarvan ik de merken niet terugvind op internet...zijn blijkbaar kardinaals type met hele brede rand,alvast bedankt!grt,dirk
Antwoord : Deze vraag werd al behandeld.
Peltrato
Callens
( 2018-09-22)
Vraag : Is peltrato tin of niet?
Antwoord : Het Italiaanse woord voor zuiver tin is "stagno". Tinnen voorwerpen bestaan echter nooit alleen uit zuiver tin. De percentageaanduiding geeft de hoeveelheid zuiver tin weer dat gebruikt werd in de legering waaruit het voorwerp gemaakt is. Peltrato staat voor een legering dat ook zamac wordt genoemd. In deze legering zit vooral zink en aluminium.
Mechelen
Denancy Fr
( 2018-09-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : Geachte, is het mogelijk dit merkteken te herkennen aub. Dank bij voorbaat!
Antwoord : Het merkteken is dat van Petrus Bernardus Fransiscus van der Heyden uit Mechelen. Deze tinnegieter werd geboren in 1786 en was werkzaam tussen 1824 en 1841, jaar van zijn overlijden.
Kan
k.a. van tintelen
( 2018-09-20)
Vergroot Vergroot
Vraag : kunt u mij wat vertellen over deze kan hij heeft een tinnen uitstraling maar de merken lijken niet op tinmerken Evt, welk land en de ontwerper indien mogelijk.Bvd K.A. van tintelen
Antwoord : Deze kan is gemaakt in het zogenaamde Brittania Metal, een tinlegering dat vooral in Sheffield (Engeland) werd geproduceerd in de 19e eeuw. Ook in Duistland werden dergelijke voorwerpen gemaakt.De maker is ons niet bekend.